Translate

Thursday, May 27, 2010

Ekspedisi Saintifik Marin Singkap Perubahan Positif Taman Pulau Sipadan

 

Pulau Sipadan memiliki khazanah alam yang berharga dan menjadi 
antara lima lokasi selam scuba di dunia dan usaha memulihara 
pulau itu diperkukuhkan dengan pewartaan pulau itu sebagai
sebuah taman di bawah Taman-Taman Sabah pada tahun lepas. - 
Foto BERNAMA  Read More

Wednesday, May 26, 2010

Tuduhan Anak Samy Vellu Terhadap Umno Adalah Biadap

 Tuduhan Anak Samy Vellu Terhadap Umno Adalah Biadap - Muhyiddin

MUAR: Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan tuduhan yang dilemparkan oleh S.Vell Paari, anak Presiden MIC Datuk Seri S.Samy Vellu, kononnya Umno menjadi punca kepada masalah dalam MIC, sebagai sesuatu yang biadap.

Timbalan Perdana Menteri menafikan sekeras-kerasnya tuduhan itu dan meminta Vell Paari supaya menghentikan tindakan tidak bertanggungjawabnya itu.

"Umno ingin menafikan sekeras-kerasnya tuduhan oleh anak Samy Vellu itu. Ia adalah sesuatu yang biadap," katanya ketika ditanya mengenai tuduhan yang dibuat oleh Vell Paari terhadap Umno menerusi sebuah laman web Free Malaysia Today.

Dalam laman web itu, Vell Paari mendakwa Umno menggunakan pendekatan "pembunuhan politik" untuk memecahbelahkan MIC.

Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin

Di PUTRAJAYA, Ketua Puteri Umno Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata tuduhan Vell Paari tidak boleh dibiarkan begitu sahaja kerana ia sangat tidak bertanggungjawab.

Menurutnya, telah wujud satu trend di kalangan parti komponen BN untuk meletakkan kesalahan kepada pemimpin kerajaan apabila timbul sesuatu masalah dalam parti mereka.

"Mereka cenderung untuk menutup kelemahan serta kesalahan sendiri dengan menyalahkan pemimpin kerajaan yang dipimpin oleh BN. Dalam hal ini pemimpin MIC langsung tidak mahu mengakui kelemahan mereka sebaliknya menuding jari kepada pihak lain," katanya dalam satu kenyataan.Berita Penuh di sini