Translate

Friday, April 9, 2010

Orang PAS dan Pembangkang yang lain pun Cemburu Sakan!

Next time, Pembangkang jangan pula terkejut sakan dan terkejut beruk bahawa mereka yang "bebas" itu akan berjalan seiring dengan Perdana Menteri seperti ini. Mereka harus menyedari bahawa Najib adalah Perdana Menteri untuk semua rakyat Malaysia BUKAN Perdana Menteri orang UMNO dan Barisan Nasional Sahaja!

Bila YB Zulkifli Noordin dan YB Datuk Seri Zaharin Hasyim menjadi ahli rombongan Malaysia ke Amerika Syarikat Rabu depan, bersama Perdana Menteri, Dato Seri Mohd. Najib Tun Razak, menemui Presiden USA, Barack Obama, ramai pembangkang sudah mula jealous sakan. Dulupun ramai MP Pembangkang bersama Speaker, Tan Sri Pandikar Amin Haji Mulia, ke luar negara, tapi MP Pembangkang yang lain tidaklah secemburu sakan seperti kini. Malah dulu,  mereka tak perduli!! Kini, hampir-hampir  ungkapan mereka jadi perkataan fitnah?!! Lihat berikut:-
"Nampaknya ini adalah masa untuk membayar balik dan mereka nampaknya menjadi anggota Parlimen kegemaran pemimpin BN (berbanding MP dari Umno sendiri)," kata Dr Hatta Ramli, anggota Parlimen Kuala Krai kepada Harakahdaily.
"Mereka bukannya anggota bebas sebenarnya kerana setiap kali bercakap mereka menghentam PKR, PAS dan DAP," kata Tian Chua, anggota Parlimen PKR kawasan Batu. di sini
Perdana Menteri kata, dia sengaja memilih penyertaan MP Bebas ini demi mewujudkan kedudukan bilangan MP Pembangkang dan Kerajaan terus seimbang dalam Perliment. Bagaimanapun Pembangkang terus juga jealous sakan. Agaknya terlalu fikirkan politik, politik, politik!! Bila lagi rakyat didahulukan oleh pembangkang?

5 comments:

Juragan Malawati said...

Salam Tuan,

Mohon dilinkkan blog ini dengan blog Puan:

http://umno-kselangor.blogspot.com/

Terima Kasih.

Anonymous said...

Dengki nampak.

Tian Chuah tu tahu apa, tahu baring tengah jalan je dan cut and paste gambar DS Najib.

ISAC said...

Salam...

Juragan ni X habis2 mintak "linkkan". Kita dah linkkan pun dia X nampak....:)

Anon Tian Chua ni bukat takat guling2 atas jalan dan C&P gambar dia juga suka "geget" telinga Abg Polis....

"Liza" tajam2....."Biso bonar.....biso bonar"...

si juling said...

Jangan cemburu buta puak puak pembakang ni tak pernah ikut ke si Anuar tu keluar negara dia kerap keluar negara ikut lah tu puak puak pas teringin sangat nak keluar negara Anuar bawa lah puak puak pas ni sunat sekali lagi mampos Anuar tak akan bawa puak puak ni pecah lah rahsia dia.

Anonymous said...

tak hairan pun.....