Translate

Saturday, August 13, 2011

HUBUNGAN ETHNIK DI MALAYSIA: Kenapa 5 tahun terakhir ini terlalu merosot?

 Kenapa hubungan ethnik merosot sejak 5 tahun yang lalu?
KUALA LUMPUR, 12 Ogos — Rakyat Malaysia berpandangan bahawa hubungan etnik di negara telah mengalami kemerosotan berbanding situasi lima tahun lalu, demikian menurut hasil kajian terbaru kendalian Merdeka Center hari ini. - Baca selanjutnya di sini...
Hubungan kaum yang amat malang di negara ini berlaku puluhan tahun yang lalu. Kemuncak perhubungan kaum yang terburuk itu berlakulah peristiwa 13 Mei. Umumnya kenapa? Kerana wujudnya PEMBANGKANG yang naik junjung!

Sejak merdeka, kita bangga kerana Malaysia menjadi contoh Negara yang bersifat Majmuk, Colorful Country dan digambarkan sebagai "unity in diversity". 

Bagaimanapun, keadaan ini berubah selepas PRU12. Kenapa? Jawabnya mudah: Kerana PAKATAN PEMBANGKANG naik junjung dan sudah mengenepikan soal-soal perpaduan. APA yang utama  bagi Pakatan Pembankang ialah MENDAPATKAN KUASA. Jika tidak dapat kuasa melalui PRU, mereka berusaha menggunakan kaedah, method dan pendekatan lain yang setimpal dengan RAMPASAN KUASA!

Mana 169? Mana I have the numbers? Kenapa lakukan kerja terkutuk seperti SIODOMI II DAN MELANGGAN CHINA DOLL SEHINGGA keluarnya Video Sex Panas....NOW resorted to dengan apa cara sekalipun walaupun terpaksa menggadai maruan keluarga, bangsa agama dan tanahair! asalkan jadi Perdana Menteri...INILAH DOSA BESAR ANWAR KEPADA RAKYAT MALAYSIA TANPA MENGIRA AGAMA, BANGSA DAN ANUTAN POLITIK dan seumpamanya.....Inilah PUNCA UTAMA hubungan ethnik di Malaysia sejak 5 tahun kebelakangan ini merosot.....

BERHENTI BERHARAP

Bo Syn Lin, Elizabeth Wong dan Maria Ozawa-Apa persamaan dan perbezaan yang anda nampak? Apakah ini tanda-tanda menyemaraknya rasa hormat mereka terhadap Islam?..
(Rujuklah wahai saudara-saudaraku dalam PAS: Ingatlah firman Allah Taala:يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ (118) هَا أَنْتُمْ أُولَاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَلَا يُحِبُّونَكُمْ وَتُؤْمِنُونَ بِالْكِتَابِ كُلِّهِ وَإِذَا لَقُوكُمْ قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ (119)

Usaha pemurtadan penganut Agama Islam yang menjadi isu hangat sejak akhir-akhirnya memberi cabaran yang hebat kepada kepimpinan PAS untuk membuat keputusan dan pendirian, Hingga ke saat ini, pemimpin PAS tidak memberikan pendirian yang konkrit mengenai gerakan memurtadkan beberapa individu Islam oleh pihak gereja khasnya Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC).

Apa yang PAS dan penyokongnya cuba agung-agungkan dan harapkan ialah penerimaan, pemahaman dan penghormatan rakan kongsi mereka yang bukan beragama Islam dalam Pakatan Pembangkang. Kemuncak dari kebanggan mengharap ini, PAS telah memberi LGE tittle seperi Khalifah Abdul Aziz. Selain itu PAS juga bangga kerana Nga Koh Ham berucap dalam kempen pilihanraya dengan quote Surah dalam Al Quran. maka bertambah-tambahlah MENINGGILAH harapan PAS!

Benarkah sehingga kini, selama PAS-DAP-PKR "berpakat" dalam Pakatan Pembangkang, telah menyemarakkan rasa hormat dan pemahaman rakan kongsi PAS yang bukan berugama Islam dalam Pakatan Pembangkang terhadap Islam!.?

Bukankah sejak awal lagi DAP telah mengambil masa yang panjang "long cooling up period" sebelum memujuk PAS mengguggurkan Pembentukan Negara Islam dan menukarnya ke Negara Kebajikan!?

Berhentilah berharap...tindak tanduk mereka lebih kepada dapat melemahkan aqidah pengikut PAS dan "Melayu Islam" sehingga PAS telah banyak mengorbankan ideologi dan maruah kerana PAS telah TOLERATE telalu banyak perkara yang TIDAK BOLEH ditolakansurkan!

MENIFESTO PRU 13?

 PPR ke 13 semakin menjadi tajuk perbincangan harian sejak akhir-akhir ini. Sebahagian sudah mencanangkan 111111 atau sebelas, sebelas, sebelas atau 11 haribulan November, tahun 2011. Haha. Cantek nombor itu!

Apapun yang berlaku PRU13 tetap akan diadakan dalam sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi. Pertanda-pertanda yang dapat dilihat bahawa PRU semakin hampir ialah:-
  • Kerajaan telah bayar bonus kakitangan awam
  • Kerajaan mula menghulurkan bantuan ke sekolah-sekolah missionary
  • Pembangkang dalam keadaan yang bercakaran sesama mereka
  • Sekatan harga barangan keperluan awam diperketatkan
  • Perayaan Hari Raya - gambaran perpaduan
  • Hari Cuti Sekolah
  • Pertumbuhan ekonomi menjadi stabil dan kukuh terutama apabila nilai matawang negara menjadi kukuh berbanding matawang utama dunia.
  • Konvensyen parti-parti diadakan...dan banyak lagi...
MENIFESTO...tidak akan ada menifeto PRU seperti gambar di atas....

Wednesday, August 10, 2011

Human Right, Freedom Of Speech dan Demokrasi ala Pakatan Pembangkang.

Siapa yang menumpang di atas Khinzir ini?
Pakatan Pembangkang dan penyokongnya yang mengagung-agungkan kebebasan bersuara dan human right tidaklah seindah apa yang mereka katakan. SL tidaklah ingin mencampuri urusan dalaman DAP dan Pakatan Pembangkang. Jika mereka pecat ahli-mereka, pecatlah. Itu hak dan urusan mereka.

Apa yang jelas Pakatan Pembangkang sering kelihatan bertindak mengikut selera mereka yang pantang dikritik dan disanggah. Seolah-olah mereka untouchable! Bila DAP melalui JK Disiplin pecat tiga ahli DAP kerana kesalahan displin dan mengkritik kepimpinan DAP, terbayang perkataan Ketua Pembangkang, anwar ibrahim, yang mengatakan "patuh atau dipecat". Nampaknya TINDAK TANDUK pembangkang serasi dengan perkataan "PECAT"... Karpal Sing juga pernah mengatakan yang membawa maksud PECAT terhadap anwar ibrahim kerana telah banyak melakukan kemusnahan di dalam negara ini!

Apa yang jelas dihadapan mata kita sebagai Rakyat Malaysia ialah tindakan PECAT, PECAT ini sudah sebati dengan pemimpin pakatan pembangkang. 

SL TIDAK HAIRAN JIKA DR.HASSAN ALI juga akan diPECAT oleh Kerajaan Negeri Selangor, Kerajaan Pakatan Pembangkang. Kerajaan Selangor hanya menunggu "nod" dari PAS dan Hassan Ali akan diPECAT kerajaan Selangor yang diPANDU DAP almost immediately right after the nod from PAS. Nantinya kita akan lihatlah SIAPA KERBAU DICUCUK HIDUNG dan Siapa penumpang khinzir.

Tuesday, August 9, 2011

DIA BUKAN SAHABATMU WAHAI DR. HASSAN ALI.

Penyingkiran Dr Hassan Ali sebagai Pesuruhjaya PAS Selangor adalah kemenangan DAP. Kini kedudukannya sebagai Exco tidak disenangi DAP.

3:119

Awaslah! Kamu ini adalah orang-orang (yang melanggar larangan), kamu sahajalah yang suka (dan percayakan mereka, sedang mereka tidak suka kepada kamu. kamu juga beriman kepada segala Kitab Allah (sedang mereka tidak beriman kepada Al-Quran). Dan apabila mereka bertemu dengan kamu mereka berkata: "Kami beriman", tetapi apabila mereka berkumpul sesama sendiri, mereka menggigit hujung jari kerana geram marah (kepada kamu), katakanlah (wahai Muhammad): "Matilah kamu dengan kemarahan kamu itu". Sesungguhnya Allah sentiasa mengetahui akan segala (isi hati) yang ada di dalam dada.- Demikian Firman Allah Subhanawataallah dalam Surah Ali Imran 3:119.

Monday, August 8, 2011

UNTUK PERHATIAN PAS....

Reliable to be ISAED dan diumpan dengan bujang senang...
Wajah kesayangan dan pujaan DAP!  PAS..lihatlah di sini      

SL lihat menghukum Dr. Hassan Ali yang memiliki fakta dan keterangan amat menyedihkan. APAKAH PAS menyokong perbuatan betina di atas ini semata-mata kerana dia menyokong DAP?

Sunday, August 7, 2011

1Hassan VS 2Khalid @2K

Hi..Tengah SMS @ MENYURUH 2K ker - 2Khalid?
Sabda Rasulullah saw, diakhir zaman nanti, “kamu akan disuruh melakukan yang mungkar, dan ditegah melakukan yang ma’ruf”. Dan jika kamu berkeras mahu berpegang kepada Islam, “kamu akan menjadi terasing, dan kamu umpama memegang bara api yang membakar”.
Inilah kenyataan Dr Hassan Ali. Bagaimanapun ianya "NOT GOOD ENOUGH" kepada DAP.
“Terdapat seramai 12 orang yang beragama Islam telah menghadri majlis tersebut. Tiada serbuan dan tiada tangkapan dibuat.“Sebaliknya pemeriksaan dilakukan hanya selepas rundingan dengan pihak penganjur diadakan,”.
Bagaimanapun tindakan Dr Hassan ini sememangnya tidak disenangi DAP terutama pemimpin DAP seperti Ronnie Liew dan Teresa Kok yang ternyata selama ini dingin dengan Dr Hassan Ali. Dr Hassan, dengan demikian, terpaksa menghadapi 2Khalid. Kalo di Selangor 2Khalid ini disebut Khalid Gagap dan Khalid Gereja. Dalam apapun keadaan, 2Khalid ini sentiasa angkat dan junjung pemimpin  DAP dan 2anak-beranak yang tengah SMS mereka. (lihat gambar di atas), 2anak-beranak yang sibuk tanguh-tangguh plus dolak dalik dan 2anak beranak lagi yang mengaku "king".

MB Gagap pula sudah mula bergagap dengan mengeluarkan kenyataan yang bunyinya mengancam Dr Hassan dan MENJUNJUNG ARAHAN DAP!. Inilah Menteri Besar Pujaan Hati Pakatan Pembangkang..Anda tak nampak cucuk di hidungnya tapi anda tahu dia dicucuk hidung dan menjadi Pak Turut Besar!

Rasanya 2KHALID ini kenalah diberi status "REST" oleh Rakyat Selangor dalam PRU13 kelak> Jika tidak HIDUNG MEREKA AKAN berdarah (sebab terlau kerap dicucuk)

RELATED
-12 MELAYU ISLAM BERBUKA D GEREJA : KENYATAAN RASMI HASAN ALI !! 
-Kes Gereja GMDU: Memang ada usaha memurtadkan penganut agama islam: Dr Hassan Ali