Translate

Saturday, August 1, 2009

SELAMAT MALAM DARI BIG BROTHERS.
BTW - DAMP stand for Dan Anak Melayu Pengkhianat. Do you have another?

PENGHUNI GUA: DEMO HARAM ISA : TAK SAMPAI 10 RIBU PUN : MELAYU SEMUANYA !

PENGHUNI GUA: DEMO HARAM ISA : TAK SAMPAI 10 RIBU PUN : MELAYU SEMUANYA !

RON (DAP) - FLASH BACK


NAK TULIS PASAL RON DAH RAMAI ORANG MAKLUM. BAIK FLASH BACK JE LAH... Dalam paparan terakhir blog Ron, dia memberi penekanan dan menegaskan (meminjam perkataan kesukaan DSAI) supaya Ketua Polis Negara, TS Musa Hassan yang akan tamat tempoh kontraknya tidak lagi di sambung atas alasan bahawa "Crime rate" gagal ditangani terutama di Bandar Raya KL. Bagaimana pernilaian anda, tuan-tuan dan puan-puan/cik..?

ALSO....
http://t4tbh.blogspot.com/2009/07/lim-kit-siang-ronnie-liu-no-more.html

Thursday, July 30, 2009

THE COLD BLOODED KILLER OF BENG HOCK IS?

The tears of the loving mother and father of Teoh Beng Hock will be the hell fire for his cold blooded killer.

Suspect Lee Wye Wing's WSK Services recepient of ADUN allocation
Suspected murderer, Lee Wye Wing is crony for Ronnie Liu. His company WSK Services is recepients under State Assemblyman allocation.....
MORE AND Ref:.........

Wednesday, July 29, 2009

"Panas": Perbicaraan ditangguhkan kerana sistem penghawa dingin!

SITI Aishah Abdullah, 24, dengan dua anaknya Wan Ahmad Fidaus Wan Ismail, 4, dan Wan Nur Salwa, 3, di Mahkamah Tinggi Syariah untuk tuntutan mutaah RM3 juta daripada bekas suaminya yang juga Adun Melor, Wan Ismail Wan Jusoh di Kota Bharu, hari ini.
.
Perbicaraan kes tuntutan mutaah RM3 juta yang dikemukakan bekas isteri kedua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Melor (PAS), Wan Ismail Wan Jusoh, 54, di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, hari ini, ditangguhkan pada 25 Ogos ini, berikutan masalah kerosakan pendingin hawa di bangunan mahkamah.
.
Panas di luar dan panas di dalam juga agaknya memandangkan pemanasan global yang menjadi penomena masakini!. Tuntutan RM3 juta tu bukan sedikit. Ia bisa buat Siti "instant millioner". Apakah tuntutan ini berasakan kepada keupayaan membayar bekas suami atau keperluan seorang ibu tunggal membela anak-anaknya atau hak?
More....

Tuesday, July 28, 2009

Datuk Pahlawan Ramli Yusof Bebas: Ada lagi yang rasa nak menguap?

Datuk Pahlawan Ramli 56 tahun (kiri dan bersongkok) meninggalkan mahkamah Sesyen Kota Kinabalu kelmarin.

Mahkamah Sesyen di sini semalam, melepas dan membebaskan bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Pahlawan Ramli Yusoff, atas tuduhan rasuah pecah amanah mengarahkan penggunaa Cessna Caravan CE 208-9M-PSQ milik PDRM untuk membawanya melakukan pengawasan dari udara terhadap lot tanah PT 2003110300 dan PT 2003110332 di Ulu Tungku, Lahad Datu yang mana Syarikat Kinsajaya Sdn Bhd yang dia mempunyai kepentingan pelaburan di dalamnya.

Hakim Supang Lian yang membuat keputusan itu mendapati pihak pendakwaan gagal membuktikan kes prima facie terhadap Ramli yang juga bekas Pesuruhjaya Polis Sabah.

Sebagai rekod, Ramli Yusof adalah orang yang bertanggungjawab menghalang bekas ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor dari mencederakan dan mendatangkan kemudaratan yang lebih teruk kepada Dato Seri Anwar Ibrahim semasa DSAI dalam tahanan.
.
Dengan pembebasan ini, sekali lagi "due process of the law" telah dilaksanakan. Selepas ini dan selepas kes Datuk Mirza Mohammad Taiyab, Ex-Tourism Ministry DG acquitted of corruption, masih ada lagikah pihak lain yang rasa nak menguap?

Madonna now..

A shock lesson in anatomy as super skinny Madonna reveals her protruding muscles and bulging veins

Sunday, July 26, 2009

Anggapan dan Undang-Undang

Dato Mirza Mohammad Taiyab. "Due procsess of the law" sudah dijalankan. Dia bebas dan didapati tidak bersalah. Kenapa ada pihak lain rasa menguap menerima keputusan ini? Apakah fungsi menegakkan undang-undang dan keluhuran perlembagaan sudah bertukar tangan kepada badan siasah yang lain? Tahniah Dato', saya tidak mengenali Dato tetapi "justice" sudah dilaksanakan.
.
Apabila Mirza Mohammad Taiyab, Ex-Tourism Ministry DG acquitted of corruption, ramai yang mengatakan bahawa ini satu lagi titik hitam dalam SPRM terutama bagi mereka yang selalu memandang serong terhadap institusi ini. Seolah-olah SPRM dan mahkamah yang membicarakan kes ini main "u garu belakang I , I garu belakang u". Seolah-olah ada pihak yang lebih ghairah kiranya yang didakwa atau dituduh terus saja dijatuhkan hukum bersalah dan didenda. Manakala "due process of the law" hanyalah formaliti dan akademik atau diketepikan!

Bukankah Mirza telahpun menjalani "due proses of the law" dan didapati tidak bersalah?. Dalam hal ini tiada seorangpun yang perlu mengambil undang-undang di tangannya atau mengguna tafsiran undang-undang rimba.

Kematian Teo Beng Hock juga masih dalam siasatan. Siapa pembunuh, masih dalam siasatan polis. Janganlah hendaknya pembakar lilin mengambil alih peranan dan tanggungjawab polis. Pihak yang pemikirannya memang "anti polis dan anti SPRM" memang mudah melenting dan membuat keputusan di tangannya sendiri. Apakah rakyat Malaysia menghendaki cara dan corak mentaliti seperti ini? Apakah kerana keluhuran perlembagaan dan kedaulatan undang-undang hendak dicemarkan semata-mata kerana prasangka yang melampau?

SPRM sedaya upaya wujud sebagai suruhanjaya yang bebas. Perdana Menteri, Dato Seri Najib Tun Razak sudah bertekad demikian supaya suruhanjaya itu bertindak lebih berkesan. Mencadangkan Najib untuk merevolusikan SPRM juga tidak wajar kerana SPRM semestinya perlu berindak bebas untuk merevolusikan dirinya sendiri dan Najib tidak boleh mempunyai obsolute power atau mencampuri hal ehwal dalaman SPRM. Oleh itu menuduh Najib di sebalik segala tindakan atau hal ehwal SPRM adalah salah, tidak adil dan tidak wajar. Bukankah SPRM ingin diwujudkan bebas dalam ertikata "saparation of power"?

Ada pihak yang mendesak supaya Suruhanjaya DiRaja ditubuhkan bagi menyiasat kes kematian Teo Beng Hock. Parti-parti Pembangkang dan para pemimpinnya berapi-api mendesak supaya ianya ditubuhkan. OK, Kerajaanpun setuju dan Suruhanjaya DiRaja bagi menyiasat kematian Teo Beng Hock ditubuhkan. Puas?. TIDAK. Masih ramai yang membuat kesimpulan bahawa Suruhanjaya DiRaja itu tidak akan membuahkan apa-apa hasil! terutama kepada mereka yang sudah menyimpulkan di benaknya bahawa kematian TBH semua adalah angkara SPRM tanpa menamakan pegawai yang menyiasatnya. Jadi, kenapa mendesak berapi-api supaya ianya ditubuhkan? Adakah tugas dan peranan institusi kehakiman negara kini sudah bertukar tangan ke Parti Siasah atau persatuan haram? Mentaliti seperti inilah yang lebih layak menerima gelaran "public enemy of Malaysia".

Kiranya gerakan membakar lilin, demonstrasi mendesak supaya SPRM juga perlu disiasat yang disokong parti pembangkang, di mana letak dan silapnya Pemuda UMNO mendesak dan menyokong SPRM supaya menegakkan kebenaran? Apakah mereka tidak berhak seperti berhaknya pembangkang membakar lilin dan berdemonstrasi?
.
Zahirnya, selagi kita tidak mengakui dan tidak menerima institusi kehakiman sebagai institusi yang berperanan menegakkan undang-undang dan mempertahankan "justice"; dan menjadi kelaziman minda kita untuk menerima "anggapan" dan "prasangka" peribadi sebagai kebenaran, selagi itu keadilan yang hakiki tidak dapat kita terima dan wujud di mahkotanya.

APAKAH INI BENAR?

Gambar Hiasan: Orang Kita Jangan biarkan diri di peralat jika rasuah dilakukan tanpa kita ketahui.

Documents containing 83 projects (item 89 to 172) in Sg Pelek constituency given to one Wong Chuan Chow. The constituency is under the purview of Ronnie Liu.......

More........
1. Selected documents containing list of projects for Sg Pelek constituency
http://t4tbh.blogspot.com/2009/07/selected-documents-containing-list-of.html

-

2. The DAP's corruption modus operandi in Selangor
Teoh Beng Hock is dead. Let not his death be forgotten and for....
--------------------------------------------------------------------------------
Bila meneliti kesemua item yang tersenarai dalam lapuran ini, agak menghairankan kerana dari kos membeli hamper, program penerangan isu-isu semasa, malah sewa mesin foto copypun dikeluarkan melalui peruntukan ADUN. Peruntukkan ADUN biasanya untuk projek-projek kecil yang melibatkan kemudahan keseluruhan rakyat di kawasan projek BUKAN untuk segelintir sahaja. Manakala nama Wong Chuan Chow disenaraikan sebagai kontraktor dan individu berulangkali.

SPRM, siasatlah dengan teliti, berhemah dan never "let a single stone left unturned". SPRM mesti berani menegakkan kebenaran dan jangan sekali-kali gentar menegakkan kebenaran. I REPEAT...JANGAN SEKALI KALI GENTAR MENEGAKKAN KEBENARAN.

Tujuh ADUN Disiasat Suruhanjaya Rasuah

Gambar Hiasan: Permohonan yang di kemukakan di jalan raya. Siapa yang berani meluluskannya walaupun tidak teratur?
.
" .....Selain Yong, enam lagi Adun yang turut disiasat ialah Teresa Kok (DAP-Kinrara), Elizabeth Wong (PKR-Bukit Lanjan), Hannah Yeoh (DAP-Subang Jaya), Dr Cheah Wing Wah (DAP-Damansara Utama), Edward Lee (DAP-Bukit Gasing) dan Lau Weng San (DAP-Kampung Tunku)........."

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor masih meneruskan siasatan berhubung penyalahgunaan peruntukan negeri walaupun kelancarannya terganggu dengan kematian saksi kes, Teoh Beng Hock. Pengarah SPRM Selangor, Jaafar Mahad, berkata siasatan ke atas tujuh Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) dan Exco kerajaan negeri itu (Selangor)dalam kes salah guna peruntukan negeri disalurkan menerusi pejabat daerah Petaling terjejas berikutan polis terpaksa menjalankan siasatan ke atas SPRM Selangor berikutan kematian mengejut Teoh.
.

Innalillahi Wa Innalillihi rajioun. Kak Min-Semoga rohmu dicucuri rahmat

Jenazah Yasmin tiba di Masjid Abu Bakar As-Siddiq
26/07/2009 11:18am

SUBANG 26 Julai – Jenazah Allahyarham Yasmin Ahmad tiba di Masjid Abu Bakar As-Siddiq di SS19 di sini pada pukul 9.45 pagi tadi untuk dimandikan serta memberi peluang kepada rakan-rakan dan saudara maranya memberikan penghormatan terakhir.

Jenazah Allahyarham Yasmin kemudiannya akan dibawa ke tanah perkuburan Islam SS21 di sini untuk dikebumikan dalam masa terdekat. Turut kelihatan di Masjid Abu Bakar As-Siddiq ialah Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Koh Tsu Koon, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia, Datuk Seri Tony Fernandez serta orang ramai dari pelbagai kaum. - Utusan