Translate

Saturday, June 11, 2011

Negara Kebajikan

Tindakan meroboh Gerai Melayu Di Kedah: INILAH AKTIVITI NEGARA KEBAJIKAN!
Demo Orang Asli menentang rampasan tanah mereka melalui program Ladang Rakyat.
"Hanya RM1 juta hingga RM3 juta sahaja setahun yang dibelanjakan oleh parti itu bagi kebajikan rakyat," kata Timbalan Menteri Kewangan itu kepada pemberita selepas merasmikan Jelujur Pangkalan Cina di sini Jumaat.

Beliau mengulas kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa parti itu akan menjadikan Malaysia sebagai negara berkebajikan jika diberi peluang memerintah pada Pilihan Raya Umum Ke-13 kelak.

Dr Awang Adek berkata berasaskan perkembangan itu cadangan untuk membina sebuah negara berkebajikan hanya satu slogan untuk mengelirukan rakyat apabila gagal dengan slogan membina sebuah negara Islam disebabkan tekanan DAP.
Jika model kerajaan seperti gambar ini yang nak dijadikan gagasan negara, malang sungguh bagi rakyat Malaysia. Gagasan itu pasti bertentangan dengan Wawasan 2020!

Dari sudut politik, Negara Kebajikan menggantikan Negara Islam, pasti melegakan DAP. Sekaligus akan menguatkan gengaman dan cengkaman ke atas PAS dan penguasaan DAP terhadap Pakatan Rakyat. Sudah pasti DAP akan menjadi tunjang dan tulang belakang Pakatan Rakyat. PAS nak menggantikan UMNO, tunjang dan tulang belakang BN, hanyalah momokan dan angan politik yang lesu dan kosong.

Nampaknya strategi DAP "mensilentkan" isu Negara Islam dalam semua resolusi Pakatan Rakyat dan Konvensyen Pakatan Rakyat kini sudah berjaya mencapai matlamatnya. BILAKAH SLOGAN "UNDI DAP SAMA DENGAN UNDI PAS" dimulakan DAP?. Keinginan dan hasrat PAS mengislamkan DAP amat mustahil dicapai...."Over my dead body".... Samalah dengan tuduhan PAS dahulu bahawa "ANWAR IBRAHIM GAGAL MENGISLAMKAN UMNO".

BTW bolehkah OMEGA  mengislamkan UMNO?. Dalam memperjuangkan dan memajukan Islam dan umat, UMNO sudah jauh meninggalkan PAS......lihatlah apa yang berlaku di sekeliling kita kini. Tetapi dalam isu menggunakan Islam sebagi "kenderaan" memajukan politik..PAS lebih terlalu jauh meninggalkan UMNO.

Secara keseluruhan menggantikan Negara Islam dengan Negara Kebajikan satu gagasan memperkecilkan scope Islam kebada scope kecil iaiyu kebajikan. Islam bukan sekadar kebajikan tetapi segala-gala -"Way of Life". Manakala nawaitu perjuangan, dengan menukar gagasan ini, goyah dan diancam roboh seperti mereka merobohkan hasrat dan kepentingan rakyat...

-PJ Hilton

RELATED
Teruknya si nuwar 

Friday, June 10, 2011

FORMULA 1 LAWAN KELDAI

Keldai membawa bungkusan azimat...
Tukang kebun Litar lumba Putar Alam Kilometer 916 berbisik.."Keldaipun pandai marah ker?"

Perlumbaan bermula di route PRU12. Litar perlumbaan adalah Litar Putar Alam  Kilometer 916. Mereka-mereka yang biaDAP sudah sekian lama mengintai peluang membuli keladi yang menyayanyi keldai.-keldai yang lain. Maklumlah janggut keldai macam janggut pak lebai yang ditiru dari janggut kambing gurun jantan yang tahan mengharungi kemarau.

Keladi memang dungu dan patuh membuta tuli pada pem"bela"nya. Lebih muatanpun diangkatnya turun naik bukit dan meneroka belantara, Keladi tetap keldai. Nak bela keldai senang jer. Puji janggutnya dan ceritakan kisah bulan purnama dan bangunan putera jaya yang berumput segar, ghirahlah dia.

Selepas beberapa purnama, Binatang Alien yang amat biaDAP menyeru Keldai berlumpa dengan kerita formula1. Litar pilihan-Litar Putar Alam Kilometer 916. Maka perundingan dibuat oleh para keldai. Lalu bersetujulah ketua keldai. Pengikut yang terdiri dari para keldaipun diserulah membawa panji-panji menyokong pasukan keldai. Mereka diseru memakai baju berwarna kuning yang bertulis "bersih". Begitupun keldai tetap juga keldai. Kulitnya berkutu dan giginya masih coklat dari memakan jerami padi dari Kampung Periuk Nasi. 

Binatang Alien yang amat biaDAP akan menonton dari jendela bilik berhawa dingin kerana tak mahu terkena terik matahari atau kemungkinan "acid rain!". Sekali sekala membilang duit siling yang bakal ditabur untuk menjadi rebutan dan pergelutan para keldai. Kadang timbul kebencian mereka kepada himpunan keldai  berbaju kuning yang bakal berarak dengan panji-panji. Nukilan "bersih dibaju kuning tapi hati busuk" kata anak-anak Binatang Alien biaDAP. Tapi apakan daya kedai juga yang tetap setia menjadi keldai mereka. Maka keldaipun keldailah!

Tiba masa perlumbaan..berlumbalah Formula1 dan Keldai.....ZooooooMMmmm. Kerita Formula1 memecut. Keldaipun begerak terinsut-insut. Kadang keldai menoleh belakangnya kalo ada muatan tambahan dari Binatang Alien yang biaDAP. Kadang keladi memastikan azimat (talisman) dalam sampul surat berwarna seperti sampul "URUSAN SERI PADUKA BAGINDA". Dilihat keldai..."oooh masih ada" bisiknya dalam hati. Keladi yang pasrah dan akur tetapi berinsut-insut meneruskan perlumbaan....tidak pernah keldai mempersoal Binatang Alien yang biaDAP yang menghansutnya berlumba denga Formula1. Namun keldai tetap juga keldai. Keldai akan marah jika namanya ditukar menjadi Pak Akur....

Sudah 54 purnama lamanya Formula1 sampai ke garis penamat. Bergemarlapan penyokongnya merayakan kemenangan dan kemerdekaan. Kemakmuran dan kesejahteraan penyokongnya dan rakyat secara majoriti. Tak payah sebut Tol yang dimansuhkan, subsidi, Wawasan 2020, Angkasawan dan segunung timbunan topi persegi dari menara gading belia dan anak-anak bangsanya..menjadi teknokrat, korporat dan negarawan..hasil perjuangan Formula1.

Selepas hampir 55 purnama barulah kelihatan bayang-bayang keldai. Sebelum sampai ke garisan penamat dilihatnya pemegang panji-panji sudah pulang ke rumah meninggalkannya. Rata-rata  para pemegang panji-panji ini memarahi anak isteri mereka sesampai mereka di gerbang pintu kerana mereka terlalu kelaparan dan kehausan. Duit siling tidak juga ditaburkan. Air mineral botol kecik tidak juga dapat menghilangkan kehausan mereka mengangkat panji-panji di bawah panas terik matahari.

Setelah hampir sampai ke garisan penamat, keldaipun  bergegas membuka sampul seperi Urusan Seri paduka Baginda. yang menjadi azimatnya. Dibukanya perlahan-lahan ditaiknta tali ajaib sambil melilih air liur dari mulutnya. Kadang kelihatan seperti kesal. Dibukanya sampul itu yang berisi surat. Surat Azimat!!??... lalu dibacanya....."NEGARA KEBAJIKAN".....OMG! katanya 'lu ingat lu nak buat negara ini macam jabatan kebajikan masyarat ker"?

Tukang-tukang kebun (kebanyakannya dari negara jiran) di Litar Putar Alam 916 kelihatan berbisik sesama mereka..."keldaipun pandai marah ker?..goblok punya keldai"..

Thursday, June 9, 2011

Rasa Nak KE TAIPING..Taiping Mali


Wednesday, June 8, 2011

Nasib Pak Kadok: Naga Menelan PAS.


Naga kini sudah memamah dan bakal menelap PAS dan Ideolginya. Apakah yang menjadi pegangan pendokong hardcore PAS dan Para Ulama?
Gugur dasar negara Islam dikritik
Oleh MOHD. ASRON MUSTAPHA
mohdasron.mustapha@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 7 Jun – Langkah Datuk Seri Abdul Hadi Awang menggugurkan dasar negara Islam dan menggantikannya dengan negara berkebajikan kini mencetuskan kemarahan ahli akar umbi sehingga menjejaskan keyakinan mereka terhadap Pas.

Mereka yang sebelum ini mendokong perjuangan Pas kerana terpesona dengan hasrat parti itu untuk menubuhkan negara Islam, mula mempersoal dasar baru tersebut secara terbuka kepada pemimpin-pemimpin Pas melalui saluran laman sosial Facebook.
Jika asas perjuangan PAS selama ini ialah Islam dan "Islam the way of life", apakkah yang  bakal terjadi kepada PAS jika PAS mengguggurkan "dasar negara Islam"? Apakah persepsi rakyat terhadap asas perjuangan yang selama ini menjadikan Islam sebagai "scud dan patriot" PAS, yang selama ini dijaja di seluruh pelusuk tanahair malah serata dunia?

Ir. Haji Nizar Jamaluddin, mantan MB Perak pakatan rakyat, pernah mengatakan di dalam sidang DUN Perak bahawa "tidak ada dalam mana-mana manuscript PAS untuk mengujudkan negara Islam" ...Ramai penyokong PAS yang TIDAK happy @ selesa dengan kenyataan itu. Apa sudah jadi kini?. Sudah sebulat suara ker PAS melenyapkan impian Negara Islam dan sistem pemerintahan Islam semata-mata memberikan peluang Naga menelan PAS?

Bila dikatakan PAS itu bukan parti Islam, orang PAS marak menyala. Bila hudud PAS dipertikai orang PAS menyala marahnya. Mana perginya hudud dalam kes Video Sex China doll +  pemilik omega  kurniaan kerabat Saudi yang hangat di pasaran kini? Hai pandikunti omega "bekerja" nak disaksikan 4 orang  lagi ker? atau sekadar helah atau memperjudikan hukum kerana nafsu politik atau video itu boleh disaksikan sejuta manusia?

Apakah ini bermakna bahawa asal ideologi yang  mengenalkan Islam yang hanya bersumber dari Al-Quran dan Hadits (sabda Nabi) kini diubah menjadi atau dicampuri khurafat, syirik, dan bid'ah yang telah banyak menyesatkan rakyat di kalangan orang Islam semata-mata kerana politik?

JAWABLAH SAH ATAU TIDAK!

Sejarah Persatuan Islam Indonesia yang diperalat Komunis perlu menjadi panduan bagi kita semua. GESTAPO INDONESIA dan konfrantasi di Kalabakan perlu dijadikan tauladan.

Jangan sampai nasi jadi bubur, ala sabung menang sorak, ayam terlepas tangan berbau tahi dan  akhirnya kampung tergadai, Pak Kadok belum juga tentu PERGI SYURGA.