Translate

Wednesday, October 29, 2008

MB Selangor, Sudah Jadi Kerbau Dicucuk Hidung

Ronnie Liu-DAP dan Tian Chua-PKR mengapit Khalid Ibrahim. Mana Orang PAS?
Dulu KI dijadikan alat mengemukakan Bantahan Toll. Kini dia jadi alat untuk lantik pegawai kesukaan mereka tanpa menhiraukan PAS, Tanpa Menghiraukan Hiraki Pegawai.

Ada kumpulan yang cuba bermain isu perkauman dengan menyatakan bahawa tindakan MB Selangor melantik Pn. Low Siew Moi sebagai pemangku GM PKNS, Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor, mendapat tentangan atas dasar bahawa "kerana Pn Loh Siew Moi adalah berbangsa Cina".
.
Dengan mengatakan demikian maka akan timbul kerisauan atau ketegangan bahawa orang yang berbangsa Cina ditindas atau diketepikan haknya maka orang-orang Cina akan jadi penasaran atau marah. Itulah yang diharapkan oleh kumpulan ini. Dengan demikian mereka akan dapat sokongan dari orang-orang Cina kerana kononnya Bangsa mereka dinafikan hak mereka semata-mata kerana mereka itu Cina.
.
Kumpulan ini tidak kisah mengenai fakta. Cukup andainya mereka dapat meniupkan isu perkauman. Dalam masa yang sama mereka akan menuduh bahawa orang lain bersifat perkauman sedangkan "mereka adalah yang sebenar-benarnya bersifat perkauman". Bagai sibelanga menuduh buntut sikuali terlalu hitam"' Khalid Ibrahimpun bagai kepala kura-kura keluar masuk dari tempurungnya. Takut dituduh MB racist oleh orang-orang yang racist.
.
Apabila orang-orang PAS, khasnya Selangor Pas commissioner Datuk Dr Hasan Mohamad Ali, membantah perlantikan Lo sebagai Pemangku GM PKNS oleh MB Khalid Ibrahim, PAS pun dipersoal, "Merit doesn't count", colour matters...are we heading backwards?". Sekaligus satu tamparan kepada PAS yang dituduh berfikiran mundur.
.
Mengapa dua Pegawai Melayu yang hirakinya lebih tinggi dari Loh tidak dilantik?. (Timbalan Pengurus Besar (Pentadbiran dan Pembangunan, Tuan Haji Md. Nasir bin Md. Arshad PPT AMN dan Timbalan Pengurus Besar Teknikal, Encik Abdul Ghani bin Hashim).
.
Ternyata Khalid Ibrahim kini bagai kerbau dicucuk hidung yang hanya sekadar ikut kemahuan orang tertentu dalam PKR dan DAP. Dulu KI lah orang yang "juara diperalat" mengemukan kertas kerja orang lain membantah TOLL. Kini dia juga juara diperalat dan tulang belakang utama melantik Loh dengan menafikan dua pegawai "Melayu? yang lebih tinggi hirakinya dalam PKNS.
.
Apakkah MEMANG BENAR BAHAWA PKR HANYALAH KUDA TUNGGANGAN DAP?.. Dan inilah sebabnya bantahan PAS sekalipun sebagai rakan kongsi dalam PR, sudah tidak perlu didengar oleh Khalid Ibrahim? Apakah Khalid Ibrahim sudah bersedia mengenepikan PAS? Manakala PKR dan DAP juga sudah bersedia menghalau PAS dari Pakatan Rakyat?
.
Bagaimanapula semangat rakyat Selangor, Apakah mereka sekadar menjadi penonton dan menjadi mangsa sehingga terbuai oleh dodoian Sang Penglipur Lara yang menjanjikan "Keadilan", dihypnotise dengan janji tukar kerajaan.
.
Commond.. Rakyat Malaysia kita tidak mampu untuk menghancurkan keharmonian yang dibena sekian lama kerana ketamakan pangkat..
.
Katakan pada Ronnie Liu kita anti "pelacuran",. Katakan pada Khalid kita tak mahu pemimpin "Kuda tunggangan" dan seperti "kerbau dicucuk hidung", Katakan pada Tian Chua main isu basikal ke parlimen tak laku.
.
Apa kata mereka yang arif..
'
PAS opposed the appointment of Mdm Low as the new GM of PKNS on the grounds that she was part of the management team which caused PKNS to lose Billions of Ringgit. In order to ensure an effective change, a new management made up of new people needs to be appointed. PAS’s opposition is NOT based on race.
Read more......
..
Pas Unhappy With Siew Moi's Appointment As PKNS Boss
http://www.bernama.com.my/bernama/state_news/news.php?id=367743&cat=ct

2 comments:

Jon said...

Mengapa dua Pegawai Melayu yang hirakinya lebih tinggi dari Loh tidak dilantik?. (Timbalan Pengurus Besar (Pentadbiran dan Pembangunan, Tuan Haji Md. Nasir bin Md. Arshad PPT AMN dan Timbalan Pengurus Besar Teknikal, Encik Abdul Ghani bin Hashim).

Jawapan: Kedua-dua ekor monyet tu dilantik ke jawatan tinggi kerana warna kulit, bukan kerana kredibiliti.

Tan Sri Khalid yang pernah memegang syarikat GLC gergasi taulah macamana nak memilih bakat untuk memajukan PKNS..

-I kesal dengan kenyataan2 u yang tak matang. Pemikiran masih kolot, kaku, konservatif macam unta2 tua yang ada di UMNO.

Bilalah Malaysia nak maju?

Kembara Politik said...

MB Selangor tak ubah seperti BONEKA II.

Dengan izin,
http://kembarapolitik.blogspot.com/2008/10/perlantikan-low-berasaskan-kelayakan.html