Translate

Saturday, April 17, 2010

Hulu Selangor: Bila Kuah Lebih dari Nasi, Bila Kerusi lebih dari Pengundi!!

Lebih kerusi dari pengundi (yang hadir)..Pertanda Zaid SALE pun tak laku. Cian!!
Yam Seng dengan orange juice..ha ha ha...main "keroyok".. "Sampah UMNO" pun dipuja-puja!

Thursday, April 15, 2010

Hulu Selangor: Bila PKR Kalah, Semua Akan Tahu Parti Self Destruct itu benar..

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bakar Arang di Kedah, Tan Wei Shu mengumumkan beliau keluar dari Parti Keadilan Rakyat (PKR): “Saya membuat keputusan ini kerana saya telah dipergunakan oleh kepimpinan parti untuk berkhidmat demi kepentingan beberapan individu tertentu,” kata beliau pada sidang media di sini hari ini.

Zaid Ibrahim calon impot di Hulu Selangor. Dulu dia memusuhi TGNA. Sebelum ini dia memusuhi Tan Sri Muyihidin Yassin dan Anwar Ibrahim sendiri. Kerana keinginannya mengejar jadi YB, dia putar 360 degree. Inilah yang menyebabkan dia senang dibungkus pengundi Hulu Selangor. DSAI dan TGNA jadi kawan. Zaid Orang lain dalam PKR sedikit masa lalu seperti YB DZulkifli Noordin dijadikan musuh yang mengancam kelicinannya berada dalam PKR kerana YB Zul kata Zaid itu sampah. Iyalah.."Sampah UMNO". Lagipun Zul berpendirian tegas. TIDAK seperti pendirian Zaid yang bersikap ":lalang mengikut tiupan angin".

Tan Wei Su keluar PKR ketika PKR coba berlakon di Hulu Selangor. Cian..Parti self destruct ini. Zaid lagi tambah merosakkan PKR. "DAP bakal benci Zaid jika gagal mempertahankan Hulu Selangor"....Ramalan..nampak jauh Zaid bakal ketinggalan dalam perlumbaan dengan Kamalanthan.. Benarkah Hulu Selangor memilih orang luar dan asing?....Tunggu dan Lihat saja...

Tuesday, April 13, 2010

GAMBAR PILIHAN SL HARI INI

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Presiden Barack Obama mengadakan perbincangan dua hala pertama pada Sidang Kemuncak Keselamatan Nuklear yang berlangsung di Washington, Amerika Syarikat semalam. Seramai 46 pemimpin dunia diundang ke sidang kemuncak itu. Ia adalah himpunan terbesar ketua-ketua kerajaan atau wakil mereka dari seluruh dunia di Washington bagi membolehkan Obama menggembleng sokongan dalam usaha membanteras keganasan nuklear.

Monday, April 12, 2010

Cinta Negara ini atau Pornthif?

 Pornthip Rojanasunand: Penampilan amat perlu sebagai menghormati dan membina imej yang dihormati. Apakah penampuilan ini meyakinkan anda?

Pakar patologi terkemuka Thailand, Dr Pornthip Rojanasunand tidak akan hadir memberi keterangan dalam inkues Teoh Beng Hock apabila ia bersambung pada 20 April ini, menurutnya, kerana 'tekanan politik' dari kerajaan Malaysia. Dulupun Porntip pernah menghadapi tekanan dari kerajaan Thailand kerana sikap unprofessionalnya mendedahkan status kesihatan Maharaja Thailand. Dia juga mendedahkan informasi sulit mengenai siasatan JK Inhues kepada media yang menunjukkan dia memang tidak professional dalam melaksanakan tanggungjawabnya. Tidaklah hairan bila DS Nazri Azia mengatakan "PORNTHIP PEMBOHONG"

Beberapa bulan yang lalu, Porntip dikaitankan dengan kegiatan "tarian lucah" di bar-bar terkemua Thailand. Kegiatan ini sekaligus menyebabkan kredibilitinya sebagai manusia "yang dianjung sanjung Pembangkang" dan yang amat diharapkankan pembangkang dapat menjerat "harimau yang membaham nyawa" Teo Beng Hock.

Kini, Porntip pula menuduh kerajaan Malaysia memberi tekanan kepadanya untuk memberi keterangan di Mahkamah Malaysia.. Ini "main politik" punya strategi. Apakah ianya kerana tekanan politik pihak pembangkang? Ini kerana kerajaan Malaysia telah sekian lama memberikan kebebasan yang sewajarnya kepada porntif tetapi tekanan pihak pembangkang sering ketara mahukan Porntif menyalahkan pihak kerajaan. Kenapa pula manusia seperti Porntif diagung-agungkan dan didokong dan dianjung bila mempersalahkan Kerajaan Malaysia. Apakah Porntif lebih "tersayang" dari Negara ini?