Translate

Thursday, December 16, 2010

“mahkamah kanggaro” hanya bagi "Kanggaro". Bila "kanggaro" tak mengaku "Kanggaro"..

 DSAI memang gemar tunding jari. Kanggaro memang gemar berlari dengan dua kaki!
KUALA LUMPUR, 16 Dis — Parlimen pagi ini menggantung Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim selama enam bulan tanpa membahaskan sama sekali laporan Jawatankuasa Hak dan Kebebasan yang dibentangkan kelmarin.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu digantung ekoran dakwaan beliau mengenai isu berkaitan APCO Worldwide dan gagasan 1 Malaysia.

Tiada perbahasan diadakan berhubung usul menggantung Anwar selepas Speaker Tan Sri Pandikar Amin mendakwa pembangkang bertindak tidak sopan, menunjukkan mereka tiada berhasrat untuk membahaskan usul tersebut.

“Saya tidak melihat adanya hasrat di pihak pembangkang untuk membahaskan perkara ini. Jadi, kita akan meneruskan dan akan mengundi perkara ini tanpa dibahaskan,” kata Pandikar walaupun ada kedengaran rasa tidak puas hati di kalangan ahli-ahli Barisan Nasional.

Ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat dari awal lagi telah berusaha untuk melengah-lengahkan penggantungan Anwar dengan cuba mencela dan mempertikaikan Pandikar dari semasa ke semasa.

Mereka juga kelihatan membawa pelekat-pelekat yang membawa mesej “mahkamah kanggaru” ke dalam Dewan Rakyat. -klik di sini.
Tidak pelulah diceritakan kisah tangguh-tangguh kes sodomi DSAI. Ditangguh-tangguh dan diputar belit dan akhirnya apabila sukar ditangguh dan dibelit, DSAI dan teamnya, termasuk KS yang pernah mendakwa bahawa DSAI adalah "pengamal homosex yang teruk" mengkanggaro supaya hakim perbicaraan DSAI menarik diri dari perbicaraan Sodomi II.

Di Parliment, Speaker yang sering dibujuk dan dirayu pembangkang supaya mewujudkan "parliment kelas satu" kini seolah-olah diajak pula supaya ada "parliment kelas tercorot" supaya tunduk dengan kemahuan "politik" pembangkang. Apakah pembangkang sudah lupa masalah rakyat pabila "keinginan merebut kuasa diutamakan"? Siapa sebenarnya "Kanggaro" dalam kontek ini? seolah olah terpampang di hadapan rakyat bahawa "kuasa didahulukan, keinginan merebut kuasa diutamakan!!"

RELATED:
-'SAYA CABAR TAN SRI LETAK JAWATAN, KITA BERTANDING' - AZMIN ALI
-CILI KASI TARUK! APABILA PARLIMEN BERTUKAR MEJADI ZOO..... 
-Dari Sarawak: "Mengapa Angkuh Sangat Azmin Ali?"
-Beruk-Beruk Pakatan Meroyan Di Dewan Rakyat  
-Institusi tercemar bila MP Pembangkang bersifat binatang.. 
-Awas!!! Beruk terlepas di Dewan Rakyat- drama murahan Pakatan bertaraf sampah  

No comments: