Translate

Saturday, August 6, 2011

Dolak Dalik Tangguh Tangguh

Bila ini tidak ditangguh-tangguh dan didolak dalik lagi?
“Seharusnya tidak ada masalah untuk datang ke mahkamah, kemukakan dan bagi bukti. Pada saya, kalau boleh jumpa si pengadu sebelum kes berlangsung, takkan tidak (boleh jadi saksi), lebih-lebih lagi tampil di mahkamah untuk kemukakan keterangan,....Dolak-dalik adalah perkara yang konsisten di bawah kerajaan Barisan Nasional, saya tidak begitu optimis, tapi saya mengharapkan respon positif daripada Perdana Menteri,” Nurul Izzah.
Demikianlah kata-kata Nurul Ezzah bt Anwar bin Ibrahim hasil perkongsian hidup dengan Wan Azizah Ismail, yang dikahwini Anwar di Selatan Thailand kerana tidak direstui bakal mertuanya masa itu!

Bila bercakap pasal politik BN N.Ezzah ini lupa mengingatkan dirinya. "Mana Jam Omega?"- Sapa yang menjawab berdolak dalik? Sapa yang berdusta dan berbohong?. Masuklah bilik keluarkan Jam Omega tu..jangan berdolak dalik!.  Pertanyaan terbesar di tanahair yang tercina ini: Kenapa Papa jahat "Tanggguuuhhh-Tanggguuuhhh" kes Sodomi II"?---- Ezzah Jawablah jangan dok berdolak dalik!.

Rakyat Malaysia tak perlu keliru dan tak akan hairan dengan segala penyataan Ezzah kerana "KE MANA TUMPAHNYA KUAH KALAU TIDAK KE NASI"...Darah papa jahat mengalir dalam tubuhnya!

Lihatlah si Nuwar ke Manila menemui rakan lamanya, Estrada, yang ditolak oleh rakyat Filipina kerana rasuah dan menggelapkan wang negara. Hi..bersahabat dengan individu yang rasuah....! common..

Lepas tu dengan budaya yang tumbuh subur dalam jiwanya...Memburuk-burukkan negara dan imej negara Malaysia di Filipina. Tetapi bersekongkol dengan Estrada...mana ada Pinoy yang percaya dengan Si Nuwar melainkan dia hanya dapat berusaha meyakinkan orang yang mengupahnya untuk memburuk Malaysia di mata dunia!.

BTW. Tak kan rakyat Malaysia berpemimpinkan ORANG UPAHAN dan Pelakun video Panas. Rakyat Malaysia tak akan berdolak dalik pada PRU13 nanti...

Thursday, August 4, 2011

"DEMI MASA PEMBOHONG AKAN REBAH"

Akibat dari memuncaknya nafsu menghalalkan Bersih 2 yang HARAM, apapun pencacai Pakatan Pembangkang bole buat termasuklah berbohong dan MENIPU RAKYAT.  Tiada perasaan malu mensensasikan pembohongan!. Konon "PAGI PEMUSTAUTIN, PETANG WARGANEGARA".  Hairan "MISMAH" dengan semudah itu menyerahkan Kad Pengenalan yang diperolehinya pagi itu dan petang itu kepada mereka ini. Mana logiknya? Hanya PEMBOHONG yang tahu logiknya!

Apa lagi promoter utama mereka Malaysiakini yang mendapat tajaan tertentu untuk memusnahkan Malaysia dan sejarahnya. Pembohongan itu ternyata di sini.

"DEMI MASA PEMBOHONG RAKYAT AKAN DIREBAHKAN OLEH RAKYAT"

Wednesday, August 3, 2011

BUJET ANGAN-ANGAN 2012 PAKATAN PEMBANGKANG AKAN MUNCUL

Saban tahun Pakatan Pembangkang akan sibuk menyediakan bujet mereka apabila pembentangan bujet oleh kerajaan bakal dibincangan di Parliment Malaysia. Murid-murid sekolah rendahpun tahu bahawa setiap tahun Negara perlu membentangkan bujet dan bujet itu akan dibentangkan oleh Kerajaan BUKAN oleh Pembangkang!.

Ajaibnya, Pakatan Pembangkang mengeluarkan bujetnya untuk dibentang kepada siapa, di mana dan untuk siapa kita semua tidak tahu. Bujet Pakatan Pembangkang ini TIDAK LEBIH dari BUJET ANGAN-ANGAN. 

Ajaib bin aneh kerana Bujet pakatan Pembangkang ini konon dapat menyelamatkan 200 billion ringgit wang rakyat. Agaknya  Mat Sabu, pengasas al juburi, memiliki keajiban yang sangat ajaib. Berangan-angan sahaja sudah dapat menyelamatkan wang rakyat sebanyak 200 Billion ringgit...!!!. Boleh tahan ilmu dan kepakaran Mat Sabu ini...tetapi nak demo masih belajar dari ambiga!. Britain atau USA barangkali kena belajar dari Mat Sabu untuk mengangkat martabat ekonomi kedua negara ini sehingga memberikan kesan dan limpahan kepada ekonomi global!

Sayangnya bila tiba masanya Bujet Kerajaan juga yang akan dibentangkan di Parliment. Dibahas dan diperhalusi. Manakala bujet Pakatan Pembangkang tetap diketepikan dan menjadi angan-angan. Teringat SL, bila kerajaan sedang dalam rangka melantik Menteri Menteri Kabinet Malaysia, Pakatan Pembangkang juga sebuk menyediakan Barisan Kabinet Bayangan Mereka. OMG.. Bayang-bayanglah Kabinet Pembangkang itu sehingga kini!

Suatu ketika, apabila kerajaan menggerakkan tranformasi ekonomi negara dan NKRA diperkenal, Pakatan Pembangkang pula mengeluarkan "Buku Jingga". Mana Buku Jingga? Hangat-hangat tahi ayam?. Yang jelas ialah mereka yang cuba berusaha mengetengahkan idea Pakatan Pembangkang itu hanyalah sekadar coba menonjolkan diri agar dipilih "jadi calon" PRU 13 nanti.....

Siapa pakar Ekonomi yang dikatakan Mat Sabu? Penasihat Ekonomi Kerajaan Negeri Selangor ker?. Songlap Wang Rakyat bolehlah!

Secara professional jika diteliti dengan mendalam, bertolak dari Barisan Kebinet Bayangan, Pakatan Pembangkang, Bujet tahunan Pembangkang dan hinggalah ke Buku Jingga, Pakatan Pembangkang, semuanya adalah ANGAN-ANGAN BELAKA. Nawaitunya hanyalah sekadar cuba mempengaruhi rakyat dan memaklumkan  kepada rakyat bahawa Pakatan Pembangkang juga mampu seperti kerajaan. Pada hakikatnya semua gagasan Pakatan Pembangkang itu HANYALAH GIMIK politik yang tidak realistik dan dianggap sebagai percubaan dan usaha membohongi dan mengelirukan rakyat.

BILA KAPAL DAH NAK KARAM...

Yang ini pula mabuk kuasa

AHLI PARLIMEN DAN BAU ARAKNYA…

Ketagihan arak Ahli Parlimen itu dikatakan telah menjadi masalah yang serius. Mulutnya dikatakan berbau alkohol semasa dikunjungi ketua partinya, malah pernah juga dia berucap di satu majlis dalam keadaan mabuk..... “Dia hanya muncul kalau ada jurugambar media di majlis itu. Tujuannya untuk muncul di akhbar dan dengan itu bolehlah menipu kepimpinan parti bahawa dia seorang yang bekerja kuat,” kata seorang pemimpin negeri.....Baca di sini.
 Tanda-tanda nak karam sudah semakin hampir.

Tuesday, August 2, 2011

AUTONOMI UNTUK SABAH! Kalo dah pembohong tetap pembohong!.


Apa lagi yang PKR mampu berikan untuk Sabah..takde...selain mampu menanamkan dan membangkitkan sentiment perkauman lebih 32 ethnik di Sabah. PKR sudah semakin jelas dan terang menjadi liabliti kepada Pakatan Pembangkang selagi Anwar, yang disifatkan seperti "kayu buruk", masih dibiarkan menguasai seluruh al ehwal PKR.

Tak Perlu pergi jauh..Tanya saja Dr. Jeffry Kitingan dan pengikutnya samada Anwar adalah seorang pemimpin yang mampu memakmurkan Sabah !!.

Renew pemberian Autonomi untuk Sabah oleh PKR!!!???.. Satu lagi pembohongan politik abad ini yang dasyat dilakukan si kayu buruk yang memang apabila saja membuka mulutnya "pembohongan mula terpancar"..Dia kini terdesak @ desperado kerana PAS semakin menyisihnya dan DAP sudah merasa bahang liabiliti yang berat dan panas mengancam Pakatan Pembangkang kerana perangai dan tabii individu si kayu buruk ini.

Autonomi untuk Sabah hanya sekadar umpan yang memburukkan hubungan Kerajaan Pusat dan Kerajaan Negeri, memburukkan hubungan sesama ethnik di Sabah dan memburukkan hubungan pelbagai kaum. Umpan ini digunakan sikayu buruk kerana saban pilihanraya umum, Sabah menjadi fix deposit kepada Kerajaan Malaysia untuk membentuk kerajaan dan menghalang si kayu buruk menjadi PM.

Barangkali modal politik sudah "TAKDE" dan kesuntukkan masa kerana pokok tempatnya berteduh sudah dimakan anai-anai...sedang pekungnya kian terbuka...

Monday, August 1, 2011

CHEGUBARD-Malaysia Negara Munafik: LAPAR DAHAGA PUBLISITI

Macam  brginikah rupa Chegubard?
Benarkan begini wajah che'GuBard? A Fugitive!

SL tak kenal Chegubard. Tapi sudah lama dengar nama Chegubard @che'GuBard @Badrul Hisham Saharin. Dia adalah calon PKR yang dikalahkan oleh KJ di P.131 Rembau.

SL tidaklah kisah sangat bila che'GuBard ini tulis cerita penglipurlama mengenai intan berlian puluhan juta ringgit harganya. Itu bagi SL adalah asam garam politik, lada cencaluk harian orang politik atau the bread and butter of a politician.

SL juga tidak kisah jika cheGuBard kata video panas yang mengaitkan bossnya, Anwar Ibrahim sebagai konspirasi dan fitnah. Semua biarlah RAKYAT SENDIRI yang menilai, BUKAN orang politik berkata "bagi pihak rakyat" terutama bila dia sendiri bukan wakil rakyat kerana ternyata mereka sering menyalahgunakan rakyat, nama rakyat dan mengelirukan rakyat.

Tetapi bila cheGuBard mengatakan Negara Malaysia yang kita cintai ini "Negara Munafik", SL bukan main marah dan terus benci cheGuBard, Nampak gambar si bard inipun, SL nampak macam muka Ghaddafi!, SL rasa tidak ada seorang rakyat Malaysia, yang benar-benar cintakan negara ini, dapat menelan cemuhan dan cacian si Bard ini.."Malaysia Negara Munafik". Rakyat yang cintaklan negara ini benci pada orang yang mengatakan Negara ini Negara Munafik...

Penyataan ini sendiri sudah membatalkan hasrat si Bard ini berpolitik di negara ini...oii Bard..resignlah...

TERLALU MURAH MARUAH SI BARD INI mcm shitt!...Tidak munafik kah dia memuja komunist? Tidak munafikkah dia bertuankan penzina dan mempertahkan penzina? 

Benarkan RAKYAT REMBAU MENERIMA PEMIMPIN YANG MENGATAKAN REMBAU ITU KAWASAN MUNAFIK! KERANA REMBAU SEBAHAGIAN DARI MALAYSIA...

Kalaupun terlalu lapar dan dahagakan publisiti jangan sampai '"MARUAH NEGARA YANG KAMI CINTAI INI" di cop Munafik oleh si Bard....Bard oii Bard you owe an apology to Seluruh Rakyat Malaysia. I dont think REMBAU can accept you after all the damages you've said!
Middle finger for you Bard!
Salam Ramadhan Al Mubaraq buat Rakyat Malaysia...

Sunday, July 31, 2011

RAKYAT MALAYSIA, Jawablah..

"Soal agama tidak harus dipolitikkan demi fahaman sempit yang menunjukkan kedangkalan ilmu dan kefahaman Islam yang sebenarnya,"  TGHH.

Apakah dangkal ilmu dan kefahaman Islam kita bila kita menentang perbuatan manusia dalam gambar di bawah ini? Apakah tinggi ilmu dan kefahaman Islam kita bila kita menyokong perbuatan manusia di dalam gambar ini?

RAKYAT, MALAYSIA JAWABLAH..

USIA SIAPA?

DSAI bakal menerima lambaian terakhir seperti ini sedikit masa lagi..
Usia Najib sebagai PM bakal berakhir? . Demikian tajuk utama Harakah.  Dengan tanda [ ? ] isyarat pertanyaan ini menunjukkan orang PAS memang tidak yakin bahawa Najib dan BN dapat ditumbangkan oleh Pakatan Pembangkang. Hanya kerana survival "politik" dosapun mereka anggap pahala. Lihatlah si penzina dalam video panas yang dipertahankan dan dewa-dewakan seperti malaikat!..lihatlah lakonan Suhardi yang diterima PAS sebagai kebenaran.....

Pakatan Pembangkang semakin hari semakin menyingkap yang menyerlahkan kelemahan mereka sendiri. PAS terang-terangan semakin menerima ideologi PSM. PAS sendiri, dengan puji-pijian dan sanjungan terhadap pemimpin PSM yang baru sahaja dibebaskan pihak keselamatan, dengan jelas sudah tidak menghiraukan ideologi mereka sendiri. Maklumlah suatu masa dulu TGNA pernah mengatakan "SYAITAN" pun dapat diterima sebagai rakan PAS....

DAP yang sudah jelas menolak kepimpinan PAS (ada kaitan dengan isu meramal Ku Li. Lihat:- ku-li-jangan-dehakai-perjuangan-agama). PAS semakin mendewakan LGE. Maruah agama dipergadai dan diperalat demi politik... rasanya PAS akan diserang sendiri oleh ahli PAS sedikit masa lagi jika PAS tidak mengalami perubahan/tranformasi dalam hubungannya dengan parti-parti pembangkang yang lain, khasnya DAP yang bertentangan dengan ideologi PAS.
Dari pengamatan SL, USIA DSAI sebagai Ketua Pembangang  sebenarnya semakin hampir untuk berakhir. Sebabnya mudah..kerana DSAI sudah dianggap sebagai LIABILITI oleh DAP dan PAS dan termasuklah sebahagian pemimpin PKR sendiri...Kes Sodomi II semakin memalapkan DSAI. Ini belum lagi diulit mimpin video panas dan Omega...belum lagi kisah dari luar negara dan egen-egennya yang sudah putus harap dengan kepimpinan DSAI...

Oleh itu kalo DSAI sebagai ketua pembangkang bakal berakhir...GUA CAYA...

RELATED
-TGNA dah tahu DSAI tak boleh pakai lagi..