Translate

Saturday, October 9, 2010

Batu Sapi, Sabah MP Edmund Chong dies in road accident


KOTA KINABALU: Batu Sapi MP Edmund Chong Ket Wah (pic) of Parti Bersatu Sabah died in a road accident in Kota Kinabalu. He was 54.

He is believed to have been riding a Kawasaki 750 bike along the Sembulan-Tanjung Aru road when he was involved in a crash with an on-coming Mercedez car at about 11.40am Saturday.
His body has been taken to the Queen Elizabeth Hospital here.berita penuh di sini

Friday, October 8, 2010

STRATEGI HALUS ZAID MENAWAN KERUSI TIMBALAN PRESIDEN PKR

Zaid menyedari bahawa Azmin pernah bergeser dengan MB Selangor. Dengan bertindak awal mengumumkan akan menarik diri jika Nurul Ezzah bertanding Kerusi TP, "Anak Emas" pasti tergugat! Pandai Zaid!!-Political move or real one?
Zaid faham sangat bahawa Azmin pernah bergeser dengan MB Selangor. Harapan Azmin bergantung besar kepada sokongan dan pengaruh keluarga DSAI kerana Azmin memang telah serasi dengan gelaran "Anak Emas" DSAI.

Apabila Zaid mengumumkan akan menarik diri dari bertanding kerusi Timbalan Presiden PKR, jika Nurul Ezzah mengesahkan bertanding TP, dalam pemilihan parti semalam, ini sudah menampakkan bahawa Zaid sudah memulakan strategi untuk menembusi dan mencabar gelaran "Anak Emas" dalam lingkungan Keluarga DSAI.

Bagi DAP, rakan kongsi dalam Pakatan Rakyat, Zaid memanglah favorite mereka kerana Zaid pernah menyatakan "Sayapun Anak Melayu Juga". Kini barulah PKR sedar bahawa pertembungan dalam perebutan kuasa sentiasa berlaku. "Anak Melayu Juga" VS "Anak Emas"! Jangan nanti Zaid menyatakan bahawa Azmin mesti dipecat dari PKR seperti dia pernah mengsyorkan TS Muhyidin Yassin (kini TPM) dipecat dari UMNO!. Azmin tak menyesal kee menganjung dan menyanjung Zaid dalam PKR?

Kalo MB Selangor tanding Kerusi Timbalan Presiden dan Nurul Ezzah tarik diri, pergelutan kerusi TP itu jadi semakin panas...Siapa tak selamat kedudukannya?

RELATED
- kaum-india-harus-tahu-azmin-seorang yang RASIST
-Anwar-Azmin bakal terjerat oleh Zaid-Khalid
-Lepas Azmin menang, Wan Azizah akan disingkir 
-Timbalan presiden: Nurul respons tawaran Zaid Ahad ini 

Wednesday, October 6, 2010

Flashback..."I am Still A Virgin"..

Apakah Azmin Ali lupa siapa gambar ini? Bukankah wanita yang pernah dituduh PAS, Ahli Pakatan Rakyat kini sebagai "a small hooker" melalui terbitannya adalah saudara kandung Azmin Ali yang menjadi orang pertama menjatuhkan Bossnya, DSAI. . -Anwar Accuser Denies Being 'Small-Time Hooker', Sues Newspaper
'
Kenapa Tun M yang menjadi sasaran Azmin? (Jawabnya: Dia, Azmin, lupa daratan).  Apakah Azmin juga lupa darah daging sendiri? Apakah ini satu pertanda bahawa Azmin terlalu gusar dan goyah dalam menghadapi Zaid Ibrahim yang lebih digemari DAP berbanding Azmin? 

Related:
-HI..RPK @ Raja Petra pun mula benci Pakatan Rakyat..pe Hal Ni Azmin?
-Azmin Perlu Jawab Jika Benar dalam PKR Ramai Gangsters.. 

HUSAM PULA MAIN JOLOK JOLOK...

Galas: PAS Sedia Pilih Orang Asli Calon Di Galas Jika Sesuai - Husam 
KOTA BAHARU, 6 Okt (Bernama) -- PAS sedia memilih calon daripada kalangan Orang Asli untuk bertanding dalam pilihan raya termasuk pada pilihan raya kecil bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan kawasan Galas pada 4 Nov ini, kata Timbalan Pesuruhjaya II PAS Kelantan Datuk Husam Musa. Selanjutnya....

Kumpulan ini dah tak bole buat decision kee? Husam main jolok-jolok kee..Tak sedar kee dia bahawa keputusan ada di tangan geng-geng ini! Atau Husam nak jack 10 tan masyarakat Orang Asli jer @ mengabui mata mereka dengan kata-kata manis di bibir...kesian husam..kesepian politik menghampirinya..