Translate

Saturday, July 24, 2010

STUDY WHILE WORKING

OPEN UNIVERSITY MALAYSIA (OUM)
STUDY WHILE WORKING - klik di sini

Ramai kawan kawan yang sudah grade di Open University Malaysia merasa lega dan bangga menjadi student OUM. Mereka tertarik dengan scheme "flexible entery" klik di sini yang diamalkan di university ini. website di sini

Galakanlah mereka yang layak untuk "flexible enteriy ini" untuk "Modal Insan" yang berkualiti. 1Matlamat 1Malaysia..

Friday, July 23, 2010

'Say No To Krisdayanti'

Napa cium suami orang di publik..nggak malu lu..dasar! Gersang ya? Atau mau segera ngerampasin?
Salleh Said Keruak

"Sementara kita mempopularkan diri menerusi perjuangan di atas landasan parti, kita hendaklah menentukan populariti parti mengatasi populariti diri kerana yang membentuk kerajaan bukannya individu, tetapi yang membentuk kerajaan adalah parti,"-Salleh Said Keruak

Washington Times' Opinion Piece Claims Anwar No Longer a Friend Of America


DSAI-Amerika sudah tak nak kawan dengan Anwar. Apakah kerana DSAI suka tikam belakang?
KUALA LUMPUR, July 22 (Bernama) -- Joshua Trevino, a speechwriter in President George W. Bush's Department of Health and Human Services from 2001-2004, thinks that Datuk Seri Anwar Ibrahim is no longer a friend and potential ally of the United States.

Writing an opinion piece entitled, 'The end of an affection' in the Washington Times yesterday, he said Anwar once commanded the respect of Americans but "that day is gone". Read More
Bila USA tidak lagi mempercayai dan meragui kewibawaan DSAI, apakah Israel masih menyokong perjuangan DSAI? Apakah Australia masih membiarkan pemimpin dan negaranya mendokong perjuangan DSAI? Apakah "Gay Right Association" di Israel dan Australia masih menjadi sandaran DSAI dan mereka masih menyokong perjuangan DSAI?. DAP sebenarnya BUKAN menyokong DSAI. DAP hanya MEMPERALAT dan MEMPERKUDA DSAI  dan kuncu-kuncu DSAI dalam PKR. Bila "alat ini tidak lagi berfungsi" tunggu dan lihatlah apa akan jadi?

Perkasa mahu tubuh parti satukan UMNO, Pas


Ibrahim Ali dengan logo PAS
SHAH ALAM 22 Julai - Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) mencadangkan agar satu perlembagaan digubal untuk menubuhkan sebuah parti baru yang mengambil kira objektif Pas dan UMNO.

Presidennya, Datuk Ibrahim Ali (gambar) berkata, cadangan itu merupakan pelan kedua yang boleh digunakan sekiranya rancangan menemukan UMNO dan Pas secara rasmi tanpa syarat sama ada dalam bentuk meja bulat atau muzakarah tidak berhasil.

''Dengan wujudnya parti baru, maka Pas dan UMNO boleh dibubarkan dan ahlinya bersatu dalam satu parti baru. lanjut di sini
Tentu sekali dengan cadangan Dato Ibrahim Ali ini dia akan "sorong makan tarik makan"? atau Dia akan termamah cili padi dari Pasir Mas? Atau ini adalah Political positioning Dato Ibrahim sendiri?

RELATED.
-Nik Aziz tolak hasrat Pemuda Pas

Thursday, July 22, 2010

BILA ADA PRK DAN PRU PAS MAHU ADA KERJASAMA DENGAN UMNO-Kenapa?

 Keputusan PRK Batang Ai yang didominasi oleh penduduk Peribumi Sarawak menunjukkan Pakatan Pembangkang ditolak rakyat Peribumi Sarawak. Pengundi Peribumi Sarawak yang mendominasi pengundi di kebanyakan Kawasan Pilihanraya Negeri  di Sarawak adalah Teras bagi corak pengundian di Bumi Kenyalang itu menjelang PRU Sarawak akan datang.

PRU Sarawak berada di ambang waktu. Pada ketika ini timbul lagi isu kerjasama PAS dengan UMNO. Pada masa yang sama, Pakatan Rakyat memacu jentera kerjsamanya dengan kuncu-kuncunya dalam pembangkang untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional. Nak dinafikan bahawa tiada usaha untuk kerjsama dengan UMNO...kata Mufti Perak..lebih kurang "jangan berbohong"...terutama kepada diri sendiri...!

Kali ini Sarawak adalah negeri yang menjadi sasaran.

Terlalu anih bila PAS nak bekerjasama dengan UMNO, seperti yang kita semua maklum dalam media, tetapi dalam masa yang sama PAS bertungkus lumus mengukuhkan ikatan dengan Pakatan Rakyat. untuk menawan Sarawak...kononlah nak tawan...! 

Apakah kerjasama pakatan yang sebegini singkat mampu menarik hati pengundi Sarawak berbanding kerjasama dalam BN di Sarawak yang telah berakar umbi sekian lama?. Apakah kerjasama yang sementara patut menjadi pilihan rakyat Sarawak?

Apakah bila Pakatan Rakyat tersungkur di Bumi Kenyalang maka rakyat Sarawak dilebel dan dicop "TAK RETI PAKAI" (maksudnya hanya pakai cawat) oleh pemimpin Pakatan Rakyat sekali lagi?..

Salam 1Malaysia buat Rakyat Sarawak... AGI IDOP AGI NGELABAN...

RELATED
-Isyarat positif Pas mahu berdamai
KUALA LUMPUR 21 Julai – Gesaan Ketua Dewan Pemuda Pas, Nasrudin Hassan supaya UMNO dan Pas segera menamatkan persengketaan melalui satu pelan damai, menghidupkan kembali harapan orang Melayu untuk melihat kedua-dua parti itu bersatu. Read More

LGE UNTOUCHABLE!- Sudah lama dia ada tittle ini!

Gambar: Berita harian
GEORGETOWN: Pertelingkahan antara Ketua Menteri, Lim Guan Eng dan Pegawai Kemajuan Negeri (SDO), Nik Ali Mat Yunus, memuncak semalam apabila mesyuarat Exco negeri memutuskan perkhidmatan Nik Ali tidak diperlukan lagi di negeri ini.- Berita lanjut di sini.
Apakah dengan tindakan Pegawai Kemajuan Negeri Pulau Pinang, Nik Ali Mat Yunos, ini membuatkan Majlis Perbandaran Pulau Pinang akan mengaktifkan dengan lebih aktif lagi kerja-kerja meroboh  permis-permis perniagaan Melayu di bumi Pulau Pinang? Apakah itu dapat disifatkan sebagai PEMBERSIHAN PERNIAGAAN ETNIK di Pulau Mutiara itu? Apa bezanya Orang Melayu Pulau Pinang dengan Orang Palestine di Palestine khasnya Gaza?

Bukankah sudah lama tuduhan yang selaras dengan "dayus dan biadap" ini telah lama dilemparkan oleh pihak-pihak lain kepada LGE oleh rakan-rakan sepolitik LGE yang akhirnya meninggalkan Pakatan Rakyat (yang tidak sepakat)?

RELATED
-Stop Making Civil Servants Scapegoats, Cuepacs Tells Guan Eng
-Bodoh Guan Eng..Dari Melaka Ke Penang 
-Penang DAP Zionis : Satu lagi gerai Melayu kena roboh! 

Wednesday, July 21, 2010

Saya Tidak Berbohong-Mufti Perak

Percaturan Politik Malaysia antara PAS dan UMNO (klik disini)

Apabila Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria mengatakan bahawa beliau TIDAK BERBOHONG mengenai pertemuan pemimpin PAS dan UMNO, Siapa yang cuba berbohong?

Pemimpin PAS agaknya terlalu takut menyatakan kebenaran dan mengharapkan dengan pasrah semua keputusan dibuat oleh TGNA. Kenapa Presiden PAS tidak diberi peranan? Apakah kerana kes Kerajaan Perpaduan yang pernah dibawa oleh Presiden TGHA?

Apakah ada arahan dari DAP, terutama Lim Kit Siang, supaya PAS mengawasi TGHA dan Ustaz Nasa maka PAS mendengar arahan itu seoalah-olah ianya satu AMANAT?

Kini TGNA berkata lagi mengenai perpaduan Orang Melayu demi kekuatan Islam. Apakah dengan melemahkan kepimpinan Melayu maka Islam dapat diperkuatkan? Atau Islam dapat diperkuatkan hanya dengan kekuatan kepimpinan dan kuasa Politik Melayu? ATAU Apakah orang Melayu sendiri sudah FIKIR SEHABIS HABISNYA bahawa perkataan Melayu itu sudah tidak releven lagi dalam politik maka itu mereka bebas untuk berpecah dan bebas untuk dipecah-pecah dan akhirnya diperintah oleh mana-mana kuasa di dunia termasuk penjajah dan Zionist?

RELATED:
-edisi-terkejut-ketua-pemuda-pas-sokong PAS-UMNO bekerjasama

Tuesday, July 20, 2010

DAP Terus memperkuda PAS dan PKR hingga Ke Sarawak

 Uncle Lim dan Atok TGNA.
Uncle Lim lebih maju kerana Tukar Tinggalkan PAS semasa Barisan Alternatif kepada Perkuda PAS dalam Pakatan Rakyat. Formula ini diangkut ke Sarawak..Siapa jadi Kuda dan Siapa memperkuda?
Pakatan Pembangkang Bentuk Majlis Hadapi Pilihan Raya Sarawak

KUALA LUMPUR, 19 Julai (Bernama) -- Parti-parti pembangkang di Sarawak telah menubuhkan satu pakatan pembangkang "Majlis Pakatan Rakyat Sarawak" sebagai persediaan menghadapi pilihan raya negeri yang perlu diadakan sebelum Julai tahun depan.

Majlis itu terdiri daripada pemimpin pembangkang utama negeri daripada DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR), PAS dan Parti Nasional Sarawak (SNAP) yang mengadakan mesyuarat pembentukan pertamanya malam Isnin, dengan hasrat untuk mewujudkan barisan bersatu menghadapi Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya negeri nanti.
Di sini
 Ini adalah kenyataan yang terang dan bersuluh bahawa DAP tetap bernafsu memperkuda PAS dan PKR hinggalah ke Sarawak. "Pakatan Pembangkang" bagi menghadapi PRU di Sarawak hanyalah berbentuk sementara dan akan dilupakan , terutama oleh DAP, apabila PRU berakhir.

Apakah parti-parti yang sanggup dan bersedia diperkuda dan fahamannya + Ideologinya dirogol layak untuk menasihati pihak lain supaya mengubah dasar dan fahamannya?. Contohnya: TGNA mahu UMNO mengubah dasar UMNO dari "Melayu" kepada "Islam". lihat di sini.

RELATED
-Opposition Pact Forms Council To Face Sarawak Election

GAP Dakwa Jabatan AS Biayai Yayasan Yang Pernah Diteraju Anwar

GAP-whistleblower bukan kerajaan di  Washington DC.
The Government Accountability Project (GAP), organisasi pemberi maklumat bukan kerajaan Washington DC, mendedahkan Yayasan Masa Hadapan (FFF), organisasi yang pernah diterajui Datuk Seri Anwar Ibrahim, telah dibiayai oleh Amerika Syarikat (AS).

Dalam laporan setebal 42 muka surat yang dikeluarkan pada 8 Julai, GAP membuat rumusan itu berdasarkan ratusan dokumen yang dihantar kepadanya di bawah Akta Kebebasan Maklumat AS.  Read More
Teringat saya kata-kata Hillary Clinton, SU Kerajaan Amerika yang mengatakan bahawa "Negara yang kita perangi kini, Afghanistan, adalah negara yang kita biayai dulu (semasa perang Afghanistan-Soviet Union)". Ini bermakna jika DSAI tidak lagi berguna untuk protect interest US maka tidak mustahil DSAI juga diperangi US, sama seperti kenyataan di atas. Soalnya, perlukah DSAI menggadai maruah negara, Agama dan bangsa semata-mata mendapat kepercayaan US...? Perlukan rakyat Malaysia menyokong tindakan seperti ini?

Sejak kegagalan September 16, saya SL mendapat lesen mengatakan "PEMBOHONG" mesti dihukum...

RELATED:
- Parti self-destruct Melampau-Wan Azizah

Monday, July 19, 2010

First Sarawakian Malay woman senator sworn in

Monday, July 19th, 2010 13:44:00

KUALA LUMPUR: Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Wanita vice-president Dayang Madinah Abang Openg was sworn in as a senator before Dewan Negara president Tan Sri Abu Zahar Nika Ujang this morning.

The 56-year-old social activist replaced another PBB Wanita representative, Datuk Seri Empaing Jabu, wife of Sarawak Deputy Chief Minister Tan Sri Alfred Jabu, whose two-term senatorship expired on July 11.

Dayang Madinah joins Parti Rakyat Sarawak (PRS) Wanita chief Doris Brodie, who was sworn in last March, as the only female senator from East Malaysia. Read More

Permatang Tinggi PKR Branch Quit Party To Join Umno

 Jika PKR adalah Parti SELF DESTRUCT, adakah DSAI berada di ambang senja?
BUKIT MERTAJAM, July 18 (Bernama) -- The Permatang Tinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR) branch was dissolved when its 56 members quit the party today to join Umno.


Its deputy chief Ismail Md Ali said they decided to join Umno and Barisan Nasional (BN) as they had lost trust in the opposition party which they felt was not committed to the party's struggle.


"We are also fed up with PKR's sweet promises because until today, two years after winning the Machang Bubuk state seat, none of the promises made have been fulfilled," he told reporters after handing over their membership forms to join Umno to Bukit Mertajam division chief, Senator Datuk Musa Sheikh Fadzir, here.


According to Ismail, PKR members in Permatang Tinggi were also disappointed with the leadership of Machang Bubok assemblyman Tan Hock Leong who allegedly had not been going to the ground to meet the residents. - Read more
Kenyataan ini menunjukkan bahawa sebahagian pemimpin PKR sendiri sudah TIDAK meyakini perjuangan PKR. Apakah PKR hanya berfungsi sebagai alat yang diperalat? Apakah kenyataan selama ini bahawa PKR adalah sebuah parti yang SELF DESTRUCT akan menjadi kenyataan selepas PRU 12?

RELATED:-

-Kes liwat Anwar ditangguh 2 Ogos depan