Translate

Friday, August 20, 2010

Guan Eng dalam doa Jumaat:-Apa kata Tok Nik Aziz?...Kak Wan?

Apa kata Tok Nik Azizi dan Kak Wan...?

TASEK GELUGOR: Beberapa masjid di Pulau Pinang dikesan menggantikan nama Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin kepada nama Ketua Menteri, Lim Guan Eng dalam doa khutbah kedua solat Jumaat.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata pihaknya mengesan perbuatan itu di beberapa masjid di Permatang Pauh, Tasek Gelugor dan Jelutong sejak minggu lalu. Paparan penuh di sini

Wednesday, August 18, 2010

Ronnie Liu Terus Digesa Letak Jawatan

 "Sebagai ketua jawatankuasa kerajaan negeri (kajian dan penyelidikan) beliau patut tahu jika terdapat sebarang kesalahan," katanya sambil menambah imej parti itu tercalar hingga menimbulkan prasangka buruk dikalangan masyarakat terhadap jawatankuasa disiplinnya.

"'Saham' kami jatuh merundum kerana isu ini. Liu perlu bertanggungjawab dan mengambil langkah sewajarnya untuk memulihkan semula keadaan.

"Jika kita mahu parti kelihatan bersih, kita perlu cakap serupa bikin," kata Ooi yang juga Ketua Staf di Pejabat Pentadbiran Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Paparam sepenuhnya di sini 

Irresponsible To Imply Umno A Hindrance To 1Malaysia - Salleh

 Irresponsible To Imply Umno A Hindrance To 1Malaysia - Salleh KOTA KINABALU, Aug 17 (Bernama) -- Sabah Umno liaison deputy chairman Datuk Seri Salleh Said Keruak (picture) has expressed regret over a fellow Barisan Nasional (BN) component party leader's remark that Umno was a hindrance to the promotion of the 1Malaysia concept.

Describing the remark as irresponsible, the former Sabah chief minister said there should be no doubt that Sabah Umno thoroughly comprehended and was fully committed to the concept of 1Malaysia.

"There is, therefore, no need for United Pasokmomogun Kadazandusun Murut Organisation (Upko) president Tan Sri Bernard Dompok to question whether Umno understood the true meaning or spirit of the 1Malaysia concept. -read more

Monday, August 16, 2010

PAKATAN RAKYAT BOLEH PERCAYA KEE ZAID?

 Zaid lebih wise jaga geng-geng dia ini dari jaga Najib-Muhyiddin.
 Zaid mengecewakan PR di Hulu Selangor. Bukankan Zaid, semasa menjadi Menteri di Jabatan Perdana Menteri, pernah mendesak supaya Pak lah memecat Muhyiddin?
Anggota Majlis Pimpinan Pusat PKR Datuk Zaid Ibrahim berkata, walaupun Muhyiddin menjelaskan panjang lebar bahawa kedua-dua mereka mempunyai hubungan baik sehingga kini, memang wujud keretakan dalam gandingan Najib dan Muhyiddin.

Malah kata beliau, keadaan itu sudah tentu akan memberi kesan besar kepada BN untuk mendapatkan balik sokongan dan memulihkan kedudukannya selepas prestasi buruk dalam pilihan raya umum ke-13.

“Memang wujud keretakan. Sesiapa sahaja boleh melihat,” kata beliau kepada The Malaysian Insider. Read More
“Memang wujud keretakan. Sesiapa sahaja boleh melihat,” ini kata Zaid. Mungkin kerana dia pakai mata "red devil" sebab saya tidak nampak keretakan antara Najib-Muhyiddin.

Sebenarnya inilah kemahuan dan keinginan Zaid dan beberapa ramai kerat yang sefahaman dan sewaktu dengan Zaid supaya lawan menjadi porak peranda. Tapi menabur fitnah tu selalunya "backfire".

Bukakah lebih bijak dan wise jika Zaid menumpukan perhatian kepada usaha pengukuhan hubungan MB Selangor-MP Gombak yang hampir berkecai..Atau Zaid nak juga supaya dua orang ini berperang agar dia dapat ambil alih peranan.. maklumlah kalah di Ulu Selangor dan Nik Aziz tak pakai di Kelantan...TAK BERTEMPAT..

Masa sekejap dalam Kabinet Malaysia dulu, berjuga-juta wang rakyat dia bayar untuk "BAYARAN GRATIS" @  "pembayaran ex-gratia" kepada bekas-bekas hakim....Dalam PR, dia minta bayara apa ya?

Related
-Zaid bawa ulahnya dalam Pakatan Rakyat Malaysia

KEMARUK KUASA: DAH LAMA DAH......

Pakatan pembangkang semakin kemaruk kuasa!
Pakatan pembangkang semakin kemaruk kuasa — Jamhariah Jaafar
August 16, 2010
16 OGOS — Rakyat terutama yang pernah menyokong pembangkang sehingga memberi gabungan pakatan pembangkang di empat negeri untuk memerintah, sudah pasti melihat dengan serius gelagat pemimpin parti yang menjulang kemenangan pada Pilihan Raya Umum Ke-12 atas slogan ‘kuasa rakyat’ kerana nyata mereka akhirnya turut menjadi ‘gila kuasa’  Malahan, kelemahan itu turut diakui ramai pemimpin pembangkang termasuk penyokong kuat mereka dan mereka bukan sekadar semakin hilang hala tuju, malahan kritikan dan kutukan rasuah yang hebat dilemparkan kepada parti pemerintah kini berbalik kepada mereka. Baca di sini
Ramai yang sudah menyedari hakikat bahawa matlamat dan objektif sebuah parti politik atau sebuah pertubuhan siasah ialah mendapatkan kuasa melalui proses yang sah dan norma yang betul. Tetapi ada sebilangan pemimpin yang KEMARUK. Sanggup meNipu bangsa dan agama demi KUASA DAN PANGKAT; sanggup pula mengorbankan kepentingan nasional demi kepentingan peribadi. LIHATLAH SIAPA YANG "KUAT BERKOKOK DAN BERKETUK" ....Kita dah tahu..dah lama dah... PEMBOHONG!

Akhirnya rakyat akan humban mereka ini ke lembah hina yang bernama KEKALAHAN TERUK....

Sebuah "Terima Kasih" Dari Seorang Negarawan


Negarawan Tun Mahathir Mohamed.

 ................9. Thank you Mr Gore and thank you Mr neocon Wolfowitz, Anwar's friend, adviser of Bush on the shock and awe invasion of Iraq which now enjoys so much peace and prosperity that thousands are regularly being blown to kingdom come.

10. We the Malay Muslims must democratically choose your bosom pal as leader of our country. After all he has been accused only of doing what you normally do in your great country........Read more

Related:
-Anwar Ibrahim-British Empire Tool To Recolonize Malaysia
-Anwar Ibrahim Defends Asia’s Colonial Masters
-TREVINO: The end of an affection Anwar Ibrahim's anti-Semitism alienates Americans
-Judges Confirmed Evidence On Anwar’s Homosexual Activities 
-Anwar fails in bid to strike out Sodomy II 

Sunday, August 15, 2010

Pelanjutan Tempoh Khidmat IGP, KIT SIANG biar betul!

“Malaysia mempunyai 100,000 anggota polis dan sukar dipercayai dari kelompok berkenaan tidak ada seorangpun yang mempunyai ciri-ciri kepimpinan sehingga Perdana Menteri tidak dapat memilih seorang daripada 100 pegawai teratas...untuk layak dijadikan sebagai IGP baru,” katanya lagi.
JIKA BEGINILAH sebenarnya idea dari kepala otak Kit Siang, kenapa pula LKS dan KS, yang sudah menerima tittle OKU, TIDAK LKS syorkan untuk diganti?  Memang dasar DAP kee hanya pandai jaga tepi kain orang lain. Pulau Pinang apa hal..Kerajaan Zalim, kuku besi di situ napa LKS TAK suruh resign jer CM Zalim tuu?

Minat sangaT ker LKS dengan OKU yang ditolak dengan kerita sorong? Atau LKS seram tengok wajah IGP, Tan Sri Musa Hassan yang semakin gagah?

1Malaysia sudah menenggelamkan Malaysian Malaysia..Ini yang LKS dok geram nie..DSAI dan TGNA pula semakin tua dan pengaruh semakin pudar...LKS semakin gelisah...Tanpa DSAI tanpa TGNA, Pakatan Rakyat M>>U>>>S>>>N>>>A>>>H>>>

Justin Bieber Tergila-Gila Kim Kardashian atau Kim Tergila anak belasan tahun ini?

Justin Biebe. Umur 16 tahun..
 Kim Kadarshian (Kanan). Padan kee denagn buda kecik tuu? 
PENYANYI lagu Baby, Justin Bieber dikhabarkan semakin rapat dengan model popular Kim Kardashian selepas terlibat dalam satu sesi bergambar untuk majalah Elle.

Remaja berusia 16 tahun ini juga tidak mampu menyembunyikan rasa kagumnya terhadap model jelita itu...Lihat di sini