Translate

Thursday, September 25, 2008

JANJI TERANG BULAN YANG BARU.

Menurut Tian Chua (Ketua Penerangan PKR), tarikh baru pembentukan kerajaan Pakatan Rakyat telah ditukarkan kepada 1 Oktober 2008.

Kemungkinan tarikh tersebut akan bersamaan dengan tarikh Umat Islam merayakan Hari Raya Aidilfitri. Saya terus tertanya-tanya; adakah PR sebenarnya bercakap benar atau sekadar janji terang bulan? Pertukaran kerajaan ini adalah satu perkara yang besar. Barangkali ini disengajakan supaya perkara besar ini tidak menjadi kenyataan dan momentum dan talian hayat tetap masih dapat digunakan?. Siapa yang umum? Kenapa Tian Chua yang umumkan bukan DSAI? Takut dicap pembohong atau takut tak mampu menjadikan rakyat permainan?.

Apakah tukar kerajaan ketika umat Islam berhari raya Aidilfitri? Sesudah 16 dan 23 September tinggal angan-angan, ada pula kenyataan baru untuk terus mengelirukan rakyat. Bilakah Anwar Ibrahim akan memohon maaf ke atas 916 dan 239? Janji TERANG BULAN YANG KE BERAPA INI?

Bacaan Tambahan....

Mimpi Yang Tidak Menjadi Kenyataan

http://www.drkhir.com/2008/09/mimpi-yang-tidak-menjadi-kenyataan.html

Anwar's lying again, says PM

http://www.nst.com.my/Current_News/NST/Thursday/Frontpage/2352982/Article/index_html

Sunday, September 21, 2008

THE NEXT KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA

BERANI BERUBAH

THE NEXT KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA,

DATO' MUKHRIZ TUN MAHATHIR

"Dalam keadaan gejala rasuah politik yang sedang berleluasa dalam negara kita sekarang ini, keyakinan saya untuk bertanding jawatan Ketua Pemuda terhakis. Kalau amalan ini dibiarkan berlaku pada masa ini, saya tidak yakin akan mendapat cukup pencalonan," - Dato' Mukhriz Mahathir

The UMNO branch meetings are tainted with money politics. Even top UMNO leaders have lamented on this scourge that is paralysing UMNO. This year's UMNO meetings and elections will be the dirtiest ever with the malignant signs already evident at the grassroots level. Can ordinary UMNO members win the battle against money politics that has its roots at the highest level of our party? Why are only lower-tier UMNO members brought to book? Caesar to his generals commanding the legions must be incorruptible.

UMNO will not survive this plague, especially when potential leaders who want to rejuvenate and revitalise UMNO are "eliminated" in this way. What happens to our "Perjuangan yang belum selesai?"
.
SHARE...

http://senjaliza.blogspot.com/2008/09/next-ketua-pemuda-umno-malaysia.html

TERESA KOK DIHIDANGKAN MAKANAN ANJING SEMASA DI TAHANAN ISA!?

Music pls..wow. woww.."Who lets the dog out"?!!
(Gambar Hiasan)
Cerita Teresa Kok dihidangkan makanan anjing semasa dalam tahanan ISA mengingatkan saya tentang tindakannya membesar-besarkan kes seorang "wanita warganegara cina" yang kononnya ditahan polis dan dibogelkan semasa pemeriksaan keselamatan.

Malaysia terpaksa memohon maaf kepada Negera Cina mengenai cerita yang dibesar-besarkan Teresa Kok itu. Namun akhirnya "warga negara cina" yang dikatakan Teresa Kok itu sebenarnya Warga Negara Malaysia dan orang Melayu.

Malaysia telah memohon maaf kepada Negara Cina tapi Teresa Kok seolah oleh "tertawa sinis" dan "cuci tangan" tanpa memohon maaf ke atas pembohongan yang dilakukannya. Seolah olah anda juga boleh sembarangan berbohong jika anda "subscibe" kepada pegangan Teresa Kok kemudian anda juga tidak perlu memohon maaf walaupun "menyusahkan orang lain" atas perbuatan anda.

Nah! kini cerita Teresa Kok di hidangkan makanan anjing semasa dalam tahanan ISA. Saya tidak suka mengulas lagi. Cuma nak tanya Teresa "SEDAPKAH MAKANAN ANJING ITU?" Adakah makanan anjing itu "made in China"?.