Translate

Friday, August 27, 2010

"SIAPA KATA GADIS ACHEH TAK MENAWAN?"

Menuju Miss Universe 2010 dengan Tetap Berpuasa

MASIH ingat Qory Sandioriva? Wanita cantik yang beberapa waktu lalu sempat menuai kontroversi di tanah air, khususnya tempat leluhurnya, Aceh, dalam keikutsertaannya mewakili provinsi syariat Islam ini di ajang Putri Indonesia 2009.  Sebab, tak seperti lazimnya kontestan Aceh pendahulunya, ia tidak mengenakan jilbab sehingga memicu perdebatan di sana sini. DI SINITuesday, August 24, 2010

ANWAR JANGAN MEMBISU ATAU KURA-KURA DALAM PERAHU!

Dengan gaya dan kepetahan Anwar berkata-kata..Ikan masinpun bisa berenang!

Nik Nazmi Nik Ahmad, Pengarah Komunikasi Parti Keadilan Rakyat (PKR), membuat kenyataan bahawa hukum hudud adalah tidak sesuai dilaksanakan.  Katanya, “PAS patut menerima hakikat bahawa mengubah Malaysia menjadi sebuah negara Islam merupakan langkah sia-sia dan tidak akan dapat dicapai. 
 
Tambahnya lagi, sebagai mengeko kata-kata Karpal Singh, bahawa Hudud PAS dan Negara Islam yang diimpikan PAS itu bercanggah dengan peruntukan dalam Perlembagaan Persekutuan." Beliau berharap PAS akan mempertimbangkan pendiriannya mengenai hukum hudud dan negara Islam. Atau bererti PAS harus lupakan saja niat mereka itu
 
Ikon Parti Keadilan Rakyat, Dato' Seri Anwar Ibrahim cuba membisu dan bersikap seperti "kura-kura dalam perahu". Tidak pula kita tahu kalo di belakang dia bagi komen.

Ini semua adalah gara-gara Anwar yang kononnya PEMEGANG REKOD SEBAGAI ORANG  BIASA PERTAMA DAPAT MENYATUKAN DUA  PARTI, PAS-DAP, YANG BERBEDA SEGALA-GALA KECUALI MATLAMAT SATU, MAHU MENJATUHKAN KERAJAAN BN DAN MENDAPAT KUASA.. 

JANJI TERANG BULAN PR YANG PERTAMA DAN KE II (terkini)

Janji Terang Bulan yang terbukti "Malap"
JANJI TERANG BULAN PAKATAN RAKYAT YANG PERTAMA:
"Menawan Puterajaya menjelang 16 September". Ini menjadi 916 atau pendustaan politik yang maha dasyat dalam abad ini.
******
JANJI TERANG BULAN PAKATAN RAKYAT YANG KEDUA:
"Semua keluarga di negara ini akan menerima gaji RM4,000 sebulan manakala semua warga emas akan mendapat RM1,000 sebulan. Begitulah hebatnya janji pembangkang yang jelas sekali sanggup ‘bersilat lidah politik’ demi mencapai cita-cita mereka untuk memerintah negara ini."-KLIK DI SINI
Busuk berulat dan bernanah yang meloyakan punya janji! 

HIPOKRIT MENGATAKAN DAP PRO HUDUD DAN NEGARA ISLAM.

KS kata Over my dead body. LKS Kata Hudud dan Negara Islam DAP tak terima: Kenapa doakan LGE masuk Islam. Buatlah kerja yang TIDAK SIA-SIA.

Bedoalah sepanjang hari, sepanjang malam, malah selamanya supaya LGE memeluk Agama Islam. Bacalah Khutbah jumaat dengan harapan LGE ikut Agama PAS. Berbuatlah demikian supaya pemimpin DAP masuk Islam atau sekurang-kurangnya menerima sistem Islam sebagai anutan  dan sistem pentadbiran mereka. Orang kata PENAT jer!. SL kata "kerja sia-sia". Siapa menolak kenyataan bahawa "Dahwah itu bermula dari rumah" BUKAN dari pejabat Pakatan Rakyat yang rapuh. Main songsang pula...Ini kerja DSAI yang membawa "PAS-DAP KAHWIN PAKSA"

DAP memang tolak Hudud dan tolak negara Islam. Klik di sini. Kepada pimpinan PAS masih tidak menerima hakikat ini dan terus-terusan "membohongi naluri mereka". Bukankah DAP pernah mengatakan bahawa PAS merugikan DAP kerna Hudud dan Negara Isklam lalu DAP meninggalkan PAS selepas PRU 11 dalam BA, Barisan Alternatif.

Sampai bila kita terus menafikan kenyataan.? Sampai bila kita terus mengatakan kebenaran sebagai dakyah?

Monday, August 23, 2010

Bila PAS tersepit, Now is the right time untuk hidangkan "Hudud dan Negara Islam BUKAN dasar PAKATAN RAKYAT.

Orang lain tak payah campur tangan. Saya sudah memutuskan bahawa Hudud dan Negara Islam BUKAN dasar Pakatan Rakyat. Kalo lu orang tak suke lu bole jalan punye!!.. Karpal sudah cakap Anwar "Pengamal Sex luat Tabii yang Teruk". Sapa mau dia jadi boss???!! NOW saya BOSS sbb itulah saya cakap mengenai Dasar Pakatan Rakyat??!!!

LKS sudah memerhati gelagat penyokong PAS selama ini. maklumlah DAP pernah menceraikan PAS semasa Barisan Alternatif dulu selepas PRU 11 sebab "PAS tak gune kasi kalah Lim Kit Siang sama Karpal Singh". PAS masa itu terkapai-kapai kehilangan terangganu dan Kelantan hampir jatuh dari tangan PAS ke BN.

Bila PAS merugikan DAP, DAP tinggalkan PAS dan bila DAP untung, tak kiralah PAS rugi ke, hancur kee, janji DAP untung , DAP mesti puji PAS sampai PAS cair dan teruja cum lalai. DAP cukup telilti. Bila PAS sudah kelihatan sanggup dan rela@tega menjual maruah bangsa dan menggadai Kesucian Agama demi "kuasa politik", DAP mula membuat keputusan solo....-DAP: Hudud, negara Islam bukan dasar Pakatan. DAP tak perlu konsul PKR dan PAS. Ini kerana PKR-PAS sudah tega menjual bangsa dan agama demi kuasa. Ya...Kuasa yang masih di awang-awangan.

Berapa agaknya harga Bangsa Melayu dan harga Agama Islam  digerai Pakatan Rakyat? Adakah Pakatan Rakyat membuat LELONG sempena Ramadhan ini?

Kali ini biarlah SL yang cakap "Over my dead body".

Sunday, August 22, 2010

PULANGLAH PAPA DAN MAMA

Buat
Mama: Kasmaliza Kasim dan
Papa: Mahadi Che Mansur

Pulanglah papa dan mama " kami bukannya nak baju baju baru atau duit raya.. kami cuma mahu papa dan mama balik...
"Saya harap mama dengan papa balik jumpa saya dengan adik-adik. Kami tak pernah lagi beraya tanpa mama dan papa.. saya harap di AIDILFITI INI BUKALAH HATI MAMA DAN PAPA UNTUK PULANG- Amirul Rizal

Daripada:
Amirul Rizal
Afiq Asraf
Natasha Emilia
Arif Afizi
Airin Puteri dan Adlin Puteri

BULAN GERHANA DI DADA KARPAL SINGH.

Dulu kata "BULAN" sudah purnama di Dada Karpal Singh. Salam dengan tangan kiri takpe!. Bisakah PAS mengislamkan Karpal Singh? Atau dia tak akan puas sampai "over my dead body"

Bulan kini gerhana lagi di dada Karpal Singh. Sekali lagi Karpal Singh memperkecil dan memperlekeh Undang- Undang Hudud PAS. Dalam Karpal Singh mendabik dada menolak Hudud, TNA (Tok Nik Aziz), Mursyidur Am PAS mengeluarkan kenyataan bahawa itu bukan kenyataan kepimpinan Pakatan Rakyat tetapi Kenyataan Peribadi KS.

Ternyata PAS berlembut dengan KS walaupun memperkecil hukum. Apa sudah jadi dengan TNA? Apa sudah jadi dengan PAS? Benar kee PAS sudah menghalalkan yang haram demi "kedudukan" dan "kuasa politik"? Apakah perjuangan TNA "Ibarat pedang tinggal hulu"?

SAMPAI BILA PAS SANGGUP BERLEMBUT DAN JADI PAK TURUT @ PAS TURUT?

RELATED:
Nik Aziz: Bacaan Khutbah Jumaat Isu Peribadi
Doa-utk-father-joseph-di dalam-khutbah Jumaat (Isu Peribadi juga kee ini)