Translate

Saturday, March 20, 2010

SEMANANJUNG GAZA VS SEMENANJUNG MALAYSIA

 Di Semenanjung Gaza dan Di Semenanjung Malaysia khasnya Pulau Pinang..dah hampir sama! Mungkinkah ianya akan serupa?

Di Semenanjug Gaza:
Serangan udara yang dilancarkan tentera Israel ke atas Genting Gaza bagi membalas serangan roket pejuang Palestin menimbulkan keadaan cemas pada perbincangan antarabangsa mengenai Asia Barat di Moscow, hari ini.

Ketegangan juga dilihat memuncak di Baitulmaqdis, di mana beribu-ribu anggota polis Israel bersiap-sedia untuk menghadapi kemungkinan berlakunya pertempuran baru di kawasan itu serta di sekitar Old City.

Pihak berkuasa mengenakan sekatan ke atas penduduk Islam Palestin ketika solat Jumaat hari ini di kawasan Masjid al-Aqsa. Paparan Penuh di sini

Di Semenanjung Malaysia:
Kerajaan Pulau Pinang Meroboh Gerai-gerai Melayu..Menurut Sivamurugan, tindakan kerajaan negeri itu hanya akan melebarkan jurang kekayaan antara etnik di negara ini khususnya orang Melayu dengan kaum-kaum lain. Beliau menambah, jika itu berlaku, sudah pasti ia akan menjejaskan ikatan perpaduan rakyat berbilang kaum.

Dengan apa yang berlaku menguatkan lagi apa yang telah diperkatakan oleh Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim yang mendakwa Ketua Menteri, Lim Guan Eng seorang yang cauvinis, diktator dan berfikiran bahaya Paparan Penuh di sini

Lambat laun yang "hampir sama" akan menjadi "serupa"... Fikir-fikirkanlah..

ANWAR: MENGKHIANATI EKONOMI NEGARA DI LUAR NEGARA.

Di Luar negara Anwar bagai membaca doa menadahkan tangan agar ekonomi Malaysia jahanam.

Sedikit masa lalu Dato Seri Anwar Ibrahim mengutarakan keduduakn ekonomi Mlaaysia sbagai gelap dan merudum menggunakan fakta yang rekayasa IMF. Dia bersandarkan anggaran dan jangkaan IMF yang sememangnya bias terhadap pertumbuhan ekonomi Malaysia. Walaupun pertumbuhan 4.5% sang dinikmati dan disasarkan mencapai tahap pertumbuhan 6% tahun ini, namaun Anwar dan IMF masih melihat pertumbuhan ekonomi Malaysia terlalu nagatif dan hodoh.

Sejak dahulu, semasa kewujudan DEB (NEP)-Dasar Ekonomi Baru, Pertumbuhan ekomomi masih pesat. Ekonomi Malaysia pernah mencapai tahap pertumbuhan 7%. Jika tidak kerana serangan penyangak matawang, Soros dan IMF pada tahun 1997-98, ekonomi Malaysia mensasarkan 7.5%-8%. Pada masa itu DEB masih diamalkan. Ini membuktikan bahawa DEB BUKANlah faktor yang menentukan atau variable bagi pertumbuhan ekonomi atau bukan "critical success factor" pertumbuhan ekonomi Malaysia.

Sebenarnya perbuatan Anwar sendiri yang menggambarkan kepada dunia bahawa ekonomi Malaysia "merudum" adalah fakor yang  lebih besar menghambat pertumbuhan ekonomi Negara. Kita harap Masyarakat kita sedar mengenai perbuatan Anwar memburu-burukkan ekonomi Malaysia di luar negara adalah satu usaha membantutkan ekonomi yang membawa kesan kepada seluruh rakyat Malaysia. Sukar untuk menolak bahawa perbuatan Anwar ini salah satu dari tindakan dan perbuatan  yang "mengkhiananti ekonomi Negara" di luar negara.

Ikuti lapuran mengenai kritikan Anwar terhadap ekonomi Negara ini di luar negara:-

The Opposition Leader insisted that dropping the New Economic Policy (NEP), first drawn up in the 1970s, would be more effective in helping poor Bumiputeras, a constant call by his political foes in Umno as well as Malay rights groups. “It needs to be dismantled because of the lost competitiveness,” he told a forum in London. Anwar’s frequent criticism of the NEP has often drawn flak along with the accusation that he is selling out "his race", a charge that he denies. “We have to regain it and enrich the country and then distribute wealth through a more transparent affirmative action policy,” the PKR de facto leader said. Paparan penuh di sini
Anwar terlalu bangga mengatakan bahawa Ekonomi Malayisa dihambat NEP. Sebenarnya ini bermaksud "ANWAR ADALAH ANTI-KEUTAMAAN KEPADA BUMIPUTERA DAN PRO PENGHAPUSAN HAK-HAK ISTIMEWA BUMIPUTERA"

Sl menegaskan bahawa semuga gerakan Anwar adalah 'SOLIDLY POLITIC". Atas dasar itu ekonomi Malaysia TIDAK akan dapat dipacu dengan nawaitu politik. Sebaiknya ANwar perlu memberikan komen ekonomi dengan mengenepikan nafsu politiknya agar "masyarakta yang celik ekonomi dan golongan muda yang professional" dapat melihat kejujuran politik Anwar. Jika Anwar meletakkan segala-gala termasuk segala kudrat pemikiranya semata-mata kerana "politik", Anwar hanyalah semakin menghampiri kejatuhannya.

PAKATAN PEMBANGKANG LEBIH BAIK JAGA TANGKINYA.

Tian Chua yang dilahirkan DSAI melalu gagasan Reformasi adalah seorang aktivist masyarakat. Dia kini menjadi rujukan dan "orang penting" PKR dan DAP.

Pemimpin-pemimpin PKR khasnya dan Pakatan Pembangkang amnya di Semenanjung Malaysia ramai yang lahir dalam era gagasan reformasi. Tidak hairanlah jika mereka yang mendapat tempat dalam kepimpinan Pakatan Pembangkang. Mereka ini adalah di kalangan 'aktivist" masyarakat yang bertukar menjadi aktivist politik. Tian Chua, Elizabeth Wong, Janice Lim, Teresa Kok adalah di antara pemimpin Pakatan Pembangkang yang kini menjadi aktivist politik yang asalnya aktivist masyarakat.

Di Sabah, di kalangan pemimpin Pakatan Rakyat, sukar dicari seorangpun aktivist politik yang asalanya adalah aktivist masyarakat secara aktif. Tidak hairanlah bila kita temui ramai di kalangan pemimpin PKR dan Pakatan Pembangkang Sabah "berpolitik dulu baru menjadi aktivist masyarakat". Atau lebih tepat dikatakan bahawa mereka tidak akan menjadi aktivist masyarakat per se jika tidak mempunyai agenda politik. Ciri-ciri ini yang menjadikan Pemimpin Pakatan Pembangkang Sabah lebih cenderung memperkatakan dan mejadikan isu politik berbanding isu-isu permasalahan masyarakat atau permasalahan rakyat. Meskipun mereka mengetengahkan isu rakyat, suara rakyat, keadilan rakyat, kuasa keramat rakyat dan sewaktu dengannya, mereka lebih cnderung menggunakan pendekatan politik yang beragenda politik.

Akibat dari "agenda politik" yang menguasai ruang lingkup pemikiran Pakatan Pembangkang Sabah ini, maka setiap masalah rakyat, seolah-olah penyelesainya ialah politik. Soal kemiskinan diselesaikan dengan politik, soal PTI diselesaikan dengan politik, soal kekurangan kemudahan infrastruktur diselesaikan dengan politik, soal pendidikan anak bangsa diselesaikan dengan politik, soal akidah diselesaikan dengan politik, perubahan cuaca diselesaikan dengan politik, soal delivery system jabatan kerajaan diselesaikan dengan politik, soal habis atau kekurangan gula di dapur diselesaikan dengan politik. Kemarau, pembakaran terbuka, pembuangan sampah, penyeludupan, penaguhan dadah, Ikan bom, sayur beracun, kemarau, banjir; semua hendak diselesaikan dengan politik. Dapatikah dicapai penyelesaian dengan cara ini?

Malah barangkali soal nikah-cerai, sakit, kematian, drunk driving, buang bayi juga cuba diselesaikan dengan menggunakan pndekatan politik.

Bolehkah kita yakinkan rakyat yang daif dan miskin dengan isu "undilahlah aku kerana kalu kita kalahkan kerajaan maka selesailah masalah kemiskinan kamu?" Bolehkan kita yakinkan rakyat sesebuah kampung dengan hanya mengatakan kepada mereka "undilah aku kerana aku akan bina jalanraya emas di kampung kamu bila kau menjadi YB? Dapatkan kita meraih undi dengan menggunakan isu "kalau saya jadi YB masalah air di kawasan anda akan selesai?"

Oleh kerana ciri-ciri dan rupabentuk pemimpin politik Sabah, khasnya Pakatan Pembangkang, maka wujudlah kalangan pempimpin yang saling bersaing sesama mereka demi merealisasikan agenda politik masing-masing. Dalam masa yang sama mereka berkongsi "satu tangki penyokong" iatu tangki penyokong pembangkang di Sabah. Dalam banyak kejadian, setiap pilihanraya, pembangkang berpecah-pecah degan menyokong ketua mereka masing-masing. Tiada dalam satu masa di mana parti-parti pembangkang ini bersatu di bawah satu lambang. Bila berakhirnya Pilihanraya mereka mendapati diri mereka kalah teruk dan ramai yang "hilang wang pertaruhan".

Melihat akan keadaan ini, rasanya impin Pakatan Pembankang untuk melihat "straight fight", satu lawan satu hampir mustahil. Terlalu mengharapkan lain-lain Parti Pembangkang bersatu dalam Pakatan Pembangkang 'is just a wise dream", terlalu sukar direalisasikan kerana meraka yang mengajak untuk bersatu sekadar mahu menjadi "leader" yang ingin memperkuat kedudukannya. Manakala mereka yang diajak bersatu sekadar hendak dijadikan pengikut atau penyokong. Wise thinking huh!

Dalam keadaan ini, Pakatan Pembangkang Sabah lebih baik menjaga tangkinya. Tersilap sedikit, ia bakal bocor sendiri kerana bakal ditentang oleh kepimpinan dalamannya jika dia terlalu mengejar sokongan pembakang yang lain. Jangan nanti berlaku "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikandung Berciciran". Jika tidak, jadilah Pakatan Pembangkang parti yang self destruct. Sesama mereka bertelagah kerana masing-masing memiliki agenda politik peribadi, BUKAN AGENDA UNTUK RAKYAT (tetapi sering menyebut dan menjaja nama rakyat), yang terbuku di hati masing-masing. Maklumlah "lahir mereka sebagai aktivist politik" yang purely politik.

Friday, March 19, 2010

Tikus Mengajar Rakyar Luar Negara Menyalak.

Species ini bertukar bulu sebaik saja meninggalkan KLIA!. Apakah nama species ini?

Anwar bin Ibrahim terlalu gah dan bangga bila di luar negara setelah menjadi "tikus" dalam Negara terutama ketika Zaharin Hasyim berucap menjunjung kasih ucapan DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agung.

Di luar negara Anwar bangga mengatakan bahawa "Malaysia bukan negara Islam atau... sebenarnya, saya (juga) tidak pasti sekarang,” kata beliau secara berseloroh". Knapa perlu dia bangga dengan kenyataan ini? Ini jelas sebagai pemperlekeh Agama Islam di Negara ini di mata dunia. Inilah pemimpin agama yang diharapkan PAS dan ummah?


“Apa yang dilakukan oleh Umno tidak berkaitan dengan isu-isu Islam sama sekali. “Jika anda menemui seorang Muslim yang komited, anda boleh berhujah dengannya tetapi di Umno, mereka tidak mahu memahami apa itu Islam,” ujar Anwar lagi. Apakah yang diharakan oleh rakyat Malasia dan ummah terhadap sifat dan sika pemimpin seperti ini. Menikus di Negara ini tetapi cuba menginduktrinasi rakyat luar negara dengan menggambarkan negara Malaysia ini teruk! Bukankah tikus ini mengajar rakyat negara asing untuk membenci Malaysia dan memperkecilkan Islam di Malaysia.

Bila Anwar mengatakan “Kita perlu mendidik pemimpin-pemimpin Umno,”, di luar negara seolah-olah dialah yang pintar.  Kenapa dia ditinggalkan oleh pemimpinnya sendiri dari PKR? Bukankah Anwar sendiri manusia yang gagal mendidik pemimpin-pemimpinnya? Di mata rakyat Malaysia, ramai yang melihat Anwar adalah peliwat. Karpal Singh pernah menuduh "Anwar sebagai pengamal seks luar tabii yang teruk". Bukankan Anwar yang gagal mendidik dirinya dan gagal mengawal hawa nafsunya sehinggalah dia membalun negaranya sendiri di luar negara!

SL cuma menunggu waktunya PAS dan seluruh ummah menguburkan pemimpin hipokrit ini yang bertukar kulit bila saja dia meninggalkan KLIA.

Tak sabar menunggu waktu dia disumbat di Sungai Buloh.

I Love Malaysia.

Ku Li Nafi, Tentera Nafi: Siapa Yang Bohong?

Bila Ku Li dan Angkatan tentera menafikan penyertaan dan sokongan mereka merampas kuasa 916, Benarlah kata Zaharin bahawa DSAI berbohong.
Datuh Seri Zaharin Hasyim mengatakan bahawa DSAI "menegaskan" (perkataan favorite Anwar) perkara berikut sebagai langkah merampas Kerajaan Persekutuan pada 16 Septmber 2008. Suntingan berikut ini adalah yang pernah ditegaskan DSAI mengikut Zaharin. So, Jika Ku Li dan angkatan tentera menafikan perkara ini, maka BENARLAH  kata Zaharin bahawa DSAI berbohong kepada pemimpin-pemimpin Pakatan Pembangkang termasuk Zaharin. Siapa pula kata Zaharin yang berbohong? mengenai Ku Li dan Angkatan Tentera? Tentulah spinner yang tak faham jalan cerita. Main bantai jee kee..[di sini]. So Malaysian insiderpun mengesahkan DSAI berbohonglah nii! he he..

-”Kami disogok cerita kononnya Panglima Angkatan Tentera dan angkatan tentera memberi sokongan pembentukan kerajaan oleh Pakatan Rakyat yang diketuai oleh ( Ahli Parlimen) Permatang Pauh,” (ini DSAI yang cakap bagi mempengaruhi pemimpin lain mengikut Zaharin)

-Yang Dipertuan Agong sedang menunggu di istana untuk mendapatkan kenyataan jumlah Ahli Parlimen Barisan Nasional yang melompat (30 orang)-Termasuk Ku Li bagi dibolehkan pihak pembangkang bentuk kerajaan. Katanya Yang Dipertuan Agong juga dikatakan kononnya merestui Anwar jadi Perdana Menteri keenam. (ini DSAI yang cakap bagi mempengaruhi pemimpin lain mengikut Zaharin)
 Now, sudah fahamlah kita, siapa pembohong. Yang Pastinya Zaharin hanya menyampaikan bahawa orang itu pembohong!. emm! emm!. Lain kali janganlah main SEMBRONO@SPIN!!

Thursday, March 18, 2010

Teks Ucapan Penuh Dato Seri Zahrin Di Parliemen...

Ucapan Penuh YB Bayan Baru di Parlimen pada 18 Mac 2010
Dari Putera Merdeka. [di sini]

Dato Yang Di Pertua,

Semalam saya telah mendedahkan suatu kebenaran yang terpendam begitu lama. Memang berhadapan dengan kebenaran itu sesuatu yang menyakitkan, 'the truth hurts'. Sebab itulah kita dapat melihat reaksi yang bagaikan chimpanzee didalam sarkis semalam. kerana kebenaran itu menusuk kalbu mereka.

Nasihat saya kepada mereka, terimalah kebenaran dengan hati terbuka. kalau saudara memilih untuk terus hidup dibawah sindrom penafian 'denial syndrome' itu adalah ahak saudara. Tapi suatu ingatan daripada saya, kalau saudara memilih untuk hidup dibawah sindrom penafian kepada konspirasi pembohongan ini, kebenaran itu akan datang menghantui saudara dan menjadi suatu mimpingeri buat saudara kemudian hari nanti.

Sebenarnya saya memilih untuk membuat pendededahan ini kerana mereka memilih untuk memalukan dan mengaibkan saya serta keluarga. 'They hit below the belt' Mereka memilih untuk memfitnah dan membawa cerita palsu dengan niat untuk membunuh karektor dan peribadi saya. Timbalan Presiden PKR Syed Husin Ali meneruskan fitnah dengan membuat kenyataan dua hari lepas bahawa proses pembersihan telah selesai dan PKR kini sebuah Parti yang bersih dari daki dan najis.

Saya ingin menegaskan bahawa memang Tuhan telah melakukan proses pembersihan didalam PKR. memang kami yang bersih dan suci sudah dikeluarkan daripada PKR, yang tinggal didalam PKR sekarang hanyalah mereka yang berdaki dan najis sahaja. saya nasihatkan Syed Husin supaya membaca buku SHIT tulisan sasterawan negara Professor Emeritus Dato Shahnon Ahmad. Memetik kata-kata Dato Shahnon Ahmad, apa yang tinggal didalam PKR hari ini hanyalah SHIT sahaja. Dan Hari ini, di dewan yang mulia ini, saya ingin mendedahkan SHIT tersebut supaya rakyat tahu dan tidak terus terpedaya dengan mainan politik silap mata PKR ini.

Pada 12 Februari 2010, saya terpaksa mengambil langkah berani berhijrah daripada PKR menjadi Ahli Parlimen Bebas tanpa ikatan kepada mana-mana Parti. asas kepada penghijrahan ini adalah kerana keyakinan saya kepada perjuangan PKR dan Pakatan Rakyat sudah diselubungi keraguan.

Keraguan saya adalah berdasarkan kepada landasan perjuangan Paktan Rakyat yang berteraskan reformasi dan pengubahan sudah menjadi agenda peribadi. ini terbukti apabila pembohongan dan putar belit agenda 16 September terbongkar, agenda merampas Putrajaya 'at all cost' keghairahan mereka terhegeh-hegeh menghantar deligasi sandiwara dianggotai oleh YB Batu, YB Bukit Lanjan, YB Machang dan lain-lain ke taiwan membontoti Ahli Parlimen Barisan Nasional demi melaksanakan agenda sempit mereka.

Saya masih teringat pada masa itu kami Ahli parlimen pakatan Rakyat diperkudakan, diperalatkan dan dipermainkan. Kami dibohongi kononnya jumlah Ahli Parlimen BN yang akan melompat sudah lebih daripada mencukupi. saya masih ingat anrata nama-nama yang disebut adalah seperti YB Kalabakan, YB Kimanis, YB Kinabatangan, YB Tawau, YB Sepanggar, YB Batu Pahat termasuk YB Jerantut dan YB Gua Musang dan lain-lain. Malahan salah seorang Timbalan Speaker dikatakan akan sama melompat ke PKR.

yang Di Pertuan Agong dikatakan sedang menunggu di Istana untuk mendapat pengesahan jumlah MP BN yang akan melompat dan memberi perkenan Tuanku untuk PR membentuk Kerajaan Persekutuan. Malahan yang Di Pertuan Agong dikatakan sudah berkenan dan merestui YB Permatang Pauh sebagai PM ke 6. Malahan nombor plate kereta pun sudah ditukar menjadi WMK 6! kami disogok cerita kononnya Panglima ATM dan ATM juga memberikan sokongan pembentukan Kerajaan Peesekutuan oleh PR.

Pada masa itu, kami Ahli-Ahli Parlimen PR khususnya PKR pada masa itu diarah berada didalam kawasan Parlimen untuk mengambil alih kuasa tersebut yang dikatakan akan berlaku bila-bila masa. kami dibohongi kononnya salah seorang Timbalan Speaker akan mempengerusikan usul undi tidak percaya yang akan dikemukakan terhadap Kerajaan Persekutuan dan menyokong PR mengambil alih Kerajaan Persekutuan. Begitulah sandiwara pembohongan 16 September yang menyebabkan akhirnya keraguan mengatasi keyakinan saya terhadapa perjuangan PKR, 'doubt has overtaken my faith'.

keyakinan saya terhadap perjuangan PR hancur berkecai apabila melihat amalan politik sempit yang ditunjukkan oleh kepimpinan YB Bagan, merangkap Ketua Menteri Pulau Pinang. YB Bagan ini adalah pemimpin DAP yang sama yang dihambat dan ditendang keluar oleh DAP Melaka. ( YB Kota Melaka tentu tahu kisah ini ). sehingga terpaksa merempat ke negeri lain, iaitu Pulau Pinang. makin hari makin terserlah sikap diktatorial, chauvinis, ekstremis, anti islam dan berfikiran ala komunis beliau. dahulu slogannya ' malaysian Malaysia tetapi apabila slogan itu menjadi propaganda bankrap yang ditolak rakyat, slogan baru Middle malaysia pula dikompangkan. Slogan bertukar kulit, agenda jahatnya tetap sama!

Slogan baru ini jelas membuktikan agenda perkauman sempit yang dibawa oleh YB Bagan. Nasib bangsa Melayu dan umat Islam terpinggir dan semakin teraniaya. bukan sahaja golongan bawahan dan marhaen teraniaya, malahan institusi Islam juga dipermainkan. Bukan sahaja institusi seperti Pusat Zakat menjadi mangsa politik chauvinis mereka, malahan cubaan membatalkan sambutan perarakan maulidurasul membuktikan sikap anti Islam yang menebal dibawah kepimpinan YB Bagan.

namun YB Bagan bukan sahaja gagal menjawab teguran dan kritikan saya, sebaliknya memilih untuk melemparkan fitnah dan tomahan yang jahat terhadap saya dan ahli keluarga, kononnya terlibat didalam tender Kelab Golf Bukit Jambul melalui syarikat bermodal RM2 yang anak saya kononnya mempunyai kepentingan. Saya telah pun mengarahkan peguam saya supaya mengambil tindakan undang-undang terhadap dia.

dan yang paling malang, tindak tanduk diktatorial, chauvivis, ekstremis, anti Islam dan ala komunis YB Bagan mendapat sokongan daripada YB Permatang Pauh, seorang pemimpin Melayu yang kononnya menjadi juara Islam, Juara Keadilan dan juara segala juara.

Dan sikap YB Permatang Pauh ini telah mengembalikan ingatan saya kepada lipatan sejarah yang lalu. Kini saya menyedari bahawa kita, rakyat dan negara ini berdepan dengan manusia yang bertopeng pelbagai watak raksaksa pelbagai wajah. Ini juga watak yang sama yang menyokong pemecatan mantan ketua Hakim Negara, Tun Saleh Abas pada tahun 1988 yang membawa kepada kehancuran badan kehakiman. Dan inilah badan kehakiman yang mempertikaikan kewibawaannya oleh YB Permatang Pauh hari ini. Alngkah Ironisnya, bagaimana roda keadilan berputar, dahulu beliau bertindak menzalimi badan kehakiman, kini beliau pula mendendangkan lagu dizalimi oleh institusi yang beliau zalimi.

Kita tidak lupa inilah juga wataknya yang membiarkan Almarhum Datuk Mufti Selangor Dato Ishak baharom dipecat, dan hari ini mendabik dada kononnya dia mahu memperkasa Institusi Islam. dan jangan lah kita lupa inilah orangnya yang semasa berkuasa dahulu menggelar sahibul fadilah Tok Guru Nik Aziz, Murshidul Am PAS sebagai ulama terompah!

Inilah orangnya yang menjadi Hang Tuah membinasakan Institusi Raja-Raja Melayu apabila kekebalan Raja-Raja Melayu berbangkit tahun 1980an. Dan hari ini kononnya mahu mempertahankan Institusi Raja-Raja Melayu.

Sejarah tidak berbohong, dan sejarah akan membuktikan bahawa kita sedang berdepan dengan seorang manusia yang sanggup berbuat apa sahaja untuk mencapai matlamatnya. Political expediency at all cost. Putrajaya sudah menjadi seperti milik mutlaknya, tetapi saya yakin Putrajaya akan berubah menjadi mimpi ngeri beliau.

saya cukup yakin keputusan saya meninggalkan PKR dan berhijrah adalah tepat dan benar. Saya tidak mahu sejarah menghukum saya kerana tidak berbuat apa-apa dalam keadaan ini. saya tidak mahu generasi akan datang melihat saya sebagai sebahagian daripada gerombolan yang menjahanamkan dan merosakkan negara, bangsa dan agama saya.

Dato Yang DiPertua, Yang Di Pertuan Agong dalam titah ucapan baginda melahirkan kedukacitaan tentang perbuatan fitnah, pembohongan dan putar belit fakta terutamanya dalam media baru termasuk media portal.

saya menyokong penuh titah Tuanku ini dan ingin menegaskan bahawa titah Tuanku itu sebenarnya ada kaitan dengan sikap political expediency at all cost ini yang tidak terhenti kepada politikus-politikus bertopeng ini, malahan menular ke mouthpiece mereka iaitu media portal MalaysiaKini. Saya menyaksikan sendiri bagaimana perbuatan politik bertopeng pelbagai wajah ini memperkudakan media portal untuk agenda jahat mereka.

baru-baru ini saya telah terpilih mengikuti rombongan lawatan kerja deligasi Parlimen Malaysia ke Washington DC untuk memperkukuhkan hubungan dua hala Malaysia - Amerika termasuk menambah baik hubungan dagangan Malaysia-Amerika. Ini termasuk lawatan ke Kongres, Senat dan US Trade Representative dan menghadiri forum tertutup yang dianjurkan oleh CSIS ( Centre For Strategic & International Studies ) Amerika Syarikat.

Saya sangat terkejut apabila penganjur daripada CSIS memaklumkan kepada kami bahawa ada menerima panggilan dari seorang pembantu khas YB Permatang Pauh bernama Aasil kazi Ahmad yang meminta pihak penganjur CSIS membatalkan forum tersebut. Ini adalah kerana selama ini YB Permatang Pauh telah memonopoli sebarang pertemuan dengan pihak Amerika dan menentukan apa jenis maklumat yang boleh disampaikan kepada pihak pentadbiran Amerika. Namun senario ini berubah dengan usaha gigih YB Rompin merangkap Duta Besar yang baru Ke Amerika dan YB padang Rengas Menteri di JPM. Usaha ini telah berjaya memecahkan topeng politik mereka.

Dato Yang DiPertua, setahu saya Aasil ini adalah salah seorang pembantu khas YB Permatang Pauh yang bekerja di Pejabat Ketua Umum PKR di Ibu Pejabat PKR. Beliau juga adalah salah seorang 'spin doctor' bagi mereka khususnya bagi perhubungan luar dan antarabangsa mereka. Saya mendesak KDN untuk menyiasat watak bernama Aasil ini. Apakah dia mempunyai permit bekerja dalam negara ini, dan sama ada beliau sebenarnya antara dalang-dalang antarabangsa yang memainkan peranan menggugat kestabilan negara. Saya mengesaki Aasil adalah warga Amerika keturunan Pakistan, seorang warganegara asing yang pada saya adalah pengkhianat bagi negara ini. bagi saya. Malaysia tidak memerlukan pengkhianat asing seperti ini. Saya mendesak supaya KDN mengambil tindakan tegas dengan menghalau watak pengkhianat seperti ini.

selanjutnya semasa forum tertutup tersebut, hanya wakil media dari MalaysiaKini yang datang dari san Francisco dibenarkan oleh penganjur hadir membuat liputan. Apa yang mengejutkan saya, laporan awal mengenai forum tersebut tidak pula dilaporkan dalam MalaysiaKini, sebaliknya muncul dilaman portal kononnya dimiliki oleh Raja Petra, seorang fugitive yang bankrap yang kini didalam pelarian. Ini adalah laman web yang sering dipergunakan oleh pimpinan PR untuk melempar fitnah terhadap sesiapa yang menjadi sasaran mereka, terutamanya yang tidak sehaluan dan tidak menyokong mereka secara membabi buta. Ternyata laporan awal wakil MalaysiaKini disalurkan kepada Raja Petra untuk dicanaikan dahulu!

Dan laporan mengenai forum berkenaan, yang disiar dilaman portal milik Raja Petra tersebut sarat dengan fitnah, pembohongan dan putarbelit fakta.

Sehari dua selepas itu, lamanweb malaysiaKini pula menyiarkan laporan mengenai forum tersebut dengan memetik daripada laman web milik Raja Petra tersebut, tetapi tanpa fitnah, pembohongan dan putarbelit fakta.

Ini jelas membuktikan MalaysiaKini dan Raja Petra bersekongkol 'hand in glove' dengan pemimpin PR untuk melakukan putarbelit laporan dan character assassination terhadap sesiapa juga yang menjadi batu openghalang kepada impian mereka merampas Putrajaya at all cost.

saya yakin dengan teguran Tuanku tepat pada masanya, dan saya menyokong penuh. saya mendesak Suruhanjaya Multimedia dan pihak berkuasa untuk melakukan siasatan menyeluruh dan mendalam terhadap kedua-dua laman portal MalaysiaKini dan Raja Petra, terutamanya samaada mereka menerima pembiayaan kewangan daripada politikus-politikus bertopeng ini.

saya ingin mendedahkan bahawa sebenarnya Raja Petra ini hanyalah barua politikus-politikus bertopeng ini. Beliau ini hanyalah bertindak sebagai ghost writer, penulis berhantu sahaja. Penulis hantu sebenarnya adalah mereka yang menjadi mercenary writer- penulis-penulis upahan yang dibayar oleh mereka. Dan saya tahu Raja Petra kini dilindungi disebuah kediaman mewah di London milik pemimpin kanan PKR. InsyaAllah tiba masa yang sesuai saya akan dedahkan siapa dalang yang membiayai penulis-penulis hantu ini.

Saya ingin menyatakan bahawa saya kenal pasti salah seorang penulis MalaysiaKini iaitu Terence Netto adalah penulis upahan mereka yang menjadi spin doctor kepada politikus bertopeng ini. Ini adalah golongan yang mengamal politik jijik dan kotor, dasar matlamat menghalalkan cara yang akan menyebabkan pengasas fahaman 'Machiavelli' boleh mati terkedu. Ini kerana Machiavelli merumus dasar matlamat menghalalkan cara untuk kepentingan dan kebajikan rakyat. Sebaliknya para politikus bertopeng ini menyalahgunakan dasar tersebut untuk mencapai agenda sempit kepentingan manfaat peribadi mereka.

Dato Yang Di Pertua, saya menjemput Dato dan mereka yang berminat untuk membaca semua tulisan Terence Netto ini dan membuat penilaian sendiri. tetapi saya yakin tiada rumusan lain yang akan dapat dibuat melainkan bahawa Malaysiakini, Raja petra, terence Netto adalah barua-barua dan penulis hantu kepada politikus-politikus bertopeng ini.

saya mendesak supaya Suruhanjaya Multimedia dan SPRM untuk menyiasat penulis upahan Terence Netto dan dalang-dalang dibelakang beliau. Negara ini tidak memerlukan manusia bertopeng seperti ini.

Dato Yang Di Pertua, teguran YDP Agong hendaklah diambil dengan serius. saya mengingatkan diri saya dan rakyat negara ini bahawa jika tiada sebarang tindakan serius diambil terhadap mereka ini, percayalah bahawa budaya fitnah memfitnah akan tumbuh subur dan mekar dalam negara tercinta ini. dan janganlah kita menyesali kelak apabila budaya ini menjadi lumrah dalam masyarakat kita. Sekiranya budaya ini berterusa, saya yakin itulah petanda kepada kehancuran tamadun dan peradaban negara Malaysia yang tercinta ini.

Dato Yang Dipertua, saya mengambil kesempatan ini menegur pimpinan Kerajaan BN. Saya melihat keupayaan pimpinan PR menjalankan kegiatan memburukkan dan menghasut negara asing supaya membenci negara kita adalah kerana kelemahan dan kegagalan kerajaan untuk menangani masaalah tersebut dengan serius dan terancang.

Contohnya, saya melihat perwakilan Malaysia diluar negara seperti Duta dan Diplomat gagal menjalankan peranan untuk membuat program penerangan yang jelas dan berkesan. Ada yang mengambil sikap tugasan mereka sekadar satu kerja mencari makan. habis waktu pejabat habislah tugas mereka. Saya percaya ramai para duta dan diplomat yang agak profesional dan pakar dalam tugasan mereka. Namun begitu kekadang mereka 'overlook' kepentingan politik dan impak sesuatu isu kepada negara.

Jadi saya mencadangkan kepada Kerajaan supaya menilai semula strategi dan kaedah lantikan para duta dan perwakilan Malaysia ke luar negara. Terutamanya ke negara-negara kritikal seperti Britain, Australia, Turki, Indonesia, India dan negara Timur tengah. saya mencadangkan agar kerajaan melantik ahli politik berpengalaman sebagai Duta malaysia ke negara-negara kritikal ini. saya melihat bagaimana keputusan melantik YB Rompin sebagai Duta Besar Malaysia Ke Amerika Syarikat membawa kesan yang positif dalam menangani masaalah ini.

Saya tidak bermaksud untuk memperkecilkan para Diplomat kita. Saya sedar dan insaf ramai dikalangan mereka telah berjaya mengukir nama sebagai Diplomat yang hebat dan profesional. Nama seperti Tan Sri Razali Ismail adalah contoh yang pernah mengharumkan nama negara dipersada antarabangsa. Namun saya berpendapat bahawa di negara-negara kritikal ini, seorang Duta yang mempunyai pendedahan dinamik dunia politik tempatan khususnya akan dapat memainkan peranan lebih efektif.

Akhirnya YB Tan Sri Speaker, saya mengalu-alukan titah diraja YB TS Speaker, saya mengalu-alukan titah diraja Yang Di Pertuan Agong yang pada saya memberi suatu garis panduan dan halatuju yang positif untuk dijadikan sebagai wadah untuk kerajaan melaksanakan dasarnya demi kebaikan dan kebajikan rakyat dan negara ini.

Sekian, Terima Kasih


Saya pohon menyokong.

ZAID PUN KATA "PENDATANG"!

 "Tidak dapat dipastikan samada species ini memutar lidah. Tetapi yang pasti lidahnya bercabang dua"

Zaid dengan nyata menganggap Orang Asli itu BUKAN BUMIPUTERA dengan merujuk Perlembagaan Persekutuan yang ditafsirnya. Sebaliknya Zaid menegaskan bahawa Orang Ali itu sebagai PUTERA BUMI. Anehnya, bila Zaid menggunakan istilah itu, dia tidak pula merujuk Perlembagaan Persekutuan. Dia menyebuat "anak putera bumi bertuah". Apa bezanya? Kenapa Zaid TIDAK menyebut "anak bumiptera bumi bertuah"? Apakah ini sebahagian dari unsur-unsur putar belit dan memutar lidah yang Zaid telah pelajari dan perolehi dari ajaran philosphy Anwar bin Ibrahim?
Saya terkejut. Bila pula Orang Asli ini dimasukkan dalam golongan “Bumiputera”? Saya terus merujuk kepada Perkara 153 and 161 Perlembagaan Persukutuan. Tak ada pula Orang Asli diberi keistemewaan sebagai Bumiputera.....Sepatutnya merekalah orang yang paling layak sekali kerana bukan sahaja sebagai Orang Asal dan anak putera bumi bertuah ini tetapi juga kerana mereka paling miskin. Orang Asli bukan dikategorikan sebagai Bumiputera, hanya “Malays and the Natives of Sabah and Sarawak” dianggap sebagai Bumiputera.... Inilah nasib Orang Asal di negara ini. Menteri sendiri tidak mengetahui status mereka, masakan mereka akan mendapat pertolongan dan pembelaan yang patut dan sewajarnya. Hanya “pendatang” yang terpilih oleh UMNO sahaja mendapat keistemewaan. Zaid Ibrahim [di sini]
 Zaid juga sudah menggunakan perkataan "Pendatang". Agaknya Zaid juga sudah mula mengatakan bahawa rakyat Malaysia yang terbentuk dari sejarah imigrasi sebelum merdeka, khasnya Cina dan India, adalah "pendatang"?. Look who is talking!

NOTA:
"Bumiputera" dterjemah sebagai "son of soil" atau native
"Putera Bumi" apa pula Zaid? bukankah juga "son of soil"?..Putar belit jenis apa ini?

BILA GOLONGAN MUDA MENDOKONG

Mood golongan muda kini semakin lebih yakin dengan kepimpinan semasa negara.
Kehadiran Najib di tengah-tengah golongan muda yang intelek perlu dibaca oleh semua bahawa masa depan negara terpikul di  bahawa golongan muda ini.

Perdana Menteri, Dato Seri Najib Tun Razak sendiri turun padang menemui golongan muda bagi mewujudkan keceriaan dan membina keyakinan golongan ini terhadap hal tuju negara di bawah teraju Najib.

Langkah Najib ini seakan satu sindirian terhadap Sayap Pemuda dan Puteri yang sebelum ini sering menjadi persoalan ramai. Kenapa Pemuda da Puteri UMNO masih belum berjaya menembusi golongan yang sebaya dengan mereka? Apakah mereka masih dengan program "kami-kami saja" atau "terlalu kekitaan"?

Najib telah memperlihatkan perubahan besar dalam sistem pentadbiran dan hubungan sosal. Najib sudah melangkahi "berubah atau rebah". Kini pengurusan negara berjalan lancar dan pertumbuhan ekonomi negara 4.5%, masih menaruh harapan tinggi akan mencecah 6%. Keadaan ini sudah pasti akan menggagalkan lagi usaha-usaha IMF yang mempunyai dalang di Malaysia untuk menawan ekonomi negara dan meruntuhkan maruah Malaysia di mata dunia.

Tindakan Najib mendekati golongan belia sudah pasti lebih mendekatkan lagi golongan muda ini dengan program dan aspirasi nasional. Perhatian terhadap golongan muda ini sudah pasti memerlukan tindakan susulan yang lebih berkesan yang dapat dopersesuaikan dengan kehendak dan selera golongan muda. Tanggapan bahawa golongan muda membelakangi kerajaan haruslah menjadi cabaran agar langkah Najib terus ditranformasi ke arah menjadikan golongan muda yang intelek dan aset negara yang amat bernilai.

Mood golongan muda kini sudah menhala ke pembentukan nilai-nilai kenegaraan yang sivik dan betamadun. Mahu tidak mahu, kerajaan mestilah berkorban dengan bersungguh-sungguh memelihara da komplimen mood ini. Program pembangunan belia ke arah membinaan insan yang berjati diri hendaklah dijelmakan dengan lebih serius, BUKAN sekadar kata-kata pujangga @ retorik tetapi dengan gerakan yang nyata sehingga menjadi realiti yang membanggakan.

Jika tidak samalah dengan gagasan pembangkang yang selama ini menipu golongan muda ini sehingga hampir hanyut dengan laungan reformsi yang sebenarnya bergelumang nawaitu politik yang rakus tanpa memperduli norma-norma asas bernegara sehinggalah menggadaikan maruah negara.

Wednesday, March 17, 2010

Lebih Dasyat Rupanya Dari Yang Anda Tahu.

DSAI Keluar Dewan. Dia tidak sanggup menghadapai Zaharin yang diuar-uarnya sebagai pemimpin "katak" di pentas-pentas terbuka. Kenapa DSAI tiba-tiba kecut di Dewan Rakyat?
Zaharin sudah berkerat rotan dengan DSAI, Dia kini mantan sahabat karib yang terkini. Berapa ramai lagi di luar sana yang bakal menjadi mantan sababat DSAI atau mantan ahli @ penyokong DSAI?

Datuk Sei Zaharin Hasyim akan menyambung ucapannya esok. Tapi DSAI tidak akan hadir, malah dia dikatakan akan berlepas ke luar negara.

Zaharin adalah mantan sahabat baik DSAI. YB Zulkifli Noordin juga adalah rakan karib (mantan?) DSAI dan terlalu rapat dengan kelurga DSAI. Mereka berdua kini dianggap seteru oleh DSAI. Umum mengetahui Zaharin bersengketa dengan LGE. Manakala Zulkifli mempertahankan pendiriannya mengenai kalimah Allah dan mengkritik LGE. Apakah salah mereka kepada DSAI? Kenapa DSAI tergamak memecat orang yang telah berjasa kepadanya dan keluarganya samada secara peribadi maupun politik?

Apakah pula jaminannya bahawa anda dan rakan-rakan anda akan diberi muka oleh DSAI dan keluarganya semata-mata kerana anda penyokong PKR atau Pakatan Pembangkang? Apakah sumbangan peribadi anda kepada keluarha DSAI, DSAI dan politik mereka?

Apabila mendengar pendedahan Zaharin mengenai 16 September, SL bagaikan bengang dan tegamam seketika.  Sampai begitu jauh sekali DSAI mengheret penyokongnya ke lembah dusta.

Lihatlah dan bayangkan dasyatnya pembohongan ini:-

-Yang Dipertuan Agong sedang menunggu di istana untuk mendapatkan kenyataan jumlah Ahli Parlimen Barisan Nasional yang melompat (30 orang) bagi dibolehkan pihak pembangkang bentuk kerajaan. Katanya Yang Dipertuan Agong juga dikatakan kononnya merestui Anwar jadi Perdana Menteri keenam.

-”Kami disogok cerita kononnya Panglima Angkatan Tentera dan angkatan tentera memberi sokongan pembentukan kerajaan oleh Pakatan Rakyat yang diketuai oleh ( Ahli Parlimen) Permatang Pauh,”
 
-Salah seorang Timbalan Speaker Dewan Rakyat juga dikatakan sudah bersiap sedia untuk istihar Anwar sebagai Perdana Menteri.

OMG. SL hanya tahu mengenai "16 September" dan "I have the number". Rupanya, pembohongan itu lebih dasyat lagi rupanya. Tapi kenapa DSAI meninggalkan Dewan ketika Zaharin sedang berucap sehingga Zaharin terpaksa meninggikan suaranya dan meminta DSAI untuk mendengar ucapannya?. Bukankah Dewan Rakyat ini TEMPAT untuk menegakkan kebenaran secara professional? Tidakkah DSAI mahu menyanggah kenyataan Zaharin?

 Related:
-Anwar “Cabut” Keluar Dewan 

Anwar “Cabut” Keluar Dewan


DEWAN PARLIMEN, 17 Mac – Ketua Pembangkang yang juga Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim petang ini ”cabut lari” keluar Dewan Rakyat semasa MP Bebas Bayan Baru Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim dedah pelbagai pembohongan PKR hendak menjayakan gerakan 16 September bagi mengambilalih pentadbiran negara daripada Kerajaan Barisan Nasional (BN).

Ahli-ahli Parlimen BN menjerit “jangan keluar, jangan keluar” ketika melihat tindakan Anwar keluar Dewan. Paparan Penuh di laman Rakan Blogger, Yeop Parit [di sini]

Pasted by:
noreen PJ

Tuesday, March 16, 2010

Pembangkang Keluar Dewan Lagi.

Sudah 4 MP dan 6 ADUN Pakatan Pembangkang meninggalkan Pakatan Pembangkang, satu dipecat. Antara sebabnya ialah sikap konfrontasi Kepimpinan Pakatan Pembangkang terutama PKR yang mengutamakan perkara yang remeh dan mengenepikan soal-soal negara dan soal soal prinsip yang pokok. Contoh remeh yang jelas ialah KPN memastikan semua laluan ke parlimen tidak dihalang (bagi MP). Soalnya samada dihalang atau tidak dihalang PKR DAN PAKATAN PEMBANKANG tetap juga mahu membuat bantahan atau minta bahas!!.. Mereka hanya cari pasal! MP apa ini, soal remahpun boleh membuat mereka keluar dewan meninggalkan tanggungjawab yang lebih penting. Keluarlah dan tak perlu kembali!!!!. Tunggulah Rakyat akan keluarkan  mereka dengan sebenar-benar keluar. Sia-sia pilih MP begini!! PRU13 selesailah tugas MP begini...atau sebahagian kecil bakal kecut bila kerusi mereka tinggal dihitung dengan jadi kelingking jee!
Kesemua Ahli Parlimen Pakatan Rakyat pagi ini bertindak keluar daripada Dewan Rakyat selepas Speaker Tan Sri Pandikar Amin Mulia menolak untuk membahaskan usul yang dikemukakan oleh Menteri Dalam Negeri......Datuk Seri Hishammuddin Hussein mengemukakan usul agar Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan bertanggungjawab memastikan semua laluan menghala ke Parlimen bebas daripada sebarang halangan.....Usul itu diluluskan selepas mendapat bilangan undi majoriti secara lisan daripada Ahli Parlimen Barisan Nasional namun mendapat bantahan daripada anggota Pakatan Rakyat yang mendesak agar perbahasan terhadap usul itu dibuka.
Bila 4 MP dan 6 ADUN keluar Pakatan Pembangkang, ini keluar betul-betul dan tak akan kembali lagi, malah muak dengan sikap Pakatan Pembangkang. Anihnya MP MP yang keluar dewan itu akan balik DAN TAKUT UNTUK TIDAK LAGI DIKEMBALIKAN oleh rakyat!. Inilah budaya ore Pakatan Pembangkang. Jarang-jarang kita jumpa MP-MP seperti begini dalam dunia..MENYESAL  UNDI KALO SL ADA MP BEGINI!

Golongan muda memang bijak dalam menghukum species seperti ini. Tunggu dan lihat saja PRU13...Species ini...gulung tikar..

Golongan muda tak minat politik?

 
Abu Hassan Hasbullah 
Lebih ramai pengundi muda dilihat cenderung menjadi pengundi non-partisan (tidak memihak) pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13) akan datang, demikian menurut analisis beberapa pemerhati politik.
Selain itu, perkembangan teknologi maklumat dan media baru menyebabkan golongan itu tidak lagi mengakses maklumat daripada media konvensional tetapi "mencipta" maklumat dan membentuk pandangan tersendiri.

"Mereka tiada lagi kepercayaan klasik kepada politik," kata Abu Hassan Hasbullah (kanan) ketika mengulas mengenai pengundi muda pada PRU13. Trend politik semasa dilihat antara penyumbang kepada senario itu berlaku. Read More
ULASAN SL

KENYATAAN bahawa golongan mudah TIDAK MEMIHAK menjelang PRU13, bagi SL, dibuat berdasarkan kepada tanggapan eksekutif atau rambang eksekutif. Ianya tidaklah dibuat secara pungutan atau kutipan data yang terperinci. Kenyataan ini mungkin berubah jika pungutan data dilakukan.

Siapakah golongan muda yang dimaksudkan dalam kenyataan ini masih juga samar-samar. Dalam pengkategorian yang konvensional, mereka yang berumur 40 tahun ke bawa masih dianggap "belia". Jika golongan ini diambil kira, maka kenyataan bahawa "mereka tidak memihak" amalah masih boleh dipersoalkan kerana pada peringkat umur inilah kecenderungan "berpolitik" subur dan aktif.

Pada PRU12 ramai penganalisa membuat kesimpulan bahawa golongan muda lebih ramai yang condong menyokong pembangkang. Kenyataan ini disokong oleh kenyataan-kenyataan di atas pentas oleh pemimpin-pemimpin pembangkang yang mengatakan bahawa "golongan muda mendokong perjuangan Pakatan Pembangkang". Atas sebab ini Angkatan Muda Keadilan diperkuat dan dilengapi lojistik untuk menguasai golongan muda.

Kenapa sejak akhir-akhir ini golongan muda dikatakan "tidak memihak"? Adakah kerana sokongan mereka kepada Pakatan Pembangkang kelihatan telah mereka tarik balik? Dan jika meraka masih menyokong Pakatan Pembangkang maka barulah dikatakan mereka "memihak @ masih menyimpan kepercayaan klasik kepada politk"?

Apabila Peralihah kuasa daripada Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi kepada TS Najib Tun Razak, analisa demi analisa dibuat untuk mengukur perubahan sokongan terhadap Najib yang sekaligus sokongan terhadap kerajaan. Finding menyatakan bahawa sokongan terhadap Najib semakin hari semakin meningkat terutama golongan intelek muda.

Dua faktor utama yang meningkatkan sokongan ini ialah Pertama: Kesungguhan dan keberanian Najib menghadapai cabaran untuk berubah atau rebah. Kedua: Ketidak benaran @ ketidak telusan janji dan ungkapan pemimpin-pemimpin Pakatan Pembangkang dan hubungan antara parti dalam Pakatan Pembangkang yang amat rapuh. Terlalu luas kagetori ini diulas. Cukuplah dengan menggariskan kategori besar ini. Hari demi hari kita dihidangkan dengan ketidak telusan dan kerapuhan Pakatan Pembangkang. Nilailah mengikut penelitian anda.

Bagi SL golongan muda yang minat dengan politik telah meningakat. Cuma mereka tidaklah menjadi pemain utama yang "mengelicik" bola politik itu ke palang gol. Mereka adalah pemerhari yang peka terhadap isu-isu politik. Lazimnya mereka yakni golongan intelek muda ini membuat keputusan bukan kerana berdasarkan kepetahan seseorang pemimpin berkata-kata tetapi kerana tindakan mereka yang lebih meyakinkan dan lebih telus. SL yakin bila golongan intelek muda ini berkata, rakyat akan mendengarnya dengan lebih tekun dari orang politik.

Secara keseluruhan, golongan muda inginkan kerajaan yang aman, toleransi, mempunyai masa depan yang cerah, mempertahankan semangat nasionalisma, mempertahankan perpaduan dan tidak berkonfrontasi. rengkasnya untuk mencipta negara Malaysia yang unggul di pentas dunia. Jika kita lihat di sekeliling kita. siapa agaknya yang lebih cenderung untuk dipilih oleh golongan muda ini?

Berapakah nialinya? RM8.33 sebulan, Satu Undi Dari Senior Citizen? No Kidding! (Edited-see Ralat)

 Salah satu program prihati di Penang. Pendekatan sekecil ini lebih bermakna jika ianya benar-benar ikhlas dan untuk sesuatu occasion yang istimewa. Kerajaan bagi tunai dengan kadar RM8.333 sebulan sebagai "tanda kejayaan", anda banggakah?

Apabila Kerajaan Pulau Pinang memberikan RM100. (Ringgit Malaysia: satu ratus sahaja) setahun  kepada "senior cirizen" yang bermustautin atau tinggal di Pulau Pinang ianya dibesar-besarkan. Seolah-olah ianya satu kejayaan besar mengubah kehidupan mereka dan diagung-agungkan sebagai satu keadilan yang dikecapi sebagai buah kepesatan oleh pemerintahan setahun jagung Pakatan Pembangkang yang rapuh.....

Berapa  nilai pendapatan yang musnah bersama gerai-gerai Melayu yang dirobohkan.? Berapakah nilai kehidupan masyarakat India di Kampung Buah Pala yang dirobohkan rumah mereka dan dihalau dari perkampungan mereka? Berapakah nilai tanah Lebih 20 penduduk di Kampung Baru dan Kampung Banggol Sembilan dalam Mukim Batang Tunggang Kiri yang bakal dirampas dari mereka.

Apakah dengan hanya kadar RM8.33 sebulan atau RM0.27 sen sehari dapat mengubah taraf hidup golongan senior citizen di Pulau Pinang ini? Be realistic fella.. Golongan "senior citizen' itu BUKAN meminta sedekah!.  Bagi SL, terlalu sukar untuk memberian kredit kepada langkah itu. Apakah itu wajar  dapat dibangga-banggakan?. Jika jumlah sum pemberian itu dibuat kemudahan untuk senior citizen, kesannya lebih baik dan berpanjangan dari memberi mereka RM8.3333 sebulan. RM8.33333 sebulan jadi kebanggaan "its success today"..common you guys! Kehabisan idea barangkalai executives di Penang ini atau mereka sering saja kena over rule oleh Abdul Aziz tiruan dari Melaka!

Ikuti sedikit kisah RM100 setahun GoWang Oink:-
Wang Siling 27 sen Penang Darul Gay..A joke.
For the first time in Penang’s history, senior citizens above 60 years old residing in Penang shall receive RM100 annually. This is a symbolic gift from the Penang PR State government to all senior citizens for their contributions and efforts that have allowed Penang to enjoy its success today whether in the field of socio-economy or unity in diversity amongst our plural society.
Kadang-kadang, walaupun kita memberi sesuatu, tidak semestinya ianya satu kepujian.....Tak sedar kee GoWang Oink bahawa ada nenek-nenek dan datuk-datuk yang berumur 60 tahun plus di sana punya anak cucu dan cicit yang millionir.....What success anyway? You gotta be kidding! Fikir fikirkanlah...

RALAT:
.....Dan wang RM100.00 itu akan dibayar pada hari mengundi...Demikianlah pemikiran Komunis, setiap gerak langkahnya ada muslihat tersembunyi.

Monday, March 15, 2010

Parti "Self Destruct": Bilakah TGNA Menyeru Mereka Bertaubat?

Tanduk mereka mula memanjang. Bilakah TGNA menyeru mereka bertaubat?

Bila Karpal Singh menyeru supaya DSAI bertaubat, kesannya hanya menjadi senjata musuh Pakatan Pembangkang, namun tidak lebih dari peluru plastik yang hanya mencederakan tapi tidak mampu membunuh. Karpl Singh masih sebagai Ketua Pasukan Pembelaan DSAI dalam Sodomi II. Dia juga masih pengerusi DAP walaupun bertaraf OKU.

Karpal Singh sudah terkenal dengan slogan "over my dead body" dan "lihat dulu muka dicermin" merujuk kepada kedudukan PAS yang minoriti dalam Pakatan Pembangkang. Pun begitu PAS  masih tetap juga meneruskan "kesetiaannya" kepada DAP. Apakah keadaan ini menjamin keberpanjangan hubungan mereka? Atau PRM akan jadi parti "self destruct"?

Apabila DSAI mengatakan ekonomi Malaysia merudum dan bakal ranap, generasi muda yang celik IT dan berpendidikan mula bengang dengan kenyataan DSAI itu. Golongan muda faham informasi ekonomi dunia dan Ekonomi ASEAN khasnya Malaysia yang memacu ekonominya dengan baik berbanding negara-negara ASEAN yang lain. Kenapa DSAI sanggup menggunakan informasi IMF untuk menghalau pelabur asing dan memberi gambaran buruk mengenai ekonomi Malaysia?

Apabila DSAI bercakap mengenai merakyatkan ekonomi tetapi dalam situasi lain mengatakan ekonomi Malaysia ranap walaupun pertumbuhan 4.5% dan mensasarkan 6%, DSAI semakin mendedahkan pekungnya. Penyataan DSAI menelanjangkannya sebagai manusia hipokrit dan pembohong. Di hadapan rakyat yang tidak tahu menahu ekonomi, DSAI sanggup memutar belit fakta. Tetapi bagaimana generasi mudah yang berpendidikan dan yang memahami pembohongan ini? Sanggupkah generasi muda ini membiarkan DSAI terus-terusan membohongi rakyat biasa di negara ini? Bukankah pembohongan DSAI ini sekaligus membohongi golongan muda yang sentiasa memerhati pergolakan politik tanahair dengan rapat?

Beberapa MP PKR yang meninggalkan parti itu, Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim keluar dari parti itu, ia diikuti oleh Ahli Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng pada 1 Mac dan kemudiannya Ahli Parlimen Bagan Serai, Mohsin Fadzli Samsuri pada 3 Mac. Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin (dipecat); satu demi satu mula membongkar kepincangan dan perlakuan songsang dalam PKR. Sebagai mantan orang dalam PKR merekalah yang lebih tahu penyakit dalaman PKR. Apakah orang PAS lebih tahu kepincangan dalaman itu berbanding mantan orang PKR? Janganlah bersikap lebih kuah dari nasi?

Bila Zulkifli Noordin bercakap mengenai "perkara sulit" yang turut dirahsiakannya, yang terdedah info kepadanya seperti kes Sodomi II, selama bersama DSAI dan keluarganya, DSAI bagai diserang demam sejuk. Dia mula berkata "Nothing Personal With YB. Zul". Tetapi melihat kepada " nafsu" DSAI dan DSWA membalun MP yang keluar dari PKR dan YB Zul yang dipecat, SL rasa YB Zul tidak kana berdiam diri. Masa akan menentukan bahawa "bom besar" akan tetap juga meletup.

DAP pula semakin ghairah menindas Melayu Pulau Pinang dan semakin berani bercakap negatif mengenai Islam dan Melayu. Gerai Melayu diroboh dan tanah mereka milik mereka yang bergeran sekalipun bakal dirampas. Kenapa sampai ke soal-soal yang asas ini pemimpin Islam dalam PKR dan PAS masih berdiam diri?. Kenapa PAS kedengaran masih terlalu bising  dan sanggup berkompromi mengenai hukum islam dengan mempertahankan penindasan DAP ini?

Apakah sebahagian pemimpin PAS juga mula tumbuh tanduk menjejaki Pemimpin PKR dan DAP yang selama ini pempersetankan hak rakyat dan hukum Islam? Jika tidak kenapa mereka menjauhkan diri dan berdiam diri bila timbul perkara-perkara yang dilakukan DAP yang mengancam kepentingan Islam? Dan yang lebih penting ditanya: Bilakah "turn" TGNA menyeru mereka bertaubat?

Police: Penang-a gay sex services hub

Ha h aha Penang is becoming a hub for commercial gay sex services. Where is The Malaysian Khalifah Abdul Aziz? And Where is Nik Aziz?

Penang is becoming a hub for commercial gay sex services and the local councils seem to encourage it, police claim. Penang police chief Deputy Comm Datuk Wira Ayub Yaakub said police had raided health and fitness centres that were being used as a front for gay sex services over the past couple of years.

“Although we have forwarded our recommendations to the local councils not to renew the operators’ permits, we find the centres still in operation,” he said. “Because of the local authorities’ inaction, the operators have become big-headed, acting as if they are above the law,” said DCP Ayub in an interview. For instance, he said police raided a health club in Pulau Tikus about a month ago, but business was still continuing.

“In fact, all the premises that we have raided are still carrying on with their businesses,” he said, adding that police had identified at least five health clubs catering to gay activities in Fettes Park, Pulau Tikus, Bagan Jermal and Seberang Jaya. We should not allow such unhealthy culture to thrive here,” he said. DCP Ayub chided critics who claimed that such raids would hamper tourism.

Penang municipal councillor Tay Leong Seng said he would ask council officers for an explanation before making any comment. Source

Generasi Muda: Politik Konfrantasi Dilelong.

Semasa era PRU 12 dan selepas PRU 12 hingga kini, apakah gambaran yang baik yang pernah DSAI uar-uarkan tentang negara ini?

Suara politik DSAI adalah suara Politik Konfrantasi. Dalam semua ucapan politik DSAI di seluruh pelusuk tanahair, hanya pembuka kata dan salam mukadimah sahaja yang tenang dan halus didengar. Selebihnya adalah gendang perang yang disulami dengan bahasa-bahasa tajam yang menggambarkan bahawa negara kita yang tercinta ini adalah negara yang gagal dalam serba serbi.

Dalam semua acara, DSAI menyatakan bahawa kononnya penyelesaian kepada kegagalan negara kita yang kita cintai ini ini hanyalah satu; Anwar Ibrahim mestilah jadi Perdana Menteri. Jika tidak , jadilah dia seperti cobra; attack..attack attack. Bagaimanapun DSAI sudah lupa correct! correct! correct! kerana sudah ramai opponent kepada idea DSAI yang mampu membalas dengan perkataan korek, korek, kerek. Korek apa?..korek lubang? lubang apa ..entahlah!

Apapun yang dikatakan oleh pemimpin Pakatan Pembangkang masa ini semuanya berkisar dan diselaputi oleh "nawaitu politik" dan bersulam nafsu merampas Putrajaya. Golongan elite politik pembangkang sudah memberikan gambaran bahawa negara kita mengamalkan sistem babrok dan negara menjadi mundur dalam serba serbi. Seterusnya negara kita sudah gagal dalam serba serbi. Sistem kehakiman, pihak keselamatan, keadaan ekonomi negara, penjawat awam, badan-badan kerajaan, badan-badan bukan kerajaan, NGO terutama yang pro kerajaan semuanya diwarnakan HITAM oleh Pakatan Pembangkang. Najib-Rosmah tentunya dilihat pembangkang terlalu hodoh!!. Apakah Anwar dan Kit Siang itu handsome sangat?

Di hadapan kita terbentang beberapa perkara: Sodomi II, mahkamah dan hakim tidak di yakini DSAI; JK Inquest yang menyelenggara kematian Teo Beng Hock diragui Pakatan Pembangkang; Jawatankuasa Fatwa Kebangsan dipersoal keputusannya; Ketua Polis Negara dibalun; Buget Negara dipersenda: Ekonomi negara dikatakan bakal ranap; Demokrasi negara ini zalim...Apa lagi? semua serba rosak dan tak kena di mata pembangkang. Lalu yang sempurna Pembangkang?

Lebih malang lagi bila sesuatu keputusan dicapai di Mahkamah tetapi tidak menyebelahi "desire" Pakatan Pembangkang, ianya dikatakan TIDAK ADIL. Ianya cuma ADIL bila keputusan mahkamah menyebelahi pembangkang!. Apa sebenarnya yang ingin dihidangkan kepada rakyat? Jika orang-orang politik berperangai buruk seperti yang disebutkan, mereka sebenarnya memberikan gambaran yang SALAH kepada rakyat. Konfrantasi politik benar-benar melelong maruah negara.

Kita jangan lupa, golongan elite dan generasi muda yang hari ini kelihatan sebagai "smart observers" yang masih "silent". Mereka TIDAK MAMPU dibohongi. Mereka adalah sebahagian besar modal dan harta intelek negara  hari ini dan pada masa akan datang. "Politicians come and go". Namun generasi muda bakal memikul tanggungjawab memimpin negara. Mereka yang terlalu ghairah memberikan gambaran yang buruk tentang negara ini dan systemnya, pasti akan menerima padah yang meranapkan impian mendaki Putrajaya. Tersungkur atau disungkurkan.

Sunday, March 14, 2010

Persepsi, Istisqa dan Munajat - (EDITED)

 Apakah keberadaan Ku Li sebagai pemimpin UMNO ditengah-tengah PAS kelihatan canggung? Atau memang Pemimpin UMNO lebih kelihatan molek bersama PAS?

Beberapa ketika yang lalu, ahli-ahli PAS menyambut dengan grand kunjungan Ku Li ke Kelantan, Serambi Mekah. Ramai juga pencacai UMNO yang marah dan mendesak Ku Li diambil tindakan. tatatertib. Namun Najib BUKANlah 2 kali 5 dengan Anwar yang memecat Zulkifli Noordin. Ku Li seorang politikus yang matang, veteran dan fit ideologi politiknya. Tidak perlulah sesiapa cuba mengajar Ku Li tetang erti dan perjuangan politik. Ku Li sudah masak dan mahir dengan liku-liku politik.

Bila Ku Li mengumumkan "untuk terus berjuang sehingga akhir hayatnya bersama-sama UMNO", barangkali PAS yang menyambutnya dengan grand dulu sudah mula faham tinggi rendahnya langit politik. Barangkali sudah ramai pencacai PAS yang merasa Ku Li sudah tidak wajar dijemput untuk memberi ceramah even menghadiri ceramah anjuran PAS atau Pakatan Pembangkang. Jangan pula ada yang bermunajat supaya hukuman buruk menimpa Ku Li. Persepsi bahawa Ku Li akan menyertai PAS kini perlu dilupakan PAS dan ahli-ahlinya. Ku Li is a smart politician and shouldn't, in any ways, be under estimated.

Solat Istisqa, memohon ke hadrat Allah SWT supaya hujan diturunkan bagi kesejahteraan manusia dan makhluk di muka bumi ini.

Sembayang Istiqa molek sangatlah. Setiap ummah perlu mendoakan supaya ALLAH MAKBULKAN SOLAT ISTISQA. Mudah-mudahan hujan akan diturun Allah SWT bagi kesejahteraan ummah  dan makhlok Allah yang dilanda kemarau.

Munajat Rakyat  yang ini mendoakan agar sesama ummah ditimpa hukuman (malapetaka?) sesuatu yang "ugly" dan bukanlah tauladan yang baik kepada umum.

Bagaimana dengan Munajat Rakyat yang akan diteruskan selama 7 malam berturut-turut, diketuai oleh seorang pemimpin Agama Islam, Ustaz Ahmad bin Awang, Mantan Pesuruhjaya PAS? Bagi SL ianya amat hodoh kerana nawaitunya hanyalah mendoakan kemusnahan ke atas sesama ummah. Ahli Parlimen Bagan Serai Tuan Haji Mohsin Fadzli Samsuri  (PKR) BUKAN lah murtad dari agamanya seperti Lina Joy dan seumpamanya. Haji Muhsin hanya meninggalkan partinya  (PKR)  BUKAN Agamanya (ISLAM) atas dasar dia sudah tidak yakin dengan perjuangan parti itu untuk mempertahankan dan menegakkan kesucian agama Islam dan kegagalan parti itu untuk mempertahankan hak dan  maruah bangsa.

Haji Mohsin berhak berbuat demikian dan dibenarkan oleh asas demokrasi dan undang-undang negara. Tindakanya tidak melibatkan jenayah. Tidak juga merampas mana-mana hak orang lain. Sukar untuk SL menerima nawaitu Munajat Rakyat yang ini. Munajat Rakyat yang ini bagi SL hanyalah menggambarkan kerendahan hati mereka terhadap sesama ummah. Secara konvensional, ianya adalah satu tindakan mengubur "human right", haq individu dan hak demokrasi.

Mana perginya ungkapan "proses penyucian" Syed Hussien Ali? Mana hilangnya ungkpan Azmin Ali yang mengatakan 3-4 yang hilang ratusan akan muncul menyertai Pakatan Pembangkang? Ke mana padamnya nada suara TGHH yang mengatakan mereka yang keluar biarkan keluar kerana mereka hanyalah nanah yang menjijikkan?
"Sembahyang Hajat, Di Perak selepas Pakatan Pembangkang jatuh di Perak, ini tidak juga diluluskan Allah SWT. Kerajaan Perak tetap juga di Tangan BN. Malah Nijar dan Idaham terlibat "kemalangan Jalan Raya". Nawaitunya di sanubari barangkali salah dan tidak dapat sama sekali disembunyikan dari Allah SWT. Jika Allah SWT tidalk luluskan BUKANkah manusia perlu menghindari perbuatan dan niat seperti ini?

Sesungguhnya Allah lebih mengetahui hukuman yang terbaik bagi setiap manusia di muka bumi ini.

Related:
-PERCUBAAN BERBOHONG ANAK DIDIK DSAI dan BALACI-BALACINYA (updated)
-Melayu PKR -terjun-sungai-Melayu-PAS sebut buat solat hajay 7 hari 7 malam.
-Mohsin tidak akan lepas jawatan 

Go Wang Ink (LGE): Kerja Komunis ini asyik meroboh India dan Melayu jee?


Kecewa Roboh Tanpa Notis . GEORGETOWN: Dua rakan baik kini hidup melarat selepas rumah sewa mereka di Taman Gerbang Jaya, Pulau Tikus, di sini dirobohkan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), kelmarin.

K Pathanaban, 58, dan Ooi Ah Lye, 48, yang bersahabat sejak 12 tahun lalu, mendakwa rumah sewa mereka dirobohkan tanpa sebarang notis serta dilakukan tanpa mengambil kira aspek peri kemanusiaan. - [kezaliman itu di sini]


PAS-DAP KAWAN SETIA [di sini]? But what the hell is this news? PAS-DAP saja kawan setia tetapi rakyat ditindas dengan tiada berhati perut.... Zalim betul. IKUTI berita ini :- Di sinipun roboh juga..

PADANG SANAI - Lebih 20 penduduk di Kampung Baru dan Kampung Banggol Sembilan dalam Mukim Batang Tunggang Kiri di sini buntu apabila mendapat surat daripada pihak berkuasa yang menyatakan mereka perlu pindah dan rumah mereka akan diroboh setelah didakwa menceroboh tanah tersebut.


"MARI BERAMAI-RAMAI TINGGALKAN PAKATAN PEMBANGKANG YANG SEMAKIN ZALIM..."