Translate

Friday, June 3, 2011

KEBANGGAN PAKATAN RAKYAT?

Dadah, maksiat dan Jenayah besar berlaku di Negeri Yang di Tadbir Pakatan Rakyat. Inikah yang dibangga-banggakan oleh Yang Digelar sesetengah sebagai Khalifah?.

Rakyat Malaysia perlu menjadi masyarakat yang peka, vigilant dan pro-aktif menentang bentuk penyakit sosial yang berlaku di persekitaran mereka. Di USA, MADD-Mothers Against Drunk Drivers adalah usaha yang bertali arus ibu-ibu yang vigilant menentang penyakit sosial yakni menentang pemandu yang mabuk kerana para memandu sambil di bawah influence arak ini telah banyak mendatangkan kemusnahan dan kematian. Akhirnya akta MADD diwujudkan dan diluluskan di USA.

Jika hukuman yang lebih berat dikenakan kepada pengusaha pusat "Istana Maksiat" ini dan mereka yang melacur seperti "cina doll", adakah kegiatan ini tidak tercegah atau berkurangan dan eventually lenyap?...

Apakah rakyat negara ini tidak "cemas" dengan kegiatan yang hodoh ini di Negeri yang diperintah Pakatan Rakyat?..Bukakah ini menunjukkan Kerajaan Pakatan Rakyat LEMAH? Tidakkah anda risau ianya akan merebak di seluruh negara?...

2 comments:

anak X-PKR said...

Ada pula yang menyokong dan membela pelacur-pelacur ini. Mereka kata pelacur ini tak salah! INI MESTI AJARAN DEFUCKTOR LEADER yang membaham china doll.

Kalo tak salah biarlah anak bini durang melacur...ba bi be tol...

hilbert said...

Bro, anda blogger Sarawak ke Sabah? :)