Translate

Saturday, March 6, 2010

AWAS! Perbuatan "DILARANG" oleh DAP.

 
Mereka ini pernah dipuja-puja Pakatan Pembangkang. Mereka kini dipijak-pijak kerana mempertahankan prinsip perjuangan masing-masing.Mereka masih dalam senarai DAP kerana melanggar larangan.
Angkatan Muda Keadilan (AMK) Negeri Kedah dan Pulau Pinang bersatu mendesak Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin yang dipecat daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) harii ini meletakkan jawatannya yang dimenangi pada Pilihan Raya Umum ke-12 lalu bagi membolehkan rakyat memilih ahli parlimen yang baru......Sebagai simbolik, pada perhimpunan itu turut membakar poster yang bertulis perkataan ‘Zulkifli Tidur’, Zulkifli Tak Buat Kerja’, ‘Zulkifli Tak Turun Padang’ dan lain-lain. [di sini]
YB Zulkifli Noordin bagai bukit yang berdiri teguh. Pendiriannya tidak berubah. Awal-awal lagi dia sudah memberikan isyarat kepada JK Desiplin PR. "Nak pecat, pecatlah"!. Seakan dia sudah melihat dunia JK Desiplin PR itu kecil dan alat para firaun kecil. Siapa yang tunduk kepada firaun?

AMK sekadar mampu menyalak bukit yang teguh. Menyalak sehingga kehabisan suara sekalipun, sehingga terkencing-kencing, mereka tak akan mampu menggugat kedudukan YB. Zul. YB Zul tetap juga sebagai MP. Kulim Bandar Baharu. Jika mereka bercakap mengenai "maruah dan prinsip", YB Zul lebih awal lagi memberitahu mereka bahawa dia bertegas kerana "maruah dan prinsip".

Jika sekalipun AMK berhenti menyalak dan berkokok pula, rakyat sudah menilai dengan matang  tentang ekor siapa yang bergelumang tahi. Rakyat tahu DSAI menggunakan kritikan Zul terhadap Lim Guan Eng untuk memecat Zul. Nyata apa yang DSAI laksanakan ialah apa yang desired oleh DAP. Maka benarlah DSAI ikut telunjuk DAP. YB Zul tetap dengan pendiriannya dengan mengatakan bahawa dia sanggup diperbuat apa saja atas prinsip mempertahankan "Kalimah Allah" dan mempersetankan alasan DSAI sebagai menghina LGE.

Jelas bahawa insan yang berkorban sewaktu mempertahankan DSAI dalam kes Sodomi I masih tergamak dikorbankan DSAI untuk memenuhi tuntutan DAP. Tentu sekali LKS akan menarik sokongannya ke atas DSAI jika keritikan Zul terhadap anaknya, LGE diketepikan. Maka jadilah DAP sebagai parti yang disembah DSAI!!

Bila Zul dipecat, lagu wajib "Kena Beli Najib-Rosmah" tidak didendangkan. Lagu baru hampir tercipta yakni "JK Desiplin PR diupah Rosmah". Memandangkan lagu ini tiada peminat maka ianya tidak menjadi lagu wajib II. Zaid Ibrahim barangkali perlu kenduri kerana "doanya terkabul" dan dikabulkan DSAI. DAP tentu sekali akan menghantar macainya walau seguni $$ yang diperlukan Zaid untuk kenduri kendara.

Kini, jelaslah di pandangan rakyat Malaysia bahawa mana-mana pemimpin dalam Pakatan pembangkang adalah "DILARANG SAMA SEKALI MENGKRITIK DAP TERUTAMA ANAK LKS". jika mereka mengkritk maka hukuman akan dijatuhkan oleh DSAI, penyembah DAP, dan penyampai utama ideologi DAP. DSAI juga adalah penyambung utama silturahim PAS-DAP kerana DSAI adalah pembawa hasrat, utusan, dan kehendak DAP dalam singgahsana PAS.

Kenapa agaknya PAS tidak berani menyuarakan kehendak ahli-ahli PAS bahawa PAS adalah lebih layak menjadi Ketua Pembangkang di Parlimen, jika DSAI masuk penjara bersabit Sodomi II? Adakah di antara anggota AMK berani menyuarakan supaya PAS dilantik menjadi Ketua Pembangkang di parlimen jika DSAI mengosongkan jawatan itu? Atau, apakah AMK kerkencing kecut kerana itu DILARANG OLEH DAP?

Related:
-Zulkifli Enggan Rayu Pemecatan, Kekal Ahli Parlimen

Mengeluh dianjung rumah tidak boleh merubah apa - apa.

Nasrudin Hassan at Tantawi, Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat.
Jelasnya Malaysia dan sebahagian rakyatnya telah hilang nilai budi serta peri kemanusiaan. Malaysia seperti gelanggang maut yang menyaksikan tragedi demi tragedi yang kejam dan sadis. Bunuh , perkosa , ragut , rompak , samun , dera , buli , khianat , seksa, bunuh diri, ugut, pukul, langgar lari, culik dan 1001 jenayah akan terus mewarnai pertumbuhan tamaddun negara tercinta ini..........Tentunya sekadar menggeleng kepala dan mengeluh dianjung rumah tidak boleh merubah apa - apa tetapi apalagi yang mampu saya lakukan buat masa ini sebaik membaca dua akhbar tersebut....-Nasrudin Hassan at Tantawi, Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat. [di sini]
Membaca paparan Nasrudin Hassan at Tantawi (NHT), Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, ini beberapa isu dapat digarap untuk dinilai semula:

Pertama: NHT tidak menyenangi paparan media perdana yang sememangnya dilabelnya sebagai sarat dengan propaganda UMNO dan Barisan Nasional. Seolah-olah menyatakan bahawa jenayah sedang bermaharajalela di Malaysia. Seolah-olah jenayah adalah disebabkan oleh UMNO dan Barisan nasional. Paling teruk jika jenayah itu dikatakan jenayah UMNO. Apakah media PAS menyembunyikan jenayah yang berlaku di hadapan mereka? Atau hanya highlight jika ianya "Jenayah Politik?

Lantas saya teringat PRK Batang Pinang, Negri sembilan yang pernah mempaparkan seruan Jihad NHT. Kenapakah jika melibatkan POLITIK, NHT mempunyai agenda dan sanggup muncul dengan "Seruan Jihad" tetapi dalam menangani isu-isu jenayah yang dia sendiri terbaca dalam media perdana, "Seruan Jihadnya" seakan malap. Malah dia hanya " mengeluh dianjung rumah tidak boleh merubah apa - apa".

Kedua: Golongan dan kumpulan mereka yang berpotensi melakukan jenayah seperti yang digariskan NHT itu lazimnya tidak cenderung menghadiri Majlis Usrah, Ceramah Ugama, tidak menyahut Seruan Jihad dan Fissabillilah dan program yang sewaktu dengannya. Apakah ini yang menyebabkan NHT "sekadar menggeleng kepala"?. Kalo tak hadir Usrah, tak hadir ceramah tak potensi undi PAS? So, forget it!!?

Khalifah di muka bumi ini BUKAN sekadar politik, bukan sekadar menunding jari "anda rasuah" anda menyalahguna kuasa. Bukan sekadar bila ada saja perbuatan mungkar itu mesti KERJA UMNO!. Bukan juga sekadar membuka mulut dan berkata "Syariat Islam" perlu dilaksanakan.

Apa yang diharapkan dan diamanahkan kepada Khalifah di muka bumi ini ialah menyeru ke jalan kebaikan dengan disertai TINDAKAN. BUKAN jika menyentuh kepentingan politik barulah bertindak. Jangan hanya menyeru jika ianya mendatangkan keuntungan politik dan jika TIDAK mendatangkan keuntungan politik maka....."Tentunya sekadar menggeleng kepala dan mengeluh di anjung rumah tidak boleh merubah apa - apa tetapi apalagi yang mampu saya lakukan buat masa ini sebaik membaca dua akhbar tersebut". Apakah mengeluh dan menggeleng kepala itu satu element "Seruan Jihad"?. Teringat nasihat TGHH: "Amanah kepada pemimpin itu berat untuk dipikul. Kita akan dihisab dalam memikul amanah itu"...

Jika kita terlalu konservatif mengenai isu, "kalau bukan berkait politik" bukan isu kita, maka jika dipersoal kedudukan kita sebagai Khalifah, kita tidak perlu atau tidak wajar melenting. Jika semata-,mata "politik sahaja" yang menjadi ultimate dan matlamat yang utama; bernafas politik, makan minum politik, membuat seruan pilitik, nawaitu politik...that is the time bila kita perlu menggeleng kepala bila berhadapan masalah seperti jenayah dan kemungkaran seperti itu dan memikirkan untuk melepaskan amanah atau jawatan itu untuk dipikul oleh orang lain yang lebih mampu, lebih komited.

Friday, March 5, 2010

Generasi Muda Perlu Nilai Putar Belit Ini.

  Baru beberapa jam Zaid mendoakan YB Zulkifli Noordin supaya keluar PKR, Zaid pula tuduh MP PKR "dicuri" Najib. Ketara sungguh Putar Alam. Jelas Putar Belit.
Penyelaras Pakatan Rakyat, Datuk Zaid Ibrahim pada sidang media di kediamannya siang tadi berkata, Najib seharusnya memikirkan masa depan demokrasi negara dan bukan bertindak untuk keuntungan jangkamasa pendek kuasa Umno dan BN di Parlimen semata-mata. "Kenapa perlu kita curi sana curi sini, tak perlu lah...saya meyeru kepada perdana menteri hentikan semua ini, berikan ruang kepada demokrasi untuk hidup," katanya. more
"Berikan saya 100 orang dewasa, akan ku halau petualang di bumi ini. Dan berikan saya 10 pemuda akan ku goncangkan dunia" demikian lebih kurang pidato Bung Karno, Presiden Indonesia yang terbilang dengan pujangga perjuangannya menegakkan nasionalisma di Indonesia.

Walaupun generasi muda tidak merasakan keperitan mempertahankan negara dari kedurjanaan pengganas komunis dan penindasan imprialis, tetapi generasi mudah celik dengan sejarah perjuangan pahlawan silam yang bergadai nyawa, keluarga dan harta benda demi memerdekakan negara yang menjadi warisan generasi muda kini dan akan datang.

Generasi muda adalah pewaris kepada kempimpinan hari esok. Kemusnahan yang dilakukan kepimpinan hari ini bakal menjadi bebanan dan tanggungjawab mereka akan datang. Salah langkah pemimpin hari ini, akan menjadi hutang yang terpaksa dibayar oleh generasi akan datang.

Generasi muda adalah intelek negara pada masa akan datang. Generasi muda hari ini menonton perlakuan dan tinda-tanduk pemimpin hari ini. Mereka adalah golongan rakyat yang mampu menilai dengan lebih bijaksana. Benar mereka agresif. Benar mereka responsif. Benar mereka berani berdepan risiko. Dan benar rata-rata mereka pejuang kebenaran.

Zaid Ibrahim layak dilihat sebagai pemimpin pelapis yang sentiasa diperhati golongan muda. Namun kualiti kepimpinannya tetap dinilai dan perinci dengan ukuran para intelek muda.

Jika dalam beberapa waktu yang sengkat Zaid mendoakan Yb Zulkifli Noordin MP Kulim Bandar Baharu supaya meninggalkan PKR dan meletakkan jawatan dalam PKR, apakah justifikasi Zaid mengatakan bahawa DS Mohd. Najib Tun Razak "mencuri" semua MP PKR yang meninggalkan PKR?.

Jika Syed Hussien Ali, Timbalan Presiden PKR mengatakan bahawa MP MP PKR yang meninggalkan PKR adalah hikmah dan rahmatnyanya kerana mereka menjalani "Proses Penyucian", apa pula alasan Zaid mengatakan Najib mencuri mereka yang keluar meninggalkan PKR itu?

Wahai Pemuda Harapan Bangsa dan Pemudi Tiang Negara, nilailah dengan penuh perhatian. Gunakan keintelekan anda sekalian. Negara memerlukan penilain anda. Anda Harapan Bangsa. Anda Tiang negara: Siapa yang memutar alam? Siapa yang memutar belit? Benarkah Najib "pencuri"? Dan nilailah dengan lebih perhatian. Siapa sebenarnya ancaman dan pembunuh demokrasi negara ini?

Related:
PUTAR BELIT ANWAR MENGENAI EKONOMI MALAYSIA- baca di sini

Zaid bawa ulahnya dalam Pakatan Rakyat Malaysia

YB Zulkifli Noordin mengatakan bahawa Zaid Ibrahim adalah "Sampah UMNO". Alasan Zul mudah difahami kerana Zaid memang "pengacau" dlam UMNO. Selepas mengusahakan "pembayaran ex-gratia" dari wang rakyat puluhan juta Ringgit Malaysia dia mempertahankan kewajarannya walaupun ianya kelihatan seperti "pemberian percuma" dan bukan didasari usaha dari "titik peluh". Walaupun ianya ex-gratia tetapi amountnya extra ordinary.

Zaid, semasa dalam UMNO dan menjawat pangkat Menteri Di Jabatan Perdana Menteri dalam era Tun Pak Lah, pernah mengsyorkan supaya Tan Sri Muhyiddin dipecat dari UMNO kerana TSMY mensyorkan supaya "transisi kepimpinan UMNO dipercepatkan daripada Tun Pak Lah ke Mohd Najib Tun Razak. Kerana "ulah" Zaid ini, akhirnya Zaid sendiri "terpecat" dari UMNO. Akhirnya, TSMY menjadi Timbalan Perdana Menteri.

Ramai yang melihat bahawa Zaid tidak pernah mensyukuri peranan yang diberikan Tun Pak Lah kepadanya dalam Kerajaan BN. Dia tidak memegang jawatan utama parti UMNO masa itu, tidak menang bertanding dalam PRU12 tetapi "hand picked" oleh Pak Lah menyebabkan dia berasa besar kepala dan ber"ulah".

Oleh kerana katanya "Sayapun Anak Melayu Juga" maka, setelah menyertai PKR, dia akhirnya sekali lagi "hand picked" oleh DSAI menjadi Pengerusi Penyelaras Pakatan Rakyat Malaysia. Ulahnya tetap ulahnya. Sekali lagi dia berulah!. Kali ini dia mendoakan YB Zulkifli Noordin supaya meninggalkan PKR.

Bagi sebilangan yang menghormati ketegasan pendirian dan pendokong Pakatan Pembangkang, Zul lebih berwibawa dan tegas berbanding Zaid kerana Zaid memang "sampah UMNO". Ulah Zaid ini sama dengan Ulahnya semasa mendesak TSMY dipecat dari UMNO. SL setuju sangatlah jika Zaid dimasukkan dalam senarai "Proses Penyucian" Syed Hussien Ali kerana sukar meninggalkan ulahnya. Apakah Zaid termasuk dalam senarai "Firaun Kecil" yang disebut YB Zul?

Zaid yang berulah agaknya terleka sedikit. YB Zul adalah salah seorang ahli pesukan pmbelaan DSAI dalam kes Sodomi I. Dalam memuncaknya kes Sodomi II, apakah DSAI mudah melucutkan atau memecat YB Zul? Apakah kerana Zaid didokong oleh DAP maka dia terus berulah dan besar kepala?

Pada pernilain SL, YB Zul lebih bersedia dan lebih ghairah dipecat oleh JK Desiplin PR dalam mempertahankan prinsip perjuangannya. Kerana itulah JK Desiplin itu kelihatan lebih kecut teloq menghadapi YB Zul. Apakah Zaid lebih besedia dan lebih ghairah menghadapi "proses penyucian" Syed Hussien Ali? Atau menunggu Mei 2010 bilamana PRM mengadakan Mesyuarat Agungnya. Jika Zaid tidak terpilih dalam jawatan "desired", dia akan memecat dirinya dari PRM seperti dia melepaskan keahlian dalam UMNO?

Fikir dulu sebelum kena. jangan terus berulah, nanti ulah memakan diri.

Pengakuan Nurul Izzah: Suara Generasi Muda Semakin Hilang.

 
Nurul Izzah Anwar mengakui suara generasi muda mula kelihatan hilang.
Ahli Parlimen Lembah Pantai ini juga menegaskan suara generasi muda mula kelihatan hilang selepas tindakan tiga wakil rakyat berkenaan : Bagan Serai, Nibong Tebal dan Bayan Baru keluar PKR yang diketuainya ayahnya. “Saya percaya adalah penting bagi orang ramai di luar memahami atau mengetahui suara atau aspirasi kepimpinan muda dalam parti, yang kadangkala dipinggirkan dan dilupakan dalam ‘bencana’ yang wujud sekarang,” Nurul Izzah Anwar [di sini]
Anak sulung Datuk Seri Anwar Ibrahim, Nurul Izzah selaku Ahli Parlimen Lembah Pantai telah mengakui bahawa perkembangan terakhir PKR kini, dimana ramai MP dan pemimpin PKR meninggalkan PKR memberi impak yang besar kepada sokongan golongan muda kepada PKR khasnya dan PR amnya.

Penyataan ini adalah gambaran yang lebih jelas bahawa PKR semakin tenggelam. Tindakan angkat sumpah 12 pemimpin PKR pun tidak dianggap signifikan kerana pemimpin solid PKR seperti Tian Chua pun masih menjadi teka-teki dan diramal akan meninggalkan PKR.

Kesombongan Timbalan Presiden PKR Syed Hussein Ali yang bangga bila beberapa MP meninggalkan PKR yang dianggapnya "Proses Penyucian" lebih memburukkan keadaan. Penyataan "Process Penyucian" yang dilapazkannya juga lebih tepat mengenai batang hidung DSAI sendiri. Pemimpin lain seperi Elizabeth Wong, Khalid Gagap, Jeffrey Kitingan dan kuncu-kuncunya di Sabah sudah tentu menganggap penyataan Timbalan Presiden PKR itu angkuh dan sombong.

Bila dicampur semua keadaan ini: Suara generasi muda semakin hilang + Tian Chua berteka teki meninggalkan PKR + keangkuhan Syed Hussien Ali dan gerakan Exodus MP dan pemimpin PKR + Sodomi II + pegelutan merebut Pangkat PKR di peringkat Perhubungan dan cabang; rasanya jelas bahawa PKR semakin tenggelam dan sokongan semakin terhakis.

Kini peluang untuk PKR survive pun sehingga PRU 13 masih kabur. Menyuarat Agung PRM yang dijadual Mei 2010 semakin bermasalah. PAS, DAP dan PKR pasti akan bergelut sesama mereka menerajui Pakatan Rakyat Malaysia. Adakah slot untuk Zaid Ibrahim sebagai Pengerusi Penaja? Jika tiada maka barangkali dia akan jadi bebas atau berhenti berpolitik!

25 Mac, 2010 semakin hampir. Sodomi II bakal bermula. Perbicaraan Sodomi II yang lalu bagaikan Tsunami ganas dan mendadak melanda DSAI secara peribadi, PKR dan Pakatan Rakyat secara keseluruhan. Isu yang terbakar meluap-luap pastinya akan membuka tembelang DSAI kepada generasi muda. Benar atau salah, golonhan muda mempunyai judgement yang matang dan berilmiah.

Golongan muda ini lebih agresif, lebih berilmu dan proaktif. Jika mereka melihat unsur "putar alam" dan putar belit sekali lagi dalam perbicaraan Sodomi II DSAI, pasti exodus II PKR dan Pakatan Rakyat akan nampak jelasa akan disertai golongan muda ini. Maka benarlah seperti kata Nurul Izzah Binti Anwar bin Ibrahim: Suara golongan mudah semakin hilang. Sokongan mereka kepada PKR dan Pakatan Rakyat semakin terhakis.


Related: 
-Proses Penyucian Syed Hussien Ali. 

Thursday, March 4, 2010

Proses Penyucian Syed Hussien Ali.

 
Kenapa PKR tidak memilih Elizabeth Wong untuk menjalani "Peroses Penyucian"
Tindakan korupsi mereka pasti akan menjadikan PKR lebih teguh dan mantap dan disokong rakyat ramai,” katanya lagi. Beliau menambah, peristiwa beberapa orang Ahli Parliamen melompat keluar dari PKR merupakan proses penyucian yang dialu-alukan.-Timbalan Presiden PKR Senator Dr Syed Husin Ali
Demikianlah "lagu wajib-Kena Beli UMNO-BN" dinyanyikan sendiri oleh Timbalan Presiden PKR, YB Dr. Syed Hussin Ali. Sumbang dan garau macam suara setan.  

Dulu Syed Hussien Ali pernah singgah sebentar di Sabah dalam perjalanan ke Manila. Dia pernah mengatakan dan menuduh bahawa MP BN disembunyikan di Taiwan oleh BN dan dihalang untuk berunding dengan DSAI atau "secret missionnya". Angin bertiup, khabarnya mereka ditawarkan untuk dibeli PKR dan Pakatan pembangkang dengan harga yang "No limit" lantaran sumber wang dari pihak asing melalui taycoon PR melimpah ruah asalkan BN jatuh!. Keadaan itulah membuat DSAI menjadi angkuh dengan mendabik dada melaungkan slogan "we have the number" dan gagasan 916. Syed Hussin lupakah? Where is the number? Where is 916?

Seandainya Elizabeth Wong yang keluar PKR, SL percaya bahawa itu benar satu "proses penyucian" kerana Eli bogel dan suspect melakukan kegiatan adultery dengan pelbagai partner. BTW, Kenapa Tian Chua marah sangat bila diajukan soalan: "Benarkah YB (Tian Chua) adalah kekasih Eli?". Senator Syed Husien ingat tidak peristiwa yang membawa Eli letak jawatan dan berpura-pura lari bersembunyi ke Thailand? Kenapa dia yang "kotor" dan patut menjalani proses penyucian tetapi diterima kembali sebagai EXCO Selangor dengan berdada lapang oleh PKR dan Pakatan Rakyat? Malah, Eli pula berbangga menyambut jambangan bunga dari Ronnie Liew (DAP) setelah kembali bertugas. Kenapa?

Sshhhh! terdengar bisik-bisik orang "political pro" bahawa ada pihak atau pemimpin UMNO di Sabah yang terpaksa menyimpan surat Tawaran DSAI ke dalam Safety box Bank kerana tidak mahu isu beli membeli PKR ini menjadi kecoh. Beranikah pemimpi UMNO ini membuka safenya di Bank dan tampil membongkar kes ini?

Jika Jeffrey Kitingan dan Christina Liew (PKR Sabah) yang meletakkan semua jawatan dalam PKR kecuali keahlian; seterusnya membakar jambatan dengan PKR dan menuduh pemimpin PKR Malaya memperalat mereka untuk "kuasa politik mereka (PKR Malaya)"; meninggalkan PKR dan keahlian barangkali akan diterima sebagai "peroses penyucian". Tambaha pula PKR Sabah menganggap dua individu ini sebagai duri dalam daging PKR Sabah. Tetapi kenapa mereka masih dikekalkan dalam PKR? Mesin basuh Syed Hussien memilih laundry kee?

 
Kenapa Bekas-Bekas Calon PKR dalam PRU 12 dan AJK Cabang PKR Sabah yang menjadi penaja Parti Cinta Sabah-PCS tidak menjalani "Proses Penyucian" PKR?

Tiga bekas calon PKR dalam PRU 12 dan beberapa ketua cabang PKR ternyata menjadi penaja PCS-Parti Cinta Sabah. Bekas Calon PKR ini ialah Daniel John Jambun (Inanam), Awang Ahmadsah (Tanjung Aru), Guandee Kohoi (Kuala Penyu) dan beberapa lagi AJK Cabang PKR. Kenapa "Proses Penyucian" tidak dilakukan PKR ke atas mereka ini sedangkan mereka dengan jelas melanggar etika PKR?

Barangkali Syed Hussien bersikap "biarlah semua lari dan dia dan segelintir saja tinggal" supaya potongan kek bahagiannya agak lebih besar?

 
Kenapa DSAI yang menghadapi tuduhan Sodomi II dan mendedahkan negara dengan campur tangan asing tidak menjalani Proses Penyucian PKR?

Jika PKR benar-benar menjalankan dan mengamalkan "Proses Penyucian", kenapa DSAI yang menghadapi tuduhan Sodomi II tidak dicuci PKR dalam proses penyucian mereka?

DAN, Jika benar PKR mengamalkan dan menjalankan Proses Penyucian, Beranikah PKR memecat YB Zulkifli Noordin MP Kulim Bandar Baru? Atau memang PKR Kecut teloq dengan YB Zul?

Jika dulu DSAI bermati-matian mendapatkan 30 MP BN dengan apa cara sekalipun, kali ini aneh dan ganjil bin ajaib bila kehilangan beberapa MP mereka dirayakan dengan "proses penyucian". Pemikiran sebegini hanya datang dari mereka yang benar-benar "miring" jika tidak desperado mencari alasan menutupi kebocoran!

Hendak CABAR SYED HUSSIEN ALI buktikan "proses Penyucian" PKR pun buang masa. Mereka memang species yang tidak berani menyahut cabaran.

PAS, Bila lagi?

Bila lagi hanya PAS sebenar dan tulin yang lebih mengerti.

Parti Keadilan Rakyat, PKR, mengalami kebocoran yang bukan alang kepalang. Kini, PKR "fighting for survival". Sebagai politicl fighter, DSAI, will fight to the last breath tetapi rakyat menyedari "fighting a losing battle is unwise". Pada saat-saat genting inilah DSAI dan PKRnya tergamak menggunakan segala kudratnya dan segala kesempatan, konon sebagai menutupi aibnya dan aib familynya.

Memang sukar PAS dan pemimpin PAS menerima budaya "konfrantasi" yang mendasari perjuangan politik DSAI. Sesukar seorang yang jujur melakukan pembohongan. Tak pandai berbohong jangan berbohong!!

Fundamental perjuangan dan ideologi PAS ialah Islam. Period.

Jika fundamental ini dilanyak dan dikesampingkan, wajah dan wadah PAS akan berubah. Sokongan dan dokongan setia ahli dan penyokong PAS juga akan berubah. Pendokong sebenar dan tulin PAS tidak suka dan tidak gemar dengan politik huha huha. Adapun mereka yang huha-huha itu adalah species yang sudah dirasuki dengan candu politik yang amat berbisa. Bilangan mereka tidak ramai berbanding penyokong silent PAS yang kebal dengan ideologi PAS yang tulin.

Apapun doa TGNA, bagi mereka yang sudah kecanduan politik, beranggapan itu hampir mendekati sabda. Tidak boleh dipersoal dan haram bagi mereka menentang atau mengkritik. Hitampun hitamlah!. Idea Tok guru pantang disanggah dan haram disergah. Bagi pendokong ideologi PAS yang silent Al Quran dan Hadis tetap menjadi pegangan. Islam is their way of life, BUKAN idelogi Pakatan Pembangkang.

Sampai mana PKR dan DAP menafikan ideologi dan nawaitu perjuangan PAS yang menjadi jiwa dan nafas perjuangan PAS dan ahli-ahli setianya? Mampukan Pakatan rakyat menyapu jiwa dan nafas perjuangan PAS itu di bawah hamparan permaidani?

Barisan Nasional sendiri tidak wajar menafikan nafas dan perjuangan asal dan tulin PAS ini. Malah pucuk pimpinan PAS sendiri tidak wajar menafikan matlamat perjuangan asal yang digariskan dan ditanam melalui tarbiyah Islam ini. BN sendiri tidak wajar bersandarkan semata-mata kepada "keyakinan Najib bahawa DSAI tidak berupaya menjadi Perdana Menteri". Mereka harus mnerima kenyataan mengenai kebenaran hukum hakam Islam dalam PAS untuk digalas sebagai keikhlasan mengikat silaturrahim. Secara terbuka dan tidak disembunyikan di bawah carpet. BN-UMNO seterusnya sedar dan berubah dengan menjauhi kemungkaran yang menghukum mereka dalam PRU12.

Kenyataan terang lagi bersuluh bahawa sebahagian kepimpinan PAS sudah diresapi fahaman politik yang asing dari fahaman asal PAS. Fahaman PAS itu Islam dan Islam itu PAS sering dimanipulasi dan dikaburi. Sehinggalah timbul fahaman PAS Untuk Semua, seolah-olah untuk semua termasuk mereka yang menyalahgunakan PAS!

Bukan sedikit penyokong PAS yang melihat bahawa keruntuhan PKR adalah disebabkan oleh "keruntuhan maruah dan moral" dan pengenepian hukum hakam yang murni oleh kepimpinan PKR. Hanya sedikit yang menyanyikan lagu "Kena Beli Oleh Najib-Rosmah". Dan terpenting, rakyat Malaysia menyedari nyianyian itu sumbang dan garau bagai suara setan.

PAS, bila sampai waktunya pasti tidak akan sanggup diheret ke kancah politik yang menafikan ideolgi dan kepentingan wajib yang digariskan dalam hukum hakam Islam. Hanya mereka yang ditanam oleh LKS dan DSAI dalam PAS terus bernyanyi sumbang. PAS sebenar pastinya tidak akan bertahan. Persoalannya hanya waktu yang menentukan. Bila lagi, hanya PAS sebenar yang lebih mengerti.

Biduk lalu kiambang pasti bertaut.

Angkat Sumpah atau Angkat Sampah?

 
Angkat sumpah untuk angkat sampah ini?
Langkah angkat sumpah oleh 12 pemimpin PKR adalah untuk menutupi kebocoran besar tangki kepimpinan PKR. Orang DAP yang melihat parti "alatnya" bocor  bukan alang kepalang, pasti gelabah lalu  kader-kadernya memukul gendang sambil berusaha menutupi aib dan kebocoran dengan mengatakan "angkat sumpah" sebagai tindakan moral untuk mengembalikan keyakinan rakyat terhadap PKR dan Pakatan Rakyat yang telah kehilangan tiga wakil rakyat hanya dalam tempoh tiga minggu yang lalu. Jika ramai lagi yang meninggalkan PKR seperti yang dikatakan mantan setiausaha Agungnya dan Pengerusi PKR Pulau pinang, apa lagi yang bakal di angkat pemimpin PKR? Angkat Sampah?

Asasnya, jika keyakian dan kepercayaan pemimpin-pemimpin utama PKR sendiri telah hancur musnah dan terhakis apatah lagi keyakinan rakyat. Angkat sumpah hanya skadar dilihat angkat sampah kerana ianya sekadar menyelamatkan kapal yang sebenarnya sedang karam. Angkat sumpah ini gimmik yang membuat rakyat semakin menyampah.

Persatuan beruniform seperti Pengakap, Bulan Sabit Merah, Palang Merah dan yang sewaktu dengannya mengangkat sumpah supaya mereka mematuhi garis panduan persatuan dalam melaksanakan tanggungjawab yang ditetapkan. PKR pula selama ini sudah lari dari objektif dan ideologi partinya. Objekifnya kini SOLID MERAMPAS PUTERJAYA dan jalan mencapainya dengan strategi "by hook or by crook. Hatta, dengan pembohongan dan keganasan di jalanraya malah mempergadai maruah bangsa, agama dan tanahair dengan kuasa asing sudah tega dilakukan.

Tindakan angkat sumpah itu adalah tindakan desperado yang amat terdesak. Kehausan dan ketandusan idea dan langkah lebih jelas menyelubungi kepimpinan PKR. Panik?. Kerana itu mereka angkat sumpah walau kelihatan lebih seperti angkat sampah yang menjadi beban berat dan menjijikkan. Kenapa Sodomi II tak angkat sumpah untuk mengembalikan moral?

PAKATAN RAKYAT MALAYSIA: self-destruct?

 
Pakatan Rakyat Malaysia (PRM): Sarat dalam kandungan namun diancam keguguran.
A self-destruct is a mechanism which causes a "device" to destroy itself under a predefined set of circumstances.
Sebelum mencapai Mei, 2010, tarikh dijadualkan kelahiran PRM, kini ianya diancam keguguran. Mesyuarat Agung PRM yang dijadualkan pada suatu tarikh Mei, 2010 itu terpaksa berhadapan dengan masalah baru. Demam exodus PKR melanda yang sukar dibendung.

Dalam keadaan rumah PKR semakin condong dan menanti roboh, ada pihak yang masih menganggap PRM adalah pembela keadilan dan kebenaran. Mereka sebenarnya lalai dengan slogan ini, sedangkan tindak-tanduk lebih menggambarkan pengenepian terhadap keadilan Mahkamah dan perjuangan tidak lebih dari penafian kebenaran secara tersusun dalam gerakan organisasi.

Mana mungin menjadi kebenaran jika kumpulan ini terus menanamkan disanubari rakyat di merata pentas dan jalanan bahawa Mahkamah Malaysia tidak adil!. Mana mungkin kita berlaku adil jika yang kita harapkan untuk mengadili mahkamah kita ialah 50 MP Australia, Bekas PM Canada, Amerika, IMF dan mereka yang disogok regim Israel.

Mana mungkin kita dapat menegakkan kebenaran dan keadilan jika kita berapi-api membalun dan mengkritik pihak lain, kerajaan dan badan siasah lain, jika kita sendiri enggan dikritik dan menjadikan diri kita kalis kritikan, kalis tatatertib dan kalis tuntutan rakyat.

Kepimpinan PRM kelihatan dikuasai seorang individu yakni DSAI sendiri. Rata-rata ungkapan politik DSAI hanyalah untuk "please" dunia dan pemimpin asing yang tidak menyenangi kemakmuran dan kesejateraan Malaysia. Apakah rakyat dapat diakurkan dengan tindakan memaksa ini?

Apabila pemimpin PRM mengkritik kepimpinan mereka dan idea pemimpin , mereka diberi amaran "patuh atau dipecat". Ini tampak jelas sebagai dasar "kuku besi". Apabila mereka ditinggalkan pemimpin mereka sendiri, mereka anggap proses "cleasning" atau membersihkan PRM sedangkan yang bertahan di dalam PRM lebih busuk. Mereka yang meninggalkan PRM didoakan berhambus! tanpa etika kemanusian dan kebebasan memilih. Tanpa rasa terima kasih, tanpa rasa hormat langsung, tidak mengenang budi etc..!

Tindakan pucuk pimpinan dan perangai konfrontasi pemimpin parti ini sendiri yang merosakkan parti mereka, pemimpin mereka dan asas/fundamental perjuangan mereka yang konon freedom of choices, freedom of speech, human rights dan yang sewaktu dengannya. Apa kah panggil yang sesuai kalau bukan "self-destruct"

Lagu boring "kena Beli Oleh UMNO-BN" sering dikumandangkan tetapi belum ada yang masuk penjara berkaitan lagu ini. Dalam kesibukan menyanyikan lagu ini, PRM semakin longlai, lemah dan dirasuk hayalan ke Puterjaya, berpecah sesama sendiri. Ini menjadikan PRM "a Perfect example of SELF-DESTRUCT". No questioning is allowed in PRM, just listen and follow. Toe the line or get fired. Seolah-olah No Mercy!!.

Whatever you call it, the elements of a self-destruction are occupying almost all PRM's political world. You're watching it and you they're living by it. Once its full blown, a blast of self destruction is unavoidable. Just who to blame?

Ketua PKR Pulau Pinang ramal 5 MP keluar


KUALA LUMPUR, 2 Mac — Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang Mansor Othman menjangka sekurang-kurangnya lima lagi anggota parti itu termasuk wakil rakyat akan keluar parti itu tidak lama lagi.

Tanpa menyebut anggota parti dari negeri tertentu, Mansor yang juga Timbalan Ketua Menteri I berkata terdapat sebilangan anggota PKR yang tidak berpuas hati dan tidak menunjukkan prestasi di dalam parti itu dijangka berbuat demikian beberapa minggu lagi.

“Saya nampak ada kira-kira lima anggota parti termasuk wakil rakyat akan keluar parti tidak lama lagi,” katanya kepada pemberita semasa Ketua Menteri Lim Guan Eng dan anggota Exco negeri yang lain melawat mangsa kebakaran di Kampung Sungai Nibong Tengah, Pulau Pinang hari ini.

Beliau mengulas tindakan bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) kawasan Penanti Mohammad Fairus Khairuddin dan Ahli Parlimen Nibong Tebal dari PKR Tan Tee Beng, keluar parti itu.

Mansor juga meminta anggota parti yang kecewa supaya meninggalkan parti itu daripada mengeluarkan kenyataan negatif terhadap parti itu.

“Kami tidak bimbang dengan anggota yang meninggalkan parti kerana kami menerima permohonan kira-kira 30,000 orang untuk menyertai parti setiap tahun,” katanya. Read More...

NOTA:
30,000 orang setiap tahun? Burung terbang dipipiskan lada bro.

-pasted by noreen PJ

Wednesday, March 3, 2010

PKR Semenanjung yang runtuh: PKR Sabah masih sebuk dengan ujikaji.

 
Praktikal PKR di Semenanjung gagal Parah semakin parah. PKR Sabah masih banyak bersandarkan kepada ujikaji Dr. Jeffrey Kitingan.

DSAI tidak melepaskan Datuk Dr. Jeffrey Kitingan kerana DSAI menyedari bahawa Dr. J adalah pakar tukang teori pada perjuangan PKR Sabah. Masih ramai pemimpin PKR Sabah yang bergiat  politik dan berpolitik sekadar menjadi Pak Eko teori politik Dr. J atau idealisma yang mempunyai trade mark dan patent Dr. J.

Dr. J pula masih tidak jemu-jemu membuat uijikaji, sesuatu yang sudah menjadi bidang pengkhususan yang diminatinya. UMNO, PBS, PBRS, UPKO, SAPP dan PKR dicampur tolaknya dalam sebagai ramuan ujikaji dalam pergelutan politik Malaysia. Sehingga kini belumpun mambuahkan hasil yang dapat dilihat sebagai kejayaan yang signifikat. Apakah teori dan ramuan Dr. J sukar diterima? Atau terorinya yang tidak dapat dipraktikkan untuk diterimapakai umum?.

Kemasukan Datuk Kalakau Untol, penentang utama Dr J dalam era PBS; lebih dilihat kini sebagai orang lama yang menjadi Pak eko dan katalist kepada ideologi politik Dr. J dalam PKR. Point 20 dan hak rakyat dan Negeri Sabah dalam Pembentukan Malaysia adalah idea dan teori yang mempunyai trade mark dan "patent" Dr. J. Sekurang-kurangnya kita boleh katakan bahawa idea dan pemikiran Dr. J kini sudah diterima Kalakau.

Trade mark dan patent yang diketengahkan Dr,. J telahpun digunapakai dalam ere PRU 12 dan dalam PRUI 12. Ternyata PKR masih tidak berjaya memenangi sebarang kerusi di Sabah. Apakah dengan bang on ke atas trade mark dan patent ini mampu memenangkan Kalakau dalam PRU 13 di DUN Tamparuli atau MP Tuaran?

Selepas PRU 12, landskap politik Malaysia berubah. Ramai yang melihatnya condong kepada membawa UMNO rebah di Malaysia. Namun setelah transisi kepimpinan negara berubah ke tangan Mohd. Najib Tun Razak, yang menangani isu "berubah atau rebah' dengan bijaksana, sekali lagi mengubah landskap politik Malaysia. Banyak lagi faktor lain yang turut menjadi penyeri kepada kepimpinan Najib sehingga landskap politik ini berubah dengan drastik.

Norma dan budaya konfrontasi yang menjadi amalan pembangkang menjadi punca keruntuhan pembangkang akhir-akhir ini. Budaya itu lebih kelihatan dalam PKR dan DAP. Budaya itu cuba diterapkan ke dalam PAS melalui TGNA, namun ia kelihatan agak canggung, ganjil dan tidak berkesan, malah negatif terhadap perjuangan dan ideologi PAS dalam jangka panjang.

Tindakan meninggalkan PKR oleh pemimpin-pemimpin utama PKR jelas melumpuhkan PKR di seluruh negara. Sodomi II menjadi faktor tambahan yang menekan pengaruh PKR ke kancah kemerosotan yang sukar dikawal. Keadan inilah yang berlaku kepada PKR di Semenanjung Malaysia.

Kemerosotan penguh PKR di Semenanjung Malaysia , secara tradisi akan membawa impak yang amat besar kepada pengaruh politik PKR di seluruh tanahair, termasuklah Sabah dan Sarawak.

Komposisi dan keadaan PKR Sabah kini, melihat norma konfrontasi politik PKR, tidak mustahil PKR VS PKR dan kemungkinan Parti Pembangkang yang lain amat cerah akan berlaku menjalang PRU 13. Kendatipun Dr. J semakin menumpukan sepenuh masanya dengan ujikaji politik mengikut formula dan ramuannya, dia dan teorinya semakin dipintas waktu dan akan ketinggalan kerana landskap politik lebih cepat berubah bagi teori Dr. J dicuba.

Jika Dr. J gagal mencapai ramuan yang mujarab bagi menyelesaikan kemelut dalaman Partinya, PKR, adalah amat tidak signifikan mengkatakan bahawa Dr. memiliki ramuan yang terbaik untuk penyatuan seluruh parti Pembangkang di Negeri Sabah. Persoalannya, adakah bijak DSAI mengekalkan Dr. J dalam PKR, yang addicted dengan teorinya, yang telahpun bertindak meninggalkannya kerana terorinya? Apakah pula mereka yang menjadi Pak Eko teori dan idealisma perjuangan Dr. J lebuh berkesan menjayakan dan menjaja gagasan Dr. J itu dari Dr. J sendiri?

Doa TGNA: Untuk siapa lagi?

Apakah doa TGNA wajar untuk kesejahteraan parti sosialist?

Parti KeADIlan Rakyat Semenanjung kelihatan semakin runtuh. Pemimpin-peminpin dalam PKR pro-DAP sudah semestinya mengistyiharkan taat setia kepada perjuangan PKR dan Pakatan Rakyat Malaysia. Tidak hairan jika perkembangan dalam PKR ini berterusan, PKR akan kelihatan lebih berwajah dan berwadah DAP.

Pengumuman YB Haji Mohsin Fadzli, MP Bagan Serai Umum Keluar PKR adalah pertanda bahawa pemimpin dalam PKR yang lebih condong kepada perjuangan dan ideolgi PAS sudah mengorak langkah meninggalkan PKR dan menjadi penyokong BN.

Jika demikian halnya, doa-doa TGNA untuk Pakatan Rakyat hendaklah dinilai semula oleh ahli-ahli PAS dan simpertiser PAS dengan berdada lapang.

Sedakahpun ada limitasinya. Apatah lagi doa dari seorang Mursyidur. Apakah wajar TGNA mengarahkan dan menadahkan tangan mendoakan kesejahteraan 50 MP Australia yang menyokong Sodomi II digugurkan? Apakah doa TGNA wajar untuk kesejahteraan parti sosialist?

Apa yang pasti doa TGNA untuk kesejahteraan mereka yang beniat dan berusaha untuk kemusnahan perpaduan ummah dan kekuatan Islam adalah doa yang tidak wajar. Doa-doa sedemikian perlu dinilai dan diterjemah kepada tindakan agar sesuatu kebenaran terus dapat dinikmati oleh keseluruhan ummah dan umat manusia di Malaysia, bumi tanah tumpah darah kita.

Monday, March 1, 2010

TITANIC II PKR SINKING

 
Pada waktu ini DSAI barangkali terlalu sebok mendaftar survivors!
Speaking to reporters today about speculation that ten MPs and state assemblymen were preparing to quit Datuk Seri Anwar Ibrahim’s party, he said it was “maybe more.” “Yes (there will be those who are leaving)...take away the socialist group, take away the NGO group, take away the cronies...you can count for yourself and you will get the answer,”-Former PKR secretary-general Datuk Salehuddin Hashim
Tidak beberapa lama selepas penyataan "angkat kaki" DSAI kepada LGE dalam akhbar tempatan bahawa dia benar-benar tersalah pilih pemimpin dan bakal memilih yang benar-benar genuine dan komited kepada ideologi parti dan berkualiti, Titanic PKR II mula diancam bahaya. Nah lihatlah, dia sudah pilih Datuk Kalakau Untol!. Entah salah pilih entah tidak, tapi itulah barangkali yang terpilih dan sanggup dipilih oleh DSAI. Bakal bertanding di DUN Tamparuli barangkali?

Setelah kemasukakan Kalakau, ramai pemimpin PKR yang meninggalkan parti itu. Mengikut mantan Setiausaha Agung PKR, Datuk Salehuddin Hashim "MPs and state assemblymen were preparing to quit Datuk Seri Anwar Ibrahim’s party, he said it was “maybe more.”. Barangkali inilah akibat dari kemasukan "spade" dalam PKR, belum dapat dipastikan.

Pastinya DAP melihat keadaan ini dengan gugup kerana apapun alasan yang DAP berikan, DAP adalah salah satu faktor utama mereka meninggalkan PKR.

Pemimpin PAS barangkali terikat dengan sumpah setia, "Baiyah", lalu mereka belum dapat membuat sebarang keputusan. Baiyah "talak tiga" yang membelenggu mereka tidak semudah itu mereka langkahi.

Bagaimana DAP? Apakah DAP akan mengambil langkah seperti yang dilakukannya dalam Barisan Alternatif dahulu, di mana DAP meninggalkan PAS kerana tidak menguntungkannya lagi.? Tentu sekali DAP juga mengalami kerugian dan ancaman akibat dari "sinkingnya" Titanic PKR II ini?

DSAI tentu semakin sebuk. Jadual Sodomi II tambah membuat DSAI lebih tertekan. Samada lawan tetap lawan atau memohon sewaka politik atau bersedia bertarung di mahkamah. masih menjadi teka-teki. Tangguh-tangguh sudah terbukti semakin lebih menenggelamkan Titanic PKR II dengan pantas. Intervention dan interference asing tidak dapat membantu dalam kes Titanac PKR II yang bakal tenggelam ini. Mereka hanya mampu menonton. Apapun, bagi orang asing ini, they have nothing to lost. They can go home and still entittled for payments.

Barangkali DSAI memohon sewaka politik? ke mana?, Australia, Qatar, Turkey atau Amerika? "No. Anwar is a fighter. Dia sudah lebih bersedia merengkok di penjara"..Kata sahabat SL.

Apapun, kes Sodomi II akan bersambung. Kes itu adalah kes Mahkamah yang tiada kaitan dengan politik dan "sinkingnya Titanic PKR II". kendatipun PKR lenyap di bumi Malaysia, ini Sodomi II perlu berjalan dan perlu mendaulatkan undang-undang negara.

PR nanyikanlah Lagu Wajib "Telah Di Beli UMNO-BN" Buat Tan Tee Beng-Apapun Titanic lagi merdu...


Lagu "Kena beli UMNO-BN" barangkali tidak semerdu TITANIC kali ini.

Lagu Wajib PR: "Telah Dibeli UMNO-BN"

 
Tiada siapa yang dapat menyangkal bahawa Fairus menunggu masa yang sesuai untuk menunaikan niat dan kemahuannya meninggalkan PKR.

Sejak berlakunya tindakan meninggalkan perjuangan pemimpin PR dan PKR dan seterusnya menyertai BN dan UMNO, Pakatan Pembangkang akan menyanyikan lagu wajib mereka "telah dibeli oleh UMNO-BN" atau "telah dirasuah dengan pangkat dan wang ringgit oleh BN-UMNO". Sumbang atau tidak sumbang, yang penting lagu wajib ini mesti juga didendangkan di corong-corong Youtube dan pentas-pentas terbuka.

Pemimpin-pemimpin PR khasnya PKR pula memang mempunyai kedudukan seperti YB. Ketua sayap dan sewaktu dengannya. Mereka meninggalkan PR dan PKR kerana hilang kepercayaan kepada perjuangan parti dan corak kepimpinan parti pembangkang yang sudah menunjukkan penindasan dan mengongkong.

YB Zulkifli Noordin pernah menuduh PKR menerima pemimpin "sampah UMNO". Namun BN tidak pernah menuduh mana-mana pihak dari PR menyertai BN-UMNO sebagai sampah Pakatan Rakyat. SL pasti YB Zul akan dihormati dan hargai setinggi gunung jika meninggalkan PKR dan menyertai BN-UMNO. Tetapi percayalah, Jika YB Zul meneruskan wadah perjuangan dan pendirian tegasnya dalam BN-UMNO dia pasti akan diberi tomahan wajib Pakatan Rakyat dengan lagu wajib, "Telah dibeli UMNO-BN".

Jika kita katakan Datuk Kalakau Untol yang menyertai PKR pada 28 Februari ini sebagai "telah dibeli PKR", walaupun tidak mungkin dibuat tuduhan oleh BN, lagunya memang terlalu sumbang. Dalam BN, lagu yang biasa kedengaran ialah "biarkan...biarkan....si luncai terjun dengan labu-labunya". Realitinya DSAI mungkin sudah dapat menilai samada dia telah memungut batu-batu kelikir, putera spade, atau permata di Sabah, specifically, di kampung Roun, Tuaran.

Khabarnya semakin ramai lagi yang akan meninggalkan PKR dan PR. Coming Soon. Agaknya PR dan PKR akan sebok menyanyi di Pentas dengan lagu "Kena Beli BN-UMNO". Merdu atau tidak bukan lagi perkara yang dinilai. Yang hampir pasti di perhati rakyat ialah Bahtera PKR semakin hanyut semakin menyusuli Titanic.

VIDEO: SELAMAT TINGGAL PKR-FAIRUSInilah hasil mahsul yang DSAI perolehi selepas too busy collecting rocks, he really missed the diamond. He has the spades now..they can sing along now..But will they sink and swim together?

Too Busy Collecting Rock, he missed the diamond-DSAI dapat SPADEs di Sabah. (edited)

 
"DSAI: too busy collecting pieces rocks, he missed the diamond"
Anwar Al-Juburi kata dalam ceramahnya di rumah Kalakau Untol, "Tuan-tuan dan puan-puan jangan risau, UMNO dan BN sibuk SERANG negeri-negeri yang dikuasai PR, P.Pinang tuan-tuan dan puan-puan jangan risau, saya pasti mereka akan dapat bertahan, biarkan UMNO dan BN serang P.Pinang, kita(PKR) pula serang Sabah dan Sarawak." - di sini
Agak menarik juga, bilamana Kalakau dengan tegas dan berani menyentuh perkiraan; sekiranya Pakatan Rakyat mengambil alih tampuk kerajaan nanti, PKR akan mengulang kaji beberapa perkara penting untuk rakyat Sabah dalam ‘point 20’. Antara lain, keperluan untuk memansuhkan agama rasmi di Malaysia ini. di sini
No doubt, DSAI menggunakan segala daya upayanya untuk mencapai impiannya menjadi Perdana Menteri sejak dipecat dari UMNO kerana Sodomi I. Sejak diberi keampunan dalam era Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi, DSAI sudah "too busy" mengumpul segala sisa-sisa anggota dan pengaruhnya untuk mengejar kembali impian yang berkecai itu, menjawat pangkat Perdana Menteri Malaysia.

Being so busy is okay. But too busy is bad!. DSAI menjadi too busy mencampuri urusan dalaman keselamatan dalam negara, ISA dan polis, urusan mahkamah, Urusan SPR, urusan SPRM, masalah dalaman dan rumahtangga UMNO-BN, masalah Najib-Rosmah. Oleh kerana too busy collecting pieces of rock, he missed the diamond. Lawan Tetap Lawan tetapi dia telah mengabaikan keperluan dan kepentingan rakyat-agama, bangsa dan tanahair yang telah memberi peluang kepadanya pada PRU12.

DSAI too busy soughing international intervention and interferences, akhirnya dia terjerumus dalam kancah sodomi II, dan international intervention and interferences ini kini menghantui kredibilitinya dan Pakatan Pembangkang yang diketuainya. Undi international tidak akan dapat membantunya memenangi apa-apa pilihanraya melainkan undi Rakyat Malaysia.

Di Sabah, kepimpinan PKR yang ada menganggap "Datuk Dr. Jeffrey Kitingan bagai duri dalam daging dan gunting dalam lipatan PKR. Dia membakar Jambatan, menganggap pemimpin Malaya memperalatnya dan penyokongnya semata-mata kerana kerakusan kuasa politik dan dia juga telah meletakkan semua jawatan dalam PKR kecuali keahlian. Terpenting, dengan jelas Jeffrey berselindung di sebalik penubuhan PCS-Parti Cinta Sabah yang benar-benar melanggar etika Pakatan Pembangkang. Namun DSAI mengekalkan Jeffrey dengan menawarkannya jawatan Glamour, Pengerusi Majlis Permesyuaratan PKR Bagi Sabah dan Sarawak!. Again, DSAI too busy collecting rocks, pandangan pemimpin-pemimpin genuine dalam PKR Sabah diketepikan DSAI. Akibatnya PKR Sabah sehingga hari ini masih berada dalam kancah kemelut yang akan berpanjangan.

Kedatangan DSAI ke Sabah pada 28 Februari, di Kampung Roun, Tuaran membawa satu lagi episode baru dalam gerakan DSAI mengumpul ketulan bebatuan.

Di Sabah Datuk Dr. Jeffrey Kitingan dan Datuk Kalakau Untol well known sebagai the spades of Sabah politic. Di mana sahaja dua individu ini berada, krisis kempimpinan dalam parti politik yang mereka sertai itu akan berlaku.

Kalakau yang dulu dikaitan dengan isu "membakar quran" di Tuaran, kini dia meniupkan lagi isu  yang berkaitan. Dia mula pula meniupkan isu sensitif, memansuhkan agama rasmi di Malaysia.

Oleh kerana Kalakau sudah dengan resminya menjadi ahli PKR, anggota Pakatan Rakyat, dan Pemimpin PAS Sabah pun telah berucap semasa perjumpaan Kalakau-DSAI diKg. Roun, Tuaran, NOW, PAS kenalah buat pendirian yang "sebenarnya berasaskan ideologi sebenar politik PAS. Adakah pendirian Kalakau itu juga sama dengan pendirian PAS? Adakah pendirian Kalahkau memansuhkan agama resmi di Malaysia direstui PAS?

Apakah DSAI terus menerus too busy collecting rocks till forgetting the diamond, sehingga pada hari yang sama dia menyambut Kalakau , dia kehilangan Mohd. Fairus Kamaruddin dan sebilangan 77 pemuda PKR di Permatang Pauh.

Apakah kehadiran semula Jeffrey dan Kalakau akan menghalau sokongan ramai para pesimpati terhadap perjuangan PKR? Soon the rakyat will be answering. When the spades are now in, the Titanic of PKR appears to be sinking faster and faster than ever. Inilah yang lebih kelihatan kini, inilah yang menjadi tambahan kepada kerumitan dalam pakatan pembangkang.

The Right Question is "Can Anwar bin Ibrahim Survive Juburi II?"

Can Najib Survive Sodomy II? soalan yang salah. Baik tanya: Kenapa ada anting-anting di pusat?

Jika anda meminta sesuatu dari isteri anda tetapi dia memberikan sesuatu yang lain, anda perlu berhati-hati dan berwaspada. Misalnya jika anda meminta dihulurkan piring, tiba-tiba dia bagi mangkok; jika anda meminta pisau, dia pula hulurkan sudu dan gerpu! dan bila and meminta duit siling untuk beli air mineral dia pula beri Panadol!!. Hati-hati; mungkin ada waktunya anda memohon kasih sayang tetapi lain yang diberikan.

Soalan Pakatan Pembangkang tebalik, Bolehkah Najib bertahan dengan Kes Sodomi II? di sini

Najib tidak mempunyai kaitan dengan Sodomi II. Yang tertuduh menjubur Saiful ialah Anwar Ibrahim BUKAN Najib.

Ingat, JIKA terlupa atau sudah mula diserang "penyakit lali"; RPK menuduh Hospital Pashwari telah memerika Saiful. Konon hasil pemeriksaan "found nothing, NOT even Penetration". Fabricated resitpun mulalah keluar di dada media hasil OTAK pengecut RPK.

Kali ini Kenny Gan (Pujaan DAP untuk memPKRkan PAS atau MenDAPkan PAS!) mengatakan dalam analisanya bahawa air mani Anwar yang dikatakan di temui di dalam dubur Saiful di ambil di lain tempat dan dimasukkan ke dalam lubang dubur Saiful!: (jika demikian, soalan yang perlu diajukan pula ialah: Adakah  air mani tertuduh mudahkan di temui di merata tempat?).
Will the prosecution pull a rabbit out of the hat and convince the public in a dazzling display of convincing evidence? It appears that the only “rabbit” in their hat is some dubious DNA evidence purportedly extracted from the accuser’s rectum. But DNA is no longer the ‘wonder evidence’ that dazzled the public in its early days.
Jawabannya: "Jika soalannyapun salah" macam mana nak beri jawaban yang betul. Tanyalah "Can Anwar Bin Ibrahim Survive Sodomy II @ Juburi II?"

(BTW: Kenny, You're asking a wrong question; and you don't expect a right answer, do you?)

Gambaran di atas mencerminkan sikap Pakatan Pembangkang yang empunya "twisted mind" yang suka memutar belit fakta dan memutar alam.  Inilah faktor utaman yang menyebabkan ramai pemimpin Pakatan Rakyat mula mendapatkan perkhidmatan "pack 'n' ship" meninggalkan Pakatan Pembangkang!. Anda bila lagi?

ADAKAH UNSUR "KUKU BESI SEBELUM INI?"

"Atas dasar mempertahankan pegangan serta perjuangan agama, bangsa dan negara, saya mengumumkan penyertaan dalam Umno dan keluar PKR kerana hilang kepercayaan ke atas pucuk pimpinan parti yang tidak konsisten dalam mempertahankan Islam,”-FAIRUS KHAIRUDDIN

“I am very saddened by the stance taken by Pakatan Rakyat leaders that is very loose, in that they cannot even defend something so basic. And that broke my patience,” -FAIRUS KHAIRUDDIN

"Adakah Unsur Kuku Besi": Tak Sabar Menunggu "Political Titanic".

 
Kali ini Fairus berpeluang bercakap untuk dirinya. LGE kecut atau LKS yang akan mengamuk lagi? Adakah amalan kuku besi yang memaksa dia meletak jawatan?

Bila Fairuz Khairuddin "terpaksa atau dipaksa" mengosongkan kerusi DUN Penanti dan jawatannya  sebagai Timbalan Ketua Menteri Pualu Pinang, dia tidak diberi peluang untuk bercakap bagi pihak dirinya. DSAIlah yang mengatur segala-gala press dan memberi jawaban. Melanjutkan pelajaranlah, tidak mahu mencampur aduk pendidikan di luar negara dengan pentadbiran negerilah.. Namun masyarakat umum pasti dan yakin ada sesuatu yang cuba disembunyikan dari pengetahuan mereka.

Jawatan Timbalan Ketua Menteri dan ADUN tidaklah mudah ditinggalkan begitu sahaja tanpa alasan yang "berat dan besar". Sekadar melanjutkan atau menyambung pendidikan memang tidak logik. Hint yang dapat digarap dan lebih munasabah ialah bila ahli-ahli Pakatan Pembangkang sendiri mengatakan bahawa hubungan  antara Fairuz-Guan Eng "sukar berjalan" dan sikap mendominasi Guan Eng menyebabkan Fairuz menentang sehingga LGE mengadu kepada DSAI supaya Fairus "removed by hook or by crook"..

Dapatkah anda bayangkan bertapa "kuku besinya" cara dan pendekatan sedemikian?

Setelah keluar meninggalkan PKR, rasanya Fairuz akan mendapat kembali hak dan kebebasnya untuk bercakap bagi pihak dirinya. Opps! SL tidak cakap dalam Pakatan Pembangkang Fairus kehilangan hak itu.....mungkin dirampok @ dirompak jee. Biarlah Fairuz sendiri yang menyatakannya.

DSAI dapat satu "spade" di Sabah, Kalakau Untol. Tapi hilang banyak di Penang; di kawasan rumah pula tuu..77 pemuda PKR dan Mantan TKM dan ADUN Penanti serta pengikut setianya. :( Kadang-kadan kita tertanya pula: takkan semua calon PKR, tersalah pilih :). Nah tiris, tiris tiris...inilah karma!. 

SL sudah menduga bahawa Kalakau akan membenamkan PKR dan Pakatan Pembangkang...Lihatlah isu yang di bawanya dalam PKR:-

Kalakau dilapurkan menekankan berikut:-
  • Agak menarik juga, bilamana Kalakau dengan tegas dan berani menyentuh perkiraan; sekiranya Pakatan Rakyat mengambil alih tampuk kerajaan nanti, PKR akan mengulang kaji beberapa perkara penting untuk rakyat Sabah dalam ‘point 20’.
  • Antara lain, keperluan untuk memansuhkan agama rasmi di Malaysia ini. paparan penuh di sini

Tak Sabar menunggu untuk mengetahui kenapa Fairus "dipaksa dan terpaksa" letak jawatan TKM dan ADUN. Hope it's gonna be a breaking news early mornin' 2morrow. Wow! Can't waitt....

Apapun kita biarkan "kokok berderai-derai di luar sana . Kita sudah semakin yakin bahawa PKR dan Pakatan Pembangkang hampir meyusuli Titanic!

Sunday, February 28, 2010

Harakah: Sekyen Inggeris Bukan Lagi Lidah Resmi PAS. PAS semakin Liberal

 
Apakah PAS juga sudah selesa berada dalam halaman IFC?

SHORT NOTE:-

Harakah dahulu tidak seperti Harakah kini. Harakah dulu solid dengan pentarbiyahan dan pengupasan nilai dan hukum hakam Islam. Harakah kini sarat dengan politik dan paparan yang melampaui norma PAS sendiri. Jika kita perhatikan seksyen Bahasa Inggeris, ianya benar-benar dipenuhi dengan pendekatan dan idelogi yang asing bagi PAS. kenapa? Kerana seksyen ini mula disusupi oleh ideologi yang asing dari idelogi PAS. Inilah yang diistilahkan sebagai media PAS sudah di Pakatan Pembangkangkan dan wajahnya diselaputi dengan idelogi DAP dan PKR.

Seksyen Bahasa Inggeris dalam Harakah dipandu oleh Wong Choon Mei, mantan Ketua Editor Suara Keadilan. Memang mustahil dia apat ditarbiyahkan dengan ideologi PAS. Akhirnya Surat Khabar yang dihargai seperti surat Wasiat dan amanat sudah diselaputi idelogi asing. Demikianlah antara strategi dan kaedah yang diperguna rakan-rakan dalam Pakatan untuk menaturalisasi ideologi PAS. Sedikit demi sedikit solidariti PAS mula cair dan PAS semakin kelihatan liberal  dan mudah berolak ansur even yang menyentuh soal-soal hukum Islam.

-noreen PJ.

Hari ini betemu Buku dengan Ruas.

 
"Satu dituduh Pakar Tikam Belakang satu dituduh  Pakar Main Belakang!"

Hari ini 28 hb. Februari, 2010 (Sunday) adalah penghujung bulan terpendik dalam setiap tahun. Pada hari Datuk Kalakau Untol memasyorkan penyertaannya dalam Parti KeADILan Rakyat-PKR bersama-sama Anwar Ibrahim di halaman Rumah Kalakau di Kg. Roun, Tuaran, Sabah.

Maka tercatatlah dalam sejarah politik Sabah seorang yang dituduh selama ini sebagai pakar tikam belakang politik bertemu dengan seorang yang dituduh pakar main belakang. Buku bertemu ruas.

Kalakau pernah dituduh menikam belakang Datuk Seri Joseph Pairin Kitingan Hugouan Siau KDM setelah meninggalkan PBS dan menubuhkan AKAR. Selepas itu Kalakau dituduh menikam belakang Datuk Mark Koding (mendiang) apabila dia meninggalkan AKAR dan beria-ia kembali ke PBS tetapi ended up dalam PDS yang akhirnya menjadi UPKO. Sekali lagi Kalakau dituduh menikam belakang Tan Sri Benard Giluk Dompok dengan menyertai PKR pada hari ini 28 Februari, 2010 termasyurlah penyertaannya itu.

Ringkasnya Kalakau telah pernah menikam belakang SEMUA PEMIMPIN UTAMA DAN GIANT KDM (Pairin, Koding dan Dompok - kecuali Tan Sri Joseph Kurup). Sebagai Presiden USDA, apakah tindakan itu melayakkan Kalakau untuk mewakili KDM?

BTW, Did Kalakau tell Anwar that he is going to sink and swim with him in politic? This time it could be real since both of them "nakalandu nodi", dan sudah lanjut usia. Menikampun sudah tidak lagi bertenaga!!

DAN PADA HARI INI JUGA.....

Sunday February 28, 2010: Another blow for Penang PKR

BUKIT MERTAJAM: A group of 77 Parti Keadilan Rakyat (PKR) Youth members have resigned from Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim’s stronghold in Permatang Pauh to join Umno.

Among those who quit were the Guar Jering branch deputy Youth chief Fakhrul Che Umar and treasurer Hesabudin Md Isa.

“After two years in power, the bickering between the Pakatan component parties has worsened. Can you imagine what will happen if Pakatan controlled the Federal Government?” Fakhrul said at a ceremony witnessed by Penang Umno chairman Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi here yesterday.
 
New members: Ahmad Zahid recieving the Umno membership forms on behalf of Guar Jering umno branch from Saiful (right) in Permatang Pauh

Fakhrul, who was among PKR’s pioneer members, said the Youth wing had not received any allocation from the party to organise events for the people. “What has PKR done for us here?” he asked. READ MORE

RELATED:...
-Pemimpin Pakatan Rakyat "Berkeluaran" 

Ekonomi Malaysia Di Mata Anwar dan IMF Tak akan pernah baik Kecuali Anwar Perdana Menteri. (updated)

Pmbohongan Ekonomi Malaysia Retak dan Bakal Berkecai:  Anwar hanya mengungkapkan Bisikan Syaitan IMF sebagai muslihat yang teramat busuk dan meloyakan. Realitinya Pertumbuhan ekonomi Negara adalah positif.

Jika anda bukan Pakar ekonomi anda tidak boleh berbahas dengan DSAI kerana dia ditarbiyah oleh IMF mengenai ekonomi Malaysia dan ekonomi negara-negara ASEAN dan Asia. lengkap dengan stastistik yang amat mengelirukan.

Malangnya "tukang tarbiyah ekonomi" DSAI ini adalah "tukang tarbiyah ekonomi ajaran sesat" yang sekian lama telah menyesatkan ekonomi Asia sendiri dengan manipulasi data yang direkayasa untuk menyebelahi kehendak dan kemahuannya bagi menarik atau menghalau pelaburan. atau meminta bantuan IMFnya. Pelabur utama dunia tidak menenerima ketetapan statistik IMF kerana mereka tidak mempercayainya. Yang Percaya statistik IMF ialah Anwar dan kuncu-kuncunya di Malaysia. Itupun percaya untuk menggunakannya sebagai mengaburi mata rakyat BUKAN mempercayainya sebagai statistik yang signifikan dan valid dan legitimate.

Anda pasti ingat IMF. IMF ialah institusi yang telah cuba menjahanamkan ekonomi Malaysia pada tahun 1997-1998. Sebekum itu IMF telah mendesak DSAI sebagai Menteri kewangan masa itu supaya menaikkan kadar bunga sehingga mencecah 15%. Muslihatnya ialah membuatkan institusi peminjam/kewangan bakal bankrup atau menanggung kerugian yang tinggi apakala nilai matawang negara dijatuhkan dengan mendadak oleh penyangak matawang dan spekulator  buas dan ganas yang di ketuai oleh George Soros. Matlamatnya ialah supaya Malaysia meminjam dan meminta bantuan dari IMF.

Syukulah kita kepada Allah SWT kerana telah memberi petunjuk kepada Perdana Menteri kita masa itu Tun Dr. Mahathir Muhamad yang tidak tunduk kepada tekanan IMF dan dapat menundukkan George Soros setelah nilai matawang Ringgit Malaysia di Peg RM3.80 Vs USD1.00.

 
(Gambar) Anwar, Paul Wolfowitz dan George Soros. Anwar dilihat sebagai alat British Untuk Menjajah Semula Negara Malaysia [di sini]

Bayangkan seorang "tahi judi" yang tauke judi tahu akan kalah dalam perjudian dan dipinjamkan duit ratusan jutaan ringgit untuk dia berjudi oleh tauke judi. Tauke judi itulah IMF. Apakah akan jadi kepada si tahi judi..?

IMFlah yang menjadi sandaran Anwar dalam melihat Ekonomi Malaysia. Oleh itu Jangan terperangkap dengan TARBIAH SESAT IMF. Semua statistik perbandingan pertumbuhan ekonomi VS Ekonomi Malaysia adalah JANGKAAN (ramalan) menurut perkiraan IMF. Semuanya unrealistik ataupun bukan pada keadaan sebenar. DISITULAH BELANG ANWAR CUBA MENYESATKAN minda rakyat Malaysia. Ikutilah kata-kata hipokrit Anwar dan tanya pemikiran waras anda setelah membaca petikan yang dikatakan DSAI, hero pujaan hati DAP, dan 50 MP pendokong gay , lesbian, homoseksual dan sodomi dari Auatralia  ini:-
"Anggaran terbaru yang dikeluarkan oleh IMF pada Oktober 2009 menunjukkan bagi tahun 2010, Malaysia dijangkakan akan tumbuh pada kadar yang paling lembap berbanding kumpulan negara-negara tadi (Korea Selatan, Singapura, Taiwan, Indonesia, Thailand, Filipina, malahan juga Vietnam.)."Walaupun ekonomi dunia dijangka akan mula pulih. Vietnam dijangka akan tumbuh pada kadar 2 kali ganda lebih baik dari Malaysia dan negara-negara lain akan berkembang pada kadar yang secara puratanya 50 peratus lebih pesat dari Malaysia," Anwar bin Ibrahim.  Paparan penuh muslihat di sini

Petikan di atas ada penyataan yang penuh dengan muslihat kotor. Semuanya di dasarkan kepada jangkaan dan unjuran yang disembunyikan dari pengetahuan pembaca. Apa unjurannya yang anda nampak? Dijangkakan unjurannya ialah LUBANG SAIFUL?

Saudara, Pertumbuhan ekonomi sebanyak 4.5% adalah pertumbuhan yang realistik. Dari segi ekonomi, pertumbuhan ekonomi BUKANlah sebagai penentu TAHAP KESEJAHTERAAN RAKYAT. Pertumbuhan ekonomi adalah tahap kompotitifnya kepesatan pertumbuhan ekonomi sesebuah negara yang menjadi daya penarik kepada pelaburan asing untuk masuk melabur.

 
Tian Chua, Ketua Penerangan PKR merapatkan diri dengan George Soros. Soros menyimpan dendam dengan Tun Mahathir yang "humiliate" Soros setelah dia mengatakan Peg Sistem Tun Kuno tetapi berjaya mengaggalkan niat busuknya menyangak Ringgit Malaysia dan ekonomi Malaysia. Kenapa Musuh Negara menjadi Sahabat mereka?

Jadi kalau IMF mengatakan bahawa DIJANGKA EKONOMI MALAYSIA BUSUK anda tahulah niat dan muslihatnya. Pelabur akan menghindari Malaysia dan ekonomi negara akan terbantut dan rakyat Malaysia akan berontak maka PERDANA MENTERI, DS NAJIB TUN RAZAK akan disanggah rakyat dan ANWAR IBRAHIM DENGAN TARBIYAH IMF JADI PERDANA MENTERI.  Akhirnya ekonomi Malaysia akan diletak dihujung jari IMF dan cita-citanya bersama DSAI pada tahun 1997-1998 dapat direalisasaikan.

Gara-gara politik DSAI sejak pra PRU 12 hinggalah ke hari ini, banyak dilihat sebagai faktor yang menghalang dan mengurangkan pelabur untuk ke malaysia kerana takut ketidak stabilan politik Nrgara ini. DSAI adalah "main contibutor" terhadap ketidak stabilan ini kerana NIAT nya melemahkan kerajaan. Bukankan ini pengkhianatan?

Apakah kita mahu ekonomi dan politik kita dijajah?

SL sayang negara ini. Kita tidak ada negara lain. Malaysialah negara kita.

Ya Allah Ya Rabbi..selamatkan Malaysia dari para pemuslihat professional yang memperbodohkan rakyat sambil menyimpan niatnya yang buruk. Tumpaskanlah mereka yang bersekongkol dengan fahaman syaitan dan iblis yang menjadi seteru sekelian manusia dan anak cucu Adam. Amin. .