Translate

Saturday, August 8, 2009

ADAT PEMUDA DAP dan BAHASA WARISAN IBUNDANYA!!!!

BERIKUT ADALAH SUNTINGAN DARI kenyataan Ketua Pemuda Kebangsaan Parti DAP Loke Siew Fook (gambar), merangkap MP Rasah yang disiarkan di http://sjsandteam.wordpress.com/ . Dia ( St! Loke Siew Fook) mengutuk keras Dr. Mohd. Ridhuan Tee Abdullah, Pengerusi Malaysian Chinese Muslim Associattion (MACMA). Beliau (LOKE SIEW) juga seolah-olah mengsyorkan supaya semua muda remaja DAP "bebas sex dan bebas memiliki "anak haram"!!!
.
Inilah Gambar Loke Siew Fook: Budaya DAP, kalo tak maki hamun bukan budaya DAP!!!. Bahasa itu bahasa yang diwarisi dari Nenek Moyangnya. Semua pakai bahasa "GENGSTER". Kalo Tempat Saya Fook Lo Siew itu rumah mayat.
.
Bahasa yang digunakan adalah BAHASA YANG DIWARISINYA turun temurun!!! dan diluluskan oleh "Syarikat Penggredan LKS" yang diiktiraf oleh DAP dan gengster antarabangsa!!!

1. "...........Who is this bastard of a Mohd. Ridhuan"
(siapa anak haram Mohd. Ridhuan ini);
2. "What sort of fucking Dr. r u"
(Dr pu... apa awak ni);
3. "Has everything be reduced to your fucking religion (iaitu Islam)"(Apakah semua mesti menurut agama (iaitu Islam) pu... awak itu);
4. "R your parents still alive mohd ? If they r not, their bones must be rattling in their graves,if they r they must be hiding in shame to know that a son they brought into the world is now considered a bastard by every non muslim n also by real muslims"
(Apakah ibubapa kamu masih hidup Muhammad? Kalau sudah mati, sudah tentu tulang mereka berantakan didalam kubor, kalau masih hidup, tentu mereka bersembunyi dengan penuh malu yang anak lelaki yang mereka lahirkan dianggap anak haram oleh setiap bukan Islam dan Muslim);
5. "They would be happier now if they had flushed u down the toilet when u were born".
(Sudah tentu mereka (iaitu ibubapa Dr. Ridhuan) akan bergembira kini jika mereka mengepam awak (Dr. Ridhuan) ke dalam lubang tandas semasa dilahirkan);
6. "U have tainted your family with your stupidity for monetary gain. Your conversion was not through conviction, it was with an ulterior motive".
(Awak telah mencemar nama keluarga awak kerana kebodohan mendapatkan habuan duniawi. Kemasukan awak kepada Islam bukan kerana keyakinan, tetapi kerana niat tidak baik);

7. "As for your children they won’t be carrying your name. They will be ahmad bin abdullah or something akin to that. 2 generations down they will be saying “I don’t know who the fuck my grandfather is. He was an arsehole who brought shame to the family”. They will be like bastards who can’t trace a family history".
.
(Bagi anak-anak awak pula, mereka tidak akan mewarisi nama awak. Mereka akan menjadi ahmad bin abdullah atau yang sewaktu dengannya. Dua generasi lepas itu mereka akan berkata, "saya tidak tahu siapa pu... datuk saya. Beliau adalah pu... yang telah memalukan keluarga". Mereka akan menjadi saperti anak haram yang tidak dapat mengesan salasilah keluarga mereka).
.
8. "If u can be the president of the chinese muslim association I shudder to think what the other chinese muslims r like………? Thieves, robbers, criminals or some other unsavoury characters".
(Kalau awak (Dr. Ridhuan) boleh menjadi presiden Persatuan Muslim Cina, saya tidak tahu apa jenis cina muslim yang ada......?Pencuri, perompak, penjenayah atau penyangak). ................"
.
Barangkali, bila Lim Kit Siang baca tulisan itu, dia pasti senang hati. Dia akan cop "DILULUSKAN OLEH LKS. Macam produk Malaysia "diluluskan oleh "Sirim" atau Sabun diluluskan oleh "lever Brother". Happy Reading UNCLE KIT!!! COZ DIA ANAK DIDIK UNCLE KIT!!!

Thursday, August 6, 2009

Ooi Chuan Aun Gila?

Ahli Parlimen Jelutong dari DAP, Ooi Chuan Aun (Gambar) sudah gila bila dia mengaitkan Syariah Islam Malaysia dengan kegiatan pengganas. Apakah dia boleh dikaitkan dengan penyebaran Selesma Babi yang menjadi wabak dunai kini? atau simply dia mengidap Gila Babi?
.
Kenapa agaknya dia bersikap demikian? Cukup besar ke kepala dia?
.
PAS yang sekian lama tertekan dengan sikap dan karenah pemimpin DAP seharusnya membuat pendirian yang tegas. Apakah pemimpin dan ahli-ahli PAS semakin ghairah dan bersorak dengan gah apabila isu ini dibangkitkan?

Wednesday, August 5, 2009

Amarah Demonstrasi

Sedih bila orang kata business mineral water, mask dan tuala kecil maju bila demo diadakan.

Domonstarsi menuntut hak dan keadilan biasa lakukan di mana-mana negara bila belaku kezaliman dan pihak berkuasa terus menerus menafikan hak itu atau isu itu hanya sampai ke telinga bisu atau tuli pihak berkuasa. Demonstrasi ini, biasanya disertai oleh pihak, samada yang menyokong atau tidak menyokong kerajaan. Lalu mereka mendesak perubahan polisi dan tindakan dituntut supaya penyelesaian dicapai.

Demonstrasi di Malaysia sejak akhir-akhirnya lari dari matlamat demonstrasi yang disebutkan di atas. Demonstrasi di Malaysia ini ”hanya bermatlamat menjatuhkan kerajaan” supaya parti yang mereka sokong mengambil alih tampuk kuasa. Sekurang-kurangnya dapat melemahkan kerajaan, merugikan rakyat dan dapat menginduktrinasi pemikiran rakyat bahawa kerajaan yang ada, zalim. Rakyat rugi, patah kaki, luka, terabai tanggungjawab terhadap anak-anak dan dan keluarga kerana demonstrasi ”none of their business”. Dah tu polis dan pihak keselamatan yang melindungi hak awam yang lain dicap "ganas". Coba kalo tidak demo haram!

Alasan demonstrasi hari ini demi keadilan dan menjamin hak asasi anak bangsa dan masa depan mereka semua cerita yang mendustai diri sendiri. Ianya kerana "bujukan".

Bagaimana kalu dia pula kerajaan orang lain pula demonstrasi? So, saban hari demonstrasi kerana budaya demonstrasi ditanam di jiwa rakyat!. Mampukah negara kita maju mencapai wawasan dengan pendekatan demonstrasi ini?.

"...Dia kerajaan tak bagus, tak adil, tak progressif, rasuah, kronisma, pembunuh, perogol, perampas, penggalak jenayah dan pengedaran dadah, VCD haram, pelacuran, kaki arak, penyangak harta rakyat, pemeras ugut, penggalak pendatang tanpa izin, penindas pekerja asing, tol naik, minyak naik, harga barang naik, pengamal ISA, pelindung SPA haram, rumah urut dan banyak lagi. Aku kerajaan baru cun lalu berilah ako kuasa. Aku dapat kuasa hari ini ESOK hanga minyak turun. Esok BERUBAH!".
.
Berubah tahi babi ....!. Lihatlah sekeliling anda. Apa yang berubah di Selangor tempat anda berdemonstrasi? Judi haram, 4D haram, pelacuran, arak, peruntukan ADUN, Zakat, Along...penat nak sebut satu demi satu.

Kerugian yang dituntut oleh tiga persatuan peniaga di Jalan Masjid India yang mewakili 1000 peniaga menuntut ganti rugi RM10 juta daripada penganjur perhimpunan haram gerakan memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada Sabtu lepas adalah kerugian yang mungkin dianggap remeh oleh mereka yang beranggapan bahawa business air mineral, mask dan tuala kecil maju kerana demo. Bukankah mereka yang beranggapan demikian lebih layak digelar sebagai musuh negara! Atau sekurang-kurangnya dungu kerana tak pandai tekan butang calculator. Di atas segala-gala tidak prihatian terhadap kerugian orang lain kerana meladeni serakah politiknya.

Jadi esok demolah lagi. Tuntulah supaya Datin Sri Rosmah Mansur tutup websitenya. Bukankah itu budaya anda? Baju warna apa nak pakai?. Tuntutlah keadilan kerana dengan website itu kerajaan Malaysia Bankrupt!. Atau siapa lagi yang mindanya terlalu muflis?

Tuesday, August 4, 2009

"ALAMAK TERLEBIH SUDAH"

(Double clic the Pics for a better view)
"Demi cintaku padamummmuu , ke manapun akan ku cari, walaupun pagar berkunci, ku panjaat juaaa", buuuulan madu di atas pelangiiii, hanya kita berduaaa, nanyikan lagu cintaaa....... ALAMAK Terlebih sudah!!!
(kerana cantiknya gambar pagar itu, ako cekup untuk model cat pagar rumah aku.. emm! emm!.. panas hari ini, hujan tak turun turun lagi!)

USAHA PORAK PERANDA RUMAH LAWAN

Adakah terlintas di hati mereka untuk meninggalkan UMNO?

Ku Li, Datuk Sharil Samad, Dato Azmi Khalid, TS Isa Samad dan Dato Ruhanie Ahmad-Kuda Kepang-(Gambar) digembar gembur oleh juak-juak pembangkang bahawa pemimpin-pemimpin UMNO ini nak join PKR.

Namun semua itu hanya mainan juak-juak pembangkang. Datuk Sharil mengatakan bahawa dia "nak ke mana lagi? tetap dalam UMNO sampai tamat khidmat". Ku Li pula awal-awal lagi tolak pelawaan Zaid, orang yang pernah berusaha menghalau TPM, Tan Sri Muhyiddin Yassin dari UMNO.Agaknya kerana putus nafas selepas berdemonstrasi anti ISA, ghairah dan perlukan talian hayat, maka isu ini dibangkitkan biarpun "berupa fitnah". Allahuwallam..
.
"ASTHAFIRULLAH IL ADZIM A.W.B"
http://perakexpress.com/www/?p=6626
http://haninasution.blogspot.com/2009/08/berita-palin-gempar-lagi-pimpinan-umno.html

Demonstrasi Anti ISA: “The extended consequencies”

Demonstrasi Anti ISA. Benarkah demosntrasi ini untuk menghapuskan ISA? Mereka sudah bersedia disebur air dan gas pemedih mata. Apakah rakyat berterima kasih di atas kerugian yang di alami kerana demonstrasi ini ? Apakah orang politik di belakang tabir demonstrasi ini peduli dengan kerugian yang di alami peniaga dan kerugian peserta?

Bila saya melihat video klip demonstrasi ini melalui paparan para rakan blogger, perkara pertama yang terbayang di kepala saya ialah kaedah dan pendekatan yang dilakukan oleh orang politik Filipina yang memperalat badan NGO untuk menjatuhkan kepimpinan negara mereka. Mendiang Aquino naik kerana demonstrasi, Estrada naik bermula dengan demonstrasi, Geloria Macapagal Aroyo (GMA) juga naik akibat demonstrasi. Bagaimanapun GMA berjaya membendung demo dan "survive" tekanan demonstrasi. Barangkali, inilah titik tolak rakyat Filipina menolak demonstrasi sebagai cara menjatuhkan kerajaan dan akan mula menggunakan process demokrasi melalui pilihanraya BUKAN pilihanraya selepas demonstrasi? Kenapa demikian? Kerana di Filipina, peserta demo mendapat habuan. Maknanya, sebesar mana demo bergantung kepada kesediaan penganjur membelanjaakan Peso. Peso besar pastinya demo besar.

Di Malaysia, demonstrasi yang dilakukan adalah demonstrasi yang bermotifkan politik. Sama seperti di Filipina. Badan-badan NGO, samada berdaftar atau haram diperalat oleh parti siasah untuk mencapai matlamat mereka. Ultimately, untuk mendapat kuasa.

Demonstrasi Bersih, Anti PPSMI dan terakhir Anti ISA oleh GMI kesemuanya adalah "political games" yang diterajui dan didalangi oleh parti-parti politik yang berselindung di sebalik NGO. Hanya orang yang hipokrit menolak kenyataan ini. Paling kurang, putar belit atau ingin "menegaskan" kata-kata yang konon berkarisma namun berjuritan sepanjang jalan ke Sogo, komplek pertama, Jalan Mesjid India dan Mesjid Jamek.

Meraka tidak kisah akan "extended consequencies" dari tindakan mereka berdemo. Mungkin kerana ada fatwa "pegi jahanamlah dengan kerugian kamu selain dari pergi jahanamlah dengan UMNO". Apakah perniagaan "air Mineral, Mask dan tuala kecil dapat menaikan taraf ekonomi negara? Kerana itu sahajalah yang laris masa itu. Atau barangkali di bawa dari rumah atau di sponsor melalui peruntukkan ADUN Pandamaran?

Peniaga-peniaga terpaksa menutup perniagaan mereka Sabtu itu. Pengunjung dari jauh terpaksa melupakan sweet time bersama anak-anak ke komplek membeli belah dan pasaraya, kos operasi mengawal keadaan oleh pihak keselamatan tentunya suatu kerugian besar. Ada pihak yang menganggarnya ratusan juta ringgit. Ini belum diambil kira kos rawatan peserta yang terjatuh, luka dan patah kaki kerana jatuh atau terjun ke tebing sungai. Belum dihitung kos bagi mereka yang bakal menghadapi perbicaraan dimahkamah kerana menyertai perhimpunan haram walaupun niat dimulut "perhimpunan aman".

Pro ISA tidak meneruskan demo kerana patuh arahan ketua meraka. Anti ISA terus berdemo kerana akur kehendak ketua mereka.

Saya tidak percaya bahawa demo itu adalah bagi menjamin kesejahteraan dan masa depan anak-anak bangsa. Tidak juga sebagai kaedah yang dapat menegakkan hak anak bangsa. Kita mempunyai sistem yang dapat digerakkan lebih-lebih lagi apabila pembangkang dapat menjadi sebagai "Check and Balance" di Parliment Malaysia. Demonstrasi itu hanya untuk memenuhi "political desire". Para demonstran pulang dengan lelah namun mereka yang mempunyai "political desire" pulang tidur nenyak dan bermimpi..eemmZZzz ..."pegi jahamanlah dengan lelah kamu .....ZZZzzz" sambil bedengkur, entah liunya melilih atau giginya bergigit!.

Demonstrasi, satu lepas satu, akhirnya, kerajaan yang sah juga yang melakukan tindakan yang dapat merobah keadaan terhadap isu yang dibawa atau dipertikai para demonstran. Kenapa Istana Negara menjadi destinasi?

Monday, August 3, 2009

NOW SOWING: Si Tanggang Zaman IT.

Hasil Nulikan: Nora Laila.
Sejak Parti Keadilan Rakyat memerintah, sewa rumah naik RM126, sekarang dah jadi RM250. Kenaikan itu lebih 100% berbanding sebelumnya (RM124).
.
KISAH BELIEVE IT OR NOT!
Tajuk Movie: Si Tanggang Zaman IT
Pawagan: Kota Damansara,
.
"IBU"- Siti Aishah Mohd Yusof Siti Aishah, 42 tahun, Pengerusi Persatuan Ibu Tunggal Seksyen 8, Kota Damansara, Petaling Jaya.
"Anak": Tan Sri Khalid Ibrahim, (well, age the is just a number anyway) Menteri Besar Selangor yang kecil di mata Rony.
"Pengurus Pawagam": Majlis Bandaraya Petaling Jaya di bawah kekuasaan Ronnie Liu.
.
Sinopsis Cerita:
Sewa rumah tak mampu lagi dibayar ikut jadual kerana sewa telah naik hampir sangat 100%. Ibu-ibu tunggal ini daif. Mereka tak pula dibantu dengan Wang Zakat Negeri Selangor sebab wang zakat nak digunakan untuk program lain. Dengan ini "Kerajaan Kebajikan" tersadai di tebing Sungai Gombak. Tenat. TGNA II pula melalak "Pegi jahane ngan Selangok". (Barangkali ilham atau pengajaran atau copy right atau hasil induktrenasi dari Tuan Guru Nik Aziz yang berkata "Pergi jahanamlah dengan UMNO)
.
Rony Lee, Dir in charge: "Cut! Cut! Cut! dan berkata "ada duit ada rumah, tiada duit tiada rumah! ( kemudian berkata dalam bahasa SINGlish) " Pls ahh dont kote me ah, I dident ask MB Permisssionnn oooh. He is chicken ma. Makai kiok!" which mean- Please do not qoute me (for saying this) because I did not get the MB Permission. Anyway, he is powerless little fellow!
.
NOTE
Ako terlupa skrip MB.. ,,,memangnya di Si Tanggang Zaman IT. Ini gara-gara Rony Lee yang selalu membelakangkan MB.
.
Bacalah Cerita berikut sebelum ke Pawagam itu......
.
Simpati kami kepada nasib Ibu-Ibu tunggal itu. Mana Muslimah, Mana Pemuda PAS, Mana Pemuda UMNO, Mana Puteri dan Wanita... Bukankah kamu sanggup tidur dikemah tak beraircon bila PRK, apatah lagi PRU?.
.
Lihatlah kenyataan ini. Mudah-mudahan ada keinsafan yang luhur.