Translate

Saturday, February 27, 2010

Analisa DAP: hanya perlukan 40% undi Melayu untuk Perintah Melayu?

 
AWAS! Mungkin pengundi DAP melintas.

Para penganalisa politik DAP sudah mengira untung rugi PRU 13. Seakan mereka terlalu gelojoh untuk mengambilalih kuasa. Lawatan Lim Kit Siang ke Sabah sendiri meniupkan politik perkauaman. Dia bagaikan sudah tidak peduli dengan soal-soal perpaduan kaum.
Maka, Wong mencadangkan agar PR menggariskan matlamat yang lebih realistik, iaitu mengekalkan undi Melayu sekurang-kurangnya pada paras 40%, di samping melonjakkan graf sokongan masyarakat bukan Melayu kepada 75%, seandainya ingin mengambil alih kuasa kerajaan persekutuan pada PRU ke-13.
DAP seakan menafikan kewujudan ahli-ahli PAS dan sebahagian ahli-ahli PKR sebagai umat Melayu dalam Pakatan Pembangkang dengan menekankan perkiraan merendah-rendahkan, memperhitung dengan merendah-rendahkan kewibawaan pengundi Melayu sebagai variable untuk membentuk kerajaan.

Apa yang PAS perlu nilai dengan hati terbuka ialah 'kematian ideologi PAS" dalam perhitungan orang-orang DAP dalam merampas kuasa dari kerajaan menjelang PRU 13 nanti.
Perhitungan kasar Wong berdasarkan 165 kerusi parlimen di Semenanjung menunjukkan, seandainya PR memperolehi 40% undi Melayu dan 75% undi bukan Melayu, maka PR akan memperolehi 103 kerusi, dan hanya memerlukan 9 kerusi daripada Sabah dan Sarawak untuk menubuhkan kerajaan persekutuan (dengan 112 daripada 222 kerusi).
Walaupun analisa ini telah dibuat beberapa bulan yang lalu dengan menggunakan unjuran lampau, namun ianya masih menggambarkan  idelogi DAP yang sebenarnya yang tidak mudah DAP atau LKS sembunyikan.

Rakyat Malaysia perlu menilai realiti sebenar sebagai rakyat Malaysia. Tidak akan wujud kestabialan negara dimana masyarakat induk yang majoriti diketepikan hak mereka. begitupun, tiada rakyat Malaysia yang perlu dihalang untuk memajukan diri mereka dengan formula dan kaedah yang mengikut norma Malaysia. Kita tidak perlu mengimpot norma asing yang tidak sesuai dengan masyarakat kita. Kekayaan semata-mata dan merebut harta karun semata-mata tidak menjamin kesejahteraan keseluruhan rakyat Malaysia secara total. Kekayaan harta benda bukan ukuran kesejateraan.

Keruntuhan Pakatan Pembangkang sejak akhir-akhir ini adalah kerana sikap penyokong dan pendokong Pakatan Pembangkang yang lebih radikal perkaumannya. Ditambah pula dengan sikap angkuh pemimpinnya yang mengagung-agungkan sikap perkauman dan menuntut hak sesuatu kaum yang dijamin oleh perlembagaan diruntuhkan.

Kepada rakyat Malaysia, sedarilah bahawa negara ini adalah negara kita. Negara ini akan hanya bisa dihuru-harakan oleh kuasa asing jika kita mengharap bantuan mereka dan memberikan mereka laluan mudah di samping menganjung sanjung kelebihan mereka. Sikap ini mula wujud di kalangan  mereka yang mengenepikan negara ini sebagai negara yang perlu mereka dilindungi dan mereka bela. Tetapi bagi mereka yang menaruh kepercayaan bahawa negara ini adalah negara tanah tumpah darah mereka dan hidup mati mereka dan setia mereka di sini, maka sebarang manipulasi kuasa asing harus ditentang habis-habisan.

Adakah DAP sudah benar-benar mengenepikan bahawa penyokongnya tiada dari umat Melayu? atau DAP menganggap PAS hanyalah sebagai alat kerana itulah mereka hanya dihitung  sekadar dengan jari jemari dan relevansinya bersama Melayu yang lain  hanya sekadar 40%?

Apakah DAP sudah mengenepikan kaum pribumi lain dalam perkiraan mereka? Atau pribumi juga dianggap DAP sebagai tidak relevent dalam perincian mereka?

Jika demikian, barangkali DAP menyimpan "pengundi rimba" untuk menjamin kemenangan mereka dalam PRU13?

Badan Desiplin Pakatan Pembangkang Pilih Bulu.


Ahli Parlimen Nibong Tebal dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tan Tee Beng telahpun membuat kenyataan terbukannya terhadap LGE. TTB menuduh LGE sebagai berat sebelah dan pemimpin yang tiada kelas. Sehingga dia mengugut untuk mengambil tindkan terhadap LGE, dia belum diambil tindakan oleh Jawatankuasa Tindakan Desiplin Pakatan pembangkang.

Di Sabah pula, Datuk Dr. Jeffrey Kitingan pernah melebel DSAI sebagai pemimpin yang hanya  mahu menggunakannya dan penyokongnya sebagai alat politiknya. Berikutan dengan kumpulan yang menyokong Jeffrey memohon untuk mendaftar sebuah parti yang dipanggil Parti Cinta Sabah. Penaja-penaja parti ini adalah Pemegang jawatan AMT PKR Sabah dan sebahagiannya AJK Ranting dan terdapat juga beberapa orang pernah bercalon atas tiket PKR semasa PRU 12. Meraka ini juga tidak diapa-apakan oleh JK Desiplin Pakatan Pembangkang.
 
Gambar Ehsan: Sabahkini

3Z, Zaid, Zulkifli dan Zaharin barangkali bulunya memang seperti "katak makanan ular" makan mereka disenaraikan sekaligus untuk diambil tindakan tatatertib, walaupun YB Zulkifli, MP Kulim Bandar Baharu agak menjadi kontroversial. Datuk Zaharin Hashim pula memilih jalannya sendiri dengan meninggalkan PKR.

Kesalahan Tan Tee Beng dan Zaharin hampir sama. Namun bulu Tan barangkali BUKAN seperi bulu "katak makanan ular" maka dia tidak menghadapai masalah untuk "diketuk". Bagi Tan, tuduhan berat sebelah dan pemimpin tiada kelas itu bagaikan sudah "ditanggung halal". Kalau nak test perbezaan bulu samada bulu "katak makanan ular" cubalah Dr. Hassan Ali tuduh LGE berat sebelah dan pemimpin yang tiada kelas; kena ketuk atau tidak?

Ujian kedua cubalah pemimpin PKR seperti Xavier tuduh DSAI sebagai meperalatnya untuk tujuan politik dan bakar pula jambatan dengan PKR. Selepas itu Xavier pula mengarah kawan-kawannya yang lain yang terdiri dari AJK, bekas-bekas calon PRU12 atas tiket PKR dan ketua-ketua ranting PKR untuk mendaftar sebuah parti seperti Parti Cinta Selangor. Adakah tindakan Xavier itu akan dihalalkan?

Inilah sebahagian dari gambaran sebenar bahawa dalam Pakatan Pembangang, amalan "double standard" berleluasa dan pilih bulu menjadi amalan biasa.

Pengikut-pengikut Jeffrey Kitingan yang mendaftar PCS-Parti Cinta Sabah masih menganggotai PKR. Mereka ini terdiri dari AMT PKR Sabah, AJK Ranting dan bekas-bekas calon PKR dalam PRU12. Apakah ini akan dijadikan sebagai precedence dalam journal dan rujukan PKR dan AJK Tatatertib Pakatan Pembangkang?
Apakah memang benar bahawa Pakatan Pembangkang memang pilih bulu dalam mengambil tindakan desiplin?

-noreen PJ

Sodomi II. Campurtangan asing, simpati atau muslihat?

 
Manakah Negara Islam yang dibantu kuasa asing dan mengalami kemakmuran dan kesejahteraan ummah tanpa cengkaman Kuasa asing itu terutama Barat?

Sebaik sahaja Hillary Clinton dilantik sebagai Setiausaha Negara Amerika, task utamanya ialah konflik di Afghanistan. Ingat apa kaya Hillary (lebih kurang) ..."..the country that we're fighting today, we financed them before...". "we fight war to protect the interest of America..." Demikian sedikit komen Hillary mengenai capurtangan ketenteraan Amerika di Afghanistan. "Negara yang kita perangi hari ini, adalah negara yang telah kita biayai sebelum ini".. "Kita berperang kena mempertahankan kehendak dan kemahuan Amerika"... Begitulah maksud kata-kata Hillary, Setiusaha Negara Amerika, isteri bekas Presiden Amerika Bill Clinton.. lebih kurang. Amerika membantu Afghanistan semasa berperang dengan Soviet Union sekadar meyekat pengaruh Soviet dibumi Afghanistan dan dikhuatiri merebak ke India da Pakistan. Tetapi setelah Soviet berundur di bumi Afghanistan, Amerika pula kini memerangi Afghanistan!!

Iraq juga merupakan negara yang pernah dibantu dan dibiayai oleh Amerika terutama ketika Iraq sedang dalam kancah peperangan dengan Iran. Senjata-senjata Amerika dan Israel mengalir ke Iraq tanpa batasan. Sumber-sumber perisikan akhirnya mendapati bahawa Iran juga menerima bekalan senjata dari Israel. Selepas sahaja Iran-Iraq berdamai, Amerika menyerang Iraq dan mengancam Iran atas desakan Israel.

Dunia telah dan sedang menyaksikan kezaliman tentera Amerika di Iraq. Pembunuhan kejam, rogol di tempat terbuka, kemusnahan harta benda awam, perampasan hak negara dan segala bentuk kemusnahan hak asasi kemanusia yang melampau dilakukan Tentera Amerika dan regim Israel di Iraq. Alasannya mudah.."mendemokrasikan Iraq dan memusnahkan weapon of mass destruction Saddam Hussien".

Iran pula kini diancam kerana ditudah bahawa Iran memperkaya uraniumnya untuk membuat Senjata Nuklear. Pakistan yang dibantu dengan kewangan dan kepakaran pula menghadapai tekanan Amerika kerana konon gagal menyekat perjuangan Taliban, malah dituduh melindungi Taliban. Seolah-olah Amerika buta tidak melihat keberadaan tenteranya yang lengkap dengan senjata dan lojistik canggih sekalipun namun masih gagal menyekat kemaraan Taliban. Apa yang hendak diperang Amerika di Afghanistan?..[di sini]

Melihat kepada campurtangan asing ini dalam Sodomi II sebenarnya tiada yang perlu kita banggakan. Mereka yang berbangga adalah mereka yang ingin melihat kemusnahan menghampiri negara kita. Camputangan kuasa-kuasa asing di negara-negara terutamanya, negara-negara Islam ternyata satu pembohongan besar yang menyimpan muslihat yang besar. Apakah bakal alasan mereka hanya sekadar menegakkan hak asasi dan kemanusiaan?

Cintailah negara kita. Jangan biarkan negara ini menjadi medan kekejaman dan kezaliman. Janganlah kita membenarkan anak-anak dan bangsa kita dirogol dan dibunuh seperti kejadian negara lain yang pernah dibantu kuasa asing. Jangan berikan peluang kepada kuasa asing yang merintis jalan-jalan untuk memenuhi kebuasan mereka. Sodomi II adalah urusan Mahkamah kita. Bela kedaulatan undang-undang kita. Bedirilah di atas nama keadilan Negara kita. dan lihatlah keadilan kuasa asing yang cuba dipacakkan di Negara kita. Ianya hanyalah sekadar membuka laluan kepada muslihat besar yang bakal menenggelamkan agama bangsa dan tanahair. Waspada. Takbir!..Allahu Akbar X3

Gilir Ketua Menteri Sabah: Lim Kit Siang Memutar Lidah lagi

  
Kenapa LKS tidak menyoal Barisan Kepimpinan DAP Sabah apa yang mereka lakukan untuk pengukuhan perpaduan kaum dan apa sumbangan mereka kepada pembangunan Sabah selain amalan posing di hadapan kamera?. Inikah barisan agen perubahan di Sabah? Perubahan apa?

Lim Kit Siang sudah lali politik. Dia mula memutar lidahnya dengan lebih ligat lagi mengenai pengiliran jawatan Ketua Menteri yang sudah lama berlalu. LKS tiba-tiba jadi pelupa bahawa dialah penentang utama sistem pengiliran jawatan Ketua Menteri Sabah itu semasa ianya baru diperkenalkan di Sabah tahun 1994-2003.

Jika ditanya 10 orang rakyat Sabah apakah jasa dan sumbangan DAP kepada mereka, 11 orang menjawab "tiada", termasuk yang menyoal!. Oleh itu bila LKS bertanya; What is the Umno/Barisan Nasional record of their rule of Sabah in the past 16 years since 1994. Anda bolehlah menjawabnya "LKS buta oleh kelalian politik yang hanya fasih membangkang". Tanyalah LKS ada tidak sekecil-kecil projek yang dibuat DAP di kawasan anda, hatta, sebatang lorong kaki? Bagi saya DAP tiada melakukan apa-apa peubahan positif di Sabah. Period!

Kedatangan LKS ke Sabah semasa berucap kepada Kadazan representatives at Windbelll Restaurant, Kota Kinabalu on Friday, 26th February 2010 at 9 pm. sekadar, dalam masa yang sengkat LKS, sempat meniupkan semangat perkauman dengan mengatakan bahawa kaum KDM di Sabah terpinggir dan "betryed" oleh BN-UMNO. Seolah-olah bangsa saya dikatakan mundur dalam era BN-UMNO. Lebih teruk lagi apabila dia tidak nampak perubahan di Sabah sejak tahun 1994 hingga kini!

Pendekatan politik menggunakan isu perkauman di Sabah adalah pendekatan yang sudah basi. Perpaduan lebih dari 32 suku kaum di Sabah yang mantap tidak wajar diracuni. Politik perkauman sudah ditolak di Sabah. Pemimpin perkauam juga ditolak. Trend politik LKS yang menghancurkan keharmonian kaum di Semenanjung Malaysia tidak akan mendapat tempat di Sabah. Anehnya dia adalah pengamal yang teruk politik perkauman tetapi dalam masa yang sama, menuduh pemimpin Sabah pula mengamal perkauman!.

Kenapa LKS tidak mengambil iktibar dari perbuatan anaknya LGE di Pulau Pinang yang memusnahkan perumahan dan kampung Kaum India di Kg. Buah Pala dan merobohkan permis perniagaan orang Melayu di Pulau Pinang?. Kenapa pemimpin DAP di Sabah tidak memberi amaran kepada LKS supaya tidak membawa isu perkauman di Sabah? Tidakkah mereka gentar ditolak oleh kaum-kaum di Sabah yang bencikan politik perkauman? Apakah DAP Sabah juga merestui politik perkauman?

Sabah sudah banyak mengalami revolusi politik dan perubahan kerajaan. Politician memutar lidah sudah ramai yang kecundang di Negeri di Bawah Bayu, ini. Negeri ini sebaiknya dijadikan model perpaduan kaum yang terbaik di Malaysia. Janganlah sama-sekali perpaduan ini diracuni.

Lawatan Presiden PKR Ke Sabah 21 Februari 2010 lalu: Jeffrey Kitingan Corner baring.


Jeffrey memanipulasi keadaan tanpa kehadiran DSAI semasa lawatan Presiden PKR ke Sabah.

Memang tidak banyak liputan media mengenai lawatan Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail ke Sabah pada 21 Februari yang lalu. mesyuarat tertutup selain penjelasan Sodomi II, ianya lebih memperincikan keadaan dan langkah-langkah terkini PKR Sabah yang sebenar setelah "proses Pembakaran Jambatan" oleh Datuk Dr. Jeffrey Kitingan selbagai tindak balas terhadap pengumuman struktur organisasi PKR Sabah yang memberikan kuasa kepada Encik Thamrin Haji Jaini sebagai Pengerusi PKR Sabah.

Sebelum ini, PKR Sabah menyaksikan kepetahan DSAI bermain catur politik dan menggunakan skil psycology politik setelah berjaya menawan semula Dr. Jeffrey dengan "pangkat". DSAI memang mahir mengenailpasti sikap Jeffrey. Ulam dicitanya, DSAI bagi dia pucuk muda. Pangkat disukainya DSAI bagi dia pangkat yang glamour. Tetapi pangkat ini di luar struktur organisasi PKR dan tidak mempunyai bidangkuasa khas yang diperuntukkan dalam manuscript PKR. Namun, nama pangkatnya amat glamour, Pengerusi Majlis Permesyuaratan PKR Sabah dan Sarawak, sehinggakan Jeffrey teruja dan melupakan "jambatan yang terbakar dan ungkapan tidak mahu diperalat pemimpin KL untuk tujuan politik mereka". Ungkapan Jeffrey itu tiba-tiba bertukar makna. Jeffrey pula bertukar warna dengan tiba-tiba, semena-mena dan semata-mata kerana pangkat glamour yang cukup bertenaga mengabui matanya pada hakikat sebenarnya.

Kepulangan DSAI selepas pengumuman Pangkat baru Jeffrey dan selepas Konvenyen Pakatan Pembangkang yang "menggiurkan", disusuli dengan kritikan pedas pemimpin PKR Sabah sendiri. DSAI dicop sebagai tidak mempunyai agenda penyelesaian jangka panjang ke atas krisis kepimpinan PKR Sabah.

Ronnie Klessan menjadi mangsa pertama yang melucutkan dirinya sebelum dilucutkan sebagai Ketua Penerangan dan Pengarah Multimedia PKR Sabah. Dia menyedari bahawa WASIAT sebenar Presiden PKR Sabah hanyalah melantik DSAI sebagai Pengerusi Perhubungan PKR Sabah dan Sarawak sebagai penyelesaian kepada kemelut kepimpinan PKR Sabah dan Sarawak yang ada.

Namun, apabila DSAI melihat keupayaan Thamrin Haji Jaini mengatur konvenyen amat menggalakkan dan di luar jangkaannya, maka kedudukan Thamrin tidak diusik DSAI. Thamrin dilihatnya "boleh deliver". Lalu sepantas kilat DSAI mendapat ilham menawarkan Jeffrey dengan pangkat yang glamour kendatipun terpaksa melanggar WASIAT Presiden. Agaknya Presiden sebagi isteri mudah dirunding!!?.

Suatu perkara yang tidak diketahui umum namun sukar disembunyikan, Dr. Jeffrey, dengan "Pangkat Glamour" yang dianugerahkan DSAI, telah menggunakan pangkat itu semasa lawatan resmi Presiden PKR ke Sabah 21 Februari yang lalu. Bagai
EPICTETOU ENCHEIRIDION, Jeffrey terus saja memperngerusikan mesyuarat PKR seperti He-Man of PKR Sabah dan mengenepikan Thamrin sebagai Pengerusi Perhubungan.

Sumber-sumber dalaman yang tidak berpuas hati dengan tindakan Jeffrey mula membuka mulut. Dilapurkan bahawa Jeffrey telah mula mewujudkan biro-biro seperti Biro Pendidikan, Biro Pelajaran , Biro Sosial dan sebagainya di bawah kawalannya. Seperti kelaziman sikap Jeffrey, dia telah melantik dengan memilih orang-orang dari kemnya, yang condong menyokongnya sahaja. Manakala mereka yang condong menyokong Thamrin, diketepikannya. Lalu, Jeffrey mempersembahkan kepada Presiden PKR akan keputusannya itu.

Bagaimanapun, sebagai Presiden Parti, Dr. Wan Azizah cepat terhidu agenda Jeffrey. lalu pula Presiden bertanya samada langkah-langkah yang diambil Jeffrey adalah atas persetujuan Ahli Majlis Tertinggi PKR Sabah. Agaknya, pada masa itulah Jeffrey "kedapatan ekornya". Tentulah AMT PKR Sabah yang hadir dalam mesyuarat itu tidak dapat mengiakan, di hadapan Presiden mereka, sesuatu yang tidak pernah mereka persetujui. Satu lagi tamparan kepada Jeffrey, pemegang pangkat glamour.

Kenapa Jeffrey bertindak melakukan sesuatu di luar kuasanya? Kenapa Jeffrey melakukan tindakan yang ultra virus kepada polisi dan dasar PKR? Apakah biro-biro lantikan Jeffrey itu masih sah? Jika tidak, apakah pandangan mereka terhadap Jeffrey dan PKR sendiri? Apakah ini tindakan provokasi Jeffrey sebagai prelude II kepada tindakan awalnya meninggalkan PKR?. Apakah kemasukan Datuk Kalakau Untol dalam PKR dirasakan sebagai ancaman kepada kedudukan semasa Jeffrey?

Jelaslah bahawa kemelut kepimpinan PKR Sabah jauh dari berakhir. Tuduhan sesetengah pemimpin PKR Sabah bahawa Jeffrey dan kemnya adalah "duri dalam daging PKR Sabah'" tidak dapat ditolak mentah-mentah. Kritikan terhadap ketidak tegasan DSAI menyelesaikan krisis kepimpinan PKR Sabah secara jangka panjang memang ada kebenarannya. Sekurang-kurangnya pandangan Ronnie Klassen, mantan Ketua Penerangan dan Multimedia PKR bukanlah sesuatu yang remeh.

28 Februari ini DSAI akan ke Tuaran, Sabah merayakan penyertaan Datuk Kalakau Untol dalam PKR, di halaman rumah Kalakau Untol. Dapatkah lagi Jeffrey menggunakan Pangkat Glamournya untuk membujuk DSAI? Atau Jeffrey akan merasa kecut kerana menyedari tindakanya semasa kedatangan Presiden yang lalu, sudah pasti telah dibisikkan isteri DSAI ke telinga suaminya. Atau barangkali dia terpaksa "toe the line" atau dipecat kerana penggantinya sedang memasuki rumah PKR Sabah?.

Pakatan Pembangkang: Sejauh mana LKS dan DAP dapat menyembunyikan wajah?

 
Sejauhmana LKS dan DAPnya dapat menyembunyikan agenda politiknya yang sebenar?

Beberapa siri Konvensyen Pakatan pembangkang yang lalu hanya berjaya memperlihatkan kebersamaan penyokong parti masing-masing dalam satu program. Ianya masih jelas berada pada tahap menyembunyikan perbezaan ideologi ahli-ahli Pakatan Pembangkang, PAS, DAP dan PKR.

Menyembunyikannya perbezaan ideologi mereka di mata umum samalah seperti mengenepikan isu Baitulmakdis dalam rundingan Israel-Paletine yang ditaja Amerika dan kuasa-kuasa Barat. Semuanya menemui jalan buntu kerana Isreal menyimpan agenda tersembunyi, tidak ikhlas dan tidak mempunyai komitment yang jitu. Kerana itulah setelah beberapa siri rundingan after rundingan ianya dikuti dengan ledakan persengketaan berdarah. Tidak mudah bagi Isreal menyembunyikan agendanya. Bak ostrich yang sekadar mampu menyembunyikan kepalanya...

Pemimpin-pemimpin Pakatan Pembangkang yang telah meninggalkan Pakatan Pembangkang bermula di Perak, Kedah, Pulau Pinang dan Selangor semuanya menyebut mengenai kehilangan kepercayaan kepada kepimpinan parti, tergelicirnya Pakatan Pembangkang dari perjuangan asal dan perbezaan idelogi parti-parti dalam Pakatan Pembangkang yang terlalu ketara dan sukar disatukan. DAP terutamanya sering dianggap sebagai duri dalam daging Pakatan Pembangkang.

Menyatukan DAP dengan PAS tidaklah semudah menafikan perbezaan idelogi mereka dengan kata-kata. DAP mempunyai rekod meninggalkan PAS dalam Barisan Alternatif selepas PRU 11, dengan alasan bahawa hubungan mereka merugikan DAP. Semuanya berlaku pada asasnya adalah kerana perbezaa ideologi.

Barisan Nasional juga mengalami keberkocakan dalaman parti. Tetapi ianya bukan inter-parti. Misalnya MIC berlaku kekocakan dalaman MIC begitu juga MCA. Tidak kelihatan bahawa antara parti dalam BN bertelagah sesama mereka. MCA tidak bertelagah dengan MIC. Dalam BN ada "consensus". Pertentangan dalam Pakatan Pembangkang adalah pertentangan inter-parti dari segi idelogi yang bila-bila saja akan mencetuskan perbalahan yang besar. Ini sukar dinafikan.

Dalam banyak perkara, DAP kelihatan lebih banyak mendominasi segala keputusan dalam Pakatan Pembangkang. Manakala, PAS pula lebih kelihatan bertolak-ansur dan memberikan kelonggaran demi kelonggaran dan mengorbankan ideloginya sedikit demi sedikit.

DSAI memang senjata utama DAP bagi memanipulasi keadaan. Apa-apa polisi dan gagasan yang menjadi impian DAP, ianya disampaikan DSAI melalui pertemuan pemimpin utama Pakatan Pembangkang. Bukan sebagai consensus tetapi lebih kepada penggunaan krisma dan penegasan kata-kata yang 'sound convincing" sebagai de Facto Leader Pakatan Pembangkang. Tidak pernah sekalipun PAS membantah, kendatipun sesuatu keputusan yang disampaikan DSAI itu bertentangan dengan kehendak dan ideologi PAS dan kurang disenangi penyokong PAS dan ahli-ahli PAS.

Di Perak, semasa kerajaan Pakatan Pembangkang dulu, PAS dilabel sebagai alat DAP. Di Selangor, Pesuruhjaya PAS Dr. Hassan Ali sering kena overruled oleh pemimpin DAP. Di Pulau Pinang tak perlu cakap! DAP mendominasi segala-gala. Kerana itulah LGE dicop sebagai diktator, chauvinis, bersikap seperti komunis, berat sebelah dan pemimpin yang tiada kelas. Buat masa ini PAS masih membela DAP di Pulau Pinang walaupun terpaksa menegakkan benang yang basah. Demonstrasi di Perak banyak didominasi PAS tetapi kekuasaan berada dalam genggaman DAP. MB PAS dulu memang sudah dilabel pak turut pemimpin DAP yang dimainkan oleh Ngeh dan Ngo. Ini bukanlah sesuatu yang mudah disembunyikan.

Sejauh manakah DAP dapat menyembunyikan wajah DAP yang sebenarnya?. Sejauh mana LKS dapat menutupi wajah kepimpinannya dan ideloginya? Sejauhmana LKS dan DAPnya menyembunyikan agenda politiknya yang sebenar?. Tidak kurang penting ditanya ialah sejauh mana PAS dapat bertolak ansur dan terus memberikan kelonggaran demi kelonggaran terhadap ideologinya? Apakah DSAI mampu meneruskan peranannya sebagai perantara antara PAS-DAP memandangkan ianya berhadapan dengan isu serius yakni Sodomi II? Masihkah TGNA terus dapat menjadi saluran mudah bagi Pakatan Pembangkang menyalurkan ideloginya yang kontrovasial?

Keadaan inilah yang menjadi persoalan pokok samada Pakatan Pembangkang dapat bertahan sehingga PRU 13.

Friday, February 26, 2010

LKS tetap sokong walaupun DSAI Tewas Sodomi II.

 
Sokongan asing: Lim Kit Siang Menyedari, Dia dan DAP semakin dikejar waktu.

Kit Siang akan bermati-matian menyokong Sodomi II walaupun lebih kes ini kini kelihatan parah. Mantan Pengerusi PKR Sabah, Saidatul Badrun Tun Said Keruak sudah memberikan isyarat awalnya suapaya Wan Azizah insaf. Seolah-olah dia tahu sesuatu di sebalik Sodom II. Datuk S.Nallakaruppan pula ada menyebut nama Wan Azizah, apabila secara sinis mencadangkan pengurniaan anugerah ‘Pelakon Wanita Terbaik 2010' kepada Wan Azizah atas kehebatan ‘lakonannya’ ketika berhadapan dengan rakyat. Seolah-olah Nala juga tahu bahawa Azizah menyimpan rahsia besar dan sekadar berlakun di hadapan rakyat mengenai kesalahan DSAI.

Bila DSAI memasang kacamata hitamnya pada hari pertama perbicaraan sodomi II, dia benar-benar kelihatan seperti gay. Barangkali dia telah menyedari keadaan itu dan tidak lagi menggunakannya pada hari perbicaraan seterusnya.

Speak out for Anwar Ibrahim’s Sake By Paul Martin, former prime minister of Canada terlalu menarik perhatian LKS. Seolah-olah orang asinglah yang lebih arif tentang ke Sodomi II. Sepatutnya Paul Martinlah yang tanya rakyat Malaysia tentang Sodomi II. BUKAN rakyat Malaysia yang mesti dengar Paul Martin. Kita lebih mengetahui. Soalnya kenapakah rakyat asing, kuasa asing dan pandangan asing terlalu diagung-agungkan DAP dan LKS bersabit dengan isu dalam Negara Malaysia? Apakah inilah keterangan yang nyata bahawa patriotisma LKS tidak wujud langsung untuk Malaysia?

Rakyat Malaysia faham bahawa DSAI adalah sebahagian dari nyawa DAP. Tanpa DSAI tidak mungkin DAP mendapat tempat dalam PAS. Tanpa PAS, DAP akan jadi pembangkang yang bernafas dalam kesesakan. Kalau DAP ada gut cubalah nafikan ini dan halau PAS dari Pakatan Pembangkang?

PAS kini harus menyedari bahawa ia lebih diperlukan DAP dari PAS memerlukan DAP. Tetapi dalam kebersamaan DAP sering menekan PAS supaya mengikuti telunjuknya. Tanpa DAP, PAS akan berjalan seperti biasa malah dengan kerjasama DAP, PAS kehilangan sebahagian penyokong sebenar PAS. Kalau diandaikan Pakatan Pembangkang mempunyai lebih kuasa yang ada kini, PAS pasti akan dikesampingkan oleh DAP. Just watch....

Realitinya kini Pakatan Pembangkang semakin runtuh dan kehilangan pengaruh walaupun kokoknya masih berderai-derai. Sokongan asing yang terus-terusan dipinta tidak akan membantu menaikkan imej Pakatan Pembangkang. Saidatul Badru dan Nalakarupan lebih kredible dipercayai dari Paul Martin atau Michael Danly, MP Australia atau mana-mana kuasa asing termasuk Hillary Clinton, Setiausaha negara Amerika. Cuma LKS sahaja yang berbangga dengan camputangan mereka kernaa dia menyedari bahawa dia semakin dikejar waktu. Dia tetap akan menyokong DSAI walaupun DSAI kelak tumpas dalam sodomi II. Karpal Singh,  ketua penguambela DSAI, adalah Pengerusi DAP.  Nyatalah LKS semakin mencuba untuk menegakkan benangnya yang basah.

"Otak tiada yang betul". Cadang hukuman sebat untuk politician yang jahil!

Tanya LKS: Komunis dan Barat iktirafkah hukuman "sebat"? Tapi komunis menyebat. LKS menyanjung dan memuji penulis Barat yang mengutuk hukuman sebat. Sejak bila barat mengiktirat hukuman sebat?. Komunis sekalipun tidak akan mengiktirat undang-undang  yang  mengenakan hukuman sebat, tetapi komunis mendera musuhnya dengan menyebat!

LKS cuba sedaya upaya menyuntikkan pemikiran asing dalam peraturan dan budaya kita. Sebat yang dijatuhkan baru-baru ini adalah keputusan Mahkamah Syariah. UMNO dan Barisan Nasional tidak boleh menyekat dan mencampuri keputusan Mahkamah Syariah. Sama seperti UMNO dan BN tidak boleh mencampuri keputusan mahkamah sivil.

Rakyat Malaysia dan LKS sendiri faham bahawa telah wujud "saparation of power" antara Mahkamah  samada syariah, sivil dengan kerajaan ataupun mana-mana parti siasah. Apatah lagi dengan badan siasah seperti UMNO dan BN. LKS yang menyibok dengan mempromosi pemikiran John Berthelsen (pix),  suspected sebagai prejudis terhadap Malaysia dan undang-undang Syariah Malaysia, keterangan yang nyata bahawa LKS dan DAP adalah promoter pandangan yang jahil terhadap hukum syariah. Inilah sikap LKS dan DAP.

Hudud PAS sendiri tidak digemari LKS dengan DAPnya. Inilah jurang pemisah PAS-DAP. Namun kelihatan sebahagian PAS terlalu dan melampau terhegeh-hegehnya dengan menyokong dan mengagung-agungkan DAP. John Berthelsen (Pic) inikah juga yang diagung-agungkan PAS?

Hukum Syariah di Malaysia sebenarnya sedang mengalami perubahan demi perubahan sehingga ianya mantap dan dapat memenuhi tuntutan Islam. Jika Hudud lengkap dan tiada cacat celanya kenapa sampai kini tidak dilaksanakan, even di Kelantan? Kerana itu, sebarang usaha, seperti usaha LKS dengan penulis Barat pujaannya, untuk membantutkan Hukuman Syariah hanya akan dilihat sebagai usaha dan gagasan untuk terus memadamkan Undang-Undang Syariah di Mahkamah Syariah di negara ini.

Kenapakah LKS terus menjahilkan dirinya dengan Mahkamah Syariah? Anda  1Malaysia memahaminya dan tahu dengan pasti jawabannya. 

Oleh itu bolehkan kita syorkan supaya hukuman sebat dipertimbangan untuk diluluskan di Mahkamah Sivil ke atas politician yang sengaja menjahilkan diri mengenai sesuatu isu dan undang-undang?

Dengan demikian akan menghindar mereka yang mempersenda dan mempelekah undang-undang Syariah yang menjurus kepada pengukuhan Undang undang Islam dan hukum Al Quran.

RELATED:
-The Star mesti dibasuh.
Apakah Otak LKS juga perlu dibasuh?

Ke Mana Tumpahnya Kuah?

Raja Petra Kamaruddin memang pujaan pencacai DAP. Bagi penyokong DAP, RPK ada model manusia Malaysia yang terbaik. Pakatan Pembangkang juga melihat RPK sebagai pejuang mereka yang tidak jemu-jemu menegakkan kebenaran dan berasakan kebebasan dan human rihgt dan pelbagai lagi rights!

Di mana RPK? Bukankah dia jadi fugitive yang pengecut?. Bagaimanapun RPK tetap menjadi pujaan DAP kerana RPK adalah "Anak Melayu Juga" yang bersedia membalun, menggulung dan memerangi Melayu. So, Jika ada Melayu di luar sana yang bersedia membalun dan menggulung Melayu pasti akan menjadi pujaan hati DAP.

"Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi". "Bapa borek anak rintik". Raja Azman bin Raja Petra ditahan reman di penjara tersebut sejak 19 Mei tahun lalu selepas gagal membayar ikatjamin. Dia menghadapi empat tuduhan pecah rumah dan curi.

RPK yang jadi pengecut dan jadi fugitive ke London mengamuk. RPK pula yang lebih tahu bahawa anaknya didera oleh pihak Penjara Sungai Buloh. Bagaimanapun, Datuk N Siva Subramaniam Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) memutuskan bahawa pihaknya tidak menemui sebarang bukti yang menunjukkan berlakunya salahlaku oleh pihak Penjara Sungai Buloh terhadap Raja Azman bin Raja Petra.

Bila anaknya RPK suatu masa dulu mengaku salah mencuri dan memecah rumah ada pula pihak yang 'batu api" supaya dia jangan mengaku salah terhadap pembuatan mencuri dan memecah rumah itu. Bila RPK dituduh memfitnah dan cuba dihadapkan ke mahkamah dia pula jadi pengecut ke London. Bagai kuah tumpah ke nasi. RPK dan Raja Azman ini bagaimanapun tetap menjadi pujaan DAP. Namun, bila sudah tidak mampu dipertahankan lagi kesalahan itu DAP mula mengundur diri. Beginilah sikap DAP!.

-noreen PJ 

Related:
-Raja Azman anak kepada Raja Klentong Raja Bodoh Kamarudin sudah mengaku kepada Suaram bahawa dia menelan pisau cukur dalam percubaan membunuh diri di lokap.

Thursday, February 25, 2010

Muhyidin Sharpening His Knife: Muslihat syaitan.

 
Tak masuk akal mengatakan Muhyidin anti 1Malaysia dan sedang mengasah Pisau untuk menyerang Najib.
Bisikan Syaitan: "Hai kamu manusia, katakan kepada dunia dan rakyat Malaysia sekelian bahawa masa ini Muhyidin sedang mengasah pisaunya dan bakal menyerang Najib. Pisaunya kini semakin tajam, semakin berkilau dan sedang dahagakan darah Najib. Ha ha ha..Muhyidin kini mahu menyerang Najib kerana Muhyidin nak jadi PERDANA MENTERI"
MAKA para pengikut syaitanpun bekeliaranlah menaburkan fitnah ini ke seluruh dunia terutama di dunia cyber di ruang angkasa Malaysia dan media massa para syaitan.

Pada suatu hari, seorang pengikut syaitan, Laksamana Ketua Syaitan (LKS) bertemu seorang anak muda yang agak perkasa. Maka berkatalah LKS kepada Pemuda perkasa itu seperti yang dibisikkan syaitan di telinganya. Dengan yakin dan sabar pemuda perkasa itu  menjawab dengan satu soalan; "Hai kau LKS, Kalau Muhyidin jadi Perdana Menteri, bagaimana dengan BOSS mu?"

Maka tersipu-sipulah Laksamana Ketua Syaitan lalu bertanya pada dirinya soal yang sekian lama tertanam di benaknya "rupanya perkataan syaitan ini tumpul pula dari pisau yang tajam milik Muhyidin. Kenapa orang kata lidah lebih tajam dari pisau?".

Duduklah LKS ini di bawah sepohon pokok yang rendang. Kebingungan mengenangkan nasib anaknya di Pulau Gemala yang diserang kerana sikapnya yang seperti ahli Parti Komunis Malaya yang ganas. Tiba-tiba dia terpandang papan tanda tertulis "freedom tree". Lalu dia bingkas bangun dan menyampah; "Chiss! Syaitanpun sudah mula memperli aku...setannnnn. Why did they discredit my son...sh....t uuuhh damn"

Cerita imaginasi semata-mata tanpa mengena sapo-sapo! Kalo terkena sori..tak sengaja.
-noreen PJ.

Wednesday, February 24, 2010

Konspirasi: Malaysia Dalam Bahaya.

 
 Siapa yang kelihatan seperti pelaku konspirasi yang mengancam keselamatan negara?

Niat di sebalik serangan terhadap ekonomi negara kita pada tahun1997-1978 tidak harus dipandang ringan. Jerat tidak akan lupa pelanduk. Rakyat Malaysiapun majoriti sudah sedar dan tahu siapa di sebalik IMF dan mereka yang menjadi penyangak matawang. Kita sedar itu adalah serangan terhadap ekonomi negara dan beberapa negara Asia. Serangan itu sendiri adalah satu konpirasi untuk melemahkan ekonomi yang diharap akan membuat rakyat kita membenci dan bangun menentang kerajaan, kendatipun kerajaanlah yang bermati-matian mempertahankan negara dari ancaman musuh negara.

Jerat memang tidak lupa pelanduk. Serangan ekonomi itu walaupun berjaya ditepis dalam beberapa tahun namun ia masih meninggalkan kesan dan masih meninggalkan jentera dan kader-kadernya. Berapa orangkah yang masih muflis kerana serangan itu? Berapakah pula yang masih terpaksa merangkak kesan serangan ekonomi itu?

Media asing dan beberapa portal dalam negara masih dapat diperalat penyangak ini untuk terus menyemai bibit-bibit perpecahan dan kebencian terhadap kerajaan. Mereka sedar bahawa perpaduan yang menjadi kekuatan negara ini mesti dirapuhkan dengan pelbagai cara dan muslihat. Kebebasan media diperjuangkan konon untuk memberi laluan kepada "freedom of expression" dan "human rights". Akibatnya timbul, bukan sedikit media yang mengatakan Malaysia adalah "negara rotten", sistem perundangnnya rotten, minda masyarakatnya rotten, keselamatan awam rotten, polis rotten malaysian products rotten dan serba serbi rotten. Lebih dasyat lagi bila dikatakan apa-apa jua program pembangunan rakyat yang dilaksanakan kerajaan dicop sebagai korupsi, dan dianggap membajir wang rakyat!!!

Apakah semua itu bukan konspirasi?

Landskap politik negara yang berubah selepas PRU12, membuka ruang yang luas bagi pengerak dan pengamal budaya konspirasi ini untuk menyelinap dalam sistem pentadbiran dan minda masyarakat kita. Masyarakat kita pula bukanlah masyarakat yang "super vigilant," yang proaktif terhadap situasi yang berlaku dalam negara. Masyarakat kita ramai yang menerima dan mengamal budaya "take for granted". Apa-apa situasi yang berlaku ianya dianggap tidak serius. Oleh itu, ia bakal dapat diselesaikan dengan mudah. Persis seperti sikap "in denial".

Camputangan 50 MP Australia dalam Kes Sodomi II memang satu ancaman. Walaupun DSAI menafikan dengan bertanya "siapa yang menjemput mereka?" Ingat, "Jerat tidak lupakan pelanduk". Sebaiknya kita tanya DSAI balik, siapa yang mengupah pakar Australia, Amerika dan India untuk menyertai kes Sodomi II? Siapakah yang menemui George Soros untuk mendapatkan bantuan kewangan bagi melawan kerajaan? Bukakah Soros adalah penyangak matawang dan pendokong "pemasang jerat" yang menunggu peluang menghancurkan negara?

Kospirasi seperti ini ternyata mengancam keselamatan negara. Jika ancaman seperti ini dicongak dan dicapur dengan kegiatan survatif yang ditaja anasir asing selama ini, tidak mustahil perpaduan rakyat kita dan keselamatan negara kita terancam dan berada pada tahap berbahaya.

Andaikan, Kerajaan kita seperti Fatah dan PAS adalah seperti Hamas di Palestine. Bukankah mereka mudah dikotak katik dan dihasut untuk saling berperang antara satu dengan yang lain? Bukankah pertelingkahan Hamas dan Fatah adalah kerana hasil konspirasi? Bukankah konspirasi itu berjaya kerana adanya perpecahan sesama mereka, ummah, Palestine?

Masihkah kita terus menjadi pengamal budaya "in denial" dan "take for granted"? Bukankah tanggungjawab kita ialah mengalahkan dan menundukkan petualang durjana yang mengatakan serba serbi di negara kita ini rotten? Bukankah kewajiban kita mempertahankan negara ini dari ancama musuh dari dalam dan luar negara.

So, kenali konspirasi dan kuncu-kuncunya. Patahkan mereka dan ancaman mereka. Selamatkan Negara kita, rakyat kita, dalam 1Malaysia. Selamat berjuang.

Related:
-Anwar Ibrahim Defends Asia’s Colonial Masters by Mike Billington

Michael Danby, Sahabat karib DSAI di Australia, adalah penyokong fanatik Israel. dan gerakan GHLS-Gay, Homosexual, Lesbian dan Sodomi.

 
Michael Danby berucap di hadapan penyokong  fanatik zionist Israel dalam satu demonstrasi mengutuk serangan roket Hizbullah ketika Isreal menyerang dan menghancurkan Selatan Lubnan dengan serangan udara, laut dan darat.
 Pada Perarakan inilah Dany berucap membakar semangat penduduk Australia yang pro Israel menyerang Lubnan Selatan.
 Mereka berdemonstrasi menghalalkan pembunuhan Masyarakat Islam di Lubnan Selatan
DSAI bersama Micheal Danby di Australia. Apakah yang mendorong persahabatan ini? Apakah Keselamatan negara ini tidak lagi terlintas difikirannya? Atau dia sudah tidak perduli lagi?

Apakah dan siapakah yang menhubungkan DSAI dengan Michael Danby? Tiada siapa yang tahu dengan pasti. Ramai yang telah menceritakan bagaimana hubungan Danby dengan gay right di Australia dan tidak berapa ramai yang mengetahui hubungan kimpulan GHLS dengan Israel.

Israel adalah pusat gay sedunia. Di Israellah tumbuh gay dengan bebasnya sehingga mereka mampu mengguggat kerajaan Isreal dan kedudukan rabbai di Israel. Malah ramai tentera elite Israel terdiri dari  pengamal kehidupan gay. Kumpulan gay ini mewah dan mendapat sokongan kemudahan dan kewangan kerajaan Israel dan Amerika.

Gerakan gay di Australia dipelopori oleh masyarakat Gay Isreal di Australia. Mereka mendapat bantuan dari gerakan gay di Israeal sehingga mereka mampu mempengaruhi keputusan kerajaan.

Campurtangan 50 MP Australia ke atas kes Sodomi II memang tidak boleh dipisahkan dengan keinginan dan hasrat Isreal dan zionist. DSAI menyedari sentiment rakyat Malaysia yang tidak selesa dengan bab Israel ini. Oleh itu, DSAI, dalam ucapannya sering hanya menyatakan bahawa Dia mendapat sokongan USA, Turki dan Qatar dengan cuba berpura-pura lupa menyebut Australia.

Nilailah dengan memikiran terbuka gambar-gambar ini. Ianya bukan direka dengan super impose atau engineered. Anda boleh melihat lebih banyak gambar berkaitan [di sini]

Sanggupkan anda diperjudikan kepada Israel? Sanggupkah anda jika kedaulatan negara dan undang-undang negara ini dicabuli kuasa asing, lebih-lebih lagi  oleh negara sekutu Israel yang sememangnya menyimpan niat yang buruk ke atas negara kita, bangsa kita dan ugama kita? Bukankah camputangan 50 MP Australia itu adalah ancaman yang berbahaya terhadap keselamatan negara kita?

Related:
RPK, Raja Petra mengaku PKR dibiayai Yahudi Soros

Tuesday, February 23, 2010

Bila PAS diPKRkan: Di Mana Fatwa Tok Guru?

 
Apa-apa jua yang dipacakkan DSAI dalam Pakatan Rakyat, Fatwa TGNA tidak kedengaran. Bila Boss Interfaith Commission-IFC jadi Pengerusi JK Desiplin PR tiada siapa yang membantah. Kebal sangatkah Faith PAS dengan pengaruh Interfaith?

SIVARASA RASIAH PENGERUSI JK DESIPLIN PR.
"Kita menetapkan untuk tubuh suatu jawatankuasa tatatertib peringkat Pakatan Rakyat dan kita minta Saudara Sivarasa Rasiah untuk mempengerusikan jawatankuasa ini," kata Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Bila DSAI membuat keputusan melantik Pengerusi Jawatankuasa Desiplin PR seperti di atas dengan meletakkan Ahli Parlimen Subang, Sivarasa Rasiah selaku boss IFC, PAS diam. TGNA tidak kedengaran mengeluarkan apa-apa fatwa. Malah tiada tindakbalas dari PAS dan pemimpinnya. Dalam bab Sodomi II dan rogol, TGNA sudah mengeluarkan fatwa, "konon tidak boleh dibicarakan dimahkamah kerana mengaibkan tertuduh". Boleh pegangkah fatwa ini?

Semua sudah mengetahui bahawa Sivarasa bermasalah dengan YB Zulkifli Noordin interm of "faith" termasuklah "political faith". YB Zul menghadapi tuduhan  menyalahi "political faith" kerana faithnya dan ketegasannya mempertahankan fundamental faith yang menjadi pegangannya. Selesakah YB Zul  jika kesnya ditangani boss IFC dan bekas "lawannya bergusti"?

Apakah PAS sudah merelakan dirinya untuk diPKRkan sehingga Mursyidur Am PAS sendiri sudah tidak bersuara mengenai keputusan DSA ini? Soal PAS di Pakatan Pembangkangkan sudah tidak dipersoalkan lagi kerana PAS memang dalam Pakatan pembangkang.

Selesakah PAS dalam Pakatan Pembangkang bila ideologinya disapu di bawah carpet dan  HANYA dibenarkan untuk di perjuangkan di pentas rakyat TETAPI BUKAN untuk diterimapakai dalam urusan pentadbiran Pakatan Pembangkang? Selesakah PAS diadili oleh boss Interfaith Commision Malaysia dalam soal-soal desiplin? Hatta, bila berlaku penyelewengan aqidah politik PAS refer to IFC's boss!!

Related:
-Khalid Samad Pertikai Keadilan Kepemimpinan Pas

SATU LAWAN SATU PRU13 DI SABAH: "ANGAN-ANGAN IKUT AKU"

 
Datuk Kalakau Untol Masuk PKR 28 Februari ini, satu tarik yang amat sengkat kerana hanya 28 hari sebulan: Tan Sri Benard Dompok, Presiden UPKO sampai kini masih belum bersuara. Apakah ini bermakna "masuklah dan keluarlah" sekaligus?

Bemimpikan "satu lawan satu" dalam PRU13 di Sabah merupakan satu perkara yang hampir mustahil. Di Sabah banyak parti tempatan lain yang tidal menyertai BN atau Pakatan Pembangkang (PR). SAPP sebagai serpihan komponen BN lebih memperjuangakan konsep "Sabah base parti". Parti-Parti lain seperti Setia, Bersekutu, PPRS (Parti Perpaduan Rakyat Sabah) dan Bebas.

 

Pada PRU12 di Sabah, kita telah menyaksikan pertanding ramai calon-calon dalam satu kawasan. pilihanraya. Sehingga ada pertandingan yang melebihi 5 penjuru atau calon dalam satu kawasan. Amat jarang ada kawasan sat lawan satu. Kalau adapun, kawasan itu memang kawasan yang favorite panas untuk dikuasai BN samada MTB atau lawan akan kehilangan wang pertaruhan. Kawasan-kawasan yang BN dilihat menghadapi tentangan pada lazimnya akan ditandingi ramai calon. Trend inilah yang berlaku dalam semua pilihanraya yang diadakan di Sabah sejak dari dahulu lagi. Mudahkah Pakatan Pembangkang (PR) mengubah trend ini? Mudahkah PR menarik hidung pemimpin Sabah base parti ini untuk mengikut telunjuknya? "They must be dreaming" kata seorang kawan SL, seorang penganalisa politik Sabah, yang banyak mentelaah PRU di Sabah.

Datuk Kalakau Untol akan menyertai PKR secara resmi pada 28 Februari ini. Agak unik kerana 28 Februari adalah penghujung hari, bulan terpendik, dalam satu tahun. 28 hari bagi tahun biasa dan hanya 29 hari bagi tahun lompat. Orang kata itulah pertanda bahawa Kalakau juga tidak akan bertahan lama di PKR.

Kalakau Pernah menjadi MP dalam PBS; meninggalkan PBS dan membentuk AKAR; kemudian kembali semula ke PBS bersama-sama Mendiang Datuk Mark Koding; meninggalkan PBS sekali lagi untuk menyertai UPKO. Kini, Kalakau meninggaklan UPKO untuk bakal menyertai PKR secara resmi 28 Februari ini. Adios Amigo. Grasias!

Tan Sri Benard Dompok, Presiden UPKO-United Pasak-Momugon KadazaanDusun Organisation, belum membuat sebarang respon ke atas tindakan Kalakau ini. Umum sudah memberikan komen. yang sinistikal dengan mengatakan "keluarlah dan syukurlah kerana Kalakau keluar UPKO-BN". Apakah Dompok juga lega seperti sesetengan yang melemparkan komen mereka?

Pra-Penyertaan Kalakau semasa lawatan Presiden PKR ke Sabah pada 21 Februari lepas, melahirkan satu harapan kepada PKR agar formula satu lawan satu dijadikan asas kekuatan menumbangkan BN. di Sabah. Seperti yang dikatakan penganalisa politik Sabah, satu lawan satu hanyalah impian "ikutlah aku", bermakna parti-parti yang lain kuburkan idelogi politik mereka dan bergabung dalam Pakatan Pembangkang. Mustahilnya mula kelihatan dengan wujudnya parti-parti "Sabah base" yang lebih berpengaruh dari Pakatan Pembangkang. Barangkali ada beberapa ramai lagi pemimpin dalam PKR sendiri yang akan terpaksa berhentap sesama sendiri dalam PRU 13, apabila  ada pemimpin PKR  sendiri yang tidak diturunkan sebagai calon PR kelak. Ini tidak mustahil, melihat kepada norma konfrontasi yang menjadi norma PKR.  Oleh itu, mengatakan satu lawan satu dalam PRU13 tidak mustahil akan menjadi mustahil.

Well, dream is free..so please, do continue dreaming..

Blair Liar.

PROTEST
Britons also said, "he is a liar"..
 
And he himself has admitted that he laid X n' !!.

Malaysians must protest against this liar coming to Malaysia, much less to talk on his lying achievements. I pray to God that no Malaysian would harbour this idea of learning from the achievements of this unmitigated liar, Tony Blair, the lapdog of the arch-liar Bush and the self-appointed Deputy Sheriff Howard of Australia. Read More [link]

Read Also:

Monday, February 22, 2010

Bermulanya strategi "Masing-Masing" dalam Pakatan: Suara DSAI adalah Eco Perkataan LKS.

 Bila LKS, DSAI dan TGHH duduk bersama. TGHH pasti akan berkedut dahi. Two against one, TGHH always in disadvantage.

Selepas LKS mengamuk kerana anaknya LGE mendapat tentangan dari pelbagai sudut termasuk dari dalam Pakatan Pembangkang, Dsto Seri Anwar bin Ibrahim mengulangi kata-kata LKS. Menjadi eco kata-kata LKS.
“Mereka boleh menyuarakan apa jua pandangan atas kapasiti sebagai Ahli Parlimen, tetapi tidak bolehlah mengkritik sebagaimana (yang ditujukan kepada) Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng atau Menteri Besar Selangor"-DSAI.
Inilah kebebasan yang diperjuangkan Pakatan Pembangkang. Segala-galanya mesti selari dengan kehendak DAP. Pelbagai perencanaan baru yang sering berubah-ubah, sering bertukar warna dan bertukar pendirian. Dulu, mereka duduk bersama , sepakat membicang isu selaras dengan konsep dan dasar kesepakat bersama. Kini, lihatlah apa yang DSAI katakan:-
“Dalam mesyuarat parti DAP, mereka bincang apa yang mereka inginkan, begitu juga PAS dan PKR, masing-masing bebas berbincang apa yang mereka inginkan,”-DSAI
Apa yang dikatakan DSAI di atas adalah sesuatu yang diidam-idamkan LKs dan DAP. Masing-masing. Inilah juga seperti yang dikatakan oleh Tian Chua: PAS boleh menggunakan dan menjadikan isu Hudud dan pembentukan kerajaan Islam untuk berkempen @ mendapat undi. UNDI SAHAJA. Ingat hanya isu sahaja untuk mendapat undi dan BUKAN untuk direalisasikan.

Selaras dengan keputusan baru, mesyuarat masing-masing, agenda masing-masing maka dengan resmi dan sahnya Pakatan Pembangkan sudah mula mengamalkan "konsep masing-masing". Masing-masing dengan mesyuarat, masing-masing dengan agenda sendiri. Kesepakatan sudah gagal.

Yakinlah bahawa selepas masing-masing mencapai satu resolusi, DAP akan menguasai "final decision". Tak Percaya. Over my dead body! and LGE is my son!.

Sodomi II Ke Pasar Lelong. Up to 90% Off.

Allahu Akbar. Najib dan Yusof Qardawi: Tiada Cerita Sodomi II masa ini.

Bila ada sesuatu kes "Don't take it to your hand, take it to the court". Namun tidak dengan Sodomi II yang dibawa untuk dijaja dan dilelong seluruh ke pelusuk tanah air dan dunia sehingga camputangan dunia asing dilobi. Anehnya Saiful Bukhari Azlan, mangsa, dilarang bercakap mengenai kes yang berkaitan dengan sodomi II dan ditegah bersuara dipublik kerana kes Sodomi II sedang dibicarakan di Mahkamah.

Peguambela Sodomi II juga memohon supaya Yang Arif Hakim Mohd Zabidin Muhamad Diah yang mendengar ke ini dilucutkan tetapi DSAI gagal mengenepikannya. lalu, DSAI seolah-olah mendapat Lesen kelas A menjaja Sodomi II. Barangkali sebagai provokasi supaya mahkamah mengambil tindakan "contempt of court" dan menyebabkan mahkamah dilihat "bias" maka hakim dipohon lagi untuk dilucut atau sekurang-kurangnya barang yang dijaja semakin laris atau ditangguh-tangguh lagi. Kenapa DSAI Bebas bercakap mengenai kes yang sedang dibicarakan di Mahkamah? Adilkan ini terhadap Saiful?. Bagaimana pula kalau Saiful ditaja untuk menjaja ceritanya kepada umum di seluruh pelusuk tanahair dan dunia?

Ulamak Islam tersohor, Professor Yusof Qardawi berpesan  kepada Tok Guru Haji Hadi Awang, TGHH, Presiden PAS, "Hati-hati Dengan Anwar Ibrahim" . Kenapa agaknya seorang Ulamak Besar seperti Yusoh Qardawi berpesan demikian , terutama kepada TGHH yang sepasukan dengan DSAI dalam Pakatan Pembangkang?

Benarlah dengan pesanan itu kerana kini kerana apa yang pernah dikatakan oleh Ulama Besar itu akan dijaja di pasar lelong di merata tempat, sehingga 90% off.

Promosi di SABAH sudah dimulakan pada 21 Februari lepas. Biasalah 90% off dengan iklan ini. Tanyalah SIAPA YG MAIN POLITIK KOTOR?: "

Hati ini dihiris luka pedih dan parah, bila keluarga kami diaibkan, bila suami saya seorang Islam yang tahu hokum-hakam Islam yang tahu halal dan haramnya, dia dihina diabkan, muka suami saya diconteng najis lantaran sebuah kuasa politik "kill or to be killed". Kalau BN itu kuat, kenapa suami saya dijadikan mangsa rakus politik fitnah mereka? Kenapa kita tidak jumpa dimedan politik sahaja? Kenapa main kotor?,"-Pesiden PKR.
Oleh kerana rakyat Malaysia sudah tidak percaya lagi dengan penyataan DSAI setelah kes 916 dan "we have the number" dan banyak lagi, maka DSAI berusaha SEDAYA UPAYA menggunakan pihak lain untuk bercakap bagi pihaknya. Inilah yang dilakukan DSAI berkait Sodomi II. 

Di JERANTUT, Pahang: Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim  sudah mendakwa bahawa beliau mempunyai satu mesej video berdurasi 12 minit daripada seorang ulama yang dihormati, Dr Yusuf Al-Qardawi yang berkata tuduhan liwat terhadapnya adalah satu pembohongan dan berniat jahat. tetapi rujuk ini "Hati-hati Dengan Anwar Ibrahim"., yang keluar dari mulut Yusof Qardawi tanpa  tanpa dipengaruhi.

Kata DSAI lagi, Sodomi II itu "turut mendapat sokongan kukuh daripada kerajaan Amerika, Turki dan Qatar". Kenapa skip Australia? Adakah kerana Rakyat Malaysia sudah yakin bahawa MP 50  orang itu adalah kerana asakan dan desakan kumpulan "gay  atau LGHS rights di Australia"?

Adakah adil dan satu kewajaran membiarkan Sodomi dijaja dengan begitu murah di khalayak ramai sedangkan ianya sedang dibicarakan di makamah Malaysia.? Adakah adil pihak lain cuba campurtangan dengan kes yang sedang dibicarakan di Makamah kita? Adakah benar asing lebih mengetahui kedudukan Sodomi II yang berlaku dalam negara kita dari mahkamah kita? BUKANKAH sudah pernah diajukan soalan kepada Presiden PKR dan anaknya - Di mana pihak yang tertuduh berada sewaktu mereka sedang sebuk bermesyuarat dan mengadakan program resmi; dan kenapa jawaban mereka berbeza? Pada waktu yang sama itulah tertuduh dituduh melakukan apa yang disebut Sodomi II.

Bila Bapa Bela Anak, Bapa Jadi Buta. Najib Tetap PM. (Menyanggah Paparan LKS yang mentah)

LKS, your man in Pandamaran attempted to STOP this CNY celebration But he failed. You know why? Coz Najib is The PM for all Malaysians. You should have advised him; this Gong Xi Fa Chai is for all Malaysians too.
  
CNY. Najib Is The Prime Minister for all Malaysians. Are you blind?.
I don't know what is this BUT I know what he does. Don't give this a bad name, people are observing us.
  
Yang ini kerja Najib ke? LKS, your son is NOT a kid!
  LKS, Open your eyes LKS, Spot the differences. They are NOT HIDDEN.

(Paparan ini  khas untuk menyanggah Paparan LKS yang mentah)

Memang menghairankan bila ada pihak yang belum menerima hakikat bahawa Dato Seri Najib Tun Razak adalah Perdana Menteri Malaysia dan Perdana Menteri bagi seluruh rakyat Malaysia. Janganlah ada pihak yang cuba menafikan atau menyangkal kenyataan ini semata-mata kerana membela dan mempertahankan anak kandung!

Cukuplah DAP bertungkus lumus cuba menyembunyikan idelogi PAS di bawah carpet agar tidak diungkit dalam arena Pakatan Pembangkang terutama ketika Siri Konvensyen Pakatan Pembangkang di seluruh Negara. Janganlah pula sampai Perdana Menteri sendiri perlu disembunyikan dan perlu pula dibuktikan kepada rakyat Malaysia bahawa manusia yang bernama Mohd. Najib bin Tun Razak ialah PM bagi 1Malaysia dan seluruh rakyat Malaysia. Rakyat Malaysia dan dunia sudah tahu. Najib is the Prime Mainter for all Malayisans. Undisputed and indisputable.

Desakan dan kritik terhadap LGE bin LKS ialah kerana LGE ialah Ketua Menteri seluruh Rakyat Pulau Pinang tetapi bertindak chauvinist, diktator, berat sebelah, tiada kelas. Kaum India dan Melayu ditindas. Lihatlah Perumahan Kaum India di Kampung Buah Pala dan gerai Perniagaan Kaum Melayu. Orang Pulau Pinang sudah mula muak dengan sikap LGE dari Melaka dan BUKAN orang Pulau Pinang.

Nak bela anakpun janganlah membuta tuli. LKS, don't treat your son like a small kid pls!

-noreen PJ 

RELATED:
-Percayakah anda: Lim Guan Eng Musuh Lim Kit Siang?
-DITANGGUNG HALAL: IDELOGI POLITIK PAS GERHANA 

Sunday, February 21, 2010

Percayakah anda: Lim Guan Eng Musuh Lim Kit Siang?

"No wonder anak-beranak pelihara CIPUT BABI"

Jika anda Rakyat Malaysia percaya bahawa Lim Kit Siang adalah Musuh Lim Guan Eng maka ada bolehlah anda percaya bila Lim Kit Siang mengatakan bahawa UMNO musuh 1Malaysia. Rakyat Malaysia kini mula sedar bahawa PUTAR BELIT DAN PUTAR ALAM sedang bermaharajalela dalam amalan dan budaya politik anak-beranak ini.

Adakah patut Lim Kit Siang kata UMNO adalah musuh 1Malaysia. Otak komunis saja boleh fikir begini! Ini katanya:-
“It’s no exaggeration to say that the biggest enemies of Najib’s 1 Malaysia come from within Umno and Barisan National (BN) - LIM KIT SIANG”
Orang gila barangkali boleh terfikir perkataan begini dan percaya cakap manusa begini!

Ada lagikah pencacai-pencacai di luar sana yang sanggup menjadi perisai "manusia yang meruntuhkan perpaduan rakyat Malaysia yang telah kita bina dengan keringat darah ini?

Bila Rakyat Malaysia sedar?

KURA-KURA DALAM PERAHU.

 
 YB. Zulkifli Noordin adalah salah seorang dari Peserta Program International Leadership Conference, anjuran Universal Peace Federation  ini.
Program International Leadership Conference di Korea Selatan, Program Besar. Takkan tak tahu pula. Bagaimana nak jadi SUA dan PM!?
Program International Leadership Conference 2010 bersama beberapa Ahli Parlimen lain yang dihadiri YB Zulkifli Noordin, MP Kulim Bandar Baharu di Korea Selatan bukannya program main-main seperti program Tian Chua, Elizabeth Wong dan Saifudding Nasution mengejar gerombolan MP BN yang mengadakan Lawatan Sambil Belajar ke Taiwan. Program YB Zul ini adalah program peringkat antarabangsa. Program International Leadership Conference. Bukan program honeymoon x-lovers.

Begitu besarnya program, DSAI mengaku pula tidak tahu. Syed Hussien Ali pula kata YB Zul "bersembunyi melarikan diri ke Korea Selatan", Saifudding Nasution yang bulu keningnya macam kepak burung helang terbang, awal-awal menyalahkah Zul kerana katanya mengelak dari menghadapi tuduhan.

Hai, Kura-kura dalam perahu. Saifudding sepatutnya lihat sekeliling SIAPA YANG MENGELAK menghadapi tuduhan dengan strategi TANGUH TANGGUH!. Sebagai MP, Saifudding tentu sekali tahu bahawa Program International Leadership Conference yang disertai MP danYB dari Partinya. Bukankah Saifudding ini Setiausaha Agung PKR?

Amat pelik ialah DSAI sendiri mengakui bahawa dia TIDAK MENAHU Zul ke Korea Selatan. Anehnya dia tahu pula MP Australia "backing" dia dan tidak pernah lupa mengadu pada Madeline Albright  semasa di Doha.

Bila menghadapi "kebocoran" dalam PKR barangkali pemimpin mereka tiba-tiba menjadi pelupa! atau barangkali kura-kura dalam perahu dah lupa skil memyelam dan berenang!.

Barangkali kura-kura dalam perahupun perlu dingatkan bahawa dalam Sodomi I.. "We find evidence to confirm that the appellants were involved in homosexual activities and we are more inclined to believe that the alleged incident at Tivoli Villa did happen." - Malaysian Story [di sini] dan YB Zulkifli Noordin adalah salah seorang ahli dalam pasukan pembelaan kes Sodomi I. INGAT TAK..Janganlah jadi kura-kura dalam perahu.

RELATED:
Mereka yang mengejar MP BN ke Taiwan: Benarkah YB Bekas Teman Lelaki Elizabeth?

50 MP Australia yang menyokong Sodomi II digugurkan: Dia Boleh, Kita Tak Boleh.

 
Langkah DSAI melobi MP Australia menyokong Sodomi II digugurkan merugikan hubungan dua hala Malaysia-Australia.
Gay di Pantai Israel. Israel mengiktiraf dirinya sebagai Pusat Gay Dunia. Siapa pula agen yahudi di Malaysia?

Australia diheret ke dalam kes Sodomi II hanya mengeruhkan hubungan dua hala Australia-Malaysia. Tiada siapa yang meninginkan ia terjadi . Tetapi semuanya telah terjadi.

Malaysia pula tidak mempunyai hubungan diplomat dengan Israel seperti Australia. Sedangkan pengaruh Yahudi dan Israel dalam pentadbiran Australia memang semakin menebal dan sebati. lebih lebih lagi di zaman pemerintahan John Howard. Hubungan Yahudi pula dengan kuminiti Gay amat akrab. Israel adalah Pusat Gay seluruh dunia. Keadaan inilah yang menjadikan isu camputangan 50 MP Australia tidak disenangi di Malaysia dan mengeruhkan keadaan.

Kemenangan MP Australia banyak bergantung kepada pengaruh komuniti Gay yang mendapat dokongan dan dorongan Yahudi dan Israel. Malah gerakan Gay yang pertama di Australia sendiri adalah dipelopori kaum Yahudi, Daughters of Bilitis, yang diasaskan dan ditubuhkan pada tahun 1969 di Melbourne, Australia. Kemudian ia diikuti dengan pertubuhan Society Five yang ditubuhkan pada januari 1971, juga di Ibu Kota Melbourne.

Australia sendiri pada dasarnya telah menganggap gay adalah penyakit. Tetapi kerana aktifnya kumpulan gay sehingga mampu mendesak kerajaan Australia meluluskan Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras, satu perarakan lucah umum bogel dan separa bogel. Pada tahun 1984, Persatuan Perubatan Australia telah membatalkan Gay sebagai "penyakit" atau abnormal. Maka jadilah Gay sebagai sebahagian kehidupan normal di Australia.

Istimewanya Gay di Australia ialah dapat mempengaruhi pucuk pimpinan kerajaan dan pembentukan kerajaan. Sokongan Israel dan Yahudi juga menguatkan pengaruhi kumpulan gay ini. Oleh itu kita tidak sepatutnya terkejut bila ramai MP Australia terdiri dari ahli gay, gay dan menyokong tindakan gay. Israel sebagai Pusat Gay sedunia memanglah pendokong kuat kerajaan Australia, apatah lagi kepimpinannya terdiri dari sekutu Israel dan komuniti gay Israel-Australia.

Apabila 50 MP Australia campurtangan terhadap kes Sodomi II, sebaiknya kita sedia dan perlu maklum bahawa memang mereka menyokong kes yang berkaitan dengan gerakan gay. dan kebebasan sexual. Mereka mahu kehidupan gay diterima di Malaysia. Sodomi II adalah kesempatan yang terbuka kepada mereka apatah lagi DSAI sendiri mempunyai hubungan yang akrab dengan beberapa MP Australia. Mereka seakan berpura-pura tidak tahu bahawa mereka boleh jadi gay, kita tidak boleh!


Soalan Pendik SL: Siapa agen Yahudi di Malaysia?