Translate

Tuesday, November 30, 2010

Nak Ketuanan Rakyat, Seolah-olah Melayu BUKAN Rakyat Pada PKR. Kenapa Ketuanan Melayu Di Kacau!!!?

"Saya Tak Nak Bertuankan Melayu"
Mengacau Ketuanan Melayu!. So Orang Melayu Tak Perlu Undi PKR!!? Benarkah Kan Wan pun BUKAN Melayu? Kita tahulah Zaid itupun Anak Melayu Juga!
SHAH ALAM, 30 Nov — Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa Pakatan Rakyat memperluaskan mesej konsep “Ketuanan Rakyat” di kalangan pengundi di negeri-negeri dikuasai perikatan tiga parti itu ekoran serangan Umno mengenai isu itu sejak Sabtu lalu.

Mengambil pendirian isterinya Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail iaitu Presiden PKR, yang dilontarkan Sabtu lalu, Ketua Umum Pakatan Rakyat ini mendakwa konsep “Ketuanan Melayu” telah diputarbelitkan oleh beberapa pemimpin elit dari Umno-BN.

“Tanggungjawab negeri-negeri (pimpinan Pakatan Rakyat) ialah untuk menegaskan pendirian dalam soal konep Ketuanan Rakyat,” kata Anwar dalam ucapan penutup Persidangan Menteri Besar dan Ketua Menteri kerajaan negeri Pakatan Rakyat di sini malam tadi.

“Ungkapan Ketuanan Melayu telah diputarbelitkan oleh satu kumpulan yang kaya raya dan orang Melayu yang berkuasa. Mereka kaya kerana dasar-dasar pro-Melayu,” katanya. - Promo ‘Ketuanan Rakyat’ bukannya ‘Ketuanan Melayu’, Anwar nasihati Pakatan
Zaid kata, PKR hanya sekadar mengundi memancing pengundi Bukan Melayu dalam segenap tindak tanduk mereka terutama dalam menghancurkan melayu dan konsep "Ketuanan Melayu". Tetapi mpnyokong Hindraf sudahpun dinafikan layanan yang adil oleh PKR semasa persidangan Perwakilan PKR yang baru berakhir. Bukankah ini adalah BUKTI jelas bahawa HANYA SOKONGAN yang diperlukan oleh kepimpinan keluarga dalam PKR, BUKANNYA perjuangan untuk rakyat Malaysia. Untuk Pangkat dan kuasa by hook or by crook!

Benarkah PKR dapat menjamin keutuhan rakyat Malaysia yang Bukan Melayu? Atau sekadar retorik dan instigate dan indoktrine rakyat Bukan Melayu untuk meletakkan "Seseorang supaya jadi PM". Selain itu- "ke pinggir" atau akan dipinggirkan!!-walauipun terpaksa merobohkan jambatan emas perpaduan yang telah dibina dan terbena atas nama keharmonian oleh Kerajaan Malaysia selama ini. Atau PKR persetankan dengan keharmonian asalkan tercapai pangkat PM!!!?

Benarkah Orang Melayu  mendabik dadanya kepada rakyat Malaysia kerana dia merupakan "Tuan" di Tanah bertuah ini? Bukankah perkataan "Tuan" itu adalah warisan dari Penjajah?


Benarlah Sibaji, the boss...POORRAAHHH.

SHHHHHHT! Kak Wan tak mahu bertuankan Melayu.....(diam-diam jangan bagi tahu orang lain)...Barangkali dia mahu Obama jadi PM Malaysia!!

RELATED:
-Kenyataan Dr Wan Azizah Mengenai Ketuanan Melayu Memalukan Orang Melayu
-GEMPAR! ANWAR TOLAK KETUANAN MELAYU DAN HINA TUN DR M!
-ANUAR LEPAS JAWATAN
-HARUN TAIB SAHKAN ANWAR IBRAHIM GILA KUASA DAN PEMBOHONG BESAR!  

Sunday, November 28, 2010

SPOT THE DIFFERENCES!

Spot the differences!

PKR: Hindraf Semakin dilupakan setelah diperalat.

Keratan Akhbar-Dari BH.

Dulu semasa bermula dan meningkatnya demonstrasi Hindraf, Anwar sendiri turun padang bersama ahli-ahli Hindraf. Masa itu DSAI berjaya memperalat Hindraf untuk menempuh pelbagai kepayahan menghadapi pasukan keselamatan. Gas pemedih mata, pancutan air dan perisai pasukan keselamatan dihadapi penyokong Hindraf.

Kini, dalam pemilihan kepimpinan PKR, penyokong Hindraf dipinggirkan PKR dan Anwar sendiri.  Mereka, yakni penyokong Hindraf, terpaksa bergelut dengan kuncu-kuncu DSAI dan kader-kader PKR. Apa dah jadi? Agaknya dalam proses kepimpinan kali ini Hindraf TIDAK diperlukan DSAI dan PKR. nanti pilihanraya, akan kembali lagi DSAI melutut kepada Hindraf!. "Tolonglah ako jadikanlah ako PM Malaysia!!!!". Masa ini, mereka kena ikut sahaja telunjuk DSAI sekeluarga dan PKR!. Inikah yang dikatakan PORAAAH!

Tidak hairanlah jika wujud "Sivaji the boss..poorrahhh!".

RELATED NEWS:
-Delegates asks PKR, if there is a 'gang of four' in the party?