Translate

Thursday, July 12, 2012

Kepala Penghasut Syor Gugur Pendakwaan di bawah Akta Hasutan..

Uncle Kit, Jangan halalkan Penghasutan!
Bila saja disebut mengenai hasutan dalam politik, ianya tidak dapat dipisahkan dengan pendekatan politik Pakatan Pembangkang yang saban hari mencabar kewibawaan pemerintah dan pasukan keselamatan. Dalam masa yang sama merekalah yang lebih lantang bercakap mengenai isu "no one is above the law".

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada malam tadi mengumumkan Akta Hasutan 1948 akan dimansuhkan dan digantikan dengan akta baru yang dikenali sebagai Akta Keharmonian Nasional.

Tuesday, July 10, 2012

Keyakinan Umum.

Anwar-Nalla dulu merupakan sahabat akrab. Kini mereka seteru besar. Kenapa Anwar sering menjadi musuh kepada rakan akrabnya?
 Sukar dibayangkan kegetiran dan kepiluan yang diharungi dan akan diharungi DS Anwar Ibrahim dan keluarganya menghadapi kemelut politik yang melandanya selama dia menyunsung arus perjuangan asal politiknya. Benturan demi benturan besar melanda politik dan peribadinya. Amat berat dan mecabar.

Bermula dengan Sodomi I dan rasuah, diikuti Sodomi II yang dikuti tuduhan terlibat dengan video sex dengan China doll. Kini sodomi II kelihatan muncul lagi dalam mewarnai liku-liku politik sukar Anwar.

Terakhir muncul lagi skandal video sex 20,000 salinan yang dicetak konon di Thailand. yang dikhabarkan dengan alin pelakon dan berkaitan rapat dengan kandungan kes lama dalam  perbicaraan Sodomi I.