Translate

Saturday, February 20, 2010

TGHH DAH KATA JANGAN!

 
Pengimpot KY Jelly yang tegar.
 
TGHH Dah kata jangan impot. Barang impot ini banyak yang haram!

Kita telah menyaksikan keruntuhan idea Kerajaan Perpaduan untuk menyatukan ummah. Satu keruntuhan yang mendadak dan amat trajis. Ianya dibunuh dengan pantas dan zalim. Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail pada awalnya amat menyetujui idea Kerajaan Perpaduan. Tak Payah sembunyi lagi. DAP tidak akan menerimanya lalu setangkas kilat LKS mengampu dan melutut di hadapan DSAI.

"Ya our god father, DSAI, selamatklanlah DAP..you're our savior, we've no de Facto leader in this whole world other then you, you're the one, the only one, none! believe me, none but you. LKY is just our financier. He is our god damned money tree! and you're our foundation. I promise you DSAI, we will sink and swim with you forever and ever. Well, you don't have to believe me..BUT believe me NOW, will you pls". Demikian barangkali pijik rayunya.

Sekembalinya TGHH dari luar negeri maka dia seperti dikurung, dipagari dan dikelilingi agar tidak terlepas. Berdarah hati Malaysia walaupun segelintir terbahak-bahak kerana muslihatnya berjaya.

Maka dibisikanlah dengan rayuan maha kencana, seperti bisikan sang puteri yang telah lama merindu. Mendayu dayu ditelinga TGHH bahawa Mursyidur Am PAS mengamuk mengenai idea Kerajaan Perpaduan dan telah memasang tali gantung di leher Ustaz Nasaruddin Md Isa yang tidak berdosa.

Maka dalam keadaan yang tersepit TGHHpun memulakanlah bacaan talqin kepada Kerajaan Perpaduan, ideanya sendiri. Masih ramai yang tak faham cadangan TGHH masa itu tetapi terpasa dikuburkan tanpa bedah siasat.

What Now?.. TGHH tak sanggup melihat rakyatnya lemas di Pantai Rusila. Satu hikmah dan "blessing in disguise". Sama seperti TGHH tidak mahu rakyat negara ini lemas dengan "barang impot" yang menjijikkan dan meloyakan.

DSAI pula sudah tersepit ditengah-tengah pembelanya yang pernah menggelarnya "pengamal sek luar tabii yang teruk". Pakar asing yang diimpotnya dan sokongan asing yang dilobinya lebih kelihatan menjadi gelombang yang membadainya sendiri. Tangguh-tangguh dan tangguh lagi hanya kelihatan sebagai melengkapkan tekanan kepada DSAI untuk bakal dicucuk hidungnya.

Bukankah TGHH sudah kata jangan?

RELATED:
-Shocking Truth about Anwar Ibrahim's Australian Partner

SEMBAHYANG HAJAT!

ASSUMING DSAI yang sedang dibicarakan dimahkamah kerana Sodomi II, didapati bersalah, berapa ramai ummah, hamba Allah yang bakal dimurkaiNya kerana mendoakan kesejahteraan kepada pelaku kemungkaran? Lain ceritanya jika perbicaraan telah selesai dan DSAI didapati tidak bersalah. Masa itu satu Malaysia berdoa bermunajat takpe!

"DITANGGUNG HALAL"?

"Made In Australia" Barang impot II

 
Pengimpot, Pengguna KY Jelly yang tegar, rakan kongsi "Mokhtar" yang perlu diawasi?

Barang impot I 
Barang impot I adalah produk askar British yang menjadi senjata ampuh mereka yang "lemah semangat"!!. Pengguna KY Jelly yang sentiasa sarat "mengidam" pasti runtuh pertimbangannya menghadapi senjata ampuh ini.

Barang impot II
Barang impot II adalah budaya yang dipromote 50 MP Australia. Gara-gara Sodomi II, barang impot II ini seakan dicop "ditanggung halal"". cisssh! WTF.

Related:
-TGHH capurtangan asing cemari kedaulatan negara.
-"ditanggung halal": Ideologi politik PAS gerhana. 

DITANGGUNG HALAL: IDELOGI POLITIK PAS GERHANA

  
Tidakkah anda melihat gerhana ini dan mengambil iktibar dainya mengenai kekuasaan Allah SWT?. Don't Takebeer, Take Wudhu"

"Kita gunakan pemimpin kita yang pakar surah dan pakar mentelaah hukum & agama. Kita bakar semangat Melayu, India dan Cina dengan menggunakan PKR dan DSAI dan kita pakai DUIT DAP untuk menjahanamkan UBN"

Dengan berbekalkan senjata ampuh ini, pendokong Pakatan Pembangkang semakin angkuh dan sombong. Kealpaan mereka telah membutakan mata dan mata hati mereka lalu melihat bahawa (25%) ugama suku, bangsa suku, politik suku dan 75% aka tiga suku yang lainnya dicap dengan brand Pakatan Pembangkang "Ditanggung Halal" dan apa-apa gagasan UBN "Ditanggung Haram".

Hatta, merobohkan permis perniagaan Melayu di Penang dicop "Ditanggung Halal" dan merobohkan permis perniagaan kaum Cina DAP pula "Ditanggung Haram". Malah Najib makan ubi kayu dilihat pendokong Pakatan Pembangkang sebagai "buta kemiskinan", sedangkan menghancurkan permis perniagaan Melayu di Pulau Pinang dianggap pebersihan yang dibuat UMNO ke arah permodenan DAP. Gerhana sungguh ideolgi politik PAS dalam soal ini.

Sebaran am PKR sudah diyakini DAP akan menjadi perisai yang ampuh mempertahankan idelogi dan amanat DAP. Dunia sudah faham dengan keadaan ini. Sebaran am PAS sudah  tinggal suku idelogi sebenar PAS. Barangkali karma dari tuduhan dan fitnah liar "agama suku, bangsa suku yang selama ini menjadi azimat dan amanat yang digenggam.

Harakah sudah mula dikuasai oleh mantan Ketua Editor Suara Keadilan, lidah resmi PKR. DAP sudah maklum dengan sebenar-benar maklum bahawa fanatik PAS sudah mengecop "Media Masa Arus Perdana" dengan "ditanggung Haram". Dengan kepekaan DAP melihat advantagenya, makan Harakah mesti disusupi dengan idelogi DAP. Kerana itulah Mantan Ketua Editor  Suara Keadilan menjadi utusan dan kader teristimewa yang mendapat tempat dalam Harakah. Lihatlah bagaimana Harakah mengerhanakan Ideologi politik PAS!. Harakah sudah jadi perisai yang teguh bagi DAP. WCM sudah "ditanggung halal" dalam Harakah!

Ideologi Politik PAS sudah cuba disapu di bawah "carpet". Senakin ketara dalam siri Konvensyen Pakatan Pembangkang yang didoinasi DAP di seluruh negara. Dunia tahu bahawa ianya bakal dinafikan dan dilupakan sepenjang zaman kerana DAP sesungguhnya sedar dengan sebenar-benar sedar bahawa menyembunyikan ideologi PAS di bawah "carpet" sudah diterima "ditanggung halal" noelh mereka yang menjadi pengamal tegar PR.

Tian Chua, laksamana perang DAP dalam PKR, sebagai strategist politik PKR dan Ketua Penerangan PKR sudah awal-awal menyatakan bahawa "PAS boleh mempolitikan dan menggunakan isu hudud, dan kerajaan Islam. PKR dan PR tidak menentang kerana itu meramaikan dan menjadi syiar Melayu menerima cop "ditanggung halal" ciptaan DAP. Ideologi Tian Chua SAMA DENGAN ideolgi Mohd. Nizar Jamaluddin,  kaki racing Toyota Camry yang meminta  ditunjukkan "mana-mana dalam manuscript PAS hendak menubuhkan kerajaan Islam. Pokoknya jangan sama sekali hudud dan negara Islam direalisasikan kerana matlamat DAP ialah Hudud dan Kerajaan Islam itu tetap dan selamanya "ditanggung haram". Over my dead body adalah ideologi DAP. Bulan di dada Karpal hanya madah berhelah. Adakah madah berhelah adalah induktrinasi "ditanggung hahal"?

Erdogan, liberalisasi, Takebeer, kalimah Allah, rampas kuasa, impot gay, impot sodomi, bogel , roboh Melayu ETC... Memurtadkan idelogi PAS sudah menjadi sasaran dan 'main goal' DAP. Impian untuk ianya dicop "ditanggung halal" semakin rancak menyusupi setiap ruang lingkup dunia PAS. Di mana nisan idelogi politik dan semangat jihad PAS bakal ditemui?

Ideolgi PAS kini semakin gerhana dan semakin menuju kemalapan di tangan Pakatan Pembangkang. Karpal Singh selalu mengingatkan PAS bahawa PAS BUKAN dominan , bukan boss, dalam Pakatan Rakyat. Seolah-olah KS menyuruh PAS untuk "bercermin". Jika dibiarkan segala-gala produk Pakatan Pembangkang dicop mereka "ditanggung halal", lambat laun Negara Republik akan menjadi kenyataan dan "ditanggung halal". Tidak hairan jika Negara Islam dan hudud dipaksakan untuk dicop "ditanggung haram" oleh puak-puak yang pakar "disguise" sebagai rakan sejati dan kesepakatan ini! Dasar musang berbulu ayam.
PAS, "don't takebeer, take wudhu"!

PKR: Hari ini dapat satu bekas MP, esuknya hilang satu real MP!?

"Dapat satu hari ini , hilang satu keesukan harinya. Berapa untung ruginya?"

Judging dari kenyataan Setiausaha Agung dan Timbalan Presiden PKR mengenai tindakan Jawatankuasa Desiplin PR ke atas YB Zulkifli Noordin, MP Bandar Kulim Baharu, nampaknya tidak banyak pilihan kepada YB Zul melainkan terpaksa meninggalkan PKR. Anwar sendiri membayangkan bahawa YB Zul akan terpaksa disingkir atau dipecat dari PKR kerana kritikannya terhadap LGE dan pemimpin PR yang lain amat serius dan pedas.

Datuk Kalakau Untol pula sudah semakin jelas akan diterima menyertai PKR pada 28 Februari, 2010.

Pada keesukan harinya, setelah kalakau diterima ke PKR, 1 Mac, 2010, YB Zul akan diminta membela diri dihadapan JK Tatatertib PR. Kelihatan JK itu seakan hanya bermeysuarat hanya sebagai formaliti sahaja. Keputusannya sudahpun diisyaratkan DSAI dan pemimpin senior dalam PR dan PAS. DAP tak payah ditaksir. DAP memang mahukan Zul terus saja dipecat atau disingkir. Zul dianggap DAP seperti duri dalam daging PR..

Jika berlaku demikian bermakna PKR akan mendapat satu bekas MP tetapi akan kehilangan satu real MP. Untung ruginya, biarlah anda yang membuat perkiraan.

KEWARASAN NEEDED UGENTLY!

Demo membantah penganiayaan dan diskriminasi
 
Gerai puaknya dibiarkan beroperasi
 
 Gerai Bukan Puaknya dirobohkan. mana jihad PAS?

Kewarasan needed ugently bagi melihat sendiri kebenaran. Kumpulan yang teah pasrah menyerahkan dirinya dijadikan perisai politik telah mengeluarkan kenyataan yang dapat digunakan oleh rakyat yang berfikiran waras. Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinag yang dikuasai DAP merobohkan gerai peniaga-peniaga Melayu manakala pemimpin Melayu PAS mengatakan bahawa gerakan merobohkan struktur itu oleh kerajaan Pulau Pinang yang dikuasai DAP, ADALAH atas arahan UMNO.

Ketua Penerangan Dewan Muslimah PAS Pulau Pinang pula mengatakan bahawa bahawa gerakan meroboh Gerai Melayu di Pulau pinang itu adalah kerana gerakan pembersihana, pencucian Pakatan Rakyat ke atas kekotoran UMNO.

Rakyat Malaysia, andalah jadi hakim. You be the judge....I have said it and I wanna say it it again. Kewarasan is needed ugently di Pulau Pinang. Ikuti apa kata perisai perisai politik ini:

Kenyataan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, Dr Mansor Osman, berkata arahan merobohkan gerai tersebut sebenarnya diputuskan oleh Kerajaan Pulau Pinanh era BN dahulu, tetapi ditangguhkan berikutan pertukaran kerajaan pada PRU 12. Sementara kerja-kerja merobohkan gerai-gerai tersebut oleh MPPP tidak pernah dirujuk kepada Ahli-Ahli Majlis Pakatan Rakyat. Menurut Dr Mansor, tindakan segelintir penunjuk perasaan pro-Umno yang turut dihadiri Datuk Ibrahim Ali itu, hanya bertujuan menimbulkan kebencian kepada Lim Guan Eng.[di sini]
Aida Yusof Rawa berkata, beberapa isu seperti Kampung Buah Pala, perobohan gerai, pengambilan tanah dan lain-lain semuanya terpaksa ‘dicuci’ oleh pemerintah PR setelah BN yangg memerintah sebelum ini meninggalkan kekotoran itu.[di sini]
Gerai-gerai orang Melayu di Pulau Pinang yang didakwa dirobohkan sehingga membawa kepada demontrasi dan menghantar memorandum kepada Ketua Menteri Pulau Pinang baru-baru ini, disyaki dirobohkan atas arahan Umno. [di sini]
Saya jarang melihat kejadian di atas dan mengalami pengalaman seperti itu berlaku di Negeri di Bawah Bayu, Sabah. Saya merasa janggal menerima lapuran seperti ini dari seorang rakan dari Pulau Mutiara. Unbelieveable.

Thank noreen PJ, its worth knowing

PAS Tak setuju: TGHH-Capurtangan Asing Cemari Kedaulatan Negara

 
Tuan Guru Haji Hadi Awang, Presiden PAS.

Semasa kebetulan berada di Pantai Rusila, THHH menjadi "suddenly a hero" apabila menyelamatkan seorang lelaki dewasa yang lemas digulung ombak ganas di situ. TTGHH menyelamatkanya walaupun TGHH sendiri memakai kain pelikat.

Kini, ditenggah-tengah ramai pihak berbangga dan mengagung-agungkan kehadiran pakar-pakar asing membantu pasukan pembelaan Sodomi II di samping desakan 50 MP Australia yang mendesak Sodomi II digugurkan, TGHH, Presiden PAS mengeluarkan satu kenyataan bahawa:-
"Dari segi campur tangan asing, saya sebagai rakyat Malaysia, saya mahu negara kita menjadi sebuah negara yang berdaulat dan tidak perlulah kepada campur tangan asing apatah lagi dari negara-negara Barat, negara bukan Islam," katanya kepada pemberita selepas merasmikan himpunan pemuda Islam Kuala Terengganu di Kuala Ibai dekat sini. [di sini]
Penyataan TGHH ini sekurang-kurangnya memberi isyarat kepada pihak yang lain yang selama ini sering membelakangkan PAS dalam merangka gerakan politik mereka. Sekurang-kurangnya menjadi lampu amaran kepada penyokong PAS bahawa idelogi PAS bukan semata-mata permainan politik, tetapi asas dan fundamental ideologi parti dan patriotisma terhadap negara perlu diletakkan ke tempatnya yang sebenar.

Kita perlu mengambil iktibar dari keputusan sesetengah pihak yang menggunakan khidmat asing, misalnya dalam kes inkues kematian Teo Beng Hock di mana kredibiliti Pakar Forensi yang kononnya bertaraf dunia dan diagung-agungkan, tetapi akhirnya kita dapati etikanya dipertikai.

Kadang-kadang ada perang yang sukar kita hadapi. Perang itu adalah melawan diri kita sendiri.

RELATED....
Pemuda PAS Perak Sokong Pembinaan Kolej Tahfiz Di Perak 

Friday, February 19, 2010

Macam-Macam Yang Tak Logik di Logikkan. Masih adakah setiakawan dalam PKR?

YB Zulkifli Noordin dan YB Saifuddin Nasution

Tiba-tiba sahaja Setiausaha Agung PKR muncul membela AJK  Tatatertib PKR. Bunyi suara Saifuddin seakan menekan Zulkifli yang bakal dihadapkan ke JK Tataterib PR antara 18-23 Februari ini. Zul outsatation resmi ke Korea sehingga 25 Februari. Maknanya Zul tidak akan ada peluang untuk membela diri. Logiknya ialah Saifuddin sebagai Setiausaha Agung sepatunya dan semestinya tahu pergerakan YB PKR. Apatah lagi bila berhadapan kes tatatertib.  

Yang tak logiknya seorang Setiausaha Agung Parti KeADILan-PKR, Saifuddin mengatakan "it was “not right” for Zulkifli to accuse the party of deliberately fixing the date when he would be overseas". Maknanya Saifuddin sebagai SUA tidak tahu program YBnya malah bersuara seakan menyalahkan Zulkifli. Tidak Logik jika sama-sama MP dalam satu parti tapi tidak tahu program resmi masing-masing. Apakah sudah tiada komunikasi antara mereka sesama MP? Handphone rosak kee.? Tidak logik jika dikatakan Saifuddin sebagai SUA tidak tahu program JK Tatatertib partinya.

Logiklah jika di katakan bahawa Saifuddin sebagai SUA PKR juga ingin "deliberately get rid of" Yb Zul.  Jika tidak, tentulah camputangannya untuk menjernihkan keadaan bukan mengeruhkannya. Masih adakah setiakawan dalam PKR?

Teo Beng Hock Tidak Dibunuh. Masihkah kita berbangga dengan Pakar yang diimpot?

 
Pakar Tempatan kata, Teo tidak dibunuh. Kenyataan itu Menyanggah kenyataan Thai forensic pathologist Dr Pornthip Rojanasunand yang kini dikatakan sebagai penari bogel di No Hand restaurant di Bangkok.
 
Mendiang Teo Beng Hock.

Seorang Pakar pathologist tempatan, Dr Shahidan Md Noor pagi ini menyatakan bahawa kematian Mendiang Teo Beng Hock bukannya kerana dibunuh. Kenyataan ini sekaligus menyanggah kenyataan pathologist dari Thailand, Dr Pornthip Rojanasunand. Paparan penuh di sini.

Dalam kenyataan yang lain, kredibiliti kenyataan Dr. Pornthip dipersoal memandangkan dia pernah ditangkap dan didakwa di Thailand kerana mendedahkan kedudukan dan status kesihatan Raja Thai. kepada media dan umum. Di samping itu dia juga menghindari untuk datang ke Malaysia untuk menghadapi perbicaraan lanjut memandangkan dia telah menlanggar etika sebagai pahtologist dalam kes sisatan terhadap kematian Teo Beng Hock.

Paling terkini, krediniliti Dr. Pornthip semakin tercemar apabila didedahkan bahawa dia juga terlibat sebagai penari lucah di sebuah Rastauran, No Hand Rastaurant di Bangok.

Peristiwa ini membuktikan kepada kita bahawa pakar-pakar asing tidak semestinya mempunyai kelebihan ilmu, desiplin dan kebijaksanaan dalam bidang mereka berbanding pakar tempatan. Apakah kita masih bangga dengan pakar-pakan yang diimpot? Bagaimana dengan pakar-pakar  asing yang diimpot oleh pihak pembelaan terhadap kes sodomi II?

SABAH PKR REVAMP? Apakah Kalakau Variable yang significant?

 
Datuk Kalakau Untol ketika mengumumkan meninggalkan UPKO dan melepaskan semua jawatannya dalam kerajaan. Ruan Haji Ansari turut kelihatan (kiri)
Kalakau claimed that although former and current Sabah leaders had done their best to defend the State's rights, the country's leadership and a number of Federal leaders appeared to be uncommitted and did not take the suggestions made by the Sabah Government seriously.  To a question, Kalakau said he had not joined any of Pakatan parties, saying "I will look into that, I will tell you when I cross the bridge." Read More
Sukar untuk dinafikan bahawa antara sebab Datuk Kalakau Untol meninggalkan perjuangannya dalam UPKO kerana ingin bertanding dalam salah satu kawasan di Tuaran, Sabah. Di Tuaram terdapat 3 kawasan DUN dan 1 kawasan MP; DUN Sulaman (UMNO), DUN Kiulu (PBS) dan DUN Tamparuli (PBS). Manakala MP Tuaran diwakili (UPKO).

Kalaupun anda bertanya kepada Kalakau tujuan itu, as a gentleman, SL percaya dia akan menjawab; "ya, salah satu, daripada banyak matlamat".

Kalakau, 55, pernah memenangi kerusi MP Tuaran atas tiket PBS dalam tahun 1986. Dalam tempoh itu sehingga 1990, Kalakau memegang jawatan sebagai Timbalan Menteri Buruh Malaysia. Bagaimanapun, dia meninggalkan PBS untuk membentuk AKAR-Angkatan Keadilan Rakyat bersama-sama Mendiang Datuk Mark Koding dan Tan Sri Pandikar Amin Haji Mulia (Speaker Dewan Rakyat kini). Bagaimanapun selepas PRU 1991, Kalakau kalah di MP Tuaran dan tidak pernah diturunkan untuk beranding selepas itu. Beliau menyertai UPKO pernah dilantik sebagai Senator selama sepenggal.

28 Februari ini akan menyaksikan Kalakau akan diberada di Pentas Politik PKR bersama-sama DSAI di Sabah. Pahit maung PKR Sabah akan juga akan Kalakau hadapi. Apakah Kalakau akan menjadi sebagai variable untuk revamp struktur PKR Sabah yang masih bergelumang dengan kemelut?

Sebagai seorang yang masak dengan asam garam politik, Kalakau pastinya sudah membuat perhitungan rapi. Sebarang benturan politik bersama pembangkang telahpun diperincinya. Ketika exodus berlaku dalam PKR kebangsaan dan kemelut kepimpinan PKR Sabah, Kalakau telah bersedia menghadapi risiko politik. Dia bersedia menghadapi boss politiknya di Tuaran, Datuk Wilfred Bumburing yang mengalahkan boss barunya, Tuan Haji Ansari Abdullah, dalam pertanding merebut kerusi MP semasa PRU 12.

Presiden UPKO sehingga kini belum membuat kenyataan akhbar mengenai tindakan Naib Presidennya yang meninggalkan UPKO. Datuk Dr.Jeffrey Kitingan yang tidak sealiran dengan kempimpinan PKR negeri terutama kem Ansari dan Thamrin Haji Jaini, juga belum menyatakan kata selamat datang kepada Kalakau. Barangkali terlalu awal. Bagaimanapun, yang lebih jelas, DSAI telah menyatakan akan melakukan revamp kepada kepimpinan PKR terutama calon-calon PKR pada PRU 13 akan datang, jika keadaan mengizinkan. Setidak-tidaknya Jffrey perlu ingat amaran DSAI, "patuh atau dipecat".

Apakah Kalakau akan menjadi 'variable yang signifikant" dalam menyelesaikan kemelut kepimpinan PKR Sabah?. Biarpun ada yang mengatakan "biarkan dia pergi, syukurlah dia keluar" dan kelakar", namun Kedatangan Kalakau ke dalam PKR bakal diuji.

PKR Revamp?

 
THH dan tegur pengundi Batang Ai tak reti pakai yang elok, pakai cawat konon sebab tu tak reti undi. Ada tak TGHH tegur Syed Hussin Ali tak reti pakai kasut!?

DSAI sudahpun memohon maaf kepada penagists sebab  tersalah memilih calon-calon PKR dalam PRU12. Sekaligus dia menyatakan bahawa pada masa ini dan kedudukan terkini masih ramai lagi yang tersalah pilih dan PKR bakal kena revamp DSAI menjelang PRU 13. Itupun kalo panjang umur dan murah rezeki dan PKR masih wujud. Lihatlah senarai dan komen ini:-

FLASHBACK
Setelah empat tahun menjadi setiausaha penaja PKR dan enam tahun Setiusaha PKR akhirnya sedar siapa DSAI. Aku pernah di nasihat tapi bukan aku nak balas dengan beri nasihat jugak tapi kita sebenarnya di sebelah benar. Itulah hati budi DSAI. Selepas Datuk Jefry merajuk hilang pangkat tapi kembali ke PKR selepas di ""rasuah "" pangkat idaman masih tertinggal membuat keputusan selamat tinggal DSAI dan pakatan hendak kelentong rakyat ialah Christina Liew, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Selangor kawasan Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah, dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kedah kawasan Lunas, dan dua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Perak. Mereka ini adalah pemimpin melayu yang telah rezeki dalam tangan sanggup berkorban demi bangsa sedar bahawa perjuangan DSAI adalah sia-sia. Malah jadi melayu bodo jika terus percaya "" roket akan kebulan "" dengan berkeptenkan DSAI. Hatibudi yang jelas "" petualang bangsa "" bila kita kenangkan pemimpin PKN yang berjuang dari dalam mahkamah hinggalah ke jalan raya, ke lokap hingga kedesa-desa menuntut keadilan untuk nya. Hati budi yang jelas ""Petualang bangsa "" jika ingatkan barisan asal pemimpin Parti keadilan Nasional yang masih hidup seperti Anuar Shaari, bekas setiausaha sulit DSAI,Dr. Chandra Muzaffar, Sheikh Azmi , Ketua Angkatan Muda, Ezam Mohd. Noor, Ketua Penerangan, Ruslan Kassim dan Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) seperti Zainur Zakaria dan Datuk S. Nallakarupan, bekas Naib Presiden, Marina Yusuff dan Setiausaha Agung, Mohd. Annuar Tahir, bekas Bendahari Agung PKR Abdul Rahman Osman, Pejuang beranimati Setiausaha Angkatan Muda Keadilan iaitu Lokman Noor Adam yang kini salah seorang Exco Pergerakan Pemuda UMNO, bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan, Muhammad Zahid Md. Arip dan bekas Timbalan Pengarah Pilihan Raya Keadilan, Hamdan Taha dan ADUN Bukit Selambau yang juga Exco Kerajan Negeri Kedah, V. Arumugam bersama ADUN Penanti yang merupakan Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin untuk mengosongkan kerusinya meletakkan jawatan selepas tertekan dengan isu moral. Perta meninggalkan parti ini akan lebih meriah jika ADUN Bukit Lanjan, Elizabeth Wong berbuat demikian kerana tekanan akibat penyebaran gambar bogelnya bersama lelaki MELAYU di internet. Pesta letak jawatan terbantut bila YB Elizabeth di nasihat oleh PAS kembali menjadi Exco Selangor.

Setiausa PKR letak jawatan ! Cerita kecil ke ? Tidak sama ke jika S/U DAP letak jawatan ? oooooo beliau belot, tidak buat kerja macam ADUN Pelabuhan Kelang. Sedarlah Melayu PKR kenapa aku kata anda bodo bersama DSAI !di sini
 
Awas kau Jeffrey. Kalakau akan dinaikkan ke pestas oleh DSAI 28 Februari ini. Revamp lagi?. Jeffrey, Kalahlah kau.

TERKINI, Datuk Kalakau Untol akan menyertai PKR. Dia bakal dinobatkan sebagai ahli PKR menjelang lawatan Presiden PKR ke Sabah 21 Februari ini. Kalakau bakal dinaikkan ke pentas oleh DSAI pada 28 Februari nanti di Sabah. Satu pesta amaran kepada Datuk Dr. Jeffrey Kitingan dan kuncu-kuncunya supaya menjaga ulahnya (perangainya). Pemimpin BN Sabah seakan membisu dengan pemergian Kalakau. Mereka berasa lega agaknya! or they simply couldn't be bordered with his departure.

Setiausaha Agung PKR Sallehuden Hashim telahpun melepaskan jawatannya dan digantikan dengan Saifuddin Nasution, Abdul Rahman Osman telahpun menjadi bekas Bendahari Agung PKR. Entah siapa lagi yang bakal menyusul untuk menjadi bekas atau mantan dalam kepimpinan PKR?

Ramai yang melihat bahawa revamp yang dilakukan ini hanyalah sebagai helah dan alasan PKR menutupi kemelut yang melanda PKR. Exodus bagai tsunami yang melanda PKR ini sudah menular dalam Pakatan Pembangkang ini. Ianya jelas dan sukar dinafikan, sukar ditutup..

pilih sunglASS sementara kes sodomi ii ditangguh lagi 25 mac.

 
apa agaknya brand sunglASS dsai ini?
sunglASS ini imported dari usa. impot tau!. import dari australia dan india maripun baik juga. i tak tau pula, mahal kee tak. tak tahu dsai tetiba minat sunglASS. kelakar nampak dia pakai sunglASS.
ceta i.
karpal singh, leading council dsai dalam hal yang berkaitan, berkenaan, bersangkutan , tah apa-apa lagi dengan kes sodomi 2 sudah memulakan strategi bertikam lidahnya dengan hakim apabila beliau menyatakan 'tangguh-tangguh' bukan strateginya dan rakyat sudah bosan dengan 'tangguh-tangguh', rakyat sudah bosan dengan 'lengah-lengah' rakyat sudah bosan dengan melambat-lambatkan permainan, rakyat sudah bosan dengan gantung-gantung, rakyat sudah bosan dengan heret-heret, rakyat sudah bosan dengan sorong tarik. bosan, bosan, bosan. boringlah. last last ks juga buat lagi strategi cobra telan tikus tu. baik lagi tengok main ular dan jual ubat di kaki lima. tapi jangan lupa pakai sunglASS.

ceta ii
pasal sunglASS dsai masa perbicaraan sodomi ii. i tak tau dsai suka pakai sunglASS. hitam habis pula tuu. hi, terik ke matahari dan lampu dalam mahkamah tu atau dsai sakit mata? apa agaknya brand sunglASS dsai tu? mahal ke tuu? agak-agak sunglASS tu ada belutut, bluetut. alamak! eja pun salah. bluetooth  ahh baru betul. satu cadangan dadi noreen. baik dsai consider beli sunglASS yang diimpot terus dari usa itu. mcm sunglASS 007. sunnglASS ini ada special communication kit. bluetooth memang ada. sunglASS dunia it atau ict katakan. canggih. dsai kan suka barang impot impot! belilah satu lagi sunglASS! dan make sure it's an imported sunglASS.

anyway, kalo pemimpin tak dapat menyelesaikan masalah peribadinya, bole tak dia menyelesaikan masalah rakyat dan negara? noreen nak melancong. tapi takkan lupa shopping sunglASS. luae negeri memang banyak sunglASSes.

yang bosan dengan tangguh tangguh
noreen PJ

Suddenly Hero-Presiden PAS, Bapa "Kerajaan Perpaduan": Tahniah TGHH.Siapa sangka, TGHH dapat menyelamatkan orang yang nak lemas. No wonder dia terlalu kepenatan kerana dia pakai kain pelikat. Wah..Kalo perenang olympic pun pakai kain pelikat belum tentu dapat melawan ombak dan badai yang begitu bergolong-golong!. Tabik Tok Guru.

Begitulah kehidupan biasa pemimpin PAS. Lain dan jauh beza dengan pemimpin DAP. Apakata Karpal Singh mengenai PAS...

Karpal Singh, Pengerusi Kebangsaan DAP menyeru PAS untuk menilai semula kedudukannya dalam Pakatan Rakyat. PAS, katanya, bukanlah parti dominan dalam PR. PAS hanya mempunyai 24 kerusi di Parliment berbanding DAP yang memiliki 28 dan PKR mempunyai 31 kerusi. Seruan Karpal ini berbaur amaran bahawa sebagai parti yang memiliki kerusi parliment yang terkecil maka PAS jangan cuba menjadi boss dan perlu sedar dan cermin diri.
Dalam saat-saat TGHH menjadi "suddenly hero" Karpal Singh dimahkamah mendepani kes Sodomi II dengan strategi Tanggu-tangguh. Bagai telah ketandusan idea dan alasan. Kata seorang rakan, "suddenly kontoi". Sehingga kini, Saiful Bukhari Azlan belum kena "cross examine" oleh pehak pembela......ikuti berikut:-
0.55am: Anwar's sodomy trial has been stayed pending an appeal over recusal ruling. Judge Justice Mohamad Zabidin fixes March 25 for mention.
10.15am: Karpal Singh said the court has to grant a stay pending an appeal due to case laws tendered by the prosecution. Justice Mohamad Zabidin adjourns trial briefly to decide whether to grant the stay. Earlier, Karpal said he was prepared to cross-examine the prosecution’s first witness Mohd Saiful Bukhari Azlan. He also said that they would file an appeal against the Court of Appeal’s decision to strike out his sodomy charge. They would also file an application to stay Anwar’s sodomy trial at the Federal Court registry later on Thursday.-selanjutnya di sini
 TGHH agaknya sudah bersedia menggantikan DSAI? Atau seakan memberitahu kita dia lebih senang santai di tepi Pantai Rusila dari mengikuti Sodomi II dan campurtangan kuasa asing dalam kes itu.

PENJAJAHAN MINDA: PRO IDEOOGI DAN MENTALITI IMPOT? MANA MARUAH KITA?

 
 PEGUAM kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, S N Nair (dua dari kiri) bersama pakar patologi (dari kiri) Dr Brain McDonald dari Sydney, Australia, Prof Madya Dr David Wells dari Melbourne dan Prof Dr C Damodaran dari Chennai, India, tiba di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, pagi tadi untuk menghadiri perbicaraan kes liwat yang dihadapi Anwar. - Foto Rosdan Wahid-Penggunaan pakar impot ini sekaligus menggambarkan ketidak percayaan yerhadap pakar tempatan dan undangan terhadap campurtangan asing.

Masih panas penentangan rakyat Malaysia terhadap campurtangan 50 MP Australia yang  menghalalkan Gay, Lesbian, homosexual dan sodomi (GLHS) di negara mereka. Jika diketepikan fahaman  politik, tentu saja hampir keseluruhan rakyat Malaysia menolak amalan GLHS. Tetapi kerana kemahuan politik, gelagat dan pandangan sesetengan pihak  di Malaysia terhadap GLHS berubah. Perkara yang menjijikan dan meloyakan pun tidak dibatasi malah diberi kelonggaran dan tempat dalam ruang lingkup politik Malaysia.

 
Lihatlah siapa dengan DSAI di Doha. Madeline Albright yang condong kepada penindasan Rakyat Palestine oleh Israel.

Lagi isu yang membabitkan asing: Kali ini pula Anwar menyertai Forum Dunia Islam-Amerika Syarikat di Doha, Qatar. Amerika tidakpun mempunyai "interest" yang proper terhadap Sodomi II. Hanya mereka yang kemaruk sakan  dan terlalu mengharap simpati asing menganggap Amerika prihatin terhadap isu Sodomi II itu. Kenapa Saiful dilarang bercapa mengenai Sodomi sedangan yang tertudu bercakapa mengenainya di seluruh dunia?

Berikut adalah sedikit suntingan ucapan Presiden Obama sempena Perasmian forum itu. Saya tidak nampak sepatahpun mengenai DSAI:-

To deepen these partnerships, and to develop others, I’m proud to announce today that I am appointing my Special Envoy to the OIC—Rashad Hussain.  As an accomplished lawyer and a close and trusted member of my White House staff, Rashad has played a key role in developing the partnerships I called for in Cairo.  And as a hafiz of the Qur’an, he is a respected member of the American Muslim community, and I thank him for carrying forward this important work. - paparan penuh di sini
Sesetengan pihak cuba menggunakan nama ulama tersohor asing seperti Prof. Yusof Qardawi. Konon Prof. ini adalah rakan karib DSAI yang berpihak kepadanya dalam kes Sodomi II. Kita tidak kurang ulamak di negera ini yang juga tinggi ilmunya. Tetapi kerana politik, mereka dikesampingkan.

Berikut adalah paparan dan tanggapan yang berkaitan dengan persoalan ulama tersohor Prof. Yusof Qardawi dan pandangannya terhadap DSAI dari kacamata tempatan:-
Keraguan aku selama ini terhadap Anwar semakin terjawab apabila seorang Ulama' Besar Prof Dr. Yusof Qardawi berpesan kepada Tuan Guru Haji Hadi agar "berhati-hati dengan Anwar Ibrahim" sewaktu Presiden PAS dan rombongannya meminta pandangan Ikhwanul Muslimin dalam pertemuan mereka di London sebelum 16 September 2008.-paparan penuh di sini
Now, apa yang berlaku dalam negera berkait kes Sodomi II yang dimomok dengan pengaruh asing ini;  sekali lagi Penguambela DSAI kata "There is no more delaying tactic" tapi apa sebenarnya yang berlaku ialah di sebaliknya.
 10.55am: Anwar's sodomy trial has been stayed pending an appeal over recusal ruling. Judge Justice Mohamad Zabidin fixes March 25 for mention.Ikuti berita penuh di sini

Sekali lagi Karpal Singh kata "peguambela akan merayu berkenaan keputusan hakim pagi tadi" antaranya hakim akan meneruskan perbicaraan dan tidak akan membatalkan dirinya. Wah taktik TANGGUH TANGGUH TIDAK PERNAH BERAKHIR! APA MUSLIHATNYA? Adakah Karpal Singh akan menarik diri dari membela DSAI dan DSAI pula akan mengimpot penasihat pasukan peguambelanya?.

Apa hal dengan expert "made in Malaysia"? Patriotik terhapus kee?. Ingatlah budaya yang diimpot selama ini tidak pernah kelihatan sebagai aset yang memakmurkan negara. Apatah lagi jika budaya itu memang BUDAYA KUNING. Adakah mereka ini sudah menguburkan Malaysian Pride?.

Thursday, February 18, 2010

Doa Tok Guru-Di mana PAS Meletakkan Maruahnya?

Ke mana hilangnya roh perjuang Islam dalam PAS? Ke mana pergi pejuang-pejuang dan para syuhada yang melindungi Islam dan kepimpinan Islam terutama TGNA. ? Di mana tersungkurnya semangat jihad PAS? Tidakkah mereka mendengar doa-doa TGNA sejak akhir-akhir ini?

Bila TGNA mengucapkan "bertapa manisnya hidup" semasa pelancaran ECER bersama Perdana Menteri (masa itu) Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi, seluruh ummah, Melayu dan Pribumi seakan turut menadah tangan ke langit berdoa  agar  ".....Sesungguhnya pelancaran ini (ECER) boleh dijadikan titik tolak ujian keikhlasan kedua-dua belah pihak dalam berkongsi anugerah Allah S.W.T. yang dilimpahi-Nya kepada kita semua baik di Kelantan atau negara Malaysia pada amnya yang sama-sama kita kasihi selama ini......." menjadi kenyataan.

Ummah menadahkan tangan ke langit kerana tanda kesyukuran bahawa penyatuan ummah menunjukkan pertanda yang cerah untuk ditelisasikan dan kestabilan politik dapat dikecapi. Sedikit sedutan dari Ucapan TGNA itu:-
"......Untuk itu, mari kita cuba menjadi lebih ikhlas dengan cuba sama-sama memperbetulkan keadaan, memikul amanah agama demi memulihkan manusia untuk kembali kepada nilai-nilai fitrah keinsanan sejati selaras dengan prinsip asal 'ubudiyyah' sejak asal kita semua dijadikan. Bagi kami di Kelantan, kita telah lama mengisytiharkan konsep 'Membangun Bersama Islam', berasaskan dakwah bil hikmah wal mauizotul hasanah.[teks penuh di sini]
"Bertapa manisnya hidup" akhirnya menghampakan tangan-tangan ummah yang menadah ke langit. Pakatan Pembangkang berjaya mengatur strategi bagi memadamkan semangat "bertapa manisnya hidup" dan menukarnya kepada "janji manis di bibir madu".

Inisiatif "Kerajaan Perpaduan" juga dengan pantas dapat dipintas Pakatan Pembangkang. Bagai belum selesai ummah bertasbih, Keraajaan Perpaduan sudah bertukar menjadi mimpi ngeri. Cekap sungguh CIA Pakatan pembangkang membaca radar dan mengenalpasti unsur-unsur yang mengancam kemusnahan Pakatan mereka. Siapakah yang mengihlamkan Kerajaan Perpaduan? Bukankah Presiden PAS?

Isu kerajaan Perpaduan menguji "who is boss" sebenar PAS. Partners dalam Pakatan Pembangkang sudah mengenal dengan pasti bahawa TGNA adalah orangnya. Maka TGNA mesti dikepit rapat dan roh perjuangannya mesti dipuja-puja walau dengan apa cara sekalipun.

Misi itu berjaya sehingga penjagaan terhadap maruah TGNA sudah tidak lagi dipertanggungjawabkan kepada PAS dan penyokong dan pendokong PAS semata-mata.

Akibatnya, innovasi dan liberalisasi yang konvensyenal menurut pegangan Barat mula menular dalam ideologi PAS. Takbir sudah di sebut Takebeer. Pemimpin wanita yang berbogel dan menjadi pengamal sex pelbagai parner sudah "dihajahkan" di hadapan TGNA. Malah berucap di hadapan para ulamak di Kelantan dengan berwajah umang-umang dengan tudungnya yang penuh kepalsuan.

Pemimpin asing yang sekian lama menjadi "duri dalam daging" hubungan Singapura dan Malaysia diberi "Thumb Up" oleh TGNA. Pemimpin ini jugalah yang diagung-agungkan di Pulau Pinang oleh LGE, yang dilabel sebagai diktator, chauvinist, berat sebelah, tak ada kelas dan putar alam.

TGNA pernah menyatakan berikut:-
"....Saya hormat jika dia (Elizabeth) hendak berundur sebagai Exco tetapi saya tidak suka dia meletakkan jawatan sebagai ADUN kerana ini menyusahkan rakyat dan melibatkan kos yang tinggi, sekali pilihan raya diadakan berbelas juta habis, jadi ini bukan kerja senang. "Oleh itu, saya minta tolong jangan letak jawatan 'Yang Berhormat', kalau hendak berundur sebagai Exco dia punya pasal, bagi saya itu tidak apa sebab ini bukan salah dia, salah yang orang menceroboh...."
Tetapi bila sampai bab Datuk Zaharin Mohamed Hashim, TGNA "bertukar warna". Dia bercakap mengenai amanah, maruah dan tanggungjawab dan mendesak Zaharin meletakkan jawatan untuk memberi laluan kepada PRK. Seolah-olah TGNA dan PAS lupa bahawa Elizabeth Wong yang kembali bertugas semula selepas bersembunyi melupakan aibnya di Thailand disambut dengan jambangan bunga yang mekar dan berseri oleh Ronnie Liew (DAP-Pandamaran).

Terbaharu pula, bila "Perarakan Maulidur Rasul" dibatalkan LGE di Pulau Pinang . Ummah mengamuk!. Sedikit-sedikit syiar Islam cuba dimalapkan. Bukankah tonggak Perarakan Maulidur Rasul itu adalah "syiarnya"? Kerana itulah ummah mengamuk.

Sekonyong-konyong, TGNA juga membatalkan semua Perarakan Maulidur Rasul di seluruh Kelantan, serambi Mekah!. Tanyalah kepada seluruh Ummah Malaysia yang tercinta ini, Apakah nawaitu di sebalik pembatalan Maulidur Rasul itu di Kelantan oleh Tok Guru Mursyidur Am PAS!

SL sering mengistilahkan -TGNA sudah disalahgunakan. Dia hanya dijadikan pihak tertentu "PERISAI" bagi menghadang benturan demi benturan musuh-musuh politik Pakatan Pembangkang khasnya yang menentang gagasan DAP.

Ke mana hilangnya roh perjuang Islam dalam PAS? Ke mana pergi pejuang-pejuang dan para syuhada yang melindungi Islam dan kepimpinan Islam terutama TGNA. ? Di mana tersungkurnya semangat jihad PAS? Tidakkah mereka mendengar doa-doa TGNA sejak akhir-akhir ini? Masihkah mereka asyik membilang tasbih? Masihkan DSAI yang dikelilingi pemimpin Yahudi dan nasrani menjadi harapan PAS untuk memandu TGNA? Atau kita biarkan saja 50MP dari Australia membawa kehidupan lesbian, gay, homosexual dan sodomi di bumi ini!!

Takbir X 3

RELATED:
-Pendedahan rangka kerajaan perpaduan dari Hj Hadi ???

PKR Sabah: Kepemimpinan DSAI di ambang senja?

 
DSAI tidak meyakini Pakar Malaysia apabila dia "membawa" pakar DNA, Dr Brian Mc Donald dari Sydney Australia, dan pakar forensik - Dr C Damodaran, dari Chennai, India, Dr David Wells dari Melbourne, Australia.. Apakah alasan anda jika DSAI  tidak mempercayai pemimpin PKR Sabah untuk menasihati DSAI dalam merangka strategi Politiknya?

21 Februari ini, Presiden KeADILan, Dato Seri Wan Azizah Wan Ismail, akan mengadakan program Bertemu Anda di Star City Convensyen Centre, Kota Kinabalu. DSAI tidak akan turut serta. Barangkali dia terlalu sebok. Bagimanapun, DSAI dikatakan akan menyusul lawatan Presden PKR ini pada 28 Februari. Pastinya ada sesuatu yang yang besar berlaku di Sabah, Negeri fix-deposit BN. Khabarnya pancing DSAI sudah mengena dan "ikan besar akan dinaikkan ke perahu PKR jika talinya tidak putus atau jika "ilmu 916" dan "we have the number" tidak diperguna sebagai strategi". Atau barangkali, Presiden PKR sekadar mahu melihat jambatan yang dibakar Datuk Dr. Jeffrey Kitingan samada ianya sudah dibina semula dan selamat dilalui sebelum kedatangan de Fakto leader Pakatan Pembangkang? Atau barang kali sekadar menghitung kerugian kebakaran itu?

Wasiat presiden kepada DSAI semasa lawatan terakhir DSAI ke Sabah bagi merasmikan konvensyen Pakatan Rakyat Sabah ialah memaklumkan PKR Sabah bahawa DSAI adalah Pengerusi Perhubungan PKR bagi Sabah dan Sarawak. Namun setelah Dr. Jeffrey menerima jawata sebagai Pengerusi Majlis Permesyuarat PKR bagi Sabah dan Sarawak, wasiat itu seakan disepikan. Thamrin dikekalkan sebagai Pengerusi Perhubungan PKR Sabah dan tetap juga lebih condong melayan Kong Hong Ming sebagai Timbalannya walaupun Christina Oi Liew Jin dikembalikan sebagai Timbalan Pengerusi Pehubungan PKR Sabah oleh DSAI. Oleh itu, agak sukar mengatakan bahawa krisis kepimpinan PKR Sabah telah berakhir walaupun api yang membakar jambatan sudah tidak lagi menyala.

Di Sabah, kritikan terhada DSAI masih panas. Ronnie Klassen, Ketua Penerangan dan multimedia PKR Sabah telahpun tersingkir atau meletakkan jawatan. Ronnie memang secara terbuka mengkritik DSAI yang tidak tegas dalam membuat keputusan terhadap penstrukturan semula organisasi PKR Sabah.
".....But short of a bold and clear-cut decision from the national leadership in KL, the infighting will continue in Sabah, a state in which PKR can ill afford to allow instability to foment and fester. Indeed, its 25 parliamentary seats will be vital in deciding who wins the federal government at the next general election – the Pakatan Rakyat or the Umno-Barisan Nasional. “For PKR to win Sabah, the reform agenda must be renewed, rejuvenated and rebuilt. And this can only happen if there is the will to revamp thoroughly and quickly,” said state Director Of Communications Ronnie Klassen. [more]
Bibit penentangan dalaman terhadap kepiminan DSAI di Sabah sebenarnya dimulakan oleh Dr. Jeffrey dan Christina Liew. Sejak penentang itu, Jeffrey dan Christina sudah diramal akan meningalkan PKR. Malah Jeffrey sendiri dikaitkan dengan penubuhan Parti Cinta Sabah., PCS Bagaimanapun DSAI berjaya memujuk Jeffrey dengan "pangkat", Pengerusi Majlis Permesyuaratan PKR Bagi Sabah dan Sarawak-PMPPSS. Terujalah Jeffrey dengan tittle barunya. Untuk menyesal dan berundur sekali lagi, kredibilitinya akan merudum.

Sebagai Pengerusi PMPPSS, Jeffrey memulakan strategi dan agendanya. Pada peringkat permulaan, dia bertindak menawarkan posisi kepada Thamrin Haji Jaini, Pengerusi Perhubungan PKR Sabah, untuk duduk dalam jawatankuasa yang dipengerusikannya. Namun tawaran itu dirasakan tidak menarik bagi Thamrin. Apakah tanda-tanda PKR Sabah akan bersatu dalam keadaan begini?

Sebilangan pemimpin dalam PKR Sabah masih terus meletakkan kebertanggungjawaban kepada DSAI yang menolak perletakan jawatan Jeffrey sebagai  naib Presiden PKR. Bagi mereka Jeffrey adalah duri dalam daging PKR Sabah. Mereka berpendapat, DSAI sepatutnya sudah membiarkan Jeffrey meninggalkan PKR atas alasan Jeffrey sudah membelakangkan parti dengan membakar Jambatan, menaja penubuhan sebuah parti dan menyatakan "sudah tidak lagi ingin diperalat oleh pimpinan Kuala Lumpur yang bertujuan semata-mata kerana politik mereka".

Kritikan pemimpin PKR Sabah terhadap DSAI ini tidak pernah berlaku sebelum ini. DSAI dilihat hanya lebih berminat mengumpul penyokong disekelilingnya tetapi gagal melihat solidariti sokongan rakyat secara keseluruhan berasaskan teras ideologi parti. Bagi mereka, keberadaa Jeffrey dalam PKR hanya akan mengekalkan imej PRK sebagai parti yang dikemudi dua nakhoda dalam masa yang sama. Dengan demikian PKR akan dilihat sebagai tidak tentu hala dan arah tujuannya atau matlamat perjuangan sebenarnya tidak jelas.

Protes dalam diam ini pada keseluruhannya ditujukan kepada DSAI. Protes ini kian membesar. Kebebasan bergerak PKR Sabah tersekat-sekat dengan kehadiran dua nahkoda. Apakah keadaan ini akan dibiarkan berterusan oleh DSAI, atau kepimpinannya terus dikecam "bagai api menyala dalam sekam" atau "bagai time bom yang bakal meledak"?

Telah ramai yang memberi andaian; jika corak dan struktur kepimpinan PKR seperti sekarang berterusan, PKR dikhuatiri akan mengulangi nasibnya seperti PRU 12 di Sabah dan DSAI akan menjadi sasaran kririkan. Lebih malang lagi, dia akan dianggap sebagai pemimpin yang berada di ambang senja dalam arena politik Sabah dan tanahair.

RELATED:
LAGI Pemimpin di ambang senja dan ditolak rakyat Tuaran menyertai PKR...

Wednesday, February 17, 2010

ACUAN KITA: Bila Tuntutan Keadilan dan Pembelaan Maruah Melalui process Keadilan di Persenda.

 
Takkan Pisang berbuah mempelam. Siapa yang mahu budaya gay, lesbian, pelacuran, murtad, Atheis, free thinker menular di negara kita?
Bila Negara yang memberikan kebebasan terhadap Gay, Lesbian, pondan, pelacuran, perkhawinan sejenis, murtad, tanpa agama,. Athies, free thinker dan pelbagai lagi hubungan sexual dan kepercayaan yang tidak terbatas dan di luar imaginasi kita, ramailah yang menyalak seperti anjing dengan bangga kerana KUASA ASING, NEGARA ASING DAN PENJAJAJAH konon membantu, menyokong, mendokong dan simpati terhadap kita!. Konon akan menjadi pembela nasib  rakyat Malaysia. WTF.

Mereka yang tertumpah bangganya di lantai yang menjijikan dan meloyakan dengan camputangan ASING ini melihat bahawa bahawa 27 juta rakyat Malaysia kini bergantung harap dengan SATU LUBANG yakni lubang jubur Saiful Bukhari Azlan. Kenyataan "satu lubang ini" satu penghinaan kepada seluruh rakyat Malaysia yang cintakan Negara ini. BUKANKAH mereka  dan"species" seperti ini lebih rela undang-undang dan keadilan kita, acuan kita, DIPERKOSA KUASA ASING?
Mahukah kita jika asing meragut hijab rakyat kita seperti yang diperlaku  oleh kuasa Asing ini?

Memanglah mudah bagi orang yang yang hina mindanya, hina otaknya untuk melahirkan idea yang hina. Begitu juga otak putar alam, dan putar belit, terlalu mudah untuk melahirkan idea yang putar alam dan putar belit. Otak yang dipenuhi dengan unsur-unsur penjajahan pastinya mudah menerima “otak dan idea penjajah”. Takkan ada pokok pisang yang berbuah mempelam!

Apakah rakyat Malaysia perlu di adili ORANG ASING DAN KUASA ASING?. Kuasa asingkah yang transparent? Kuasa asingkah yang meletakkan nasi di atas piring kita? Atau BUKANKAH kuasa asing yang cuba mengekspot fahaman setan dan Iblis dalam minda dan pemikiran rakyat kita dengan harapan dan muslihat agar para setan dan iblis terus berpelisiran bermaharajalela dalam Negara kita?. Benarkah KUASA ASING yang menentukan kemerdekaan kita yang luhur?

Persetankan 50 MP Australia yang menyokong gay, lesbian, murtad, Atheis dan budaya kuning. Kita tidak perlu budaya itu semua, malah kita benci element itu. 
TAKBIR!

YANG HAQ PASTI BERDIRI YANG BATHIL PASTI JATUH

Pesetankan dengan tanggapan dan anggapan bahawa undang-undng asing dan camputangan asing itu satu yang terpuji dan agung. Hak kita untuk melindungi rakyat dan negara kita dari pengaruh barbarik. Gay, lesbian pelacuran, kepondanan, murtad (GLPKM) dan norma yang kita anggap devient dan sub-culture tidak bertempat dalam budaya kita. Demo ini dilakukan pada tempatnya dan tidak merosakkan dan mengganggu perjalanan pencarian nafkah awam.  Kita tidak bongkak, kita tidak sombong. Penyokong GLPKM kita akan gempur untuk menyelamatkan NEGARA KITA dari pengaruh ASING. Kita menentang kebathilan.
 [lapuran lengkap di sini]

lesbian, gay, bisexual, transgender (LGBT) Di Australia

 
Saiful Bukhari Azlan:  Bukankah dia mempunyai hak yang legitimate untuk "due process of the law". Adakah haknya sebagai rakyat negara ini perlu diabaikan dan diadili di mahkamah negaranya?.
Australia adalah negara yang menghalalkan pasangan sejenis melakukan perkhawinan atau melakukan hubungan sejenis. Pada tahun-tahun 1960-an, Australia memanglah masih mengharamkan lesbian, gay, bisexual dan transgenders di Australia. Sehingga Bagaimanapun pada awal 1970 Daughters of Bilitis diwududkan sebagai Kumpulan Gay yang pertama di Australia. Dengan itu bermulalah gerakan menuntut hak oleh kumpulan gay di Australia. Pada tahun 1994, Kerajaan Australia meluluskan Human Right (sexual Conduct) yang menghalalkan gay (lelaki dengan lelaki) sexual conduct: Ikuti sedikit petikan berikut:-
"It wasn't until 1997 however when the law in Tasmania prohibiting gay male sexual conduct was repealed in Tasmania. However the ban on gay male sexual conduct was overturned in the courts in 1996 following Toonen v. Australia that gay male sexual conduct became legal formally in all Australian states and territories when the federal governmet passed the Human Rights (Sexual Conduct) Act 1994[1]."
Apalah yang dibangga-banggakan dengan sokongan 50 Ahli parliment Australia supaya Kes Sodomi II digugurkan? Apa yang 50 MP Australia itu gagal adili ialah Saiful Bukhari Azlan juga ada hak untuk mempertahankan maruahnya. Dia ada haq untuk "DUE PROCESS OF THE LAW". Inilah juga yang perlu dilihat oleh pengamal mana-mana undang-undang sebagai hak yang hakiki dalam mana-mana undang-undang di dunia.

Persoalannya, kes ini dibicarakan di Malaysia yang mengharamkan aktiviti dan perkhawinan lesbian, gay, bisexual dan transgenders. Pelakunya pasti dihadapkan dimahkamah untuk pengadilan atau "DUE PROCESS OF THE LAW". Terpulanglah kepada para hakim untuk menganalisa keterangan untuk dipertimbangkan.

Nyata sekali, masyarakat Malaysia secara majoriti menolak hubungan dan aktiviti lesbian, gay, bisexual dan transgenders kerana simply BUKAN norma kita dan menyalahi HUKUM di bumi kita.  Terpenting Hukum Allah SWT amat berat kepada pesalah berkait aktiviti terkutuk ini. Apakah hak pihak  dan kuasa asing yang lain mencampuri kedaulatan undang-undang negara kita?

Janganlah kerana kepengecutan seseorang menegakkan kebenaran di mahkamah kita sendiri maka kita dipaksakan untuk mengimpot idea luar dan liar untuk kita terima. Mana mungkin!

Berkaitan:

Tuesday, February 16, 2010

Anwar Pilih yang "tidak goyang, tetapi kuat dan bersih".

 
"Anwar sudah mula kipas punggung LGE" bila menegaskan PRU 13 nanti dia akan pilih mereka yang tidak goyang, kuat dan bersih"

DSAI ke luar negeri meminta sokongan moral sekutunya agar membantunya memulihkan semangatnya yang hilang merayau-rayau kerana terpilih Saiful Bukhari Azlan yang "tidak goyang dan bersih". Saiful tetap dengan pendirian teguhnya mempertahankan yang dia disudu dan di sodomi DSAI sehingga pihak peguambela kes sodomi II gerun untuk cross examine Saiful.

Turki dan Amerika yang berada nun jauh pula pandai-pandai cakap "kebebasan , human right dan hak" dicabuli. Mana mereka tahu hak Saiful juga dicabuli, pempertahakan kehormatan dan haknya! Kalo CIA mereka ada mengekori Saiful barangkali "gue bole caya", Ternyata, yang mengekori Saiful secara lilimunan ialah "Mokhtar".

Di Australia dan USA perbuatan sodomi dan homosexual diberi cop "Ditanggung Halal". Turkey negara sekular yang menjamin kebebasan memilih pasangan. Di Britain lelaki boleh khaiwn lelaki, dan khawin lesbian dihalalkan.

Meminta negara-negara yang disebutkan itu untuk menyokong supaya ditolak dakwaan ke atas kes sodomi II bermakna pihak yang meminta sokongan itu sekalugus meminta mohor dicap ke atas sodomi, homosexuality, lesbian dan sewaktu dengannya diberi cop halal di Malaysia.

Nak minta TGNA istyiharkan perbuatan sodomi, homo dan lesbian itu celako dan tak masuk syurga. Takkan minta yang benar di sisi Allah azawajallah tak boleh. Sayapun sympathizer PAS juga.

Related:
-Anwar akui salah pilih beberapa calon PKR

Pakatan Pembangkang: Kegugguran.

Selepas Gerai-Gerai Bumiputera di robohkan, apakah kawasan Jeti Nelayan di Telok Tempoyak ini bakal dirampas dari masyarakat Nelayan?

Kemelut dalam Pakatan Pembangkang hanya akan berakhir dengan kegugguran Pakatan Rakyat yang belum lahir. Kisah diancam keguguran ini sudah berkisar di seluruh pelusuk tanah air. Time bom sedang memercik dan bakal meletup. Silent protes yang terhimpun dari pendustaan dan pembohongan luar biasa dalam sejarah politik tanah air sudah menggunung. Benarlah bahawa mereka mampu membohongi rakyat sekali dua kali atau beberapa kali tetapi bukan selama-lamanya.

Selama ini rakyat dibohongi. Segala bentuk muslihat dan putar belit diperguna bagi menutupi bangkai gajah. Orang yang digunakan sebagai Pakar Bohong pula tidak berani menghadapi keadilan. Mana RPK yang melaungkan keadilan? Mereka tidak berani mendepati kenyataan malah tergamak menggunakan hukum hakam Islam dalam menutupi khilap dan kezaliman.
 Barangkali Singapore-George Town jadi Twin City akan mengajar mereka yang leka bahawa pakatan mereka sudah tidak lagi diperlukan?. Gambar ehsan PenangWasabi

LGE kini bolehlah dianugerahkan pingat TPB-Tokoh Putar Belit kerana berselindung atas nama Khalifah Umar Abdul Aziz bagi memerintah Pulau Pinang. Sebaliknya apa yang dilakukannya ialah berat sebelah, diktator, chauvinist, dan menzalimi penduduk Pulau Pinang. Bermula dari masyarakat India di Kg Buah Pala, Gerai-gerai perniagaan Melayu dan pribumi yang kurang berkeupayaan dan miskin pula dirobohkan. Berat sebelah kerana gerai perniagaan yang serupa orang-orang Cina DAP tidak dirobohkan. Apakah pula nasib yang bakal menimpa Jeti Nelayan Telok Tempoyak dan warga nelayan di kawasan itu yang menjadi impian mereka yang tamak duniawi untuk mengumpul harta karun?
 
Kepada Para Pemimpin utama PAS dan pemimpin grassroot PAS, mereka yang berdemonstrasi ini bukan rakyat kee? Tak nampak kee kepiah mereka?

Anehnya setiap kali kezaliman dilakukan LGE dan pemimpin Pakatan Pembangkang, TGNA lah yang diperguna sebagai perisai bagi menjawab tomahan dan kemarahan rakyat dan pemimpin lain dalam Pakatan Pembangkang sendiri. Kenapa TGNA? Sanggupkah PAS melihat TGNA diperguna sebagai perisai oleh raja putar belit dan TPB yang melakukan kezaliman ke atas rakyat Pulau Pinang? Atau sememangnya PAS sudah pasrah kepada DAP atas tanggapan bahawa DAP adalah rakan setia, sehidup semati dan sejati sampai kiamat dalam Pakatan Pembangkang? Kalo PAS ingat UMNO meninggalkan PAS, lupakah PAS yang ditinggalkan DAP dalam Barisan Alternatif? Ingatlah Politik bukan Tuhan dan Bukan juga kitab suci yang tidak boleh diubah!

Lihatlah bila Datuk Zaharin Mohamed Hashim (DZMH) meninggalkan Pakatan Pembangkang, selain LGE yang menuduh DZMH tamakkan projek RM40 Juta, TGNA pula mencabar supaya DZMH meletakkan jawatan untuk memberi laluan kepada PRK. Apa ini? Bukan TGNA hanya kelihatan seperti orang tua yang hanya dicucuk hidungnya oleh DAP? Kenapa PAS dan penyokong PAS membiarkan semua ini? Mana pejuang PAS yang mahu mempertahakan maruah Tok Guru Mursyidur Am PAS? Tidakkah PAS menyedari bahawa walau sejuta kali TGNA mencabar demikian dia tidak akan memberi apa-apa kesan kerana Zaharin tahu dan faham haknya di sisi undang-undang. Orang PAS tidak faham kah ini? Mana Mafuz?, Mana Tantawi? Dan mana Abang Mat, pemegang mohor gelaran Al Juburi?

Inilah yang saya katakan bahawa kebencian senyap rakyat semakin menggunung dalam diam. Apabila sampai saat dan waktunya tiba, kebencian yang meluap-luap ini akan mengajar mereka yang leka dan sanggup menggelincirkan perjuangannya kerana politik, kerana konon menjaga hati kawan yang belum tentu menganggap kita rakan.

Penilaian saya, jika keadaan ini berterusan, tidak syak lagi Pakatan Pembangkang akan kegugguran dan tidak dapat melihat Pakatan Rakyat Malaysia sebagai anak yang diharapkan akan lahir di bumi bertuah ini.
-noreen PJ
Teluk Tempoyak

"Double-standard" yang jelas.

 
Tidak Double Standard kee jika foreign dignitaries diagungkan sedangkan pemimpin sendiri dilanyak?

Double Standard yang jelas yang disebutkan YB. Zulkifli Noordin, MP P.18-Kulim Bandar Baharu dalam paparannya sudah cukup jelas menunjukkan sikapnya yang tegas, berani menegakkan kebenaran yang dipercayainya dan bersedia menghadapi sebarang risiko yang bakal dilontarkan terhadapnya. Tabik Spring YB Zul.

YB Ketua Umum PKR dan YB Setiausaha Agong telah mengumumkan bahawa YB Wee Choo Keong, Datuk Zaid Ibrahim, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim dan YB Tan Tee Beng, adalah dalam senarai Jawatankuasa Tataterib Pakatan pembangkang. Apabila tiada notis tunjuk sebab dan prosiding disiplin akan diambil terhadap YB Wee Choo Keong dan Datuk Zaid Ibrahim, semua sudah memahami bahawa terang dan bersuluh Double Standarad yang diamalkan Pakatan Pembangkang selama ini lebih menyerlah.

Choo Keong sudah lama mengatakan bahawa ada pemimpin dalam Pakatan Pembangkang yang menjadi pelindung gerakan "underwayer world". Takdepun action diambil ke atasnya. Kenapa?

Doulbe standard dengan menyepikan tindakan desiplin ke atas Zaid Ibrahim agak mudah dikenalpasti. Zahid pemegang jawatan "Bapa legitimate" Pakatan Rakyat Malaysia yang baharu diterima pendaftarannya. Sebagai Pengerusi Penaja Pakatan Rakyat Malaysia, tentunya salahlakunya dipandang dengan tutup mata.
 
"katakan saja Adios Amigo kepada YB Zul tanpa Grasis. Memang Pakatan Pembangkang pengamal tegar Double Standard"

Rasanya menenetapkan tarikh pendakwaan terhadap YB Zul disamakan dengan tarikhnya mengadakan lawatan resminya  ke Korea disengajakan supaya YB. Zul tidak perlu mengemukakan alasan , tidak perlu membuka mulutnya dan mereka di AJK Desiplin Pakatan Pembangkang tidak lagi sanggup mendengar dan menerima alasan YB Zul yang bakal mencontengkan arang hitam ke muka Pakatan Pembangkang. Seolah-olah YB Zul tidak diperlukan membela diri dan akan terus saja dihukum. Sepatah yang keluar dari mulut YB Zul, hukuman akan terus diberatkan. So, katakan saja ADIOS Amigo kepada YB Zul tanpa Grasias. After all "kedouble-standardan" memang menjadi amalan tegar Pakatan Pembangkang. Jangan lupa bahawa haq dan Demokrasi juga dikuburkan bersama  oleh AJK Desiplin itu!

Bravo YB Zul.

POLITIK TANGGUH-TANGGUH: KESUKAR MELAHIRKAN ANAK HARAM.

 
Perbuatan ahli-ahli nerhaka jahanam. Kenapa hukuman diperringankan, malah lebih ringan dari meminum arak!

Perkhawinan Yang Sah mengharapkan kelahiran cahayamata sebagai Buah Cinta dan kasih sayang. Perkhawinan haram mengharapkan ianya tidak pernah lahir atau ditangguh-tangguh kot-kot dapat menyembunyikan perbuatan khianat dan terkutuk dari mata awam. Seolah-olah para pelaku dosa besar ini menafikan hakikat bahawa "Allah Subhana Wata'ala melihat perbuatan makhlukNya samada dalam terang atau tersembunyi"

Bapa kepada Pakatan Rakyat Malaysia (PRM) menghadapi tuduhan dan bakal dihadapkan ke Jawatankuasa Tatatertib Pakatan Rakyat. Yang Arif, Datuk Zaid Ibrahim, Pengerusi Penaja Pakatan Rakyat Malaysia menghadapi tuduhan melanggar tatasusila Pakatan Rakyat yang selama ini dianggap sebagai "perkhawinan haram" politik kerana ahli-ahlinya, DAP, PKR dan PAS, mempunyai ideologi yang AMAT jauh berbeza dan AMAT sukar untuk mewujudkan "rumahtangga" yang harmoni. Kes 3-Z kini hanya tinggal 2-z-YB Zulkifli Noordin dan Zaid Ibrahim, kerana Datuk Zaharin Mohamed Hashim telah mengambil keputusan untuk tidak berada dalam Pakatan Pembangkang yang memelihara pemimpin Chauvinist, Diktator dan bersikap komunis.

Apakah Zaid Ibrahim, anak melayu juga, akan menjadi bapa resmi PRM kerana selama ini , umum mengetahui, DSAIlah merupakan de Factor leader, yang telah "mengandungkan" apa yang disebut Pakatan Rakyat selama ini. Tak percaya cubalah kalo berani "TEST DNA"!!

Keahlian PKR Malaysia hanya dianggarkan lebih kurang 460,000 ahli, mengikut SUA Saifuddin Nasution (tidak mudah tersenyum orangnya. Nampak garang dengan bekas bekas jerawat di pipinya) tidak jauh bezanya dengan jumlah-jumlah ahli UMNO Sabah (sahaja) iaitu seramai-450,854 ahli mengikut perangkaan resmi terkini.

Agaknya "marriage of convenient" ini memang sukar melahirkan bayi PRM kerana terpaksa menanggukan perkhawinannya untuk disahkan!. Apakah "Bapanya Zaid, akan bersedia fight sebagai legitimate father atau sanggup menjadi surrogate father PRM?

Tanda tanya masih menghantui umum kerana rumah-tangga Pakatan Pembangkang kini masih berantakan. Langkah menagguh-nangguh yang diharapkan akan meredakan keadaan tidak jauh berbeza dengan perbuatan menangguh-nangguh Sodomi II. Pandangan umum, menangguh-nangguh Sodomi II tidak akan merobah kenyataan sebenar, sama dengan menangguh-nangguh Kongress PRM. Apakah tangguh-tangguh merupakan satu strategi atau memangnya tangguh-tangguh ini adalah "warisan budaya" kepimpinan Pakatan Pembangkang yang diperturunkan dari de Facto Leadernya?  Memang sukar difahami. Tepuklah dada tanya selera.

Note: Pemilihan PKR Ditangguh Akhir Tahun [di sini]

Monday, February 15, 2010

KONFRANTASI POLITIK: PAKATAN PEMBANGKANG MENANTI UNTUK DITALQINKAN

 

Pakatan Pembangkang PKR, DAP dan PAS selama ini sudah dilebel dengan jolokan "marriage of convenient". Hakikatnya, ianya lebih kelihatan sebagai "living together" tanpa nikah kerana Pakatan Rakyatpun tidak pernah wujud sebagai badan yang sah. Seperti biasa, sedikit pertelingkahan akan mejurus ke arah membawa diri menentukan halatuju masing-masing.

Beberapa siri Konvensyen Pakatan Pembangkang lebih kepada menyerlahkan perbezaan ideologi masing-masing berbanding menyembunyikannya di bawah hamparan permaidani. Sambutan yang meriah sekalipun, tidak menentukan kejayaan satu pakatan kepada Konvensyen itu kerana "silent protest" dan skiptisma idelogi turut mengisi dan menguasai suasana. Silent protest inilah pembunuh Pakatan Pembangkang sebenarnya, walaupun mereka berpura-pura menolak menafikannya atau menolak hakikat sebenar. Jika dahulu Pakatan Pembangkang mengatakan BN "in the stage of denial" kini Pakatan Pembangkang bernafas dalam dunia politik  in the BIGGEST STAGE OF DENIAL.

Misalnya: Konvensyen Pakatan Pembangkang di Sabah December, 2009, bagai "Tayangan Perdana". Bersesak-sesak. Tetapi "silent protest" juga turut bersesak-sesak mengisi setiap ruang lingkup bangunan The Atlantis. Juru pidato yang PKR Sabah hanyal mampu mengetengahkan Tuan Haji Ansari Abdullah, seorang tokoh yang menonjol. Selepas Konvensyen itu, konfrantasi PKR berlanjutan dalam keadaan yang lebih dasyat. Now, sebahagian pemimpin PKR sendiri mengakui, jika Pilihanraya diadakan di Sabah bila-bila dalam masa terdekat PKR akan dapat KOSONG KERUSI. "iya Bah..PKR ini anu bah!!" itulah perkataan yang biasa kita dengar di mulut para sympathizers PKR dan itulah gambaran terkikisnya keyakinan terhadap perjuangan PKR di Sabah.

Tren, norma dan budaya politik PKR, memanglah ia pengamal "konfrontasi politik" yang tegar. Pengasas budaya konfrontasi politik ini none other than Dato Seri Anwar bin Ibrahim sendiri. Budaya ini telah menular dengan cepat bagai swine flu dalam Pakatan pembangkang Akibatnya dunia dan rakyat Malaysia khasnya menyaksikan pergolakan dalam Pakatan Pembangakang tidak terkawal.

DAP menguatkan genggamannya. Dalam diam-diam ia terus menerus memacakkan fahaman dan ideologinya di kalangan ahli-ahli dan sympathizers DAP, kendatipun terpaksa mengorbankan hati dan perasaan rakan-rakan Pakatan Pembangkang. Istilah setiakawan memang tiada dalam kamus DAP.

PKR pula, sebagai pemegang amanah no 1 konfrantasi politik, terus bergolak dan berkonfrontasi samada sesama sendiri atau dengan rakan-rakan dalam Pakatan Pembangkang malah dengan kerajaan. Manakala PAS terus kembali bergerak dengan membersikah ideologi politiknya yang telah tercemar dan terpalit dengan kotoran selama bergerak bersama DAP dan PKR dalam Pakatan.

Renunglah sejauh jauh renungan. Apakah bentuk kerajaan Malaysia yang ingin dijaja Pakatan Pembangkang!. Pastinya budaya konfrantasi dan negara berkonfrontasi menggamit renungan yang membuat anda berkerut dahi. Tidak mustahil dalam masa terdekat anda akan mendengar bacaan talqin untuk Pakatan Rakyat yang tidak sempat lahir.

Konon mencontohi Khlifah Bani Umaiyyah Umar Abdul Aziz.. Its a "Bad dream"

Sedikit suntingan: Khalifah Umar Abdul Aziz

Nama : Abu Jaafar Umar bin Abdul Aziz bin Marwan bin Hakam
Nama Ibu : Laila binti 'Asim bin Umar bin Al-Khatab
T/Lahir : 61H
Umur : 39 tahun
Tarikh M/Dunia : 101H
Jawatan : Khalifah Ke 6 Bani Umaiyyah
Tarikh Lantikan : Safar 99H @ 717M
Lama Berkhidmat : 2 tahun 5 bulan

Khalifah Umar b Abdul Aziz yang terkenal dengan keadilannya telah menjadikan keadilan sebagai keutamaan pemerintahannya. Beliau mahu semua rakyat dilayan sama adil tidak mengira keturunan dan pangkat supaya keadilan dapat berjalan dengan sempurna. Keadilan yang beliau perjuangan adalah menyamai keadilan di zaman datuknya, Khalifah Umar Al-Khatab yang sememangnya dinanti-nantikan oleh rakyat yang selalu ditindas oleh pembesar yang angkuh dan zalim sebelumnya.....
 
 Ke mana perginya ungkapan LGE yang konon akan mencontohi dan "inspired"  pemerintahan  Khalifah Umar Abdul Aziz?. Masih ada lagi puak-puak yang berketuk seperti ayam betina mendapat telur sebiji?
 
Bila para politikus DAP mula menggunakan "surah dari Kitab Suci Al-Quran ul Karim", ramailah puak-puak ayam betina yang berketuk bahawa sudah sampai saat dan ketikanya ikatan silaturrahim dengan DAP diperketat. Mereka bangga kerana keluarbiasaan dan keajaiban telah berlaku. Extra ordinary telah terjadi kerana puak-puak DAP sudah melangkah memasuki mesjid dan mampu menghafal dan berhujah menggunakan surah, malah fasih melaungkan surah-surah itu dalam kempen pilihanraya dan rapat umum. Konon harimau sudah tidak lagi mengaum!

Teresa Kok (DAP) yang menganggap dirinya senior exco Selangor mula menggunakan wang rakyat untuk menggantikan penanda jalan yang bertulisan jawi. Azan dituntut dan dibantah agar tidak dilaungkan dengan pembesar suara, dilayan seperti utusan membawa ufti. Semuanya ghairah dilakukan tanpa menjaga perasan Melayu dan bumiputera Islam kerana menyedari bahawa ada ayam-ayam betina yang mampu berketuk mempertahankan bahawa diperut mereka sedang mengandungkan telur-telur yang bakal menetas sebagai anak-anak ayam betina!

Kisah ADUN Simpang Pulai, Chan Ming Kai dari PKR yang menyertai program takbir raya dan berlagak seperti dia Islam lengkap dengan pakaian Melayu bersongkok disanjung-sanjung sebagai satu rahmat. Namun rahmat itu sehingga kini tidak menjelma. Ketua Pemuda Kebangsaan DAP yang menghina Islam dan Ustaz Redwan Tee Abdullah dalam blognya dengan mudah menafikan tidak menghina Islam setelah mengaku dia tiada kaitan dengan blog yang menjadi kontrovasial masa itu. Mudah bagi mereka menafikan kerana ayam-ayam betina melindungi mereka.

Bila LGE, sebagai KM dan Setiausaha Agung DAP mula mengaum sempena menyambut era Perayaan Xong Xi Fa Chai tahun Harimau dengan membatalkan perarakan Maulidur Rasul di Pulau Pinang, kita sudah dapat mengesahkan bahawa wadah Khalifah Umar Abdul Aziz yang dicanangkannya hanyalah retorik dan muslihat politik.Bila LGE mengatakan Utusan Malaysia berbohong, saya hanya mengatakan Surat Resmi membatalkan Perarakan Maulidur Rasul TIDAK BERBOHONG. LGE lah yang memutar belit kenyataan dan memesongkan fahaman orang ramai antara perhimpunan dan perarakan. Barangkali perkataan possession dan gathering dia boleh BUKA MATA.

Perkembangan ini mengingatkan SL mengenai ungkapan seorang Islamic Scholar yang agung, Ustaz Haji Ahmed Deedat (Allahyarham) yang mengatakan , lebih kurang, "....ia ibarat pemacing yang terlalu geli dan jijik memegang cacing. Oleh kerana cacing itulah yang digemari ikan dan mudah diragut ikan, maka kegelian dan kejijikan itu dipersetankan saja asalkan ikan terus meragut pancing........".

Apakah ayam-ayam betina ini bersikap sedemikian? Malang bagi negara ini kerana ayam-ayam betina hanya mahir berketuk.

NOTE: Firman Allah Ta'ala- Bismillah ir Rahman ir Rahim.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ (118) هَا أَنْتُمْ أُولَاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَلَا يُحِبُّونَكُمْ وَتُؤْمِنُونَ بِالْكِتَابِ كُلِّهِ وَإِذَا لَقُوكُمْ قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ (119)