Translate

Monday, June 13, 2011

DAP-ANWAR SUDAH TIDAK DIPERLUKAN JADI ORANG TENGAH

Negara Kebajikan amatlah perlu memandang Mursyidur dah mula pakai tiga kaki @ Pakai Tongkat. Orang BN kenalah faham keperluan warga emas kite..DAP fikir..DSAI masih  "KUAT"secara fisikal tapi pengaruh dan merudum!!.

Kemenangan Mat Sabu yang menjadi ikon DAP dalam PAS kini sudah menjadi Timbalan Presiden PAS. Mat Sabu yang pempopularkan gelaran Al Juburi ke atas DSAI dirasakan DAP sudah mampu mengambil alih tugas DSAI sebagi orang tengah DAP-PAS. Dengan demikian, keperluan DSAI sebagai orang tengah sudah boleh diluputkan DAP memandangkan DSAI kini berdepan dengan masalah moral yang tidak mampu dipikulnya untuk berdiri dan berjalan sebagai politician.

Terakhir, Kit Siang mengatakan:
"...PAS newly elected Deputy Presiden Mohamad Sabu forged a close relationship with DAP secretary general LIM Guan Eng (my son) while they were detained under Internal Security Act in 1987 will enable both to work together without the need for Anwar as intermediary.."
Ini jelas menunjukkan bahawa khidmat DSAI dalam Pakatan Rakyat sudah menghampiri senja and NOT needed. Sedarlah sekalian bahawa DSAI sudah jelas tidak lagi menguntungkan DAP lantaran kes Sodomi II dan Video Sex.

Mat Sabu memang seteru politik lama DSAI yang akan menjadi masalah kepada PR jika mereka "seperahu atau sekapal". Lambat laun mereka akan bercakar dan akan merugikan DAP. PAS sendiri pernah ditinggalkan DAP dalam BARISAN ALTERNATIF kerana PAS merugikan DAP atau tidak menguntungkan DAP. Kini giliran DSAI pula mengambil tempat sebagai merugikan dan tidak menguntungkan DAP. So he  and his services are NOT needed!

Karpal Singh kini sudah tidak perlu lagi mengatakan "OVER MY DEAD BODY" tetapi harus memulakan  dan menghidupka slogan "ANWAR HARUS BERTAUBAT"...

1 comment:

Wake UP! said...

Dah tua nyanyuk macam ni pun nak pegang kuasa lagi. Dulu kata Tun Dr M tu firaun. Sekarang ni firaun tua tak sedar diri sebenarnya ialah Nik Aziz.