Translate

Tuesday, April 12, 2011

DSAI Sebenarnya Tidak Tahu Apa Yang Terbaik Untuk Sarawak. DSAI Perlu Belajar dari Najib

DSAI tiada visi dan misi atau program pembangunan di Kelantan, Pulau Pinang, Selangor dan Kedah. Apa yang DSAI sumbangkan di Negeri-Negeri Tersebut? Bukakah pemimpin PAS lebih selesa bersama Najib? Bukankan PAS selalu diperguna DSAI untuk mengikut telunjuknya dan memenuhi tuntutan dan desire DAP? DSAI harus bertaubat. Dia tak tahu apa yang terbaik untuk negeri-negeri yang diperintah Pakatan Rakyat, mustahil di tahu Sarawak. Nyahkan PKR di Bumi Kenyalang.

Seruan DSAI untuk Sarawak tidak jauh bezanya dengan seruannya di Semenanjung Malaysia. Rampas Puterajaya dan jatuhkan kerajaan Malaysia yang ada. Asasnya kerana DSAI sendiri hendakkan kuasa. Dia mahu jadi Perdana Menteri. Kalo dia baru boleh yang lain tak boleh. Namun "jauh ke beras dekat ke ubi". DSAI semakin jauh tersesat dalam perjalanan menuju Puterajaya.

DSAI kata CM Sarawak sepatutnya tidak bertanding PRU Sarawak 2011 ini dan sepatutnya telah meletakkan jawatan lima tahun lalu. Ini adalah kenyataan seperti terlalu bersifat kuku besi. Stail kepimpinan DSAI inilah yang yang sering menyebabkan dia kehilangan ramai pemimpin PKR seterusnya menentang mereka. DSAI sepatutnya sudah lama meninggalkan politik kerana mahkamah sudah mendapati dia melakukan perbuatan di luar tabiee di sini. Karpal Singh yang mengetuai pembelaan DSAI dari perbuatan di luar tabiee II mengatalkan bahawa DSAI adalah pengamal sex di luar tabiee yang teruk. Jangan gajah di pinggir kelopak mata tak nampak!

Pemimpin yang bergelomang dengan skandal yang terhebat di Malaysia ialah DSAI. Sepatutnya dia sudah BERHENTI BERPOLITIK dan menumpukan usahanya ke arah BERTAUBAT dan insaf dari perbuatannya yang tidak bermoral.

Cara politik DSAI adalah cara politik tidak bermoral. Dia sanggup mengorbankan kemakmuran negara semata-mata kerana balas dendam dari dipecat sebagai TPM. Dia dikeluarkan dari penjara terlebih awal atas kerelaan PM masa itu, Pak Lah, tetapi DSAIlah yang melupakan kebaikan Pak Lah.

Tulah politik kini memenuhi setiap ruang lingkup gerakan politik DSAI. Rakyat Sarawak tahu bahawa PKR adalah alat yang terlalu mudah dipergunakan oleh DAP dan PKR adalah parti yang terlalu mudah dikuburkan oleh DAP. Bagaimana? Antaranya ialah Ketua Pembelaan DSAI yang sebagai Pengerusi DAP berada di puncak yang licin dan mudah tergelincir untuk membunuh karear politik DSAI. DSAI bagai berada dalam bubuh politik DAP. Tersilap langkah  dan melanggar kehendak DAP, DSAI akan dikuburkan DAP.

Apakah keadaan ini menjadikan DSAI sebagai pakar politik dan pembangunan Sarawak. DSAI perlu bertaubat. Dia sudah cukup mendatangkan kemusnahan dalam negara ini. Dia harus bertaubat..Perkataan ini akan di ulang Karpal Sing buat DSAI untuk kali. Tsunami peraliha arah, seterusnya menuju PKR dan DSAI. Pada masa itu DSAI tersungkur baru ial dikembali mecari "root politiknya". Terlambat!

PRU Sarawak ini akan menentukan "penghujung politik DSAI" dan parti keluarganya, PKR, yang lahir kerana DSAI dipecat akibat perbuatannya meliwat pembantu-pembantunya. Dia juga dilihat pada masa itu tidak dapat bersabar dan tidak dapat "tunggu" lalu berusaha menjatuhkan Tun Mahathir dengan bantuan IMF. Apapun alasan DSAI, fakta pengelibatan DSAI dalam melemahkan TUN dan ekonomi Malaysia pada masa itu amat jelas.

DSAI terlalu sebuk dengan AGENDA MERAMPAS PUTRAJAYA. DSAI tidak tahu apa yang terbaik buat Rakyat Sarawak dan Negeri Sarawak. DSAI hanya menjuarai pemberontakan politik melalui kepetahannya  berucap dan kelicikannya bersendiwara. Bayangkan VIDEO SEX dan Jam Omega. Bagaimana DNA dan Sodomi II. Kepetahan dan kerapuh politik dan moral DSAI inilah yang dimanipulate DAP untuk mencapai dan mengambil kesempatan meraih sokongan mereka yang terperdaya dengan dakyah politik DSAI.

Selain dari membatu api rakyat Sarawak dan menanamkan bibit bibit perpecahan antara kaum di Sarawak, DSAI tidak punyai agenda buat Sarawak. Dia hanya mahukan kuasa.  Isunya hanya memburuk-burukkan pemimpin BN dan CM Sarawak. Apa sebenarnya JASA DSAI DI SARAWAK VS JASA CM SARAWAK  KINI? . Isu yang mengancap DSAI boleh diputar belit DSAI untuk mengancam pihak lain..kerana apa..SKIL berpolitik songsang yang DSAI amalkan!

Bila PKR hanyut dan terkubur di Sarawak (most likely), DSAI akan kehilangan tapak dan arah menuju puncak, PUTRAJAYA, dia akan tersingkir. Tersingkir dari arus perdana politik Malaysia. Apakah dia kan mengajak penyoklongnya  untuk mengganas?

Rakyat Sarawak... kita perlu kesinambungan bukan perubahan ke arah kemusnahan.yang dilaungkan oleh petualang negara. Kita perlu TRANFORMASI bukan reformasi jalanan yang menjahanamkan keharmonian rakyat.

RELATED
Pilih Pakatan: Rakyat Sarawak Akan Terima nasib Seperti Penduduk Buah Pala.

OMEGA dan Pelacur.

Identiti pemikik Jam Omega yang dijadikan bahan bukti mengenai skandal video seks bakal diketahui TIDAK lama lagi menurut pihak polis.di sini

Datuk Seri Wan Azizah sudah mengatakan kan bahawa jam Omega Suaminya ada dalam simpanannya. bagaimanapun,  DSAI sudah mengeluarkan kenyataan bahawa Istrinya tak perlu tunjukkan jam tersebut kepada umum. Cukuplah dengan mengatakannya "ada dalam simpanan kami".

DSAI pula pelapurkan kepad pihak polis bahawa Jamnya hilang. Nampaknya SUAMI ISTERIPUN pernyataanya berbeza,

Dikhabarkan DSAI marah dengan kenyataan DS WAWI kerana kenyataan itu MEMATIKAN SILAT DAN TENGGUH TERAJANG Sang Suami.

Bilalah pula identiti "betina, yang dipeluk  tetapi memalingkan muka, dalam video itu di ketahui. ADA TAK media yang nak beli "sory" betina itu?

~by nanna sibu~