Translate

Saturday, July 16, 2011

BILA DAP BERKEHENDAK PAS MENGIYA!...

Berjayakah PAS menghalang mereka!
Bila kehendak DAP cuba dihalang di kawasan penduduk Islam, PAS dan pucuk pimpanannya diperguna DAP. Dulu dalam kes perdagangan BEER di Shah Alam menjadi panas kerana ditentang pemimpin PAS, Mantan Pesuruhjaya PAS, Dr. Hassan Ali, kepimpinan PAS hampir memecat Hassan Ali kerana menentang DAP khasnya Ronnie Riuh. Hassan Ali terpecat jua akhirnya!

Kini DAP sekali lagi berkehendak di Kedah. DAP mahu supaya pusat-pusat hiburan yang menjadi sebahagian dari punca matawang pencacai DAP terus beroperasi di Kedah walaupun di Bulan Ramadhan. MB Kedah, YAB. Datuk Seri Azizan Abdul Razak, yang membuat keputusan agar DAP menghormati Bulan Mulia, Bulan Ramadhan dan mengarahkan Pusat-pusat itu dihadkan kerana Kerajaan negeri memutuskan untuk melaksanakan Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1997 sepenuhnya tahun ini. Namun DAP menentang. Ini bermakna DAP tidak menghormati bulan Ramadhan , Bulan Mulia orang Islam.

Tentangan DAP disalurkan kepada pemimpin-pemimpin PAS. Patuh dengan arahan DAP, PAS sendiri meminta supaya MB Kedah menjelaskan larangan tersebut.

Nampaknya, dalam bab kemahuan DAP, PAS sudah tidak lagi mengenali soal buruk dan baik, soal haram dan halal. Arahan DAP mesti juga PAS turuti sekalipun terpaksa berdepan dengan Menteri Besar PAS sendiri! Sekalipun terpaksa mengorbankan jawatan MB Kedah sendiri!

Adakah PAS menggugurkan dasar perjuangan "mengujudkan Negara Islam dan Sistem pemerintahan Islam" itu adalah atas arahan DAP atau semata-mata menuruti kehendak DAP?  Benarkan PAS dapat mengislamkan Lim Guan Eng atau Theresa Kok?

SL nampak, walaupun langkah kerajaan negeri dipertahankan oleh Dewan Pemuda PAS pusat dan Persatuan Ulama Malaysia, Kehendak DAP tetap akan dituruti PAS akhirnya lebih-lebih lagi bila sampai ke bab LKS membawa isu itu ke meja rundingan Pakatan Rakyat, Meja Rundingan Pakatan Rakyat di mana PAS  sering dicucuk hidung.

"Ustaz Azizan will not back down! That is his stand on this issue,” said Sanusi in the statement carried by PAS website Harakahdaily. “I am sure that all Muslims will stand firm behind him in handling this issue,” he added.  Read More
Ini kata orang MB Kedah..Kata putus PAS lihatlah nanti!

RELATED
-Pusat hiburan: Karpal beri kata dua kepada Pas Kedah

PAS DIBURU ‘HANTU’

Bersih didalangi oleh parti-parti politik. Period!
BERSIH 2.0 sendiri dapat menyaksikan bagaimana majoriti pesertanya adalah pemimpin, ahli dan penyokong ketiga-tiga parti itu. Tanpa penyertaan golongan itu, sukar untuk BERSIH mengumpulkan lebih daripada 1000 peserta.


Bukti pembabitan parti-parti politik anti-pemerintah dalam demonstrasi haram itu terus dapat dilihat usaha-usaha untuk meneruskan momentum BERSIH 2.0 dilakukan secara giat oleh ketiga-tiga parti berkenaan.


Mempersoalkan cara kerajaan menangani demonstrasi tersebut dan menuduh pihak berkuasa melakukan kezaliman ke atas penunjuk perasaan adalah sebahagian daripada usaha itu. Selanjutnya di sini

Friday, July 15, 2011

MANIPULASI GAMBAR PM DAN ISTERI SEMASA PERTEMUAN DENGAN QE

Sebagai Queen, dia juga menghormati PM kerana warna Kuning adalah warna DiRaja Malaysia. Kuning BUKAN milik Persatuan Haram, Bersih..cian WCM..penulis Malaysia Chronicle yang kata Queen "Bersih' meet Najib tulisan murahan di sini

Rencara yang memuatkan manipulasi murahan konon Queen "Bersih" juga merupakan seorang  penulis putar belit yang juga penulis ruang Bahasa Inggeris dalam Harakah . Kenyataan jelas bahawa penulis yang sebenarnya kena buang kerja serta merta setelah diarah meletakkan jawatan dari  Malaysiakini kerana berbohong mengenai "Menifesto Najib". Seolah-olah tugas khas yang diberikan padanya ialah memburuk-burukkan Najib dan Malaysia. Tak guna punya penulis...

Dalam Harakah..anda lihatlah sendiri tulisannya..Dan lihatlah nilai Harakah dibuatnya...

So, sejak dahulu kala, penulis ini memang kaki fitnah fasal Najib. Sehinggalah kin di TERUS MENERUS MEMFITNAH. Anda fahamilah bahawa penulis WCM ini adalah jaguh putar belit fakta dulu kini dan selamanya. Kecian bersih...baju gaun QE pun nak kaitkan dengan demo 2 yang gagal ke tahap grade F.

Konon QE yang adapt warna Bersih...penulis yang tak faham dan tak tahu malu langsung!. Bila pula Malaysia Cronicle nak fire dia mcm Malaysiakini 'goreng sotong" dia..Kejiiii tol.

TRANFORMASI YANG MENGUBURKAN REFORMASI.

Transformasi: Rakyat negara kita dan masyarakat antarabangsa sedang melihat kejayaannya.
Reformasi: anwar sendiri menjadi penyumbang utama menyebabkan reformasi berkubur. Lakonan semasa kemuncak reformasi diulang lagi menyebabkan rakyat Malaysia dan masyarakat antarabangsa semakin muak.
NO DOUBT bersih 2 membawa agenda untuk menghidupkan semula semangat reformasi yang telah berkubur sekian lama. Bagaimanapun lakonan pemegang watak utama reformasi masih di tahap @ takok lama. Balut leher masih tetap digunakan sebagai senjata "meraih simpati" rakyat.

Bersih 2 yang merebak di beberapa ceruk seperit Washington DC dan London, walaupun dalam bilangan yang terlalu kecil, jelas mendapat galakan survertif antarabangsa yang TIDAK MAHU Malaysia berada di Pentas Dunia  sebagai Negara Maju walaupun rakyat negara ini mengimpikan status itu menjelang 2020.

Bersih nyata gagal menawan hati rakyat Malaysia. Pengerusi Penganjurnya, Ambiga, lebih tahu kegagalan ini. Rakyat Malaysia secara mejoritinya BENCI dengan demonstrasi Bersih 2.

Pakatan Rakyat, sebagai Parti yang oppurtunist,  mengambil kesempatan dari Demo bersih 2 untuk menghidupkan reformasi yang "mati beragan". Reformasi yang mati dibunuh oleh Anwar bin Ibrahim sendiri lantaran perbuatannya yang banyak melakukan "KERJA TERKUTUK". ANWAR SENDIRI TIADA MELAKUKAN REFORMASI TERHADAP DIRINYA. BAGAIMANA DIA MELAKSANAKAN REFORMASI TERHADAP RAKYAT DAN NEGARA INI?

Dalam masa yang sengkat, DS Mohd Najib Tun Razak telah menujukkan "TRANSFORMASI" yang mengkagumkan bukan sahaja kepada rakyat dan negara Malaysia malah kepada dunia dan masyarakat dunia. ANWAR BUKANLAH TANDINGAN NAJIB. Malah anwar tidak layak dibandingkan dengan Najib. Reformasi anwar kelihatan too ugly untuk dibandingkan dengan Tranformasi Najib. Reformasi tempat anuar bergayut sedikit masa lalu sudah berkubur. Apa yang dilakukan anwar bagi merealisaikan reformasinya? sodomi II, Video XXX dan demonstrasi jalanan? kejayaan anwar yang amat jelas hanyalah 'mereformasi PAS supaya lari dan tergelincir dari asas dan ideologi perjuangan asalnya sehingga PAS menuruti kehendak pakatan rakyat yang menjadi senjata ampuh DAP.

PAS dahulu melabel DAP lebih dasyat,and zalim dari Syaitan! PAS dulu melabel anwar "al-juburi"! PAS dulu berjuang untuk menegakkan Undang-Undang dan Negara Islam. Tapi kini PAS bersekongkol dengan musuh Islam dan berjinak-jinak dengan fahaman sosialist!.

Perlukah lagi diterangkan bahawa reformasi telah mati berkubur dilanyakTranformsi  yang kini telah menjadi tunjang dan harapan yang lebih baru rakyat dan negara Malaysia?

Anwar...taubatlah sebelum benar-benar terlambat. PAS..serulah anwar kembali ke jalan kebaikan dan lurus. Dia telah jauh menyimpang....

Thursday, July 14, 2011

BABAK LAKONAN BRUTAL! BRURAL! AND CORRECT! CORRECT!Sempat juga cakap "NAJIB ADMINISTRATION MUST ANSWER" Jealous sangat dia kat PM. Mcm PM jer yang suruh dia berarak di jalanan atau yang bagi dia sempot.. sampai sempoooot pula tuuu.

JANGAN "BERSAKSIKAN LUTUT" DAN ANWAR BRUTAL!

Brutal! Brutal! Brutal! Anwar Cedera!
Media Pakatan Rakyat menghebahkan bahawa lelaki inilah Baharuddin Ahmad yang dilanyak polis secara "brutal". Khabarnya lelaki ini kini dalam persembunyian kerana mendedahkan kepada polis mengenai "tindakan/arahan pengarah" yang mengarahnya berlakon semasa demo sebagai mati kerana brutal polis!
Allahyarham Baharuddin Ahmad.  Hadiahkan Al-Fatihah untuknya.
Brutal! Brutal Brutal..Begitulah ungkapan yang keluar dari mulut anwar dalam perjalannanya menyertai Demo Bersih 2. Nafasnya tercungap-cungap memberikan statement kepada media Barat, yang sememangnya PRO penghuru-hara, sambil dikawal pengawal peribadinya yang bajunya bermandikan warna merah. Nampak macam darah. Kelihatan dalam video juga merah macam darah kerana warna merah. Namun hingga kini pengawal peribadinya tidak muncul-muncul menunjukkan lukanya. anwar juga tiada tanda luka.

anwar juga mengatakan TGHH dicampak dalam kenderaan polis dan dilanyak polis. Maklumlah polis brutal kata anuar. Tetapi statement TGHH, empunya badan kata dia dilayan polis dengan baik. Itulah putar belit anwar yang sememangnya MASYOR SEBAGAI MANUSIA PUTAR ALAM. Kerana itu janganlah sekali-kali bersaksikan anwar!. Kata bekas penyokong kuat anwar...."apa saja yang keluar dari mulut anwar memangnya berunsur pembohongan".

Al Fatihah di atas kematian Baharuddin Ahmad. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Takziah buat seluruh anggota keluarganya. Kita yakin Allah SWT lebih menyayanginya.

Kematian datang di mana-mana dan bila-bila masa. manusia tidak mampu menghalangnya dan menangguhkannya. Secara sivil, kematiannya kerana menyertai perhimpunan haram. Samada disebabkan "brutal" polis seperti kata anwar sukar dibuktikan. Seorang pelajar yang dalam keadaan kelamkabut dan berlari, sukar mengecam allahyarham. Akhbar pencacai pembangkang hanya mengambil kesempatan mempergunakan keuzuran keluarga allahyarham untuk meraih keuntungan. Ini jelas tidak patut.

Keputusan keluarga allahyarham untuk menunggu keputusan bedah siasat adalah lebih wajar dari kenyataan anwar atau kenyataan pelajar sekolah yang identitinya tidak diketahui dan suasana keberadaannya disekitar masa itu sememangnya juga tidak menentu.

Keputusan bedah siasat memangnya memakan masa. Apatah lagi kes ini kontroversial. Oleh itu sebab kematiannya mengikut lapuran perubatan tidak akan diketahui serta merta.

Penganjur bersih 2 tidak terkecuali dari dipertanggungjawabkan dalam soal ini. Tanpa anjuran ini, allayarham tidak akan berada di kawasan itu untuk berhadapan dengan suasana yang tegang. Kita akan menunggu keputusan hasil bedah siasat itu. Manakala yang bersalah akan menunggu hukuman dari Allah swt..BUKAN menunggu hukuman penganjur atau hukuman anwar.

Wednesday, July 13, 2011

GAME OVER..resign lah.ENOUGH IS ENOUGH

"Penat jer. Umur dan lanjut. terlalak sana terlalak sini.. Satu Malaysia sudah mengenali individu ini. Rakan-rakan dah kata.."banyak melakukan kemusnahan .... perlu diganti dengan pemimpin lain yang lebih berkualiti"..."taubat"...."pengamal cx di luar tabiee yang teruk" dan seribu satu macam lagi.

Lakonan ini semua sudah TIDAK LAKU lagi. Berhentilah..resignlah..rehatlah..enough is enough... YOUR MASSION really HAS  overtaken by time..cukuplah...letak jawatan dan cari ketenangan. RESIGNLAH. Jangan jadi liabiliti kepada rakan-rakan yang lain sementara mereka masih ada sisa rasa kasih sayang. jangan sampai TIMBUL benci...RESIGNLAH.

LEHER BERBALUT. SEMPAT PUTAR ALAMMEMANG KALO DASAR ANJING JANTAN BIASA KENCING KAT BATANG BURUK DAN TAYAR KERITA AKAN MATI @ GOL DI PADANG PASIR....DURJANA TOL!

Ternyata selepas Demo Bersih 2, tembelang pembangkang Semakin lebih terserlah. 

PANTUN KLASIK BUAT KAK ROSMAH

"Akak ada cincin pearl yang murah jer"

SL Jual Pantun ni... Jawab..jangan tak jawab...
Hisap rokok tembakau Cina,
Keluar asap berbunga bunga,
Adik SL tumpang bertanya,
Cincin dijari Akak siapa yang punya?
 Bagi anda yang berfikiran RASIONAL...PERCAYAKAH ANDA jika seseorang mengirim barangan sekecil cincin yang bernilai jutaan melalui pos atau bungkusan! Tak masuk akal langsung tuduhan ke atas 1st iron lady ini....baik sarungkan saja dijari....after all Joan Collins dah tak minat benda-benda macam tu lagi...

Dah kalah judi barangkali mereka yang buat fitnah macam ni?

RELATED
-Pembohongan cincin Rosmah oleh RPK

Yang lain lainlah. Ambiga Tak Berniat jatuhkan BN!

Ambiga tak nak BN jatuh. Najib setujukah dia jadi calon BN PRU13 nanti!. Manisnya kata-kata!

Bila musang berbulu ayam, ternakan ayam anda musnah dan pupus tanpa anda sedari. Kalo biawak anda dah faham lidahnya bercabang dua. Anda mudah mengawasinya sebab anda tahu bahawa ayam memang makanan biawak!. Teringat kisah kura-kura memohon agar jangan dihumban ke dalam sungai kerana konon akan mati lemas kerana badanya akan tenggelam seperti batu!.

Ambiga terhidu peluang bila ada pihak-pihak menyarankan agar kerajaan berunding dengan penganjur bersih 2 bagi menyelesaikan semua tuntutan bersih 2 (yang dibuat-buat sebagai alasan. Dia kata DYMM dah restui sedangkan serahpun belum). Lalu Ambiga mengeluarkan kenyataan bahawa Ambiga sendiri tiada niat menjatuhkan BN. Tetapi seluruh rakyat Malaysia tahu bahawa Bersih 2 berniat menjatuhkan kerajaan atau sekurang-kurang berhasrat melemahkan kerajaan.

Menyertai bersih 2; anwar mahu mengembalikan imejnya dari tersungkur akibat sodomi ii dan video xxx dengan china doll yang heronya menyerupai dirinya 100%. Seterus mendapat "balut leher" sebagai usaha menangguhkan kes Sodomi II. Kalo boleh sampai PRU13. Manakala PSM menyertainya kerana imej komunis memang susah dijual di Malaysia. Tak laku lagi. Manakala Majlis Peguam pula memang masih panas kerusi presidennya oleh punggung ambiga kerana beliau adalah mantan presidennya. Ramai juga belia menyertai demo itu sekadar suka-suka. Bak kata Chandy Lauper "anak muda just wanna have funn"...termasiklah anak Marina Mahathir!

So, macam mana rakyat Perak..nak sangat ker dengan ambiga?..Dia nak jumpa Najib dalam masa terdekat..entah-entah dia kepingin jadi calon BN di Perak!.? Jangan pula bagi tahu najib yang dia dah mendapat restu DYMM Sultan! Baik kita ke ZooOOooM HebBbBoh. Sbb ambiga dah berseru agar rakyat Malaysia beli lebih sikit kunyit untuk warnakan baju untuk di pakai  Saturday Only. Well warna kuning warna kemasyuran Perak darul Redzwan beb.

He he..Mcm mana PAS nak sokong ambiga? Dia tak suke warna hijau! lagipun, bulan PAS putih!

RELATED
-Apabila Bersih Gagal-Ambiga ubah TUNE

PERBICARAAN SODOMI ii 8-26 Ogos akan ditangguh lagi!

nuwar.kuning..ikut arahan ambabiga
anwar dijangka akan mengalami kesakitan leher dan memerlukan rawatan pakar di German beberapa hari sebelum perbicaraan semula kes Sodomi II. Kerana itu, perbicaraan yang dijadualkan pada tarik tersebut akan terpaksa ditangguh lagi. Si sepat kering dijangka akan mengumumkan kepada umum melalui sidang media yang diatur oleh tian chua bahawa semburan gas pemedih mata menyebabkan leher suaminya memerlukan khidmat pakar luar negara. Species Anwar ini lain sikit. Bagi isterinya dia "anugerah tuan busut". Orang lain kena pedih mata. Tapi suaminya kena sakit leher kerana brutal! bruta! brutal! akibat karma korek! korek! korek!. Pakar-Pakar dalam negara semua "tak boleh harap"! nak yang german juga!. Tunggu dan lihat saja lah. Puak ini memang suka tangguh tangguh kerana itu nafsu ke putrajaya tak sampai-sampai kerana "tangguh-tangguh sejak 916" a.k.a rilek! 

BTW.. anwar sudah gagal melucutkan hakim perbicaraan,  Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah. Kalo ikut kemahuan anwar yang kemaruk, DS Mohd Najib Tun Razak pun anwar nak lucutkan!

HURU HARA BERSIH: JANGAN POLIS DIHINA

Mat Sabu dan Ambiga boleh kawalkan jika kemarahan pemilik senjata api ini meletus?
Apakah goblok-goblok ASING ini lebih dihormati Pakatan Rakyat?
Bila yang berkepiah putih ini dikebumikan? Mana Nisannya?. Nasihat apakah yang digunakan oleh Siva dan Ngeh sehingga penyokong sendiri dibohongi oleh media Pakatan Rakyat!
Pasukan keselamatan khasnya polis lebih tahu akan akibat demonstrasi. Ternyata polis sebelum dan semasa lebih matang dan mempunyai sebab untuk mengawal keadaan sebelum dan semasa demo Bersih 2 demi keamana. Polis memang "Setia Berkhidmat"

Pasukan polis telahpun menunjukkan perkhidmatan yang exemplary  berbanding dengan kualiti kawalan polis di peringkat antarabangsa dan negara yang maju. Sanjungan dan pujian patut diberikan kepada pasukan polis tanahair yang telah menunjukkan sikap professionalnya.

Pihak yang tidak puas hati dan mengecam pihak polis secara majoritynya ialah pihak penganjur dan Parti Pembangkang. Pihak pembangkang sememangnya menangguk di air keruh. Mereka mahukan absolute freedom dengan lepas bebas mengutuk dan mengapi-apikan sentiment politik demi kepuasan politik mereka. ternyata dan jelas kepada rakyat Malaysia bahawa demo bersih 2 membawa agenda yang menghancurkan negara dan keharmoniannya.

Kini rakyat Malaysia sudah memahami agenda Bersih dua yang didalangi parti pembangkang dan sokongan luar. JELAS dengan penyertaan kumpulan antarabangsa yang tidak bersopan dan melanggar etika dan norma rakyat Malaysia.

Warga polis kini lebih faham matlamat dan agenda bersih. Polis kini dihina Bersih sekaligus penghinaan datang dari Pakatan Rakyat. Fahamlah rakyat Malaysia kini bahawa warga polis sudah TIDAK PERLU menoleh ke belakang dengan bersimpati kepada Pembangkan. Lalu, PRU13 nanti, undi pasukan keselamatan jangan lagi di rayu Pembangkang!. kerana itu kita terdengar rugutan pihak polis:-

bahawa "mereka (pembangkang,) menghina kami... giliran kami menghukum mereka PRU13 nanti"."

Sesungguhnya lakonan penganjur bersih 2 sudah nyata di hadapan mata rakyat Malaysia. Nawaitu mereka jelas salah dan bertentangan dengan aspirasi nasional. Rakyat Malaysia telah memilih KEAMANAN DAN KEHARMONIAN DAN MENOLAK DEMONSTRASI JALANAN.

Peserta Demo juga semakin ramai yang "regret" tindakan mereka. Ramai yang merasa tertipu. Sebilangan NGO yang dikatakan bernaung di bawah bersih sebenarnya hanya memperalat bersih dan memperalat penyokong bersih. BAYANGKAN JIKA ANASIR KOMUNIS DAN ANASIR SURBERTIF BERSEKONGKOL DENGAN BERSIH DALAM DEMONSTRASI TERSEBUT!..Untungkah rakyat dan negara kita Malaysia yang tercinta ini?

Bagi SL berapapun demo yang bakal diadakan bersih ianya tetap akan gagal. Puncanya ialah Nawaitunya yang salah dan rakyat Malaysia semakin bijak menilai antara Intan dan Permata. Rakyat Malaysia semakin menjadi Jauhari..

Tabik kepada pasukan POLIS yang bertindak dengan berjaya..dengan berwibawa...Haramkan undi anda kepada Pakatan Rakyat...

Tuesday, July 12, 2011

PURA-PURA MATI. SYAHADA DIPERMAINKAN..


Pengiring-pengiring ini penasihat si pelakon bingai ini? Kini di mana dia bersembunyi setelah membongkar sendiri visi lakonan palsunya? Orang-orang penasihat nak "ajar" ker dia? Padan muke!

Monday, July 11, 2011

Sampai Bila Musa Aman dan Shapie Apdal Akan BERMUSUH?

 Ketua Menteri Sabah dengan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah.
Bukan satu rahsia lagi keretakan antara Ketua Menteri Sabah dengan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah. Ada perseteruan yang sebenarnya sangat merugikan rakyat serta UMNO Sabah. Ada ketakutan dan kebimbangan yang tidak seharusnya berputik ketika UMNO Sabah sebenarnya sedang diancam dari segala penjuru sungguhpun UMNO Sabah masih lagi dominan dalam politik di Negeri Bawah Bayu itu. Baca selanjutnya di sini

Sunday, July 10, 2011

LATEST AND ESTABLISHED.

LATEST
ESTABLISHED
ORANG SEPERTI INI TIDAK LAYAK JADI PEMIMPIN. BAIK RESIGN DARI MENJADI LIABILITY KEPADA ORANG LAIN, ORGANISASI LAIN, RAKYAT DAN NEGARA!

Pujaan Pakatan Rakyat

Bagi pengamal homosex, penzina, dan maruah dah runtuh, pemBogel, pelanggan pelacur dan sewaktu dengannya..Bersih itu seperti besihnya gambar ini...yukk.

Budaya inikah yang ingin dibawa ke dalam negara ini oleh bersih..? Sesungguhnya bersih telah mengotori minda dan norma rakyat Malaysia. Tolak meraka yang membawa budaya ini ke "nerhaka politik"